Κεντρικός Αποιος Διαβήτης


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Ο Μάρκος μας, από την πρώτη μέρα που ήρθε στο σπίτι, έπινε υπερβολικά πολύ νερό, το οποίο και αντιστοίχως απέβαλλε υπερβολικά πολύ...if you know what i mean...:rolleyes: Πάααρα πολύ κατούρημα, συνεχώς και παντού και σπάνια εντός πάνας :mad: Μιλάμε για πολύ χάλια νεύρα...τόσο πολύ σφουγγάρισμα δεν θυμάμαι να έχω κάνει ποτέ. Πέραν αυτού όμως, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Ελεγα...ok...μικρούλης είναι, θα στρώσει κάποτε. Υπομονή :mad: Μέχρι που άρχισε σε κάθε κατούρημα, να αφήνει και σταγονίτσες αίμα. Εκεί προβληματίστηκα και μια και είχε έρθει έτσι κι αλλιώς η ώρα μας, για τσεκ και εμβόλια, πήγαμε στον γιατρό μας. Κάναμε τις εξετάσεις μας, αιματολογικές, βιοχημικές, υπέρηχο, λείψη ούρων. Οοοοολο το σετ. Οι εξετάσεις του ήταν καλές. Καμμία ένδειξη νεφρικής ανεπάρκειας. Ευτυχώς. Το ειδικό βάρος των ούρων του όμως, ήταν 1003 [δεν ξέρω την μονάδα μέτρησης], την στιγμή που το ειδικό βάρος του νερού, είναι 1000. Ο πιτσιρής δηλαδή, έβγαζε σχεδόν νερό. Δύο τα σενάρια: ψυχογενής πολυδιψία/πολυουρία που προκαλείται από στρεσογόνες καταστάσεις...ο Μάρκος στρεσαρισμένος!!! ναι καλά...άλλο; ;) δεύτερο και πιθανότερο σενάριο λοιπόν, κεντρικός άποιος διαβήτης. Ο οποίος οφείλεται στην μειωμένη σύνθεση της αντιδιουρητικής ορμόνης, η οποία μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Είναι σπάνιος στην πράξη και οφείλεται σε βλάβες των κυττάρων του υποθαλάμου και της νευρουπόφυσης, που παράγουν την αντιδιουρητική ορμόνη. Επιλεκτική εκτροφή το αγόρι μου!!! Ακούτε καραγκιόζηδες, που ζευγαρώνετε ότι βρεθεί εύκαιρο μπροστά σας και κάποιοι έχουν το θράσος να μην το βρίσκουν και φάουλ και να μας θεωρούν γραφικούς που βρίζουμε και ξαναβρίζουμε και ξαναβρίζουμε...:mad: Ο μικρούλης λοιπόν, πρέπει να πίνει όσο νερό, ζητάει ο οργανισμός του. Και μου έρχεται αμέσως στο μυαλό, η εικόνα του, παρατημένος στον δρόμο, να μην τον έχει μαζέψει κανείς, καλοκαίρι με ήδη υψηλές θερμοκρασίες, να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια θάλασσα νεράκι, που τόσο έχει ανάγκη για να επιβιώσει :( και ανατριχιάζω και μόνο στην σκέψη :( Θα είχε ήδη χαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο, από βασανιστική αφυδάτωση.

Στον κεντρικό άποιο διαβήτη, δεν διαπιστώνονται παθολογικά ευρήματα, με εξαίρεση α) απώλεια σωματικού βάρους, επειδή τα ζώα με έντονη πολυδιψία δεν τρώνε πολύ [εμείς τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε] β) αφυδάτωση σε περίπτωση στέρησης νερού και γ) νευρολογικά συμπτώματα σε περιστατικά με νεοπλάσματα ή τραύμα στην υπόφυση και τον υποθάλαμο.

Επίσης, τα αποτελέσματα των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων στον ορό του αίματος, συνήθως είναι φυσιολογικά, όπως ήταν και του Μάρκου. Η μόνη σημαντική ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το ειδικό βάρος των ούρων, που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1007.

Για να επιβεβαιωθεί λοιπόν η διάγνωση, υπάρχουν δύο τρόποι. Δοκιμή στέρησης νερού και δοκιμή ανταπόκρισης στην αντιδιουρητική ορμόνη, μέσω της λήψης οξεικής δεσμοπρεσσίνης. Οπερ και εγένετο, με την ελπίδα να μην υπάρξει ανταπόκριση, που θα σήμαινε μεγαλύτερη πιθανότητα για ψυχογενή πολυδιψία/πολυουρία, που ήταν και πιο επιθυμητή. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, με θεαματική μείωση της δίψας και του κατουρήματος, από τις πρώτες κιόλας ώρες, μετά την λήψη του φαρμάκου :( Τρίτη μέρα σήμερα που έχει κατουρήσει φορές, μετρημένες στα δάχτυλα και πάντα εντός πάνας και δυστυχώς δεν μπορώ να χαρώ. Πιθανότατα λοιπόν, κεντρικός άποιος διαβήτης. Συνεχίζουμε το φάρμακο σε μειωμένη δόση και ελπίζοντας ότι θα μπορούμε να το βρούμε, γιατί ο γιατρός μας δυσκολεύτηκε πάρα πολύ λόγω γενικότερης έλλειψης και...βλέποντας και κάνοντας. Υπάρχει πάντα η ελπίδα, να είναι κάτι παροδικό και να διορθωθεί, όσο ο μπέμπης μεγαλώνει.

Θα δούμε...

Το μόνο σίγουρο, πως ότι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εχω ήδη ξεκινήσει ενέργειες, να βρω τα παιδιά που έχουν υιοθετήσει τον αδερφό του, μήπως τυχόν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν πάει το μυαλό τους, ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο, εκτός από τυπική κουταβίσια παρενέργεια.

Αυτά τα νέα μας...:???:
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ρε mareco? Τι πίστευες? Έτσι χαλαρά ένα κουτάβι? Δεν είσαι για τα ευκολα εσυ! Κι ο Μάρκος από τα πιό τυχερά κουτάβια. Ειλικρινά ποιός άλλος θα το έψαχνε τόσο και θα ήταν και διατεθημένος να κάνει ότι χρειαστεί?

Θα βγείτε νικητές! Όλοι μαζί!
 


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πωπω περαστικα στον μικρουλη και ελπιζουμε να ειναι κατι παροδικο που θα περασει μεγαλωνοντας. Παλι καλα που το σεναριο διψασμενος στον δρομο ψαχνοντας νερο για επιβιωση δεν υφισταται πια χαρη σε σενα!! :) Παλι καλα που τα χαζοκουταβο σου ζει στον κοσμο του και περναει καλα παρα τα προβληματα που μπορει να εχει. Γιατι δεν ειναι κατι που το ενοχλει το μικρουλη ε? Εννοω αφου εχει μονιμα οσο νερακι θελει και τα φαρμακα του ολα καλα θα πανε.
 


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ρε mareco? Τι πίστευες? Έτσι χαλαρά ένα κουτάβι? Δεν είσαι για τα ευκολα εσυ! Κι ο Μάρκος από τα πιό τυχερά κουτάβια. Ειλικρινά ποιός άλλος θα το έψαχνε τόσο και θα ήταν και διατεθημένος να κάνει ότι χρειαστεί?

Θα βγείτε νικητές! Όλοι μαζί!
Αμα εβλεπαν αιμα στα ουρα θα το εψαχναν απλα το θεμα θα ηταν αν θα ηταν διατεθιμενοι να κανουν οτι χρειαστει ή αν θα εβρισκαν την ευκολη λυση...το μεγαλο τασακι..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Το αιματάκι στα ούρα, κάποιες λίγες ροζ σταγόνες δηλαδή, μην φανταστείτε κάτι παραπάνω, ήταν σύμπτωμα bonus που όντως με θορύβησε ταχύτερα. Σύμπτωμα όμως όχι του διαβήτη άμεσα. Κάποιος μαλλον ελαφρύς, άνευ σημασίας ερεθισμός της κύστης, από το τόσο πολύ κατούρημα, σε τόσο μικρή ηλικία, μην ξεχνάμε ε; Μιλάμε για λίμνες τσίσα, ανά τέταρτο το πολύ :mad:

Πραγματικά δεν ξέρω χωρίς τις σταγονίτσες αυτές, πόσο θα σκεφτόμουν ότι τρέχει κάτι άλλο, παρόλο που τα είχα κάνει τσουρέκια σε πολλούς φίλους, από την συνεχή γκρίνια μου, για το ασταμάτητο κατούρημα του κέρατου [παρεπιπτόντως...μπροστά στον Μάρκο...η Αουρα είναι κοτούλα ;)]. Ρώταγα και ξαναρώταγα, τι διάολο μπορεί να κάνω λάθος, στην εκπαίδευση της πάνας και καταφέρνει να πηγαίνει, μία στις πέντε και γιατί στο καλό, πίνει τόσο μα τόσο πολύ νερό :rolleyes:

Ε...τώρα δεν αναρωτιέμαι πλέον...:?:
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Thanks πολυ μου μοιρασες μαζι μας αυτη την "ειδηση".
Ελπιζω να πανε ολα καλα με τον μικρο!

Αλλα με εβαλες σε σκεψη!!
Τις προαλλες ειχα εδω περα μια κοπελλα με Westaki που μου ελεγε, οτι το σκυλακι ( ενος ετος) πινει παρα πολυ νερο ( και κατουραει αναλογος). Οταν ρωτουσα για το ποσο ( επειδη ολα ειναι σχετικα σε αυτην την ζωη!) - εμεινα πραγματικα.
Αδειαζει τουλαχιστον ενα απο αυτα τα "δοχεια νερου" που ειναι σαν ¨"ψυκτης" απο τα Jumbo. Αυτο με την μπλε πατουσα κατω, που χωραει 1.5-2 λιτρα σιγουρα. Τωρα που κανει ζεστη και 1.5 απο αυτα. Οι δικες μου, μαζι με τον γατο, δεν το αδειαζουν αυτο ουτε σε 2 μερες- και παιζουν και πολυ με το νερο ( οταν ζεσταινονται, σκαβουν και πετανε τα νερα στο πατομα για να ξαπλοσουν εκει για να δροσιστουν).
Αυτο το σκυλακι δεν παιζει με το νερο.

Απο εξετασεις και αυτο ηταν ολα καλα!

Αλλα θα της ριξω και αυτην την "ιδεα". Ας ψαχτει τουλαχιστον και να το αποκλεισει!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε το μπαγάσα...

Η πολυουρία δε θα μου'λεγε κι εμένα τίποτα... η πολυδιψία όμως είναι κλασσικό σύμπτωμα παθολογικών καταστάσεων... Ας το'χουμε υπόψη μας όλοι και για καινούρια σκυλάκια και για τα παλιά.

Φιλούμπες στο μωρό. Αν θες να ψάξουμε κάπου για το φάρμακο, στείλε μύνημα.
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Περαστικά στο μικρό καρχαρίνι!!!!!!!!

Σας εύχομαι η περιπέτεια σας να λήξει σύντομα! Ο γιατρός τι σου έχει πει? Είναι κάτι που περνάει για την αγωγή που θα ακολουθήσετε?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Το κερατάκι, σας ευχαριστεί για τις ευχές :)

Ανδριάννα, γι'αυτό το έγραψα, γιατί κι εγώ δεν το είχα ξανακούσει ποτέ και για να ψυλλιαστούν κι άλλοι. Μιλάμε για τεράστιες ποσότητες νερού για το μπόι του. Οσο του έβαζα το εξολόθρευε, πριν καν σταματήσω να γεμίζω το μπωλ και ζήταγε κι άλλο ο κακομοίρης. Και μετά βεβαίως, μέχρι να κάνει πέντε βήματα τα αμόλαγε. Μια τρέλλα...

Αλίκη, η λήψη του φαρμάκου, είναι περισσότερο ερευνητική. Συνεχίζουμε με μειωμένη ποσότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα [δεν μου είπε πόσο - έτσι κι αλλιώς είμαστε σε on line σύνδεση όπως γνωρίζεις πολύ καλά κι εσύ :D] και αναλόγως της ανταπόκρισής του, θα πράττουμε.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Αν θες να ψάξουμε κάπου για το φάρμακο, στείλε μύνημα.
Σ'ευχαριστώ ρε άτομο.
Θα ξεκινήσω το απόγευμα, την έρευνα στις γειτονιές μου, κι αν ζοριστώ θα σας σφυρίξω :D
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Περαστικά στο μικρό, τον οποίο, ειδικά μετά το σχόλιο περί Άουρας, θέλω πολύ να γνωρίσω.
 




takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Στα καλύτερα χέρια (ανθρώπινα και σκυλίσια) είναι ο Μάρκος, και αυτό το μικρό προβληματάκι δεν θα τον εμποδίσει να έχει μια ζωή χαρισάμενη.....:):):)
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
...και αυτό το μικρό προβληματάκι δεν θα τον εμποδίσει να έχει μια ζωή χαρισάμενη.....:):):)
Αρκεί να μάθει να σφουγγαρίζει.
Πριν το κάτσε, κάτω, έλα κλπ...εκπαίδευση σε κουβά και σφουγγαρίστρα. Παγκόσμια πρωτοτυπία :D

Thanks Κουρού. Θα σας πω αν χρειαστώ, ναι :)
 




Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Ολα καλα πιστευω πως θα πανε και μεγαλωνοντας θα ειναι μια αναμνηση ολη αυτη η περιπετεια.:) Φαρμακευτικη τροφη θα βοηθουσε?
 


dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
56
Athens / Marussi
www.facebook.com
Στην ατυχία του, τυχερό είναι το σκυλάκι μιας και δε θα μπορούσε να πέσει σε καλύτερα χέρια όσο αφορά την φροντίδα και την αγάπη που θα έχει....

Περαστικά εύχομαι!
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικά στον μικρό μπόμπιρα....πραγματικά είναι στα καλύτερα χέρια!!
Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση ούτε που θα φανταζόμουν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο!!
Περαστικά σας..
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3