Ροδεσιανό Ρίτζμπακ - Rhodesian Ridgeback


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εχω ενα αρσενικο Ροδεσιανο απο την συγκεκριμενη εκτροφεα.
Ειμαι βεβαιος οτι θα σε καλυψει και στα 4 σημεια που εθεσες και με το παραπανω.

Την συγκεκριμενη εκτροφεα τη συνιστω ανεπιφυλακτα. Οι ιδιαιτεροτητες των γραμμων της ειναι οτι εχει μεγαλωσομα σκυλια, τα οποια μπορει να υστερουν λιγο σε ευκινησια αλλα εχουν δυνατοτητα για καλυτερη φυλαξη. Για τα δερματικα δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις ιδιαιτερα, οσο αφορα το dermoid sinus ειναι κατι που ανιχνευεται ευκολα σε μικρη ηλικια πριν τα κουταβια φυγουν απ τον εκτροφεα. Και στην τελικη αν φοβασαι τοσο το ridge μπορεις να διαλεξεις και κουταβι χωρις ridge αν υπαρχει σε μια γεννα, που συνηθως υπαρχει.

Γενικα ειναι υγιη σκυλια.

Τωρα οσο αφορα τις αθλητικες δραστηριοτητες νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα, προσεχωντας παντα οτι μιλαμε για μεγαλο σκυλο και καλο ειναι να χει χρονισει πριν αρχιζεις να τον πιεζεις.
Ηδη απο 4 μηνων θα εχεις ενα σκυλο που θα εχει περισσοτερη αντοχη απο οποιοδηποτε ενηλικο σκυλο με κοντη μουσουδα π.χ. μποξερ. Παροτι εχει συμπαθητικο σπριντ και αλμα το δυνατο του σημειο ειναι οι μεγαλες αποστασεις. Εμενα ακομα ειναι Junior και τρεχει οσο ετρεχαν τα προηγουμενα 3 μου σκυλια μαζι αθροιστικα.

Το μειονεκτημα της ενεργειας τους ειναι οτι μεχρι να χρονισουν ειναι αρκετα ζωηρα και καποια κανουν και αρκετες ζημιες, εξαρταται το κουταβι. Καλυτερη ασκηση για τους πρωτους μηνες ειναι η κοινωνικοποιηση με αλλους σκυλους. Αφου χρονισουν χρειαζονται ενα καλο και μαλακο κρεβατι γιατι οι ξαπλες θα ειναι ατελειωτες.

Για βολτα στο βουνο ειναι απο τις ιδανικοτερες φυλες, χωρις ιδιαιτερη εκπαιδευση μπορεις να τον αφηνεις ελευθερο και να σε ακολουθει για χιλιομετρα χωρις να φοβηθεις ποτε οτι θα σου φυγει ακομα και αν βρει κατι και κυνηγησει. Ειναι πολυ πιθανοτερο να σε ριξει επειδη μπερδευθηκε στα ποδια σου παρα να φυγει.

Στη βολτα ειναι πολυ πιο προστατευτικος παρα στο σπιτι. Βασικα στη βολτα ειδικα βραδυ δε θα σε πλησιαζει κουνουπι.

Εχε υπ'οψη σου βεβαια οτι τα αρσενικα γινονται αρκετα μεγαλοσωμα, οπως θα ειδες, και χρειαζονται αρκετη μυικη δυναμη για να τα συγκρατησεις σε μια δυσκολη στιγμη. Για αυτο σε αυτο το τομεα προτεινω θυληκο.

Οποτε ξαναβρεθεις αθηνα ευχαριστως να συναντηθουμε αν ευκαιρησεις.
 




matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Welcome back skylakos! Με το καλο το καινουργιο μουσουδι και να μας γραφεις τις περιπετειες του. Προσωπικη επαφη με ριτζμπακ δεν εχω αλλα απο αυτα που εχω διαβασει και δει σε ντοκυμαντερ κατατασεται στους πολυ αθλητικους σκυλους με σουπερ αντοχες, οποτε νομιζω οτι θα καλυψει τις αθλητικες σου απαιτησεις!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλή Χρονιά και ότι επιθυμείς!:)

Α) Χμ… ίσως κριθεί ότι είναι νωρίς (μετά το θάνατο του Έκτορά μου), ίσως όχι.

Β) Αποφάσισα ποια θα είναι η επόμενη συντροφιά μου, οπότε επισκέφτηκα το εκτροφείο της κ. Αθανασιαδή για ροδεσιανό ριτζμπακ.

Γ) Οι λόγοι που επέλεξα τη συγκεκριμένη ράτσα:
1. Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά(όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερο-μήπως να το ψάξω ψυχολογικά; )

2. Θέλω αθλητικό σκυλί με δυνατή κράση να αντέχει άσκηση χλμ, για να το παίρνω μαζί μου στις διαδρομές με το ποδήλατο.

3. Να αντέχει σε αυτή την έρμη τη ζέστη στην Κρήτη και να μην πεθαίνει σε κάθε 10’ περπάτημα!

4. Ισορροπημένα προστατευτικό για ασφάλεια(κ αυτό θέλει ψυχολογική εξέταση; ) στις βραδινές εξορμήσεις, σε επιλεγμένα μοναχικές εκδρομές, κτλ.
Α) Αυτό είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα!
Π.χ., η μητέρα μου, όταν έχασε το σκύλο της, δεν ήθελε ποτέ να ξαναέχει σκύλο... σε εμάς, η Μόκα ήρθε σπίτι μας, 15 μέρες μετά το θάνατο της Νίνας μας...

Β) Χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία, επειδή έχω δει τους ίδιους και τα σκυλιά τους, θεωρώ ότι προσανατολίζεσαι σωστά, καταρχήν...

Το Ridgeback (όσο περισσότερο το μελετάω), από όλες σχεδόν τις απόψεις, είναι φανταστική φυλή...

Γ) Πάμε στους λόγους της επιλογής σου, τώρα... συμφωνώντας στα υπόλοιπα, θα σχολιάσω μόνο το Νο 4:

Σαν "παράγοντας αποτροπής" το Ρίτζμπακ είναι "ok"... λίγοι είναι οι άνθρωποι που θα σκεφτούν να σε πλησιάσουν κακόβουλα, όταν είσαι μαζί με ένα Ρίτζμπακ... αν σου τύχει δε ένα πραγματικά μεγαλόσωμο αρσενικό, θα είναι ακόμα λιγότεροι... και, συνεπώς, είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα (χωρίς να χρήζει εξέτασης:D)... ψυχολογικό, τόσο για σένα όσο και γι' αυτόν που θα ήθελε να προσεγγίσει κακόβουλα (ακόμα και καλόβουλα, θάλεγα:cool:)...

Το Ρίτζμπακ, όμως, είναι κατά βάθος ένα "ευγενικό" σκυλί... δεν είναι ο ορισμός αυτού που θα λέγαμε "θα μου παράσχει ασφάλεια, if worse comes to worse"...
"Αλλά και πόσα άτομα από κάθε φυλή θα μου παράσχουν ασφάλεια", θα μου πεις... και θάχεις δίκιο!

Πάμε, λοιπόν... καλό ψάξιμο!!!:)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.645
7.753
Παιδιά θέλετε το πιστεύετε θέλετε όχι, με τον Έλβις δεν με πλησιάζει κανείς και αλλάζουν πεζοδρόμιο. Με ρωτάνε επίσης αν τρώει ανθρώπιους. Με τον Τζιμάκο που θέλω να αλλάζουν δεν :p
Το μεγαλόσωμο , και το μαύρο φυσικά , είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικό.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...με τον Έλβις δεν με πλησιάζει κανείς και αλλάζουν πεζοδρόμιο. Με ρωτάνε επίσης αν τρώει ανθρώπους...
Ακόμα κι εγώ δε σε πλησιάζω με τον Ελβις!:D
Είναι το "μαύρο χρώμα"... και ο "μεγαλόσωμος" σκύλος...

Υ.Γ. Βέβαια, δεν το συζητάω, ένα μεγαλόσωμο Ridgeback είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ψαρωτικό...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Ακόμα κι εγώ δε σε πλησιάζω με τον Ελβις!:D
Τα λαμπ πάντως δε με αγχώνουν καθόλου, και ταρζανιές να τους κάνει ο δικός μου αυτά τον κοιτάνε σα να ναι βλαμμένο, τίποτα άλλο.

Αλλά ναι, με το μεγαλόσωμο έχει την πλάκα του να ανοίγει μπροστά σου διάδρομος και να απομακρύνονται με τρόμο στο μάτι όταν σε βλέπουν να στρίβεις τη γωνία. Μου το κάνανε με το μεσαίο μας όταν έμεναν ακόμα οι γονείς μου εδώ. Ο καημένος, πού να ξέρανε, πιο χάχας και βούτυρο δεν υπάρχει.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Το Ρίτζμπακ, όμως, είναι κατά βάθος ένα "ευγενικό" σκυλί... δεν είναι ο ορισμός αυτού που θα λέγαμε "θα μου παράσχει ασφάλεια, if worse comes to worse"...
"Αλλά και πόσα άτομα από κάθε φυλή θα μου παράσχουν ασφάλεια", θα μου πεις... και θάχεις δίκιο!

Πάμε, λοιπόν... καλό ψάξιμο!!!:)

Εχει δικιο ο johnk σε μεγαλο βαθμο, οτι ειναι ευγενικο σκυλι, αλλα το ελαχιστο που θα κανει ειναι να αρχισει τα αφρικανικα που λεει και ο johnk. Εκει συνεχιζει μονο την προσεγγιση καποιος που ξερει καλα τη ρατσα αλλα και γενικα απο μεγαλοσωμους σκυλους.

Ειναι σκυλος επιδειξιας, δηλαδη θα προσπαθησει να τρομοκρατησει τον αλλο ειτε αυτος ειναι ανθρωπος ή σκυλος αλλα αποτελει ερωτηματικο αν θα δαγκωσει περα απο το πεσιμο. Alert θα ειναι ολη την ωρα της βολτας δεν το συζηταμε αυτο.

Οσο για το δαγκωμα εχω δει ριτζμπακ που χει κανει εκπαιδευση σωματοφυλακης και ηταν και ισορροπημενο και τουρμπο. Οποτε οτι χρειαστει καποιος μπορει να το κανει.
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
πολυ καλη επιλογη!
μπορεις να βαλεις το site της γιατι δεν το βρισκω!
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Και για να πουμε και κανα αρνητικο γιατι το νομισμα εχει παντα 2 οψεις, ειναι πολυ ανθρωποκεντρικο.

Σαν κουταβι σε δυσκολευει πολυ γιατι γαυγιζει-κλαιει οταν μενει μονο του, και το γαυγισμα ακουγεται παντου. Ακομα και μεσα στο σπιτι να το εχεις δεν περιοριζεται η ενοχλητικοτητα του γαυγισματος.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...το ελαχιστο που θα κανει ειναι να αρχισει τα αφρικανικα που λεει και ο johnk...

2. Εκει συνεχιζει μονο την προσεγγιση καποιος που ξερει καλα τη ρατσα αλλα και γενικα απο μεγαλοσωμους σκυλους.

3. Οσο για το δαγκωμα εχω δει ριτζμπακ που χει κανει εκπαιδευση σωματοφυλακης και ηταν και ισορροπημενο και τουρμπο...
1. Κάτι μου θυμίζει αυτό...:D
Ασε να μην πιάσουμε για τα Αφρικάνικα, τώρα, γιατί θα ξεφτιλιστούμε...:cool:

2. Σε τέτοιες (πολύ σπάνιες, όμως) περιπτώσεις... ότι σκύλο και νάχεις, έχεις "προβληματάκι"... έχεις πέσει σε εκπαιδευτή-ερεθιστή κλπ...

3. Κι εγώ... και ήταν έτσι όπως τα λες... μήπως έχουμε δει τον ίδιο σκύλο?
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μόνο εγώ έχω όρεξη να πάω κατα πάνω τους δηλαδή?

skylakos, Καταπληκτικά σκυλιά. Αν δεις (ή έχεις δει) τον Αντάρτη από κοντά... Ή τον Ζούμα... Αχ έρωτας!
 






ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Παιδιά θέλετε το πιστεύετε θέλετε όχι, με τον Έλβις δεν με πλησιάζει κανείς και αλλάζουν πεζοδρόμιο. Με ρωτάνε επίσης αν τρώει ανθρώπιους. Με τον Τζιμάκο που θέλω να αλλάζουν δεν :p
Το μεγαλόσωμο , και το μαύρο φυσικά , είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικό.
εχει μαστερ απο την αφρικη να λες :mrgreen:
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
silent, σε διαβαζω με πολλη προσοχη! (κ τους υπολοιπους,αλλα καταλαβαινετε..... ;) )

Η εκτροφεας μου ειπε οτι εχει πολλα κοινα με το μολοσσο(τετοιο ειχα) κ το διαπιστωσα κ εγω η ιδια. Εντονη ασκηση μετα τον 1,5 χρονο,ιδιαιτερα ανθρωποκεντρικο,φοβιζε τον κοσμο κ το χαιροταν,κτλ.Οσον αφορα το μεγεθος, μου φανηκε μια χαρα.Εχω μαθει κ συνηθισει να κρατω κ να αντιστεκομαι στη δυναμη ή τα καπριτσια του μολοσσου,οποτε φανταζομαι θα τα καταφερω κ εδω. Ολο το πακετο του "μεγαλοσωμου" σκυλου το εχω ζησει καλα :)

Κ η εκτροφεας μου ειπε οτι θα πηγαινουμε βολτα στο βουνο κ δε θα φοβαμαι μη μου φυγει.Θα ειναι διπλα.Μου εκανε τρομερη εντυπωση!

Χρειαζομαι μια διευκρινιση ομως.Θα μπορω να μπαινω αναμεσα σε κοσμο,στα μαγαζια,σε καφετεριες,σε παραλιες κτλ ή θα τρεμω μην μου αρπαξει κανενα;Εννοειται εχει πεσει τρελη κοινωνικοποιηση.Θελω να πω:θα ειμαι ηρεμη ποτε ή θα ειμαι στην τσιτα;
Εχω ρωτησει κ την κ. Αθανασιαδη αλλα θα ηθελα κ τη δικη σου γνωμη ως απλος ιδιοκτητης.

Ο δικος σου,τι ηλικια εχει;

Δε θυμαμαι ποιος ανεφερε την Ανταρτη!Μα, τι σκυλος!Υπεροχος!Λιγο πιο κοντος απο τον εκτορα μου!Αν κ τεραστιος...γλυκυτατος!
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Off topic για τον συμπατριωτη:ωραιες διαδρομες για ποδηλατο εχει προς Ακρωτηρι αν και ανηφορικες.Καλη ειναι κ το Κολυμπαρι.Σε πιο μακρινες:Καστελι απο παλια εθνικη κ Ρεθυμνο.Παρε το ποδηλατο κ βγες εκτος πολης.Θα βρεις υπεροχες διαδρομες!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αν και off topic. Τις γνωρίζω αυτές τις διαδρομές. Έχω μια επιφύλαξη κατά πόσο είναι κατάλληλες για βόλτα παρέα με σκύλο. Σε ευχαριστώ και πάλι.
 




IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Ενθουσιάστηκα με αυτό το θέμα. Δεν ήξερα τη φυλή και από όσα διαβάζω σήμερα εχω ήδη αποφασίσει οτι σε 20 - 25 χρόνια που υπολογίζω οτι ο μικρός μου θα έχει γεράσει λίγο (και μη με πει κανένας υπεραισιόδοξη) θα σκεφτώ σοβαρά να αποκτήσω ένα σκύλο αυτής της φυλής.

Το μόνιμο μου παράπονο απο τον δικό μου όταν κάνουμε ποδήλατο ή περπάτημα σε βουνό είναι πως αν μυρίσει αλεπού ή πέρδικες μπορεί να κάνω down hill ανάποδα. Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος που θα σε συντροφεύει σε δραστηριότητες βουνού να μην είναι κυνηγός.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αν ο σκυλος σου φτασει 20-25 χρονων και το μαθει το κρατος,θα σε βαλει να πληρωνεις χαρατσι!

Παντως,κ εγω πιστευα οτι επειδη το ροδεσιανο ειναι κυνηγος,στα βουνα θα χανοταν. Η εκτροφεας οπως κ ο silent,με διεψευσαν.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.894
Μέλη
19.935
Νεότερο μέλος
Markela@