Θηλυκό πιτμπουλ 49 ημερών ήρθε στην παρέα.

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε σε ποιόν χώρο συμμετέχετε και ποιός ο σκοπός αυτού.

Ο σκοπός του dogforum δεν είναι σε πρώτη βάση οι γνωριμίες, οι χαριτωμενιές, οι γλυκουλινιές και τα ευχολόγια. Καλά κι αυτά, αλλά έπονται. Για περισσότερα τέτοια, υπάρχουν δόξα το Θεό άπειροι άλλοι χώροι. Εδώ λοιπόν, βγάζουμε κάλους στα δάχτυλα, να ενημερώσουμε τον κόσμο που δυστυχώς δεν ξέρει [όπως δεν ξέραμε κάποτε κι οι περισσότεροι], τι σκατά γίνεται σ'αυτό τον ελεεινό κόσμο της "κυνοφιλίας" και ποιό είναι το θεμιτό και το πολιτικώς ορθόν, όσον αφορά την απόκτηση σκύλου. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Μπας και κάποτε δούμε ένα μικρό λαμπάκι κάπου στο πολύ βάθος του τούνελ. Οχι εμείς. Τα εγγόνια μας ίσως.

Ενημέρωση λοιπόν κάνουμε. Δεν πιάνουμε κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε στο κάτω-κάτω. Αν εσύ, ή ο οποιοσδήποτε, θεωρείς σωστό και ηθικό το pet shop, ξέροντας από που θα έρθει το σκυλί σου, γιατί έτσι σε εξυπηρετεί να πιστεύεις, λυπάμαι αλλά...δεν πρόκειται να σου πω "μπράβο". Αν θεωρείς επίσης σωστό, να ζευγαρώνει ο κάθε καραγκιόζης τα σκυλιά του, σκορπώντας συνεχώς εν δυνάμει αδέσποτα, λυπάμαι αλλά...δεν πρόκειται να σου πω "μπράβο". Οσες φορές βγεις να υποστηρίξεις αυτές τις πρακτικές, θα με βρεις απέναντί σου. Το αν έχεις βαρεθεί να με ακούς, μου είναι παγερά αδιάφορο. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθώ να τα λέω.

Μπορώ για πολλές ώρες να συζητάω τα των εκτροφέων, pet shops, bybs με επιχειρήματα.

Δεν είναι του παρόντος θέματος, ούτε της πρόθεσης και διάθεσής μου.
Συγνωμη αλλα το pet shop πως λειτουργει; Ορισμενα εχουν ακρες σε αγγελιες, αλλα με ιδιωτες ξεμπαρκους και αλλα με εκτροφεις.. Δεν λειτουργουν ολα το ιδιο; Ετσι ειναι;

Ο ιδιωτης τωρα.. Υπαρχει αυτος που το κανει για να κονομησει θα επρεπε να τιμωρειται απο τον νομο αλλα μεγαλη κουβεντα τωρα.. και υπαρχουν και ιδιωτες που ενδιαφερονται για τα σκυλια τους πραγματικα.. σαν εκτροφεις.. Γιατι να τους τσουβαλιαζουμε ολους;

Ο εκτροφεας τωρα .. Υπαρχει αυτος που θελει να κονομησει και δεν τον ενδιαφερει μετα οταν τα τσεπωσει για τα σκυλια του και αυτος που ενδιαφερεται.. Ας πουμε ειμαστε τις αποψεις παρε απο εκτροφεα.. αν ο εκτροφες ειναι αυτος που το κανει απλα για λεφτα ειναι σαν να πηρες το σκυλο σου απο ενα pet shop το οποιο εχει τα ζωακια απλα για να τα πουλησει.. Τι επειδη εχει τον "τιτλο" εκτροφεας θα πρεπει να τον εμπιστευτουμε.. (και ας ερθει τωρα καποιος ακυρος τυπου Amaliaz να μας αποδειξει το αντιθετο..)

Αλλο θεμα τωρα γραφουν μερικοι "εξυπνοι" παρε σκυλο απο εκτροφεα γιατι ο σκυλος απο ιδιωτη η απο pet shop εχει προβλημα με την υγεια.. Ποσες μα ποσες φορες εχεις διαβασει οτι σκυλια απο εκτροφεις ειχανε ενα σωρο προβληματα; Εδω θυμαμαι σκηνικο με εκτροφεα το οποιο και διαβασα και εβγαλε προβλημα το σκυλι και αρνιοτανε αυτος οτι ηταν δικος του σκυλος κλπ κλπ.. :D Αυτα γιατι δεν τα λες;

Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει καποια πραγματα; Οχι! Η συνεχεια ολων οσοι το κανουν για λεφτα ειναι η παρακατω οπως και εγραψες..
Και λυπάμαι αφάνταστα, αλλά προσωπικά μου μετράει μόνο η γνώμη των ανθρώπων, που φτύνουν αίμα και αδειάζουν συνεχώς τις τσέπες τους, φροντίζοντας αυτά που αφήνουν πίσω τους, οι καραγκιόζηδες που λέγαμε παραπάνω. Κανενός άλλου.

Σωστο! Επιτελους καποιος που το παραδεχτηκε εστω δημοσιως..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει καποια πραγματα; Οχι! Η συνεχεια ολων οσοι το κανουν για λεφτα ειναι η παρακατω οπως και εγραψες..
Ναι Staffordshire...
Ο τελευταίος νόμος του κράτους θέτει όρους για την εκτροφή...
Δεν μπορώ εγώ να πάω και να βάλω το σκύλο μου να γεννάει και μετά να πουλάω κουτάβια...
Και όπως καταλαβαίνεις...για να υπάρχει νόμος..πάει να πει ότι κάποιο δίκιο έχουν όσοι υπερασπίζονται την ΣΩΣΤΗ εκτροφή...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Staffordshire νομίζω ότι τα έχεις κάπως μπερδεμένα στο μυαλό σου τα πράγματα.
Οι θεωρίες σου έχουν σημαντικότατα κενά και οι σκέψεις σου, όχι ιδιαίτερη αλληλουχία.
Εγώ τουλάχιστον δεν πολυκαταλαβαίνω τι γράφεις και τι υπερασπίζεσαι.
Και πως συνδέεις, όσα προσπαθώ εγώ να πω, με όσα μου απαντάς.
Προφανώς, δεν έχεις διαβάσει ούτε μία φορά, καμμία από τις τοποθετήσεις μου.
Αυτές που τόσο σε έχουν κουράσει...

Μην γενικεύεις λοιπόν σε παρακαλώ. Οχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος.

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Staffordshire νομίζω ότι τα έχεις κάπως μπερδεμένα στο μυαλό σου τα πράγματα.
Οι θεωρίες σου έχουν σημαντικότατα κενά και οι σκέψεις σου, όχι ιδιαίτερη αλληλουχία.
Εγώ τουλάχιστον δεν πολυκαταλαβαίνω τι γράφεις και τι υπερασπίζεσαι.
Και πως συνδέεις, όσα προσπαθώ εγώ να πω, με όσα μου απαντάς.
Προφανώς, δεν έχεις διαβάσει ούτε μία φορά, καμμία από τις τοποθετήσεις μου.
Αυτές που τόσο σε έχουν κουράσει...

Μην γενικεύεις λοιπόν σε παρακαλώ. Οχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος.
Δεν καταλαβαινεις επειδη δεν εχεις ακουσει και δει πραγματα για αυτο.. Θελω να σου πω οτι η αποψη που εχουν οι περισσοτεροι στο μυαλο οτι εκτροφεας = εγγυηση και οτι ο σκυλος που θα παρεις απο εκει ειναι καλυτερος απο ολους δεν ισχυει..

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Ναι Staffordshire...
Ο τελευταίος νόμος του κράτους θέτει όρους για την εκτροφή...
Δεν μπορώ εγώ να πάω και να βάλω το σκύλο μου να γεννάει και μετά να πουλάω κουτάβια...
Και όπως καταλαβαίνεις...για να υπάρχει νόμος..πάει να πει ότι κάποιο δίκιο έχουν όσοι υπερασπίζονται την ΣΩΣΤΗ εκτροφή...
Πες οτι υπαρχει ο νομος αυτος που δεν τον ξερω.. Γιατι τοτε στις αγγελιες πουλανε ολοι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν καταλαβαινεις επειδη δεν εχεις ακουσει και δει πραγματα για αυτο.. Θελω να σου πω οτι η αποψη που εχουν οι περισσοτεροι στο μυαλο οτι εκτροφεας = εγγυηση και οτι ο σκυλος που θα παρεις απο εκει ειναι καλυτερος απο ολους δεν ισχυει..
Κι αυτό το ξέρεις για μένα. Οπως και ποιούς γνωρίζω προσωπικά.
Με τρομάζεις... Ποιός είσαι; Φανερώσου...:shock:

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Κι αυτό το ξέρεις για μένα. Οπως και ποιούς γνωρίζω προσωπικά.
Με τρομάζεις... Ποιός είσαι; Φανερώσου...:shock:

Καλα οτι να ναι.. Οπως καταλαβαινεις TOLIS-PIT βγαλε τα συμπερασματα σου.. Λιγη υπομονη θελει τιποτα παραπανω.. ;)

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Λοιπόν αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο συζήτηση για το τίποτα σημασία δεν έχει που τα πήρα το σκυλί το αγόρασα η μου το χάρισαν σημασία έχει φιλέ το σημαντικότερο οτι πήρα ένα σκυλάκι να το μεγαλώσω και είμαι φιλόζωος όλα τα άλλα είναι περιττά ! καταλαβαίνω γιατί το λες για μένα τα ζώα δεν ειναι εμπόριο αλλα δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος να τα αποκτήσεις !
Καμιά συμβουλή για το πως θα μεγαλώσω το σκυλάκι μου καλύτερα υπάρχει;

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ρε το μαμησατε το θεμα του παιδιου...
μιλα ρε tolis-pit

stam911

Well-Known Member
1 Απριλίου 2012
100
1
Πατρα
Φιλε τολη κοιτα να χαρεις το σκυλακι σου και ας λενε οτι θελουν,τα ιδια ακουγα και γω οταν πρωτομπηκα μιας και πηρα την μικρη μου απο ιδιωτη και ξερεις που τα εγραφα ολα αυτα που ακουγα?μην σου πω :D να σου ζησει!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπράβο ρε παιδιά, ωραία νοοτροπία...γράψτε την αλήθεια εκεί που δεν πιάνει μελάνι, επειδή δεν σας βολεύει και συνεχίστε να βοηθάτε στην ανεξέλεγκτη αύξηση των αδέσποτων σκύλων απο κάτι γελοίους που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και αμολάνε τα κουτάβια απο δω κι απο κει αμα δε βρουν να τα δώσουν μόλις φτάσουν 30 ημερών.
Ποιος νοιάζεται, μήπως τρέχουμε εμείς να μαζεύουμε κουτάβια απο κάδους?????
Λυπάμαι.

TOLIS-PIΤ
μπήκες για συμβουλές λες επειδή είναι ο πρώτος σου σκύλος. Στο φόρουμ θα βρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το πως να μεγαλώσεις σωστά ένα κουτάβι. Επίσης θα βρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το πως να αποκτήσεις σωστά έναν σκύλο, για το πως να βοηθήσεις τον σκύλο (και την σκύλα) γενικά, όχι μόνο το δικό σου. Εύχομαι να ανοίξεις καλά τα μάτια σου και να μάθεις 5 πράγματα.
Να σου ζήσει το σκυλάκι σου.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
stam δεν ειναι ετσι τα πραγματα,επειδη εχω αποκτησει σκυλο και απο πετ αλλα και απο εκροφεα,
εχω να σου πω οτι οταν εφυγα απο τον εκτροφεα ημουν 100% σιγουρος για το σκυλι που πηρα και γεματος γνωσεις μετα απο ωρες κουβεντας με τον ιδιο,αυτα πληρωνεις.
απο το πετ ειναι καθαρα θεμα τυχης,ειναι στοιχημα.
εχω δει ανθρωπο να περνει γατα αρσενικη απο πετ και μετα απο 2 μηνες να του λεει ο κτηνιατρος του οτι η γατα ειναι εγκυος
εχω δει dogo μετα απο δυο μερες απο την αποκτηση του να βγαζει αιμα απο παντου
εχω δει εμενα να πληρωνω σε δυο μηνες την τιμη του σκυλου μου επι δυο για φαρμακα και εξετασεις.
εχεις την εντυπωση οτι ο ιδιωτης εχει κανει οσες εξετασεις πρεπει ωστε να αποκλεισει ασθενιες κληρονομικες??
ολοι ξερουμε πως γινονται αυτα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Βρε παιδιά είναι διαφορετικό θέμα όμως το "ας γκαστρώσω τη σκύλα μου να μοσχοπουλήσω κουτάβια και αμα δεν κάτσει τα πετάω" και αλλο το "αν ειναι στο τελος να πεταχτεί το κουτάβι που ο ηλιθιος εφερε στον κόσμο, ας το παρω εγώ να γλυτώσει"
Το να μποϋκοτάρουμε, ειναι μαι λύση, αλλά αμφιβόλου αποτελεσματος αφού η αγνοια και η ημιμάθεια αποτελουν μάστιγα. Αφού ακόμα και αν δεν δώσουν τα κουτάβια οι bybs πάλι δεν θα σταματήσουν τις γέννες. Απο τη στιγμή που ούτε υποτυπώδες νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να αναζητούμε λύσεις.
Γιατι πχ όλοι ψάχνουμε ενα σκύλο βάσει του τρόπου ζωής που μπορούμε να προσφέρουμε, του χαρακτήρα, της διαθεσιμότητας (ορισμένοι), αλλά μπορείτε να πείτε αν κάποιος μ@λακας εκανε γέννα και ετοιμάζεται να σουτάρει τα κουτάβια που δεν εδωσε, ότι "δεν το παίρνω, ας το πετάξει, γιατι δεν πρεπει να ενθαρρύνουμε"? Εμένα αυτό μου ακούγεται εξίσου σκληρό με την ηλιθιότητα του byb.
Σόρρυ για την παρεμβαση μου, αλλά ταπεινη μου γνώμη ειναι πως άπαξ και γινει το λάθος (αισχρο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη), ας δούμε πώς να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα...
Πριν επαιρνα τηλ να κανονίσω με τη Μεριμνα Ζώων να μαζέψουμε εναν σκύλο τραυματισμένο στο πόδι που κάποιο κτήνος παράτησε στην Πλαζ. Κατακρίνω όσο δεν παίρνει τον αχρηστο που αντιμετώπισε σαν παράσιτο το σκύλο του αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω και στη μοιρα του... δεν μου πάει η καρδια!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Συμβουλές θέλω είναι ο πρώτος μου σκύλος....
συμβουλες περνουμε πριν παρουμε σκυλο και φυσικά πριν παρουμε πιτ σαν πρωτο σκυλο ......

Ξεκινα διαβασμα τρελο και να ξεκινησεις με εκπαιδευτη από μικρή ηληκια του σκυλου σου .....

Δεν ειναι ευκολος σκυλος για ξεκινημα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Βρε παιδιά είναι διαφορετικό θέμα όμως το "ας γκαστρώσω τη σκύλα μου να μοσχοπουλήσω κουτάβια και αμα δεν κάτσει τα πετάω" και αλλο το "αν ειναι στο τελος να πεταχτεί το κουτάβι που ο ηλιθιος εφερε στον κόσμο, ας το παρω εγώ να γλυτώσει"
Καθολου διαφορετικο θεμα... ειναι ακρως αλληλενδετα! Οσο υπαρχουν οι δευτεροι, συντηρουν τους πρωτους. Αν σταματησουν να εχουν πελατες οι πρωτοι, θα σταματησουν και τις γεννες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Απο τη στιγμή που ούτε υποτυπώδες νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να αναζητούμε λύσεις.
Και τι ακριβώς προτείνεις;
Να μην ασχολούμαστε καλύτερα καθόλου; Μια χαρά νομικό πλαίσιο υπάρχει, όχι απλά υποτυπώδες, αλλά σιγά τώρα...ποιός κάθεται να ασχοληθεί; Ας το πάρω εγώ το κουτάβι να κάνω την δουλειά μου και ποιός νοιάζεται για όλα τα υπόλοιπα;

Γιατι πχ όλοι ψάχνουμε ενα σκύλο βάσει του τρόπου ζωής που μπορούμε να προσφέρουμε, του χαρακτήρα, της διαθεσιμότητας (ορισμένοι), αλλά μπορείτε να πείτε αν κάποιος μ@λακας εκανε γέννα και ετοιμάζεται να σουτάρει τα κουτάβια που δεν εδωσε, ότι "δεν το παίρνω, ας το πετάξει, γιατι δεν πρεπει να ενθαρρύνουμε"? Εμένα αυτό μου ακούγεται εξίσου σκληρό με την ηλιθιότητα του byb.
Αυτή την "συζήτηση" την έχουμε κάνει τόσα εκατομμύρια φορές σ'αυτό το φόρουμ, που είναι χαζό πλέον, να λέμε και να ξαναλέμε, τα ίδια και τα ίδια.

Σόρρυ για την παρεμβαση μου, αλλά ταπεινη μου γνώμη ειναι πως άπαξ και γινει το λάθος (αισχρο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη), ας δούμε πώς να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα...
Ποιανού το λάθος και τα ασυμμάζευτα, θα πρέπει ο καθένας μας να κληθεί να...συμμαζέψει;
Και γιατί κατά την γνώμη σου; Και πόσες φορές;

Πριν επαιρνα τηλ να κανονίσω με τη Μεριμνα Ζώων να μαζέψουμε εναν σκύλο τραυματισμένο στο πόδι που κάποιο κτήνος παράτησε στην Πλαζ. Κατακρίνω όσο δεν παίρνει τον αχρηστο που αντιμετώπισε σαν παράσιτο το σκύλο του αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω και στη μοιρα του... δεν μου πάει η καρδια!
Αυτό τώρα... μπράβο σου, αλλά...τι σχέση έχει; Ασφαλώς και πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόνο που δεν είναι της παρούσης.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Yπαρχουν εκτροφεις της φυλης στην Ελλαδα με pedigree απο την ADBA
Οι γέννες τους όμως λογικά δε δηλώνονται κάπου ούτε εκδίδονται pedigree, σωστά; (ειλικρινής απορία, δε γνωρίζω).
Αν λοιπόν είναι έτσι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δε διαφέρει και τόσο από γέννες τύπου ας ζευγαρώσουμε τα καθαρόαιμά μας.
Νομίζω με τα πιτ μπουλ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και δε θα πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί.
Εγώ, σε πρώτο επίπεδο βλέπω μια ωραιότατη γεννήστρα, καθαρά και περιποιημένα πράγματα και όχι κάποια εγκληματική αδιαφορία από τη μεριά του ανθρώπου που έκανε τη γέννα. Κακώς τα έδωσε τόσο μωρά, συμφωνώ.
Απλά νομίζω ότι το τραβάμε λίγο από τα μαλλιά, στη συγκεκριμένη φυλή τα πράγματα είναι μάλλον λίγο διαφορετικά.

Τόλη, να την χαίρεσαι την μικρή σου. :)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Οι γέννες τους όμως λογικά δε δηλώνονται κάπου ούτε εκδίδονται pedigree, σωστά; (ειλικρινής απορία, δε γνωρίζω).
Αν λοιπόν είναι έτσι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δε διαφέρει και τόσο από γέννες τύπου ας ζευγαρώσουμε τα καθαρόαιμά μας.
Νομίζω με τα πιτ μπουλ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και δε θα πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί.
Εγώ, σε πρώτο επίπεδο βλέπω μια ωραιότατη γεννήστρα, καθαρά και περιποιημένα πράγματα και όχι κάποια εγκληματική αδιαφορία από τη μεριά του ανθρώπου που έκανε τη γέννα. Κακώς τα έδωσε τόσο μωρά, συμφωνώ.
Απλά νομίζω ότι το τραβάμε λίγο από τα μαλλιά, στη συγκεκριμένη φυλή τα πράγματα είναι μάλλον λίγο διαφορετικά.

Τόλη, να την χαίρεσαι την μικρή σου. :)

Θεωρω οτι υπαρχουν και εδω εκτροφεις με συγκεκριμενες γραμμες σε χαρακτηρα και μορφολογια που παλευουν για την φυλή απλα η ευκολη λυση ειναι το ΒΥΒ που εδω στα δυτικά που μενω ολοι οι πιτσιρικαδες περνουν πιτ