Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar


diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
Οι εκπαιδευτές οι καλοί φαίνονται από τους αγώνες εργασίας και τα σεμινάρια.

Οι εκτροφείς οι καλοί φαίνονται από τις εκθέσεις μορφολογίας και τους σκύλους τους.

Οι καλές πανσίον φαίνονται από τους πελάτες τους.

Οι καλοί δημοσιοσχετίστες φαίνονται από τα περιοδικά και τα sites.

Ο συνδυασμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος στην Ελλάδα.
 




canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Kάτι που πραγματικά με ξενίζει είναι να μπαίνει κάποιος σε ένα φόρουμ σαν και αυτό, να ρωτάει για κάτι που δεν ξέρει, ή που θέλει να μάθει περισσότερα, να του απαντάς και να μη δίνει ούτε μια ευκαιρία στα απαντήσεις που του δίνονται, ενώ ταυτόχρονα να παρατίθενται άρθρα, από ανθρώπους οι οποίοι αμφιβάλω αν καν έχουν δει κολάρο από κοντά και πόσο μάλλον αν έχουν δουλέψει ποτέ με αυτό.

Δεν θέλω να μπω σε καμία κόντρα με κανέναν, και ειδικά σε μια κόντρα για την κόντρα, αλλά δε νομίζω ότι το θεματάκι βγάζει κάπου και συμφωνώ απόλυτα με την rottie, της οποίας το rott αν συνεχίσει την εκπαίδευση με το κολάρο θα είναι πολύ σύντομα ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος σκύλος και χωρίς λουρί!!!!!! Κάποιοι επιμένουν να παίζουν με τις λέξεις! Έχω εκπαιδεύσει αρκετά σκυλιά με τον τρόπο αυτό και εδώ και στην Αμερική και έχω δει να εκπαιδεύονται περισσότερα, και είναι αρκετά δύσκολο να με πείσει κάποιος για αυτά που είδα με τα ίδια μου τα μάτια όπως επίσης και για το αν υπάρχει ηλεκτροσόκ κλπ

Δ Ε Ν είναι κανένας υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει τίποτε που δεν του αρέσει ή που δεν αισθάνεται καλά με αυτό και δέχομαι όπως ξαναείπα ότι δουλεύουν και άλλα πράγματα. Απλά πριν να απορρίψουμε κάτι καλό θα είναι να το ξέρουμε πρώτα και φυσικά να το έχουμε δει στην πράξη.

Ας μας πει κάποιος που ήταν στο σεμινάριο σε πόσα σκυλιά έγινε τελικά ηλεκτροσόκ, πόσα ούρλιαζαν απ τον πόνο, και γενικότερα πόσα βασανίστηκαν….

Talk is cheap…..seeing is believing!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Είναι χαρακτηρισικό ημών των Ελλήνων να θέλουμε να πείσουμε πως έχουμε άποψη για πράγματα για τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα!

Η γνώση μας πηγάζει από το γεγονός πως... "Μου είπε για το πόσο βάρβαρο είναι το ηλεκτρικό κολάρο (εσείς το λέτε 'κολάρο ηλεκροσόκ' εγώ θέλω να το αποκαλώ 'απινιδωτή' - γιατί έτσι μου αρέσει) ένας μπατζανάκης του ξάδελφού της ανηψιάς της γυναίκας μου που του το είπε ένας επισκέπτης του γείτονά του που το είχε εφαρμόσει στον σκύλο της αδελφής του ένας εκπαιδευτής από την Ζουαζιλάνδη!"
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Η αρνηρτικη λεξη ειναι ηλεκτροπληξια το ηλεκτροσοκ ειναι αλλο. Εμενα με ενοχλει ο αλλος να νομιζει ο αλλος οτι οι αποψεις του ειναι προεκταση του εαυτου του και να τις υποστηριζει με τεοιο παθος που να μην καταλαβαινει τι λεει ο αλλος. Γιατι αν καταλαβαινες το θεμα που ρωτησα αρχικα το αντιληθφθηκα και με το παραπανω. Η ροτι και ο ντενις μου εξηγησαν την αρχη λειτουργιας του κολαρου πως τη χρησιμοποιει καποιος και τα οφελη. Τα κατανοησα. Τι σχεση εχει τωρα αυτο με το θεμα αν πρεπει να χρησιμοποιουνται απο τον καθε ασχετο η οχι. Εγω μπορω να παρω κολλαρο και χωρις να μου δειξει καποιος να αρχιζω να παιζω? Αυτο ειναι ΑΛΛΟ ερωτημα απο αυτο που σου ειχα αρχικα. Ιδιο αντικειμενο ΑΛΛΟ ερωτημα!
Τι μου παραθετεις το σεμιναριο, αφου εκει ηταν ειδικοι. Για ασχετους μιλουσα στα τελευταια ποστ. Το κανουμε και σπλιτ. Το ενα θεμα ειναι Θετικη vs κλασσικη εκπαιδευση και e-colar
και το αλλο "μπορουν ολοι να χρησιμοποιησουν πιο σοφιστικε μορφες εκπαιδευσης?"

 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πάντως εμένα ο μπαμπάς μου που έπαθε έμφραγμα και του έκαναν ηλεκτροσόκ μου είπε χαρακτηριστικά "Πλάκα είχε".
Βέβαια είναι τρελός, το ίδιο είπε και για το μπαλονάκι.
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πάντως εμένα ο μπαμπάς μου που έπαθε έμφραγμα και του έκαναν ηλεκτροσόκ μου είπε χαρακτηριστικά "Πλάκα είχε".
Βέβαια είναι τρελός, το ίδιο είπε και για το μπαλονάκι.
:D:D:D:cool:
 


BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εγώ ήμουν στο σεμινάριο και πρέπει να ομολογήσω ότι παρόλο που αρχικά ήμουν αρνητική με το θέμα σκέφτηκα λογικά και είπα ότι πριν απορρίψω κάτι πρέπει να το δω και στην πράξη.
Επιπροσθέτως μου το πρότεινε η εκπαιδεύτρια το Dante οπότε είπα ότι τι στο καλό ή έχεις εμπιστοσύνη στον επαγγελματία που έχεις εμπιστευτεί το σκύλο σου ή αλλιώς άλλαξε επαγγελματία. Και επειδή έχω εμπιστοσύνη στην εκπαιδεύτριά του προτίμησα σαφώς να πάω να δω με τα μάτια μου τι είναι αυτό γιατί δεν είχα καμία εμπειρία στο θέμα(το boxer το είχαμε εκπειδεύσει στο Βέλγιο με πνίχτη...)
Τελικά πρέπει να πω ότι δεν είδα ΚΑΘΟΛΟΥ σκυλιά να ουρλιάζουν από το ηλεκτροσόκ και να βαζανίζονται, αντιθέτως είδα και κουτάβια να ανταποκρίνονται με ικανοποιητικό τρόπο στο e collar.
O Dante τώρα εκπαιδεύεται μ' αυτό, κυρίως με την εκπαιδεύτριά του(γιατί εγώ έχω κάποια ανασφάλεια ακόμα, φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος)αλλά όταν αισθανθώ πιο σίγουρη θα το χρησιμοποιήσω...
Τέλος θέλω να προσθέσω ότι ο Dante δεν είχε φορέσει ούτε καν πνίχτη και εκπαιδεύονταν με επιβράβευση μόνο. Αυτά συνεχίζονται παράλληλα με το e collar. Δεν φάνηκε λοιπόν να έχει κάποια ανησυχία μ' αυτό το εργαλείο εκπαίδευσης...Αν είχα καταλάβει κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχόμουνα...
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Όλους μας ενοχλούν πολλά πράγματα αλλά τι να κάνουμε? Συγνώμη ειλικρινά αν ένιωσες ότι δεν κατάλαβα αυτό που είπες, πάντως ξαναλέω ότι στόχος μου δεν είναι η κόντρα με κανένα. Ναι οι απόψεις μου είναι προέκταση του εαυτού μου όπως και του κάθε ανθρώπου και το με πόσο πάθος τις υποστηρίζει έχει να κάνει με το πόσο τις πιστεύει, και ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα όταν δηλ χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!

Σε περίπτωση που πραγματικά σε ενδιαφέρει να μάθεις για το κολάρο, για τους όποιους δικούς λόγους, η γνώμη μου είναι να βρεις κάποιον να στο δείξει στην πράξη και να αφήσεις αμφιβόλου προέλευσης…άρθρα για την συνέχεια, αφού έχεις ήδη σχηματίσει την όποια γνώμη!

Τέλος να πω ότι το θέμα είναι άκαιρο απ την αρχή! Ας σταματήσει επιτέλους η πιπίλα θετική, κλασική, αρνητική, κλπ εκπαίδευση! Η εκπαίδευση είναι ΜΙΑ είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, και θετική είναι η εκπαίδευση που ανοίγει δρόμους επικοινωνίας με έναν σκύλο γρήγορα, αποτελεσματικά, με ασφάλεια και με το λιγότερο δυνατό στρες, ανεξάρτητα με το τι επιλέγει να χρησιμοποιεί ο καθένας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
οχι οι αποψεις ειναι αποψεις και καλα ειναι να μην ειναι προεκταση του εαυτου μας ωστε να μπορουμε να τις αλλαξουμε!! Μονο καποιες βασικες αρχες ειναι καλο να κραταμε αδιαλλακτες. Εγω αλλαξα ως ενα βαθμο τη γνωμη μου για το κολλαρο αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι το δινω στον καθε ασχετο να "παιξει". Αλλα νομιζω οτι σε αυτο συμφωνουμε ολοι αλλα δεν καταλαβαινομαστε! Προφανως δεν εχω προσωπικες αντιπαραθεσεις, σιγα μην αποκτησω προσωπικα για ενα κολαρο! Οσο για το αρθρο το εβαλ λινκ να το συζητησουμε νομιζα οτι το γαβ ειναι καλο περιοδικο. Μου ειπατε τη γνωμη σας δεν εχω λογο να την αμφισβητισω τερμα!
Ειπαμε θα μου το φορεσει η κατερινα!!
Α.. νομιζω οτι το θεμα μου εχει γινει εμμονη! Κλειδωστε μεεεεεεεεεε:p:p
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Λυπηθειτε με βρε παιδιά είμαι στην μέση μετακόμισης και έπρεπε να διαβάσω 43 σελίδες και να απαντήσω....

Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα ηλεκτρικά κολλάρα παρόλο που τα λένε ηλεκτρικά δεν έχουν ηλεκτρισμό γιατί πολύ απλά δεν έχουν αμπέρ. Αυτό που μας πονάει και μας καίει όταν πάθουμε ηλεκτροπληξία είναι τα αμπέρ, τα κολλάρα δεν έχουν!!! Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κολλάρ είναι αυτή που χρησιμοποιούν για να διορθώσουν παθήσεις των μυών ή για να ενισχύσουν μυικές ομάδες. Οπότε ξεχάστε το ψήσιμο των σκύλων. Φυσικά όμως αν χρησιμοποιηθούν σε υψηλά επίπεδα μπορούν να πονέσουν τον σκύλο.

Το επίπεδο που χρησιμοποιήτε στον κάθε σκύλο σύμφωνα με την μέθοδο που αναλύθηκε στο σεμινάριο είναι αυτό που ο σκύλος απλά αρχίζει να το αισθάνετε με άλλα λόγια δεν προκαλεί πόνο!!! Για να σας δώσω να καταλάβετε τι ακριβώς γίνετε φανταστείτε ότι είναι σαν την επικοινωνία που έχουν άνθρωποι που είναι κωφάλαλοι και τυφλοί. Αν έχετε παρατηρήσει επικοινωνουν "γράφοντας" ο ένας στο χέρι του άλλου. Έτσι γίνετε και με το κολλάρο στο επίπεδο που χρησιμοποιείτε είναι σαν να ΄"μιλάς" μια άλλη γλώσσα στον σκύλο. Galazio τα σκυλιά που είδες δεν είναι χεσμένα από τον φόβο τους είναι μπερδεμένα... προσπαθούν να καταλάβουν αυτή την νέα επικοινωνία και όταν το κάνουν που παίρνει συνήθως 5-15 λεπτά βλέπεις ένα διαφορετικό σκύλο. Γιατί και οι σκύλοι θέλουν να επικοινωνούν μαζί μας!!!

Denis ο λόγος που φοράνε το κολλάρο πάντα όταν είναι ο ιδιοκτήτης μπροστά είναι απλά για να απευαισθητοποιηθεί ο σκύλος στο κολλάρο και όχι για να φτιάξει κάποιος σκύλους ρομπότ.

Η χρήση του κολλάρο μπορεί να βοηθήσει πολλούς, ανθρώπους που θέλουν να έχουν σκύλο αλλά δεν μπορούν λόγο κινητικών (αναπηρίες) προβλημάτων ή λόγο ηλικίας (υπερήλικές) ή λόγο σωματικής διάπλασης (μικροσκοπικές γυναίκες), η σωστή χρήση του κολλάρου μπορεί να δώσει στον σκύλο περισσότερες ελευθερίες.

Η Μάγια είναι από τις πιο αγαπημένες μου μαθήτριες και επειδή πολλοί μιλούν και λένε ότι κολλάρο ίσον πόνος και βασανισμός και όσοι το χρησιμοποιούν είναι σαδιστές και πολλά άλλα σας βάζω αυτή την φωτογραφία που νομίζω τα λέει όλα

Γεωργία σε ευχαριστώ για αυτή την φωτό!!!




Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι... παιδιά με το μαχαίρι κόβεις το ψωμί και με το μαχαίρι σκοτώνεις κιόλας... το μέσο δεν είναι ποτέ ένοχο... ο χρήστης είναι....
 
Last edited:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ουφ, έλειψα λίγες μέρες και διαβάζω μια ώρα ένα τόπικ. Ευτυχώς που αύριο ξαναφεύγω. :p

Επί του θέματος

Η Μάγια λατρεύει την Κορίνα σε βαθμό που δε μπορείτε να φανταστείτε. :D Αν την πόναγε δε θα έκανε σα τρελή όταν την έβλεπε.

Η άποψή μου για το e-collar εκπαίδευσης:
Ουδεμία σχέση έχει με τα antibark collars
Θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και να μην πουλιέται στα ράφια. (π.χ. κατόπιν σεμιναρίου)
Η κύρια δουλειά του είναι να έχεις την προσοχή του σκύλου σου
Το νούμερο στο οποίο το χρησιμοποιείς είναι το ελάχιστο στο οποίο έχεις ανταπόκριση και δεν είναι απαραίτητα σταθερό αλλά ποικίλει αναλόγως ερεθισμάτων.
Το δοκίμασα πάνω μου.
Το δοκίμασα στο Λέοντα και, ναι, στρεσσαρίστηκε αρκετά και ενοχλήθηκε αλλά δε πιστεύω ότι πόνεσε.
Δεν το θεωρώ υποκίνηση-παρακίνηση αλλά αρνητική τιμωρία, αποφυγή, καθένας το ονομάζει όπως θέλει.
Θεωρώ άτοπο να το χρησιμοποιήσεις για εκμάθηση βασικής υπακοής ή tricks εφόσον υπάρχουν και πιο ευχάριστοι τρόποι. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε τρόπος διόρθωσης πρέπει να ακολουθήσει μετά την εκμάθηση και όχι να χρησιμοποείται για αυτή.
Υπερτερεί του πνίχτη λόγω του ότι δεν κινδυνεύεις να κάνεις κακό στη σπονδυλική στήλη ή στον αυχένα του σκύλου σου ενώ ταυτόχρονα έχεις τον έλεγχο από απόσταση. Επίσης δεν απαιτεί σωματική δύναμη (ούτε το κλικερ :D)
Είναι καλό εργαλείο για απόλυτο έλεγχο ενός σκύλου και αυτό χρειάζεται σε ένα σκύλο που κατεβαίνει σε "αγώνες" ή έναν δύσκολο ή επιθετικό σκύλο.
Προσωπικά:
Έχω ήδη παραγγείλει το δικό μου και μάλιστα για δύο σκύλους και με δόνηση. Δε σκοπεύω να κάνω χρήση εντός σπιτιού ή γενικώς γιατί θεωρώ ότι έχω πολύ καλή σχέση με το σκύλο μου και δε μου χρειάζεται. Θα το χρησιμοποιήσω στο μέλλον σε πιο δύσκολες καταστάσεις όπου θα μπορέσει επιτέλους να είναι λυτός παρουσία άγνωστων σκύλων (κατόπιν εκπαίδευσης/διόρθωσης). Δε θα το χρησιμοποιήσω για tricks αλλά για βασική υπακοή μόνο.
Θεωρώ θετικό ότι θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη ελευθερία από αυτήν που έχει αυτή τη στιγμή. Παρολαυτά, έχω μια επιφύλαξη μήπως χαλάσει τη σχέση που έχω με τον σκύλο μου καθώς έχει μια ιδιαιτερότητα η φυλή.
Στη Μπλου δεν πιστεύω να το δοκιμάσω καθώς είναι πολύ πιο ανθρωποκεντρικός σκύλος και μια φωνή αρκεί για να συνετιστεί. Αν το θεωρήσω σκόπιμο, ίσως χρησιμοποιήσω τη δόνηση. Η δόνηση δεν έχει βαθμούς έντασης.
Πιστεύω ότι εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, ερευνητές και διαλλακτικοί.
Δια ταύτα, επιφυλάσσομαι και διατηρώ το δικαίωμα μου να αλλάξω γνώμη για τα παραπάνω. :D
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται, με ψεύτικο - ξύλινο κολλάρο, ώστε σωματικά να το αισθάνεται λιγότερο, δεν λειτουργεί το κολάρο 24/7 σε καμία μέθοδο. Μήπως δεν το χρησιμοποιείς - βάζεις μέτρο στο τί ζητάς σε άσχετες φάσεις ?

Θα ήθελα και την άποψη της lonewolf , αφού δε μπορώ να έχω της Robin, που προφανώς το πρότεινε.
Η Robin θεωρεί ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται dummy collar αλλά το κανονικό όλες τις ώρες που είμαστε παρόντες, πλυν του ύπνου


Τι σημαινει δε συνδυαζει το κολαρο με την εκπαιδευση? Ειναι σε συνεχη mode εκπαιδευσης? Εχει γινει μερος της καθημερινοτητας του?
Η εκπαίδευση δε τελειώνει ποτέ, όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείς. Οι σκύλοι έχουν την ικανόητα να διακρίνουν αν φοράνε το e-collar, τον πνίχτη, αν είναι δεμένοι ή αν κρατάς μεζεδάκι και να αποφασίσουν αν θα σε υπακούσουν ή όχι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κοίτα, μέχρι να αποφασίσετε αν

- το κολλάρο πονάει

- το κολλάρο είναι διόρθωση

- το κολλάρο πρέπει να φοριέται όλη μέρα

- ο πνίχτης σκοτώνει τον σκύλο

- αν η εκπαίδευση τελειώνει ποτέ

- και αν μπορεί ένα σκυλί να εκπαιδευτεί σε κάτι ΣΟΒΑΡΟ με όλα αυτά τα μέσα - με συνδυασμούς τους ή τί είναι καλύτερο ...

Θα παίζω με τα σκυλιά μου όπως εχω μάθει - θα μαθαίνω κι άλλα (λίγα από κάθε σεμινάριο γιατί κουρκουτιάζει το μυαλό ;) ) - θα τα μαλώνω και θα τρώνε και καμιά ανάποδη όποτε κάνουν μαλακία - θα τρώνε ζαμπόν όποτε θέλω - θα κυνηγάνε τα μπαλάκια τους και θα δαγκώνουν τα μανίκια τους - θα τσακώνονται μεταξύ τους και θα φοράνε πνίχτη, γιατί δεν χαλάει το τρίχωμά τους. ;) :)

Αντίο ... πολύ κουραστική η συζήτηση - δεν πάμε να παίξουμε ο καθένας με το σκυλάκι του ?? :maria: :maria:
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τωρα εγω φταιω? Αμπερ ειναι μοναδα εντασης ηλεκτρικου ρευματος. Αν εχεις ηλεκτροδια ξιμνηση ρευματος εχεις. Aν βαλεις αμπερομετρο στο κολαρο δε θα μετρησει αμπερ? Τι θα μετρησει αφου ειναι λεκτρικο κυκλωμα? μηπως ειναι μιλιαμπερ? αλλα και αυτα αμπερ ειναι. Εξηγηστε μου. Χα αν δεν μπορειτε να αποφασισετε εσεις που ειστε ειδικοι τι να πουμε και οι υπολοιποι.
Να φανταστω οτι η Ρομπιν ειναι η αρχιθεα της εκπαιδευσης? Την ακουω συνεχεια και δεν ξερω ποια ειναι:confused:
Τα αμπερ παρακαλω να μου εξηγησετε:(
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ενταση ρευματος (Ampere) = Ισχυς ρευματος (Watt) / Ταση ρευματος (Volt).
Μια λαμπα 60W στη πριζα του σπιτιου μας (220V) τραβαει ρευμα 0,27 αμπερ, ενω μια λαμπα ιδιας ισχυος στο τουτού μας τραβαει ρευμα 5 αμπερ.

Ενταση ρευματος (Ampere) = Αντισταση κυκλωματος (Ohm) x Ταση ρευματος (Volt).
Θεωρωντας οτι ο σκυλος εχει σταθερη αντισταση η ενταση ανεβαινει αν αυξησουμε τα volt.

Μπορούμε να φανταστούμε το ρεύμα σαν το νερό που ρέει μέσα σε ένα σωλήνα: Τάση (volt) είναι η ταχύτητα ή η ορμή του νερού μέσα στο σωλήνα. Ένταση (ampere) είναι η ποσότητα ή ο όγκος του νερού που κυκλοφορεί. Ο συνδυασμός των δύο αυτών χαρακτηριστικών μας δίνει την ισχύ (watt).

Μετα εξαρταται αν μιλαμε για εναλασομενο ρευμα, παλμους, πριονωτη ταση και δεν ξερω εγω τι αλλο απο τη συχνοτητα του ρευματος (Hertz) που ειναι περιπου ποσα χτυπηματα θα φας στη μοναδα χρονου.

Και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που τα 220 - 265 V της μπριζας σκοτωνουν ενω τα 10.000 V απο ενα μπουζοκαλωδιο μοτοσυκλετας οχι.

Ετσι οπως παει το πραγμα δεν χρειαζεται απαντηση εκπαιδευτων. Αν υπαρχει καποιος ηλεκτρολογος, ηλεκτρονικος, φυσικος στο φορουμ, ας δωθουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα της συσκευης, για να απαντησει πιο υπευθυνα.

Αλλιως προτεινω μια συγκεντρωση οπου ολα τα μελη του φορουμ θα εχουν στη διαθεση τους διαφορες συσκευες για να δοκιμασουν επανω τους ελευθερα και μετα να ακολουθησει δημοσια εκτος πληκτρολογιου συζητηση της οποιας τα αποτελεσματα θα δημοσιευτουν εδω.

Θα γνωριστουμε, θα διασκεδασουμε και που ξερεις μπορει να γινει και θεσμος - e collar meetings -.

Υ.Γ. και θα ειχε μεγαλυτερη πλακα να δωσουμε τα remote στα σκυλια μας.
 
Last edited:


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αχαχαχα και εγω το σκεφτηκα για τον καφε οταν κατεβω Αθηνα. Για να τον ανακοινωσουμε σε οσα μελη θελουν να παρεβρεθουν, αφου το κανονισουμε με τις συμφορουμιτισες και να μη μας το σβησει ο αντμιν θα το ανακοινωσω στα κυνολογικα ιβεντς ως ι-κολαρ μιτινγκ!!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εμένα πάντως με πείσατε.
Αν και συμφωνώ απόλυτα με τη Xritaki ότι οι απόψεις δεν πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας για να μπορούν να αλλάζουν όταν πρέπει.
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Παιδιά όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συμπεριφοράς με τον σκύλο το κολάρο μπορεί να κάνει θαύματα και δεν πονά πιστέψετε το,
το έχω δοκιμάσει!
Ψεκάζοντας απλά ξαφνιάζετε, οτιδήποτε έχει κατά νου διακόπτετε –Ο-
από εκεί και περά ξανάλεμε πρέπει να ξέρεις τι κάνεις
Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο για διόρθωση σε καμία περίπτωση για εντολές
Επίσης για όσους δεν το ξέρουν και έχουν πρόβλημα με ασταμάτητο γαύγισμα χωρίς λόγο υπάρχουν ιδικά κολάρα τα οποία δεν χρειάζονται χειρισμό από εμάς με το που γαυγίσει το σκυλί ψεκάζει.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ναι και επειδη ως γνησιοι ελληνες δεν υπαρχει περιπτωση να μην τσακωθουμε - παρεξηγηθουμε θα μπορουσε τα remote να τα εχουν οι monts. Διαφωνω π.χ. εγω μαζι σου και ειμαι ετοιμος ή εισαι ετοιμη να μου χωσεις 2 πολιτισμενα μπουνιδια, τσουπ επεμβαινει ο Dennis παταει τα remote μας και μαθαινουμε πως μπορουμε να διαφωνουμε κόσμια μεσα στα πλαισια του ευπρεπους διαλογου. Τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσε να διορθωσει πολλες προβληματικες συμπεριφορες της φυλης μας. :D:D:D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.932
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95