Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ




Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δηλαδη θα το εκανες στον επομενο σκυλο σου ? :-|
Αν ήταν πλέον μεσα στην υποχρεωτική λίστα και το έλεγε και ο γιατρός που εμπιστευομαι, ναι, αλλα οπως είπα, μαζί με προφυλάξεις που παιρνουμε και τώρα. Δεν μπορείς να εισαι σίγουρος ποτέ με κάτι τοσο σοβαρό. Ειδικα για μια ασθένεια που μεταδίδεται με αυτον τον τροπο και δε μένει σε έναν οργανισμό. Γιατι εμεινες άφωνος; Μηπως χανω κάτι και κάνω λάθος;

Πειραματικα , κανεις απο εμας δεν θα το εκανε στο σκυλο του (υπαρχουν αδεσποτα για αυτο)
Τα αδέσποτα είναι πειραματόζωα δηλαδή; Όχι, πειράματα να κάνω σε μένα, όχι σε μια αθωα ψυχή που την πέταξαν στον δρόμο και πάνω της οργιάζουν βιομηχανίες.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δηλαδη θα το εκανες στον επομενο σκυλο σου ?

Πειραματικα , κανεις απο εμας δεν θα το εκανε στο σκυλο του (υπαρχουν αδεσποτα για αυτο)
Πειράματα για δοκιμασίες φαρμάκων/εμβολίων γίνονται σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες με πολύ συγκεκριμένα σκυλιά. Οχι σε αδέσποτα (οπου είναι πολλοί οι παράγοντες που "παίζουν").

Προσωπικά θα έκανα το εμβόλιο στο σκύλο μου μόλις έβγαινε στην αγορά.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πειράματα για δοκιμασίες φαρμάκων/εμβολίων γίνονται σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες με πολύ συγκεκριμένα σκυλιά. Οχι σε αδέσποτα (οπου είναι πολλοί οι παράγοντες που "παίζουν").
Τυπικα , ναι (και σιγουρα στις επισημες κλινικες δοκιμες συμμετεχουν ελεγχομενα ζωα) ....απο μια μικρη ''εμπειρια'' σε ''ανθρωπινες'' βιοισοδυναμιες (οπου οι συνθηκες δεν μου φανηκαν καθολου ελεγχομενες) , δεν θεωρω καθολου απιθανο να χρησιμοποιηθηκαν υγιη αδεσποτα περιοχων υψηλου κινδυνου (που φυσικα κατα τη διαρκεια της δοκιμης δεν ηταν πια αδεσποτα αλλα ''ελεγχομενα'')

Στη Βραζιλια πχ οπου κατασκευαστηκε ενα απο τα εμβολια για το καλαζαρ (Leishmune) , θανατωθηκαν βαση νομου 160.000 σκυλια θετικα στο παρασιτο μονο την πενταετια 2000-2005 !! Μιλαμε για αφανισμο ... ενα τετοιο νουμερο ισως δικαιολογει αρκετα περισσοτερα απο οσα εμεις θεωρουμε αποδεκτα.

Δεν ξερω ποσοι ιδιοκτητες σκυλων (οπως εμεις) θα δεχονταν να μολυνθει τεχνητα το σκυλι τους ωστε να αποδειχθει (αν αποδειχθει) η αποτελεσματικοτητα ενος πειραματικου φαρμακου ...
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ θα ήμουν αρκετά επιφυλακτική στο να κάνω το εμβόλιο αμέσως μόλις κυκλοφορούσε. Για να δεις αν τα οφέλη ενός εμβολίου και γενικότερα των φαρμάκων είναι περισσότερα απο τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν χρειάζεται μια μελέτη σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου και μετά απο συστηματική παρακολούθηση για την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων και βέβαια αρκετά χρήματα. Είνια πολλά τα φάρμακα τα οποία ενώ είχαν πάρει έγκριση κυκλοφορίας αποσύρθηκαν μετά απο χρόνια και μετά απο πολύ μεγάλη χρήση λόγω παρενεργειών. Οι φαρμακευτικές εταιρείες, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, δεδομένου οτι έχουν ως στόχο το κέρδος (και την επιστημονική καταξίωση) ελέγχουν πάντα πριν την κυκλοφορία αν τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα από τα κέρδη των ήδη υπάρχοντων θεραπευτικών μεθόδων.
 


flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia

To πρώτο εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίωσης, είναι γεγονός

Κτηνιατρικά Θέματα, Κτηνιατρικές Εταιρίες, Σκύλος

Το πρώτο κτηνιατρικό εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίωσης είναι γεγονός και βρίσκεται προ των πυλών και για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν :
“Η Virbac Hellas, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έκδοση του δελτίου τύπου, αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Έγκριση του εμβολίου CaniLeish®, του πρώτου εμβολίου κατά της Λεϊσμανίωσης στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Virbac.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περαιτέρω ενημέρωση”.
Για αυτούς που επιθυμούν, μπορούν να δούνε εδώ το ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CANILEISH®
 


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Με 1 προχειρο ψαξιμο διαβασα οτι το εμβολιο δεν πρεπει να γινεται σε ζωα που ειναι σε γαλουχια η εχουν προσβληθει απο καλαζαρ,οποτε πρεπει πρωτα ωποσδηποτε να γινει εξεταση.Και 2ον οτι θα γινεται σε 3 δοσεις και επαναληψη παλι μετα απο 1 μηνα οποτε,το κοστος θα ειναι σχετικα μεγαλο και ο σκυλος θα επιβαρυνθει και αλλο απο τα αλλα εμβολια που θα εχει ηδη κανει η θα κανει
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή το εμβόλιο είναι για προστασία.
Γίνεται μόνο σε σκυλιά τα οποία είναι υγιές και δεν έχουν ποτέ προσβληθεί απο καλαζάρ.

Θα είνια λίγο δύσκολο να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η απορία μου είναι η εξής: ένα σκυλί που έχει προσβληθεί απο καλα-αζάρ κι έχει ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να κάνει μετά το τέλος της θεραπείας το εμβόλιο? Τί γίνεται στην περίπτωση που η μόλυνση έχει περιοριστεί τόσο πολύ,που δεν φαίνεται πλέον στις εξετάσεις, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί?

Θα ρωτήσω την κτηνίατρο την επόμενη φορά που θα πάμε... (Βρε κοίτα που θα ανυπομονώ να πάω στην κτηνίατρο!)
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Η απορία μου είναι η εξής: ένα σκυλί που έχει προσβληθεί απο καλα-αζάρ κι έχει ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να κάνει μετά το τέλος της θεραπείας το εμβόλιο? Τί γίνεται στην περίπτωση που η μόλυνση έχει περιοριστεί τόσο πολύ,που δεν φαίνεται πλέον στις εξετάσεις, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί?
Απο οσο ξερω, δεν μπορει να γινει το εμβολιο στην περιπτωση που αναφερεις ... επισης δεν αρκει απλα εξεταση αντισωματων.
 
Last edited:




Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Άρα είναι προληπτικό. Μάλιστα, θα ρωτήσω περισσότερα τον αγαπητό μας κτηνίατρο.
Ναι, είναι προληπτικό. Συζήτησα αρκετά με τον γιατρό μου γι' αυτό και είναι λίγο επιφυλακτικός.
Η άποψη του είναι ότι μέχρι να δοκιμαστεί και να φανεί ότι έχει αποτελέσματα, και το κυριότερο, ότι δεν επιφέρει παρενέργειες, θα περάσει αρκετός καιρός.
Και η συμβουλή του ήταν ότι πρέπει να σιγουρευτούμε για να το κάνουμε, και προς το παρόν συνεχίζουμε την ήδη εφαρμοζόμενη προστασία του σκύλου.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο για το καλααζάρ


Αθήνα: Στις 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίασης των σκύλων, γνωστής και ως καλααζάρ, μιας παρασιτικής ασθένειας που ενδημεί στη Μεσόγειο και σποραδικά μεταδίδεται και στον άνθρωπο.


Το εμβόλιο CaniLeash της Virbac, μιας γαλλικής εταιρείας κτηνιατρικών φαρμάκων, περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα. Χορηγείται σε τρεις δόσεις, με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων.


Όπως αναφέρει στο in.gr ο Νικόλαος Παραγυιός, κτηνίατρος στη Γλυφάδα, το κόστος για κάθε δόση κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ. Πριν τον εμβολιασμό προηγείται αιματολογική εξέταση προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σκύλος είναι αρνητικός στο παράσιτο, δηλαδή δεν φέρει αντισώματα που υποδηλώνουν παλαιότερη λοίμωξη.


Το κόστος του εμβολιασμού είναι υψηλό, ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος της θεραπείας για το καλααζάρ σε περίπτωση μόλυνσης.


«Η νόσος οφείλεται στο πρωτόζωο Leishmania infantum. Μεταδίδεται από τις σκνίπες και μόνο» αναφέρει ο κ. Παραγυιός. Τα σκυλιά που κινδυνεύουν περισσότερο, επισημαίνει, είναι αυτά που ζουν σε κήπους και γενικά κοντά σε βλάστηση, όπου συχνάζουν οι σκνίπες φλεβοτόμοι (Phlebotomus) που μεταδίδουν το πρωτόζωο.


Το μικροσκοπικό παράσιτο προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα όπως το συκώτι και ο σπλήνας και, χωρίς θεραπεία, οδηγεί σχεδόν πάντα στο θάνατο.


Τα συχνότερα συμπτώματα είναι απώλεια βάρους -παρόλο που ο σκύλος διατηρεί την όρεξή του- δερματικά προβλήματα όπως πιτυρίαση, αιμορραγία από τη μύτη και προβλήματα στις αρθρώσεις, αναφέρει ο κ. Παραγυιός.


Όπως εξηγεί, «η λεϊσμανίαση δεν μεταδίδεται απευθείας από τον σκύλο στον άνθρωπο. Επιπλέον, η σκνίπα του σκύλου ή ζωόφιλος σκνίπα είναι διαφορετική από τη σκνίπα του ανθρώπου».


»Για να μεταδοθεί η νόσος από τον σκύλο στον άνθρωπο πρέπει κάποια ζωόφιλη σκνίπα να κάνει λάθος και να τσιμπήσει άνθρωπο. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο, αφού κάθε χρόνο έχουμε στην Ελλάδα περίπου 70 περιστατικά λεϊσμανίασης σε ανθρώπους» επισημαίνει ο κ. Παραγυιός.


Τονίζει επίσης ότι κτηνίατροι περιμένουν να ενημερωθούν πιο λεπτομερώς για το εμβόλιο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα η εταιρεία στις 15 Ιανουαρίου.


Το CaniLeash έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο. Μετά την Πορτογαλία και την Ελλάδα θα διατεθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες όπου ενδημεί το καλααζάρ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
philenews.com

Αντε να δουμε...:confused:;)
 




matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ερωτησεις που θα κανω και στην κτηνιατρο μας,
αλλα σε περιπτωση που καποιος ειναι ηδη ενημερωμενος:

Το εμβολιο θα γινεται απαξ ή καθε χρόνο?
Προστατευει 100% αρα δεν χρειαζεται να παιρνουμε τα συνηθη μετρα προστασιας (σκαλομπορ, αμπουλες, σιτρονελλες κλπ) ή χρησιμοποιειται μαζι με αυτα?
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε γιατίδεν ξέρουμε τι παρενέργειες μπορεί να έχει. Εκτός βέβαια ότι θα πρέπει να ενημερωθούμε απο το κτηνίατρο για την αποτελεσματικότητα του.
Οσο να το κάνεις είναι ένα καινούριο φάρμακο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε.
 


Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Last edited:


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
http://www.zoosos.gr/article/709/stis-1612012-kuklophorei-sten-ellada-proto-emvolio-gia-kalaazarεμενα ο κτηνιατρος που πηγα μου λεει ειναι σαν να κανεις εμβολιο κατα του AIDS. Κ μετα δεν ειπε τπτ αλλο. τι να εννοουσε?
Προφανως εννοουσε οτι ειναι κατι πολυ νεο και πως οσα πειραματα και να εχουν γινει δεν ξερουμε σε βαθος χρονου τι παρενεργειες μπορει να εχει η οτι δεν δεχεται πως το εμβολιο ειναι αποτελεσματικο.
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
δεν ξερω αλλα ειμαι επιφυλακτικος με ολα αυτα και μη ξεχναται οτι ολα γινονται για το κερδος
βράσε ρύζι..: η bayer και το AIDS..
τσιμπηστε ενα λινκ για να δειτε και την αλλη οψη

μη με πειτε γραφικο η συνομοσιολογο!
αλλα για τα σκυλια πιστευω οι φαρμακοβιομηχανιες δεν δινουν δεκαρα!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc