Συγνωμη αλλα το pet shop πως λειτουργει; Ορισμενα εχουν ακρες σε αγγελιες, αλλα με ιδιωτες ξεμπαρκους και αλλα με εκτροφεις.. Δεν λειτουργουν ολα το ιδιο; Ετσι ειναι;Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε σε ποιόν χώρο συμμετέχετε και ποιός ο σκοπός αυτού.
Ο σκοπός του dogforum δεν είναι σε πρώτη βάση οι γνωριμίες, οι χαριτωμενιές, οι γλυκουλινιές και τα ευχολόγια. Καλά κι αυτά, αλλά έπονται. Για περισσότερα τέτοια, υπάρχουν δόξα το Θεό άπειροι άλλοι χώροι. Εδώ λοιπόν, βγάζουμε κάλους στα δάχτυλα, να ενημερώσουμε τον κόσμο που δυστυχώς δεν ξέρει [όπως δεν ξέραμε κάποτε κι οι περισσότεροι], τι σκατά γίνεται σ'αυτό τον ελεεινό κόσμο της "κυνοφιλίας" και ποιό είναι το θεμιτό και το πολιτικώς ορθόν, όσον αφορά την απόκτηση σκύλου. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Μπας και κάποτε δούμε ένα μικρό λαμπάκι κάπου στο πολύ βάθος του τούνελ. Οχι εμείς. Τα εγγόνια μας ίσως.
Ενημέρωση λοιπόν κάνουμε. Δεν πιάνουμε κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε στο κάτω-κάτω. Αν εσύ, ή ο οποιοσδήποτε, θεωρείς σωστό και ηθικό το pet shop, ξέροντας από που θα έρθει το σκυλί σου, γιατί έτσι σε εξυπηρετεί να πιστεύεις, λυπάμαι αλλά...δεν πρόκειται να σου πω "μπράβο". Αν θεωρείς επίσης σωστό, να ζευγαρώνει ο κάθε καραγκιόζης τα σκυλιά του, σκορπώντας συνεχώς εν δυνάμει αδέσποτα, λυπάμαι αλλά...δεν πρόκειται να σου πω "μπράβο". Οσες φορές βγεις να υποστηρίξεις αυτές τις πρακτικές, θα με βρεις απέναντί σου. Το αν έχεις βαρεθεί να με ακούς, μου είναι παγερά αδιάφορο. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθώ να τα λέω.
Μπορώ για πολλές ώρες να συζητάω τα των εκτροφέων, pet shops, bybs με επιχειρήματα.
Δεν είναι του παρόντος θέματος, ούτε της πρόθεσης και διάθεσής μου.
Ο ιδιωτης τωρα.. Υπαρχει αυτος που το κανει για να κονομησει θα επρεπε να τιμωρειται απο τον νομο αλλα μεγαλη κουβεντα τωρα.. και υπαρχουν και ιδιωτες που ενδιαφερονται για τα σκυλια τους πραγματικα.. σαν εκτροφεις.. Γιατι να τους τσουβαλιαζουμε ολους;
Ο εκτροφεας τωρα .. Υπαρχει αυτος που θελει να κονομησει και δεν τον ενδιαφερει μετα οταν τα τσεπωσει για τα σκυλια του και αυτος που ενδιαφερεται.. Ας πουμε ειμαστε τις αποψεις παρε απο εκτροφεα.. αν ο εκτροφες ειναι αυτος που το κανει απλα για λεφτα ειναι σαν να πηρες το σκυλο σου απο ενα pet shop το οποιο εχει τα ζωακια απλα για να τα πουλησει.. Τι επειδη εχει τον "τιτλο" εκτροφεας θα πρεπει να τον εμπιστευτουμε.. (και ας ερθει τωρα καποιος ακυρος τυπου Amaliaz να μας αποδειξει το αντιθετο..)
Αλλο θεμα τωρα γραφουν μερικοι "εξυπνοι" παρε σκυλο απο εκτροφεα γιατι ο σκυλος απο ιδιωτη η απο pet shop εχει προβλημα με την υγεια.. Ποσες μα ποσες φορες εχεις διαβασει οτι σκυλια απο εκτροφεις ειχανε ενα σωρο προβληματα; Εδω θυμαμαι σκηνικο με εκτροφεα το οποιο και διαβασα και εβγαλε προβλημα το σκυλι και αρνιοτανε αυτος οτι ηταν δικος του σκυλος κλπ κλπ..
Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει καποια πραγματα; Οχι! Η συνεχεια ολων οσοι το κανουν για λεφτα ειναι η παρακατω οπως και εγραψες..
Και λυπάμαι αφάνταστα, αλλά προσωπικά μου μετράει μόνο η γνώμη των ανθρώπων, που φτύνουν αίμα και αδειάζουν συνεχώς τις τσέπες τους, φροντίζοντας αυτά που αφήνουν πίσω τους, οι καραγκιόζηδες που λέγαμε παραπάνω. Κανενός άλλου.
Σωστο! Επιτελους καποιος που το παραδεχτηκε εστω δημοσιως..