Κάμπιες - προσοχή!!


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Την Κυριακή που μας πέρασε πήγαμε για βολτούλα στο πάρκο Τρίτση.
Δυστυχώς ένα από τα "κακά" της μικρής το όποίο δεν είχα αντιμετωπίσει παλιότερα και για αυτό πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτώ πως θα το διαχειριστώ ... είναι ότι από καθαρή περιέργεια και διάθεση παιχνιδιού βάζει τα πάντα στο στόμας της.

(Εάν δείτε στο δρόμο ένα Yorkie να πηγαίνει βόλτα και να κουβαλάει κάτι στο στόμα χαρά χαρούμενο είναι η Νεφέλη.... από κουκουνάρι μέχρι χαρτί από σουβλάκι!).

Μέσα στον πανικό να βγούμε λοιπόν από το κτηριάκι με τα καφέ και το ταβερνάκι χάνω για λίγο την προσοχή μου από τη μικρή και ακούω έναν πιο πίσω μας να λέει: "Κοίτα το σκυλάκι, τρώει τις κάμπιες!!!!"

Παθαίνω εγώ το εγκεφαλικό φυσικά, ευτυχώς όπως είπα δεν ήθελε να την φάει αλλά να την επεξεργαστεί, τη βουτάω και (κατόπιν απίστευτης προσπάθειας εκ μέρους μου διότι σιχαίνομαι να συναναστραφώ πόσο μάλλον πιάσω οτιδίποτε έχει πάνω από 4 πόδια και μαλλιά) της βγάζψ απότο στόμα την κάμπια.....

Αποτέλεσμα.... μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ξεκινάει να κάνει η κοιλιά της τους χαρακτηριστικούς σπασμούς και η Νεφέλη έκανε 6-7 εμετούς.... στους δύο πρώτους το πρωινό φαγητό της και μετά μόνο υγρά... φυσικά εξαντλήθηκε το σκυλάκι και ήταν όλες αυτές τις μέρες υπό παρακολούθηση.

Ευτυχώς η μικρή δεν έχασε την όρεξή της, μετά από έναν καλό ύπνο επανήλθε και έφαγε κανονικά το βράδυ βραστό κοτόπουλο για να μην της ζορίσω το στομάχι πολύ, ενώ δεν έδειξε άλλα σημάδια ενόχλησης και όλα βαίνουν καλώς....

Αναρωτιέμαι τι θα πάθαινε (πιθανόν πάλι εμετούς αλλά σε πόσο πιο έντονο βαθμό...??) εάν είχε προσπαθήσει και καταφέρει να την καταπιεί....

Προσοχή λοιπόν τώρα που οι κάμπιες είναι σε έξαρση!!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eρωτηση για οποιον γνωριζει σχετικη με το θεμα: Οι καμπιες(φανταζομαι μιλαμε για αυτες των πευκων που κανουν και σειρες μεταξυ τους) προκαλουν αλλεργιες και τοξικοτητα σε ολους ανεξαιρετως τους σκυλους; Ρωταω επειδη εδω εχουμε 6 μεγαλα πευκα, βλεπω καθε χρονο καμπιες, αφηνω πολλες φορες ελευθερο τον σκυλο να περιφερεται στο κτημα, και ποτε δεν μου εχει δειξει κατι ουτε εμετους, ουτε φτερνισματα, κλπ. Εχω παντα τον φοβο, αλλα δεν γινεται και μερα-νυχτα να τον βγαζω με το λουρι εδω μεσα στον περιφραγμενο χωρο.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Οι συγκεκριμένες (ναι αυτή μασούλισε το βλαμμένο μου) έχουν μία ... πούδρα η οποία προκαλεί καντίλες και φαγούρες ακόμα και στους ανθρώπους όχι απαραίτητα αλεργικούς. Για αυτό και αν παρατηρήσεις τα πουλιά δεν διανοούνται καν να τις πλησιάσουν ως μεζέ....

Μπορεί να μην της ενοχλεί, η Κλαιρούλα π.χ. απλά πλησίαζε να μυρίσει και μετά έφευγε χωρίς να πρέπει να τις επεξεργαστεί και δια στόματος!!
 




cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κλειδαμπαρωνόμαστε μέσα στο σπίτι και βολτάρουμε τη μέρα μόνο στον κήπο και τα βράδια που δεν τις βλέπω να κυκλοφορούν βγαίνουμε και βόλτες!
Τις μισώ τις σιχαμένες ούτε να τις βλέπω δεν θέλω!!

Επίσης προσοχή και στα φίδια γιατί κι αυτά θα κάνουν την εμφάνιση τους όπου να 'ναι!!
 






Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Κανουν και τραινακι και πηγαινουν παρεουλα..
Φαίνεται λειτουργούν κι αυτές σαν "αγέλη"!!!:p:D

Είναι επικίνδυνες όντως γιαυτό κι εγώ τον έχω απο κοντά κι όταν ρίχνει τη μουσούδα να μυρίσει οτιδήποτε,απο πάνω του εγώ!!!
Κι εδώ στο Χολαργό έχουμε στα πάρκα πάρα πολλά πεύκα!!!
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αμαλία συγνώμη (δεν μπήκα καν στον κόπο να ψάξω για θέμα γιατί έχω την έννοια της μικρής και μου διέφυγε....) πάω να διαβάσω τα link κι επανέρχομαι, αν και με τους τίτλους και μόνο μου άναψες φωτιές..... :(
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.806
Xρυσουλα μου δεν εβαλα τα λινκ γι αυτο... απλα για να διαβασουμε και αλλες εμπειριες να τα εχουμε μαζεμενα!
 




Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Η ανοιξη μπηκε για τα καλα και εμεις εδω ειδικα που εχουμε πολλα πευκα,η κιτρινη σκονη και οι καμπιες ειναι το κατι άλλο!!
Δυο μερες τωρα ο Ροκυ εχει το ενα ματακι του κοκκινο και αρκετες τσιμπλες,και φυσικα κατοπιν εξετασης απο τη κτηνιατρο,βαζουμε κολλυριο tobrex,μεχρι να επανελθει! Τον εχει ενοχλησει ολη αυτη η ανοιξιατικη εξαρση απο τα πευκα!!
Προσεχω πολυ βεβαια και τις καμπιες για να μην εχουμε τιποτα χειροτερο και τρεχουμε!!
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εάν έχει κάποιος (άνθρωπος ή σκύλος) την οποιαδήποτε ενόχληση λόγω γύρης ή κάμπιας είναι η χειρότερη περίοδος!!
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Και σα να μην εφταναν ολα αυτα,εχουμε και την αφρικανικη σκονη που συμπληρωνει το....κοκτεηλ!!!:rolleyes:
 




ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στα μελλισια σημερα παρκαρα κατω απο πευκα,,, κιτρινησαν τα τζαμια σε δυο ωρες απο τη γυρη.... παντως μια ακριδα που εφαγε δεν τη πειραξε ==))
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πρέπει να το έχω γράψει και αλλου αλλά τώρα δεν το βρίσκω.
Πριν 2 βδομάδες ο μικρός βγήκε στον κήπο και σε 5 λεπτά γύρισε γεμάτος πυκνα σαλια και πρησμένη γλώσσα
Ο κτηνιατρος μας είπε ότι ήταν απο καμπια των πευκων μας εδωσε ένεση πρεζολον αλλά η γλώσσα εμεινε για κάποιες μέρες μπλέ και η άκρη της μετά νεκρώθηκε και έπεσε απο την μια πλευρά είναι σαν δανδέλα.
 




ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη πρεπει να τις πλενουμε πρωτα τις καμπιες και μετα να της τρωνε..??
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
Παιδιά ναι!Είναι πάρα πολύ επικίνδυνες.Όπως τα λέει ο vek.Συνέβη και σε μιας φίλης μου το σκυλάκι το οποίο εκτός από εμετούς που έκανε πρίστηκε και η γλωσσίτσα του σε σημείο που δεν μπορούσε να φάει ούτε να πιει νερό.Όταν ξεπρήστηκε η γλώσσα μαύρισε σε ένα σημείο και στη συνέχεια έπεσε.Τεράστια προσοχή!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.750
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π