Alaskan Malamute για αρχάριους;


thanos_

Member
25 Οκτωβρίου 2011
6
0
Καταρχήν θα ήθελα να χαιρετήσω το community αυτου εδώ του forum. Είναι η πρώτη φορά που γραφω εδώ και αφορμή ήταν η επιθυμία μου για την απόκτηση ενός Alskan Malamute.

Πριν πάρω την απόφαση να γράψω στο forum διαβασα ολα τα threads που αναφέρονται στα σκυλάκια αυτα καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα και τις ανάγκες τους.

Όπως και ο kgiannis έιχε προβληματιστεί αλλά τελικά βρήκε λύση ετσι φιλοδοξώ και εγώ τελικά να καταφέρω να αποκτήσω ενα.

Λοιπόν αρχικά θα ήθελα να αναφέρω οτι μένω στην Γλυφάδα,σε μονοκατοικία με ενα μετρίου μεγέθους κήπο.Συγκεκριμενα εγώ μένω στο ισόγειο που ειναι 32τ.μ. και ακριβώς μπροστα βρισκεται η πυλωτη.Σκέφτομαι το σκυλάκι να περάσει τον πρωτο του καιρό μαζί μου στο δωμάτιο και όταν μεγαλώσει να βρίσκεται στον κήπο και στην πυλωτή.Η μητέρα μου αρνείται κατηγορηματικά το Malamute να ανεβαίνει στους άλλους ορόφους.

Ας περάσω ομως στο κύριο θεμα που είναι και ο λόγος του thread.Δεν είχα ποτέ μου σκύλο κυρίως λόγω του ότι θεωρούσα τον εαυτό μου ανεύθυνο να μπορέσει να μεγαλώσει ενα σκυλάκι και λόγω έλειψης χρόνου.Τώρα ειμαι φοιτητής 21 ετών και έχω όλο τον χρόνο και την θέληση για να τα αφιερώσω σε ενα σκυλάκι.Έχω αρκετό χρόνο έτσι ώστε να προσαρμόσω το δικό μου πρόγραμμα σε σχέση με το δικό του.Δυστυχώς διάβασα στο internet ότι τα malamute δεν συνίσταται για αρχάριους ιδιοκτήτες.Με το που το διάβασα ήταν σαν η πρόταση αυτη να αναφέρεται σε μενα.

Θα ήθελα λοιπον εκτροφείς,ιδιοκτήτες, γνώστες της φυλής αυτης ή ακόμα και οποιοσδήποτε εχει ακούσει απο εμπειρίες φίλων να με ενημερώσει σχετικά με το πόσο δύσκολα είναι στην εκπαίδευση τα Alskan malamute.

Συγνώμη αν το thread αυτό είναι μακροσκελές και βαρετό στην ανάγνωση.
 






lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Γιατι οταν μεγαλωσει να το εχεις στον κηπο και στην πυλωτη???
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα να πάρεις σκύλο τώρα.
Πέρα από το στρατιωτικό, καλό θα ήταν να τον αποκτήσεις όταν θα ανεξαρτοποιηθείς και θα μένεις μόνος σου. Χωρίς τους περιορισμούς των άλλων ορόφων....
Γιατί η παραμονή του σκύλου σε κήπο/αυλή/πυλωτή/,μπαλκόνι ή οποιοδήποτε άλλο χώρο εκτός σπιτιού, εγκυμονεί κινδύνους για το ίδιο το σκυλί.
 


thanos_

Member
25 Οκτωβρίου 2011
6
0
όχι δεν εχω πάει φαντάρος ακομα.

Το σκυλί όμως θα είναι όλης της οικογένειας,απλά εγώ θα είμαι υπεύθυνος για εκείνο.

Το στρατιωτικό θα το κάνω τουλάχιστον μετα απο 4 χρόνια.Είναι τοσο μεγάλο πρόβλημα βρε παιδιά?

Όσον αφορά το θέμα κήπου/πυλωτής τα 32τμ δεν ειναι λιγο για εκείνο?
 
Last edited:


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
προσωπικά όσα και αν έχω ακούσει για το διπλό τρίχωμα αυτών των σκύλων και τη μόνωση σε κρύο και ζέστη, αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υποφέρουν το καλοκαίρι στην Αθήνα.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
και που θα πας μετα απο 4 χρονια τι λεει? τοτε ποιος θα το φροντιζει??

επισης τα σκυλια θελουν να ναι μαζι μας, κι οχι απομονωμενα. Αν σκοπευεις να κοιμαται μαζι σου κι απλα να βγαινετε στην πυλωτη για παιχνιδι, τοτε οκ
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Όσον αφορά το θέμα κήπου/πυλωτής τα 32τμ δεν ειναι λιγο για εκείνο?
Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς, αλλά ο σκύλος σου χρειάζεται ένα τετραγωνικό μέτρο για να είναι ευτυχισμένος. Αυτό που είναι γύρω από εσένα.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το θεμα του εξω ειναι το λιγοτερο γιατι μια τετοια φυλη αν εχει ενα χωρο με σωστες προδιαγραφες και του αφιερωνεις ποιοτικο χρονο μια χαρα μπορει να κατσει και εξω, ασχετα αν εγω δεν θα τον αφηνα. Το προβλημα ειναι οτι θα δεσμευσεις τους γονεις σου για μερικους μηνες να φροντιζουν ενα σκυλι για το οποιο εσυ οπως λες θα εχεις την ευθυνη. Το στρατιωτικο ειναι σε 4 χρονια αλλα ο σκυλος ζει πολυ παραπανω. Κανε και το στρατιωτικο σου και μετα παρε το σκυλο που θες.
 


thanos_

Member
25 Οκτωβρίου 2011
6
0
και που θα πας μετα απο 4 χρονια τι λεει? τοτε ποιος θα το φροντιζει??

επισης τα σκυλια θελουν να ναι μαζι μας, κι οχι απομονωμενα. Αν σκοπευεις να κοιμαται μαζι σου κι απλα να βγαινετε στην πυλωτη για παιχνιδι, τοτε οκ
Για τους 9 μήνες του στρατού αναγκαστικά θα το φροντίζουν οι γονείς μου.Σιγουρα δεν θα το αγαπούν λιγότερο από ότι εγώ.

επισης δεν έχω κανένα προβλημα το σκυλί να είναι μαζι μου μέσα.Νόμιζα απλα οτι θα ένιωθε περιορισμένο.Δεν έχω εμπειρία απο σκυλιά οπότε καθε συμβουλή ή παρατήρηση ειναι ευπρόσδεκτη.
 


vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
θάνο, καλώς ήρθες

κάνε αμα θέλεις ένα τσέκ στο εκτροφείο των μαλαμούτων (έτσι λεγεται;;;;;;; )
ο εκτροφέας μιλάει για τον χαρακτήρα του σκύλου και επίσης οτι δεν μπορει να μείνει σε μεγαλουπόλεις

σκέψου το λίγο ακόμα ρε σύ
οι μαλαμουτοι (μα έτσι λεγεται; ) είναι εντελώς εντυπωσιακά σκυλιά αλλα δεν χαμπαριάζουν απο εντολές
και γενικά να εισαι πρωτάρης κια να έχεις κυριαρχικό σκύλο με αδιαφορία σε εντολές .......δεν ξερω, ισως να μην ειναι καλός συνδιασμός
προετοιμασου και διάβασε για να δεις τι καταστάσεις μπορει να σου παρουσιαστουν και πως θα τις λύσεις (λέω εγώ τωρα)

καλως ήρθες ξανα και ματς μουτς φιλάκια σταυρωτά (ασάλιωτα)
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλωσορισες Θανο
καταρχην ξεκαθαρισε τι ακριβως θελεις απο τον σκυλο.
Θελεις απλα ενα παρεακι? Τοτε και ενας σκυλος απο καταφυγιο (ενδεχομενος οχι κουταβι για να σου ερθει και πιο ευκολο καθοτι αμαθος) να ειναι η λυση για σενα.
Σε γενικες γραμμες το ερωτημα δεν ειναι ποιος σκυλος μου ταιριαζει αλλα σε ποιον σκυλο ταιριαζω εγω.
Οποιοδηποτε σκυλι μπορει να μενει και σε γκαρσονιερα στο κεντρο της Κυψελης ακομα αρκει να εκτονωνεται αρκετα συμφωνα με τις αναγκες του.
Πχ διαφορετικη εκτονωση θελει ενα γαλλικο μπουλντογκ και διαφορετικη ενα τζακ ρασσελ
Διαβασε πολυ καλα και ξαναδιαβασε τον χαρακτηρα και τις αναγκες ενος μαλαμουτ. Επισκεψου εκτροφεις και μιλα με κατοχους της φυλης.
Ξανασκεψου το. Ξαναμελετησε και ξαναματασκεψου το. Μην μενεις μονο στην εξωτερικη εμφανιση.
Στο λεω εγω που κοβω φλεβες με τα γαλλικα μπουλντογκ και που θα μπορουσα να ικανοποιησω τις αναγκες ενος αλλα που μετα απο πολυ σκεψη και πολυ μελετη κατεληξα στο συμπερασμα οτι αν και ειναι καημος μεγαλος η αποκτηση του κατα βαση δεν του ταιριαζω.
 


thanos_

Member
25 Οκτωβρίου 2011
6
0
Καλώς σας βρήκα παιδιά.

Πριν καταλήξω στα Alaskan Malamute έψαξα όλες τις ράτσες και κατέληξα οτι μου αρέσουν τα μεσσαίου και μεγάλου μεγέθους.Πιο συγκεριμενα τα ποιμενικά,τα αρκτικά αλλα και γενικά όλα όσα εχουν τριχώμα κ μουσούδα.Από όταν είδα όμως τα malamute τα λάτρεψα και όλα τα υπόλοιπα, οσο αξιαγάπητα και να είναι μου φαίνονται "λίγα".

Σίγουρα θελω το σκυλάκι μου να το γνωρίσω ως κουταβάκι.Επειδή τον σκυλο τον έχεις δίπλα σου 10+ χρόνια είμαι της άποψης ότι αξίζει να πάρεις αυτο που πραγματικά θέλεις. Εννοείτε βέβαια να σου ταιριάζει. Δεν είναι ότι θέλω να είναι 100%ράτσας αλλά ότι θέλω να είναι υγειές και χωρίς σωματικά προβλήματα.Για τους λόγους αυτούς δεν θα επιλέξω σκυλάκι απο καταφύγειο.(συγνώμη αν ακούγομαι άσπλαχνος,πραγματικά δεν ειμαι)

Γενικά έχω όρεξη να ασχοληθώ μαζί του γ'αυτό και προτειμώ ένα δραστήριο σκυλάκι.
 




takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Δεν είναι ότι θέλω να είναι 100%ράτσας αλλά ότι θέλω να είναι υγειές και χωρίς σωματικά προβλήματα.Για τους λόγους αυτούς δεν θα επιλέξω σκυλάκι απο καταφύγειο.(συγνώμη αν ακούγομαι άσπλαχνος,πραγματικά δεν ειμαι)
Ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα έχουν αυτοί που διαιωνίζουν το πρόβλημα των αδεσπότων.
Τα σκυλάκια των καταφυγίων μια χαρά είναι.
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλε μου Θανο,
αν νομιζεις οτι τα σκυλακια απο καταφυγια δεν ειναι υγιεις ή εχουν σωματικα προβληματα πλανασαι. Τα καταφυγια δεν ειναι ενας χωρος οπου μαζευονται τα "προβληματικα" σκυλια αλλα ενας χωρος οπου διαμενουν τα σκυλια που βρεθηκαν στο δρομο απο "προβληματικους" ανθρωπους. Και εκει θα βρεις και καθαροαιμα και σκυλια που σκαν απο υγεια και οτι μπορει να φανταστεις.
Σου προτεινα σκυλακι καταφυγιου αν ηθελες καποιο σκυλο μονο για παρεα. Αν θελεις συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μορφολογικα και στον χαρακτηρα τοτε ναι πας για καθαροαιμο.
Σου προτεινα ενηλικο γιατι η κουταβοπεριοδος ειναι δυσκολη ειτε ειναι ημαιμο ειτε καθαροαιμο και επειδη εσυ ειπες οτι δεν εχεις εμπειρια.
Ασπραχνος δεν ακουγεσαι. Ανενημερωτος ομως ναι.
Αν ξερεις τι θελεις και γνωριζεις οτι το μαλαμουτ σε καλυπτει και το καλυπτεις μια χαρα. Ελπιζω περα απο το οτι εχεις μελετησει οσον αφορα την φυλη να εχεις μελετησει και αντιστοιχως για την αποκτηση του φιλου σου απο την σωστη πηγη και με τον σωστο τροπο.

Φιλικα
Μαρία
 


ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
"Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς, αλλά ο σκύλος σου χρειάζεται ένα τετραγωνικό μέτρο για να είναι ευτυχισμένος. Αυτό που είναι γύρω από εσένα."
Συμφωνώ απόλυτα και περιγράφω μια σκηνή που δυστυχώς έζησα το καλοκαίρι:
Γυρίζοντας αργά το απόγευμα από τη δουλειά, σε μια διασταύρωση, βλέπω να κυκλοφορεί σα χαμένος ένας τεράστιος σκύλος - κάτι μεταξύ Alaskan Malamute και SIBERIAN HUSKY. Ο σκύλος είχε αλυσίδα και το πίσω τρίχωμα είχε γίνει τζίβα . Σταματάω με το αυτοκίνητο επι τόπου και άρχισα να το φωνάζω να έρθει προς το μέρος μου. Ούτε καν γύρισε.. Παρόλα αυτά , και αναλογιζόμενη τον κίνδυνο να βγει στον κεντρικό δρόμο άρχισα να το κατευθύνω προς την πόλη μέσα και να το ακολουθώ προκειμένου να ρθει κοντά μου. Με τα χίλια ζόρια (μέσα σε διασταύρωση) και αφού η ψυχή μου πήγε στην Κούλουρη και γύρισε 10 φορές , ο σκύλος κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης παραλιακά..(όχι στο δρόμο). Ούτε καν γύριζε να με κοιτάξει. δεν ήξερα τι άλλο να κάνω (σκέφτηκα ότι χρήσιμη θα τανε μια φιλοζωική αλλα δεν μπόρεσα να βρω καμιά από τις κοπελιές που χουν ξεκινήσει κ ασχολούνται με τη δημιουργία της) . Έτσι ... έφυγα. μετά από 16 χλμ ήμουνα σπίτι. Την επόμενη μέρα έψαξα ξανά για τον περήφανο εκείνο σκύλο. ..Και τον βρήκα...στο δρόμο..στον κεντρικό...δε θέλω να πω τα υπόλοιπα. πάντως, δε ζούσε..Οι τύψεις μου , δε περιγράφονται. :(Ακόμα και τώρα που στα λέω αυτά. Κρίμα, πολύ κρίμα ένα τέτοιο ζώο..
Και στα λέω αυτά, γιατί έχεις σκεφτεί τί θα κάνεις ώστε ο μελλοντικός σου σκύλος να μη βρεθεί ΠΟΤΕ σε παρόμοια θέση και κίνδυνο??

Από την άλλη δεν θέλω να είμαι εκείνη που θα σε αποτρέψει από το να πάρεις σκύλο και σίγουρα για να το αποζητάς έχεις τους δικούς σου λόγους που μόνο εσύ ξέρεις..Να είσαι προετοιμασμένος να καθημερινή άσκηση (θα πρέπει για τα επόμενα χρόνια κουρασμένος - ξεκούραστος, να βγαίνετε βόλτα , θα είναι λες και έχεις ένα 3χρονο Υπερφυσικό και δυνατό παιδί που κρέμεται από πάνω σου και ρουφάει όλες σου τις συνήθειες και τρόπους αντίδρασης και συμπεριφοράς. Ξέρω, ότι η συμβίωση με ένα τέτοιο πλάσμα είναι ευλογία για τον άνθρωπο. Γιατί πολύ απλά σου ανταποδίδει και με το παραπάνω, ανιδιοτελώς ό,τι του προσφέρεις..
απλά σκέψου όλα τα ενδεχόμενα.
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Υπαρχει περιπτωση να ηταν κουφο και να μην ακουσε τα καλεσματα σου?
Δυστυχως μας περιεγραψες αλλη μια απο τις απειρες ιστοριες εγκαταλειψης.
 


thanos_

Member
25 Οκτωβρίου 2011
6
0
Καλε μου Θανο,
αν νομιζεις οτι τα σκυλακια απο καταφυγια δεν ειναι υγιεις ή εχουν σωματικα προβληματα πλανασαι. Τα καταφυγια δεν ειναι ενας χωρος οπου μαζευονται τα "προβληματικα" σκυλια αλλα ενας χωρος οπου διαμενουν τα σκυλια που βρεθηκαν στο δρομο απο "προβληματικους" ανθρωπους. Και εκει θα βρεις και καθαροαιμα και σκυλια που σκαν απο υγεια και οτι μπορει να φανταστεις.
Σου προτεινα σκυλακι καταφυγιου αν ηθελες καποιο σκυλο μονο για παρεα. Αν θελεις συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μορφολογικα και στον χαρακτηρα τοτε ναι πας για καθαροαιμο.
Σου προτεινα ενηλικο γιατι η κουταβοπεριοδος ειναι δυσκολη ειτε ειναι ημαιμο ειτε καθαροαιμο και επειδη εσυ ειπες οτι δεν εχεις εμπειρια.
Ασπραχνος δεν ακουγεσαι. Ανενημερωτος ομως ναι.
Αν ξερεις τι θελεις και γνωριζεις οτι το μαλαμουτ σε καλυπτει και το καλυπτεις μια χαρα. Ελπιζω περα απο το οτι εχεις μελετησει οσον αφορα την φυλη να εχεις μελετησει και αντιστοιχως για την αποκτηση του φιλου σου απο την σωστη πηγη και με τον σωστο τροπο.

Φιλικα
Μαρία
Αρχικά είναι αλήθεια ότι ειμαι ανενημέρωτος σχετικά με τα καταφύγια.Δεν έχω επισκεπτεί ποτέ κάποιο,ούτε εχω καποιον που απόκτησε σκυλάκι απο εκεί αλλά η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να είναι εκτροφείου.

Είμαι όμως ενημερωμένος περι των pet shop-fake εκτροφείων-dogcenters-online dog buying etc.

Έχω διαβάσει και το χαρακτήρα πολλών άλλων σκυλιών και η αλήθεια ειναι ότι τα χαρακτηριστικά των malamute τους ταιριάζουν απόλυτα.Έχω την διάθεση να συμβιβαστώ με αυτα τα "αρνητικά" για κάποιους χαρακτηριστικα.Από την άλλη ομως,τι και αν συμβιβαστώ εγώ αν δεν μπορώ να το εκπαιδεύσω σωστα?

Αυτό ειναι κυρίως που με απασχολεί.

Και αν αποκτήσω σκυλάκι άλλης ράτσας θα σκέφτομαι απο μέσα μου ότι θα προτειμούσα ενα malamute,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να του "δώσω" το maximum που του αρμόζει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.592
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3