Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Μόνο εγώ νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης του καθαριστηρίου είχε δικιο και η @HolywoodBrn αρπάχτηκε άδικα μάλλον.
Θεωρώ ότι το είπε ευγενικά και δεν υπήρχε λόγος να αρπαχτείς έτσι. Θεωρώ επίσης ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων είναι τόσο γαιδούρια που είναι λογικό να τα ακούμε και οι τυπικοί. Βέβαια όταν αυτό γίνεται με αγένεια δεν αφήνω ούτε οξεία να πέσει κάτω. Όταν όμως είναι ευγενική η απαίτηση δεν νομίζω ότι πρέπει να αρπαζόμαστε . Βέβαια όπως είπες είναι ανάλογα και τις ημέρες, κάποιες έχουμε νεύρα :p
 
Last edited:


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ε όχι και ευγενικά. Είπε το "σε παρακαλώ" σε φάση Χαρούλα Πεπονάκη στο ρετιρέ. Γι αυτό μου την έδωσε. Και στην τελική απλά περνούσαμε. Αλλά οκ ίσως τα πήρα υπερβολικά πολύ. Γιατί θέλω στη γειτονιά να μην έχω έχθρες. Είμαστε και λίγο καιρό εκεί άλλωστε. Ζεεεεννν!
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Καφέ-Ουζερί σε πεζόδρομο. Νέα ιδιοκτήτρια. Τραπεζάκια έξω μπροστά στο κατάστημα. Στη μέση του πεζόδρομου ζαρντινιέρες. Περνάμε από την άλλη πλευρά της ζαρντινιέρας από αυτήν του καταστήματος. Απόσταση από τα τραπεζάκια 3-4 μέτρα. Ανάμεσα στα τραπεζάκια και την ζαρντινιέρα περνάνε και αυτοκίνητα.
Καφετζού: Μην το αφήνεις να κατουράει εδώ.
Εγώ: Γιατί;
Καφετζού: Είναι του μαγαζιού.
Εγώ: Την άδεια σας παρακαλώ.
Καφετζού: Ποια άδεια;
Εγώ: Την άδεια κατάληψης πεζοδρομίου, από τον Δήμο και την Αστυνομία.
Καφετζού: Δεν υπάρχει τέτοια άδεια.
Εγώ: Τότε θα κατουράμε όπου θέλουμε γιατί ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Εκτός αν θέλετε να καλέσουμε την Αστυνομία και τον Δήμο να σας βγάλουν άδεια για όλο τον πεζόδρομο.
Καφετζού: ....
Εγώ: Καλή σας μέρα.
Μου φτιάχνουν τη μέρα κάτι τέτοιες.
αφού δεν έπεσε να χτυπήσει κανένας στη ζαρντινιέρα πάλι καλά
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
'Αλλο η πόρτα άλλο το δεντράκι απέναντι από ένα μαγαζί όμως ε; Η πόρτα είναι και ιδιωτική. Οι ζαρντινιέρες, οι κολώνες, τα δεντράκια, τα θαμνάκια, τα παρτεράκια και το πεζοδρόμιο όμως όχι...
ναι ενταξει δεν λεω οχι αλλα εγω ουτε εκει τα αφηνω να τα κανουν.ασε που πολλες ζαρτινιερες κλπ τετοια ανηκουν στα εκαστοτε μαγαζια.

σκεψου αν ανοιξω την αυλοπορτα και να βρω δωρακι παβω στο πεζοδρομιο,ε ειναι μαλακια οπως και να το κανουμε τωρα.

εγω δεν θα τα αφησω σε τετοια μερη να τα κανουν,δεν θελω.ναι μεν εχω την ευκολια και την ανεση να το λεω επειδη μενω επαρχια και παντου δεν ειναι το ιδιο ;αλλα και αθηνα που ειχα κατεβει δεν μου καναν τιποτα σε τετοια μερη παρολο που και για καφε τα πηγα και ολα..

τωρα στην περιπτωση της χολυγ απλα ειμαι προκατελλημενοι ολοι νομιζωντας οτι ο αλλος θα μας πει κατι κακο η δεν θελει τα σκυλια και πρεπει να μπουμε σε θεση αμυνας η να κανουμε ντου,ολοι το κανουμε η το εχουμε κανει αλλα αλλο να διαβαζουμε τωρα τι της ειπε και αλλο που η ιδια ξερει τον τροπο που της το ειπε η την κοιταξε οποτε......δεν ξερω
ειμαστε και εμεις καπως,ειναι και οι αλλοι που θα εχουν ακουσει καμια θεα απο κανεναν και δεννει το γλυκο και γινετε το μπαμ...

εγω πχ εξω δεν μπορω να πω ποτε οτι ειχα προβλημα με κανεναν και ειδικα εδω που βλεπουν να πας βολτα τον σκυλο και σε κοιταν σαν ουφο μονο με μια γειτονισα η οποια ομως απο οταν εχασα τον μεγαλο που τον φοβοταν και δεν μπορουσε να παει οριακα στον φραχτη για να φτιαξει τον κηπο της πλεον και αυτη καθε φορα που παει τωρα στον κηπο καθετε και τους μιλαει αν τα εχω εξω και κανει διαλογο μαζι τους,οταν ειναι μονο η μικρη την χαιδευει και εχει πεταξει και ολα τα στυλ μπαλακια που ειχε απο τα εγγονια της στα σκυλια για να παιζουν.ναι,το εζησα και αυτο ενω παντα μου εδινε την εντυπωση οτι δεν ηθελε ουτε καν να βλεπει τα σκυλια.

οποτε πιστευω ειμαστε και εμεις...................... αλλα ειναι και οι αλλοι......................
 








HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όπως ξέρεις... από τη δουλειά που κάνεις...
"Φταίμε κι εμείς... φταίτε κι εσείς... φταίνε κι άλλοι"!!!:p:D
Οχι! Εμεις δε φταίμε! Ουτε εσεις! Οι άλλοι μονο...και το υπουργείο
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
ε όχι και ευγενικά. Είπε το "σε παρακαλώ" σε φάση Χαρούλα Πεπονάκη στο ρετιρέ. Γι αυτό μου την έδωσε. Και στην τελική απλά περνούσαμε. Αλλά οκ ίσως τα πήρα υπερβολικά πολύ. Γιατί θέλω στη γειτονιά να μην έχω έχθρες. Είμαστε και λίγο καιρό εκεί άλλωστε. Ζεεεεννν!
Στη πρώτη σου διήγηση δεν λες κάτι τέτοιο. Νόμιζα ότι σου μίλησε ευγενικά . Εφόσον δεν τότε πολύ καλά του απάντησες. Αν όμως ήταν ευγενής τότε εσύ αντέδρασες υπερβολικά. Απλά τα πράγματα.
 




Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Η αλήθεια είναι ότι μια προκατάληψη κι από τις δυο πλευρές υπάρχει. Και δεν νομίζω να τελειώσει ποτέ αυτό. Για φαύλο κύκλο μου κάνει.

Ανάλογο περιστατικό μέσα στην εβδομάδα.
8 η ώρα το πρωί, περπατάμε σε περιοχή που γίνονται έργα καθώς ολοκληρώνουν ποδηλατόδρομο και κάνουν μερεμέτια που έχουν απομείνει. Στην έξω μεριά του ποδηλατόδρομου αρχίζει σε κάποια φάση δρόμος κι από τη μέσα μεριά έχει παρτέρι (λωρίδα με δέντρα και χώμα το λες αλλά anyway). Κόσμος παντού καθώς υπήρχαν εργάτες, κόσμος που πήγαινε στη δουλειά του και μαθητές που πήγαιναν στο διπλανό σχολείο. Σε κάποια φάση σταματάει η Μάγια να κατουρήσει στο χώμα και μόλις έχει σηκωθεί και κάνουμε να φύγουμε σταματάει μια τύπισσα με το αμάξι (μισοπαρκάροντας) και φωνάζει:
- Κοπελιάαα!
- Παρακαλώ (με χαμόγελο κιόλας, παρά τα ψιλονεύρα που είχα κι εγώ εκείνη τη μέρα).
- Μήπως ξέχασες κάτι;
- ............ (Σιωπή με μια έκφραση απορίας ενώ ψάχνομαι για το κινητό, τα σακουλάκια και τα κλειδιά μου μπας κι έπεσε τίποτα και δεν το πήρα πρέφα).
- Ο σκύλος δεν έκανε κακά του;
- ....Όχι δεν έκανε.. (Πάλι με έκφραση απορίας).
- Εγώ νομίζω ότι έκανε.
- Κυρία μου πλάκα μου κάνετε πρωί πρωί;;; Σας είπα δεν έκανε! (Ναι εκεί ήταν που φόρτωσα)
Κάνει μορφασμό, ξεπαρκάρει το αμάξι και φεύγει..

Με πόση καλύτερη διάθεση σε μια ήδη τεταμένη μέρα να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοια;; :p
 




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...καθώς ολοκληρώνουν ποδηλατόδρομο και κάνουν μερεμέτια που έχουν απομείνει. Στην έξω μεριά του ποδηλατόδρομου αρχίζει σε κάποια φάση δρόμος κι από τη μέσα μεριά έχει παρτέρι...
Στη Γενεύη ζεις?:p
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli






*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Κ εμένα μια φορά μου την είπε μια κυρία στο πάρκο, ό,τι το σκυλί έκανε κακά και δεν τα μάζεψα.
'Ηρθε από μακριά τρεχάτη να με βρίσει, δείχνοντας με το δάχτυλο εκεί που νόμιζε ότι τα είχε κάνει. Είχε κατουρήσει το σκυλί, δεν είχε κάνει κακά, αλλά μέχρι να το δει η ίδια έβριζε :p

Σκέφτηκα μετά ότι μάλλον έχουν συνηθίσει σαν εικόνα τα αρσενικά που σηκώνουν το πόδι (και κάποια θηλυκά, εντάξει), οπότε όταν βλέπουν σκυλί να "κάθεται" για να τα κάνει θεωρούν πως κάνει κακά, δεν περνάει απ το μυαλό η πιθανότητα να είναι θηλυκό το τετράποδο. Τουλάχιστον έτσι υπέθεσα τότε
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Εγω μια φορά περνούσα με το σκυλο απο αλάνα με χώμα δίπλα σε στενό και βγήκε μια κυρατσα απο μπαλκόνι απο την απέναντι πλευρά του στενού να μας πει να μην περνάμε και να μην κατουράει/ χεζει ο σκυλος εκεί. Εντωμεταξύ ο σκυλος απλά επιβράδυνε ελάχιστα, δεν μύρισε, δεν κατούρησε τίποτα... Ήθελα να βρίσω ,αλλα είπα ευγενικά ότι αν κάνει κάτι θα τα μαζέψω και έδειξα τη σακούλα. Τι νομίζετε ότι απάντησε...; Σας ξέρω εγω εσάς, για μόστρα κρατάτε τη σακούλα !!!
Ε δεν κρατήθηκα μετα, την είπα τρελή και την απείλησα με καταγγελία αν με ξανά ενοχλήσει στη βόλτα μου
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πάντως είναι γεγονός... ότι, κατά καιρούς (σπάνια όμως), διάφοροι μας στραβοκοιτάζουν για το ίδιο θέμα... αλλά, μέχρι τώρα, κανείς δεν μας την έχει πει... ιδίως δε όταν είναι ΚΟΝΤΑ...

Μόνο ένα βράδυ θυμάμαι, στην Αγ. Παρασκευή... που με ξέχεσε ένας (τύπου Εθνικοσοσιαλιστής - ή τύπου "για δέσιμο" άμεσο!), γιατί ο κούταβος μύριζε τη ρόδα του παρακαρισμένου αυτοκινήτου του και εκείνος νόμιζε ότι θα την κατουρήσει και θα του ξεράνει το λάστιχο... όμως και αυτός, το έκανε από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου!
Παρότι τον "προσκάλεσα" να κατέβει κάτω να κοιτάξει και να μας "γνωρίσει"...
 




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Εγώ σήμερα έζησα το εξής: Τα πρωινά πηγαίνω το σκυλί βόλτα στο γήπεδο του χωριού το οποίο γειτνιάζει με το ποτάμι, κάτι χωράφια και 3 σπίτια με σκυλιά κλεισμένα στις αυλές (σύνολο 4 ΓΠ κι ένας ΕΠ). Οι ΓΠ λυσσάνε στο γαύγισμα, ο ΕΠ είναι πολύ κουλ τύπος. Όλες οι αυλές είναι με ψηλή περίφραξη και γερές πόρτες. Ο ένας γείτονας λοιπόν, με πολύ ευγενικό τρόπο η αλήθεια είναι, μου είπε σήμερα για το καλό το δικό μου και για το καλό του σκύλου μου να μην πηγαίνουμε βόλτα από εκείνη την πλευρά του δρόμου γιατί τα σκυλιά του είναι άγρια και αν καμμιά μέρα βγουν θα κάνουν ζημιά και σε μένα και στον Έντζο. Δεν μπήκα σε διαδικασία αντιπαράθεσης παρά το παράλογο του πράγματος (πρόκειται για κεντρικό δρόμο από όπου περνάνε πεζοί, ποδηλάτες και κόσμος με σκυλιά εκτός από τροχοφόρα), απλά τον συνεχάρην που είναι τόσο ευσυνείδητος που έχει φροντίσει την περίφραξή του γιατί ο νόμος προβλέπει τα δέοντα. Ξαφνιάστηκε κάπως, κάτι μου λέει ότι δεν έχει διαβάσει και τόσο το νόμο...:sneaky::cautious:
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.149
Μηνύματα
896.308
Μέλη
19.953
Νεότερο μέλος
Έφη Ασπιώτη