BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι


Status
Κλειδωμένο θέμα

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
μηλα , αχλαδια, μαρουλι, καροτα, ,κολοκυθα, ειναι τα καλυτερα φρουτα,λαχανικα,σε ποσοτητα 10%περιπου την ημερα
 










Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατ' αρχάς, όπως είπα, γράφε καλύτερα γιατί έτσι όπως τα έγραψες μόνο εσύ τα καταλαβαίνεις. Το πώς γράφουμε σωστά τις φράσεις και πώς χρησιμοποιούμε τα σημεία στίξης θα έπρεπε να σας μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Πίσω στο θέμα μας λοιπόν, τα φρούτα έχουν πρώτον αρκετά σάκχαρα, και δεύτερον τα δίνουμε συνήθως λόγω βιταμήνης C, η οποία είδη υπάρχει και στα λαχανικά και σε κάποια είδη κρεάτων, οπότε 10% φρούτα την ημέρα και γενικότερα φρούτα κάθε μέρα είναι περιττό. Προσωπικά φρούτα δίνω σπάνια και σε μικρές ποσότητες.
 






LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Την Παρασκευή το απόγευμα έδωσα στο σκύλο κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι) το οποίο είχαμε αγοράσει την ίδια μέρα και το βράδυ ξεκίνησε να κάνει “μμμ” και να μου δίνει την αίσθηση ότι ενοχλείται από κάτι ή πονάει.
Επίσης, δεν είχε διάθεση και κουραζόταν εύκολα. Στη βόλτα γρήγορα σταματούσε και μόλις της έλεγα “πάμε σπίτι” χοροπηδούσε και γυρνούσε. Αν της έλεγε “πάμε βόλτα” κοκάλωνε πάλι.
Η όρεξη της έμεινε η ίδια.
Τη Δευτέρα πήγαμε στον κτηνίατρο και είπε ότι δε βλέπει κάτι ανησυχητικό -μόνο από την κλινική της εικόνα, δεν θεώρησε σκόπιμο να γίνουν εξετάσεις.
Αργότερα μίλησα και με δεύτερο κτηνίατρο και με απέτρεψε από το να περάσω από το ιατρείο.

Μέχρι τότε δε θεώρησα το κρέας πιθανό να προκαλεί το πρόβλημα -τρώει ωμό εδώ και μήνες, είναι εύκολη στο φαγητό και ούτε στην αρχή της αλλαγής παρουσίασε οποιοδήποτε πρόβλημα.
Χθες ξεπάγωσα και της έδωσα πάλι από το ίδιο κομμάτι κρέατος και έδειχνα, με τον ίδιο ήχο, πάλι ότι πονάει.
Το κρέας το πήρα από το κρεοπωλείο της γειτονιάς, ήταν για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν έδειχνε χαλασμένο.
Υποθέτω όμως ότι μπορεί να οφείλεται στο κρέας (και για αυτό το βάζω σε αυτήν την ενότητα). Έχει κανείς ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται;

Πήρα και δύο κιλά που θα πάνε για πέταμα. :mad:
Δε ξέρω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν θα αντιμετωπιστεί με μαγείρεμα.


Ευχαριστώ πολύ τον Ntouli και για τις συμβουλές του και για το γεγονός ότι με καθησύχασε σαββατιάτικα... :):)
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
lacat νομίζω εαν είχε πάθει σαλμονέλωση δεν θα πόναγε απλά....υποθέτω κόκαλα δεν έδωσες....εαν δεν βλέπει κάτι και ο γιατρός ίσως ήταν κάτι τυχαίο. Παρακολούθα τον πάντως
 




jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Οχι, αυτά δεν είναι συμπτώματα σαλμονέλας. Αν ήταν κάτι στο κρέας θα είχε διάρροια ή εμετό.
κοιλιακό πόνο έχει η σαλμονέλα...απλά θα είχε και εμετό ή διάρροια. Απλά ανέφερα την σαλμονέλα επειδή φοβήθηκε οτι μπορεί να είχε κάτι το κοτόπουλο. Εαν δεν μύριζε και δεν ήταν χαλασμένο θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να έχει και να μην φαίνεται, αλλά θα έπρεπε να έχει και άλλα συπτώματα και εφόσον ο σκύλος είχε καλή κλινική εικόνα προφανώς δεν είναι κάτι τέτοιο.
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! :)

Παρότι όντως δεν ταίριαζαν αυτά που σας περιέγραψα με τη σαλμονέλα την είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου (ρε μήπως; λες; ), οπότε μου έκανε καλό που μου επιβεβαίωσατε και εσείς ότι δεν είναι.
Βασικά όμως έλεγα μήπως υπάρχει κάτι άλλο, μια άλλη ασθένεια που σχετίζεται με το ωμό, και την ξεχνάω.

Jac όντως δεν έφαγε κόκαλο, όπως είπες μπορεί να είναι τυχαίο και θα έχω καλού κακού το νου μου.

Berna δηλαδή εσύ δε θα φοβόσοουν να δόσεις ξανά από το συγκεκριμένο κρέας;

Μετά τις απαντήσεις σας πέρασα μια βόλτα και από τον κτηνίατρο μήπως είχε κάτι άσχετο με το φαγητό. Το γεγονός ότι είναι Παρασκευή με αγχώνε. Δεν ήθελα το Σαββατοκύριακο να σκέφτομαι και αν ο άλλος γιατρός έκανε λάθος, και αν έχει κάτι η καρδιά της κλπ.

Ευτυχώς ο γιατρός τη βρήκε υγιέστατη και μου είπε ότι δεν χρειάζεται εξετάσεις.
Μου είπε μόνο αν θέλω και αν το ξανακάνει να τη βιντεοσκοπήσω και να του το πάω να το δει.

Και έτσι, για να το γιορτάσουμε, μετά τον κτηνίατρο πέρασα και της αγόρασα βουβαλίσιο κρέας και γιαούρτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει!
Γιατί αδιαμφισβήτητα στη φύση ο βούβαλος θα ήταν θήραμα για το θηριάκι μου! :rolleyes:
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Έχω την εντύπωση ότι ένα μεγάλο κομμάτι στην ωμή διατροφή είναι και η 'νηστεία' (όχι η θρησκευτική)

δηλαδή το να αποτύχεις, ενεργώντας τις περισσότερες φορές ως θηρευτής, στο κυνήγι(...)

αν μπορούμε πλέον να δούμε τον σκύλο ως θηρευτή...
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Με αυτο το σκεπτικο θα επρεπε 2 μερες να μην φαει τιποτα και την τριτη να φαει 5 κιλα κρεας.
Μην ξεχναμε οτι ο σκυλος ειναι παρα πολλα χρονια κοντα στον ανθρωπο.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Έχω την εντύπωση ότι η νηστεία πρόκειται για μια μεγαλη μπούρδα , ο σκύλος έχει ζήσει χιλιάδες χρόνια με τον άνθρωπο και οι περισσότεροι σκύλοι που υπάρχουν είναι ανθρώπινο δημιούργημα οπότε για τι θηρευτή και για πια νηστεία μιλάμε.
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Τι ακριβώς εννοούμε με το νηστεία? η φυσιολογική διατροφή του σκύλου είναι το κρέας....έαν ζούσε στην φύση λογικά μπορεί να μην έβρισκε κάθε μέρα να φάει ναι και τότε θα επιβίωναν οι δυνατότεροι....εμείς πως ακριβώς θα καθορίσουμε την νηστεία στον σκύλο?
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Ίσως αρκετά εκτροφεία στην Ευρώπη να σφάλλουν,

από την άλλη αυτού του είδους οι σκέψεις, που παρουσιάζονται παραπάνω, να

ακυρώνουν την όλη διαδικασία της ωμής διατροφής,

διότι πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρόκειται και για μια αναπαράσταση-απομίμηση...
 
Last edited:


bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
Καλησπέρα. διαβάζω καιρό το φορουμ, χωρίς παρ' ολαυτα δεν ειχα μπει στη διαδικασια να συμμετέχω σε κάποια συζήτηση. Αυτό είναι το πρώτο ποστ μου.

Διάβασα όλες τις σελίδες του συγκεκριμενου θέματος. Παρατηρώ κάποια συγχυση όσων αφορά το άν καποιος είναι ικανός να ταίζει το σκυλί του ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως τάιζαν τα σκυλιά τους οι άνθρωποι πριν τις πρώτες διαφημίσεις και προωθήσεις σκυλοτροφών που έγινε έτοιμη ευκολη "λύση" για ανθρώπους και οικόσιτα ζώα το FAST FOOD.
Πιστεύω πως όλοι όσοι αλλάξαμε διατροφή στα σκυλιά μας απο ξηρά σε ωμοφαγία την είχαμε αυτή την ανησυχία στην αρχή για τις αναλογιες τι δινω, πώς, ποτε κλπ. αλλά πλεον έχουμε βρει ένα μουσουλα και δεν ειναι όλα τοσο συνθετα όσο φαίνονται. Θέλει πολυ διαβασμα, σημειώσεις για να μη μπερδεύουμε πληροφορίες στην αρχή, συζητήσεις με ατομα που γνωρίζουν κι εφαρμόζουν τη συγκεκριμενη διατροφη και όχι με άτομα που διαδίδουν μύθους και προσπαθούν έστω και καλοπροαίρετα να μας σώσουν απο ανύπαρκτα προβλήματα. Και πάντα κάτι νέο θα μαθαινουμε.

Επίσης. (food for thought.)
Στις λίγες περιπτώσεις που παθαίνει κάτι ένα σκυλί που τρώει ωμά πέφτουν όλοι πάνω στον ιδιοκτητη να τον φάνε επειδη το ταίζει ωμά. Αντίθετα κανείς δεν αναφέρει σαν προβλημα την ξηρά τροφή όταν όλα αυτά τα σκυλιά που ταΐζονται fast food παθαίνουν τοσο συχνα ασθένειες. Τις έχουν αποδεχτεί ως φυσιολογικές με μόνη λύση ο κτηνίατρος σε κάθε επίσκεψη να σου προτείνει αντιβίωση και ιογενή εμβόλια.


Greek Rottweiler Community :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Γιατι μπαρφ?
βρήκα εδώ διάφορα άρθρα που είχα ήδη διαβάσει και σε άλλα site έχει συγκεντρωμένα σημαντικά στοιχεία που αντι να τα κάνω κοπι πέιστ παραθέτω το συνδεσμο.

επίσης υπάρχει ενα εξαιρετικό γκρουπ του bushido bullies στο facebook με στοιχεία, κοινοποιήσεις και συζητήσεις σχετικά ΜΟΝΟ με την ωμοφαγία και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ φυσικές μεθόδους πρόληψης και καταπολέμησης ασθενειών και προβλημάτων που λεγεται love&honor for you and your dog.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα