O πρώτος καυγάς


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Λοιπόν είμαι πολύ προβληματισμένη. Ο Παντελάκος από την αρχή της ζωής του έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά. Δε φοβάται, είναι πολύ κοινωνικός και παιχνιδιάρης με τα άλλα. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό στο πάρκο, πιθανότατα επειδή είναι ο μικρότερος, αλλά όχι και εντελώς κουτάβι (χρονίζει τώρα) έχουν αρχίσει 2-3 σκυλιά και τον τραμπουκίζουν. Ευτυχώς τα αφεντικά των άλλων σκυλιών είναι υπεύθυνοι άνθρωποι, τα μαζεύουν και τα μαλώνουν. Εγώ δε δίνω μεγάλη σημασία για να μην του δώσω να καταλάβει ότι είναι big deal όλο αυτό.
Είναι ένας σκυλάκος εκεί λοιπόν, που προχθές τον τραμπούκισε πολύ. Σήμερα πάλι. Σε κάποια φάση και ενώ ο άλλος ήταν δεμένος, ο Παντελής πλησίασε με ένα μπουκάλι που έπαιζε. Ο άλλος το πήρε και ξαφνικά είδα τον Παντελή για πρώτη φορά έξαλλο, να δείχνει δόντια και να κάνει επίθεση στο άλλο σκυλί. Το άλλο εννοείται ανταπέδωσε και είχαμε τον πρώτο μας καυγά... Τον μάλωσα φυσικά και τον έδεσα.
Έχω αγχωθεί γιατί δε θέλω να γίνει επιθετικός με άλλα σκυλιά. Βέβαια όλοι μου είπαν πως είναι λογικό και πως είναι θετικό που επιτέλους αντέδρασε και διεκδίκησε τη φάση του, αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά. Τον είχα συνηθίσει τόσους μήνες ήσυχο, καλοσυνάτο και γλυκούλη και κάπως στεναχωρήθηκα σήμερα... :(
 


Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
35
Κορυδαλλός
Χμ .... Άρχισε να αποφεύγεις μέρη με πολλά λυτά σκυλάκια που παίζουν «ανέμελα» !!

Είναι τρομερό που όλοι μας ... (σχεδόν όλοι τουλάχιστον !! ) , το κάνουμε στην αρχή αυτό!

Δεν προσφέρεις τπτ θετικό στον σκύλο σου βάζοντας τον στην θέση αυτή . Δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν παιχνίδι , στην πραγματικότητα σπάνια κάτι από αυτά που συμβαίνουν στο πάρκο είναι παιχνίδι ! Θα είναι κρίμα να το μαθεις με τον άσχημο τρόπο .

Το ότι έφτασε να απαντά ο μικρός σου με αυτό τον τρόπο δεν ξέρω γιατί κάποιος σου είπε ότι είναι θετικό.Αναμενόμενο ναι ήταν !
 
  • Like
Reactions: alexxela and myEnzo


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Τον πάω εκεί κυρίως γιατί είναι από τα λίγα σημεία που μπορούμε να τα έχουμε ελεύθερα και τρέχουν λίγο τα καημένα. Επίσης είχα διαβάσει ότι είναι καλό να κοινωνικοποιούνται με άλλα ζώα. Λάθος;
Τώρα όσον αφορά για το απάντησε τελικά έτσι, εμένα προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου...
 


Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
35
Κορυδαλλός
Τον πάω εκεί κυρίως γιατί είναι από τα λίγα σημεία που μπορούμε να τα έχουμε ελεύθερα και τρέχουν λίγο τα καημένα. Επίσης είχα διαβάσει ότι είναι καλό να κοινωνικοποιούνται με άλλα ζώα. Λάθος;
Τώρα όσον αφορά για το απάντησε τελικά έτσι, εμένα προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου...
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι κακό ο σκυλος σου ! Φυσικό δεν είναι να αντιδράσει έτσι εφόσον του πήρε ο άλλος κάτι δικό του που έπαιζε ;;
Εδώ τα δικά μου που είναι όλη μέρα μαζί κ έχουν τα ίδια παιχνίδια , αντιδρούν έτσι όταν πάει το ένα να πάρει το παιχνίδι του αλλου ! Δεν αρπάζονται βέβαια γιατί πάντα κάποιος από τους δυο θα υποχωρήσει . Αλλά η πρόθεση αυτή είναι . Να μην αφήσουν το παιχνίδι τους.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες ... Θελεις να εκτονωθεί. Αλλά κ με μια μεγάλη βόλτα το ίδιο θα συμβεί κ με όχι αρνητικές για την ψυχολογία του συνέπειες !!!
 
  • Like
Reactions: PantelisCocker


PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
41
Το καλό είναι ότι και ο δικός μου δεν πήγε να δαγκώσει. Απλώς έδειχνε δόντια και γαύγιζε πηγαινοντας προς το μέρος του. Βέβαια δεν ξέρω αν τα αφήναμε τί θα γινοταν...
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Αυτο που σου εγραψε η tatienitsa μεγαλες βολτες και θα εκτονωνεται αρκετα, κι εσυ το ιδιο..δλ πηγαινεις καθε μερα τον σκυλο σε ενα μερος που ξερεις πως θα τον τραμπουκισουν και εσυ καθεσαι αμετοχος; Και οταν παει να υπερασπιστει τον εαυτο του τον μαλωνεις και απο πανω; Αυτο ειναι η συνταγη για να φτιαξεις εναν επιθετικο σκυλο που δεν σου εχει καμια εμπιστοσυνη..Συναναστροφες ΜΟΝΟ με σκυλια της ιδιας "ενεργειας".
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Τον μάλωσα φυσικά
Για ποιον λόγο τον μάλωσες;
Τίποτα απολύτως δεν κατάφερες και ούτε και ο ίδιος κατάλαβε τι κακό έκανε.
Υπερασπιστηκε το παιχνίδι του απέναντι σε έναν ξένο σκύλο. Έδειξε δόντια, φαντάζομαι γρύλισε και αφού ο άλλος τον έγραψε, του την έκανε. Ο, τι σήμα είχε στη διάθεσή του το εξέπεμψε.
Δεν έχουν άλλον τρόπο να επικοινωνήσουν, να το συζητήσουν.

Νομίζω πως ήταν αναμενόμενο πως θα συμβεί αφού μόνη σου είπες πως
προχθές τον τραμπούκισε πολύ. Σήμερα πάλι.
Κατάλαβες πως ο άλλος δεν γουστάρει πολλά πολλά και παρόλα αυτά τον άφησες ελεύθερο να παει κοντά του. Και ήταν και δεμένος ο άλλος, που αρκετές φορές εντείνει την νευρικότητα.
Γιατι να φέρεις τον σκύλο σου σε αυτή τη θέση;


Θα μου επιτρέψετε όμως να πω και κάτι άλλο που με προβληματίζει αρκετά επειδή το βλέπω να γίνεται συχνά.
Θεωρώ πως η ιδεα του "να αφήνω τον σκύλο μου ελεύθερο να παίξει με τα άλλα σκυλάκια", περισσότερο προβλήματα δημιουργεί πάρα προσφέρει κάποιο όφελος.
Ανά πάσα στιγμή ο σκύλος μας είναι εκτεθειμένος σε σκυλιά αγνώστου βαθμού κοινωνικοποιησης και ικανότητας επικοινωνίας με άλλα σκυλιά.

Τα σκυλιά έχουν μια γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ τους, που την μαθαίνουν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο από την μάνα τους και τα αδέλφια τους. Πάρα πολλά σκυλιά που κυκλοφορούν εκεί έξω προέρχονται από πετσοπ και κουκουρουκου γέννες. Αυτό πέρα από το ηθικό κομμάτι, εγείρει και ένα άλλο σημαντικοτατο πρόβλημα. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα σκυλιά αυτά, αποχωριστηκαν την μάνα και τα αδέλφια τους σε τέτοια ηλικία, που δεν πρόλαβαν να διδαχτούν πολύτιμα μαθηματα επικοινωνίας με τους ομοίους τους.

Κάθε φορά που ο σκύλος χρησιμοποιεί την γλώσσα που έμαθε και νοιώθει πως γίνεται κατανοητός από έναν άλλο σκύλο, τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση νοιώθει ώστε να την χρησιμοποιησει ξανά. Κάτι πάρα πολύ ευεργετικό ειδικά όταν μιλάμε για μικρές ηλικίες (συμπεριλαμβανομένης και της εφηβείας).
Εαν νοιώσει πως δεν γίνεται κατανοητός, αρχίζει να αμφισβητεί και να γίνεται πιο επιφυλακτικός. Η επιφύλαξη για τον σκύλο μπορεί να βγει και σε ανασφάλεια.
Και η ανασφάλεια εκφράζεται με αυτό που πολύς κόσμος θεωρεί εσφαλμένα ως "επιθετικοτητα".

Για αυτό λέμε πολλές φορές, να φέρνετε σε επαφή τα νεαρά σκυλιά σας ΜΌΝΟ με σκύλους καλά κοινωνικοποιημενους, που ξέρετε πως αντιδρουν με άλλα σκυλιά και όχι με ό, τι σκύλο να ναι. Θα τα βοηθήσουν να εξασκησουν την γλώσσα τους και θα τα γεμίσει αυτοπεποίθηση.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Πάρα πολλά σκυλιά που κυκλοφορούν εκεί έξω προέρχονται από πετσοπ και κουκουρουκου γέννες. Αυτό πέρα από το ηθικό κομμάτι, εγείρει και ένα άλλο σημαντικοτατο πρόβλημα. Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα σκυλιά αυτά, αποχωριστηκαν την μάνα και τα αδέλφια τους σε τέτοια ηλικία, που δεν πρόλαβαν να διδαχτούν πολύτιμα μαθηματα επικοινωνίας με τους ομοίους τους.
Yorkaddict, Εκει διαφωνω φιλε το θεμα ειναι πιο βαθυ, εχει να κανει και με την ανατροφη που θα δωσεις..Εξηγησε μου τoτε γιατι κουταβια "μπασταρδα" (τελειως ομως!) που διασωθηκαν απο κουτες στο δρομο και γνωρισαν τη μανα τους για μιση μερα και τα αδελφια τους για αλλη μιση εξελισονται σε ΑΨΟΓΑ σκυλια, ολα ειναι θεμα ανατροφης και αγαπης που θα τους δειξεις..Καταλαβαινουν τα ΠΑΝΤΑ. Υ.Γ. Φυσικα ειναι καλυτερα να μεινουν με τη σκυλοοικογενεια μεχρι 3 μηνων και διαφωνω καθετα εννοειται με τα κουταβια στα πετσοπ..
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Αδέσποτα. Μεγάλοι δάσκαλοι στο θέμα συμπεριφοράς. Στην δικιά μου που την έχω από τότε που τελείωσε τα εμβόλια στο πάρκο που συχνάζουν 7-8 αδέσποτα, μέχρι σήμερα 3 μήνες μετά έχει μάθει πολλά. Ενώ όλα τα δεσποζομενα κουκουρούκου που κυκλοφορούν εκτός από 1 μποξέρ, ειναι στο γρυλισμα και το γάβγισμα όλη την ώρα.
Συνεπώς αδέσποτα. Ξέρουν ΠΟΛΥ καλά την γλώσσα και σπάνια μπλέκουν σε καυγά.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εξαρτάται από τις εμπειρίες τους, τα σκυλιά που συναναστραφηκαν, όπως επίσης και από την δική τους ιδιοσυγκρασια (ταμπεραμέντο). Υπάρχουν χαρακτήρες και χαρακτήρες. Άλλοι δεκτικοί, άλλοι τραμπουκοι, άλλοι φοβιτσιαριδες και όλα αυτά διαμορφωνονται και από τις εμπειρίες του κάθε σκύλου.

Καθοριστικό όμως ρόλο παίζουν τα αρχικά μαθήματα της μάνας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει την σκυλίσια γλώσσα ώστε να τα επηρρεασει και να τα μάθει πως να αλληλεπιδρουν μεταξύ τους.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Σιγουρα παιζουν καθοριστικο ρολο τα αρχικα μαθηματα απο ολη την αγελη. Συνηθως ομως τα γονιδια ή ο ατομικος χαρακτηρας του καθε σκυλου συμβαλλουν στο 20%, το υπολοιπο 80 ειναι εμπειριες και ανατροφη. D3akon Καλα τα αδεσποτα αλλα πολλα οταν βρισκονται στην περιοχη τους ειναι κυριαρχικα, ειδικα αν εχεις αρσενικο που εχει χρονισει και ξεκιναει τις "μαγκιες" στο χωρο τους μη νομιζεις οτι θα τον αφησουν ετσι..
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.984
Ο σκύλος τώρα χρονίζει ε;

Έχεις πολλά καινούρια, για σένα, πράγματα να δεις και στο δικό σου σκύλο και στη συμπεριφορά των άλλων προς αυτόν.

Έχει πολλά σχετικά να διαβάσεις στο φόρουμ.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
Το περιεργο ειναι που δεν ειχε τσακωθει ως τωρα στο σκυλοπαρκο. Οι συνθηκες οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια εκει. :D
 
  • Like
Reactions: mareco


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
@Hammer
Άμα αρχίσει τις μαγκιες θα πρέπει να μπει στη θέση του. Κάτι που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να του το διδάξει τόσο άμεσα όσο ένας σκύλος.
Τα αδέσποτα δεν θα ξεφύγουν εύκολα από τα όρια της διόρθωσης, γιατί ξέρουν καλά ότι ένας τραυματισμός μπορεί να έχει αποτέλεσμα την αδυναμία εύρεσης τροφής.

Τώρα αν εθναι ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ και το αφεντικό του ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΑΣ καλύτερα να έχει και τα κακαλα να το αποδείξει, γιατί αλλιώς θα φάει ξυλο.

Γι'αυτό τα κοριτσάκια είναι καλύτερα. Δεν μπορούν σε καυγάδες για ποια το έχει πιο όμορφο:ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Φανταζομαι οτι ειναι ο πρωτος σου σκυλος απο τον τροπο που μιλας.

Καλως ηρθες στον κοσμο του σκυλου. Ναι, ειναι γλυκουλινια και αγαπουλες αλλα παραλληλα ειναι και ζωα με ενστικτα και χουγια τα οποια καλο θα ηταν να τα μαθεις και να τα σεβαστεις και να μη εχετε προβλημα στο μελλον.

Αν πχ ο σκυλος σου ειναι κτητικος με τα πραγματα του, καλο θα ηταν να μην υπαρχουν 'παιχνιδια' οταν ειναι με αλλους σκυλους.

Μη θεωρεις οτι ξερεις το χαρακτηρα του. Ακομα τον φτιαχνει και οι εμπειριες που εχει παιζουν και αυτες μεγαλο ρολο.
 
  • Like
Reactions: mareco


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Οι συναναστροφες με τσεκαρισμενους σκυλους ιδιας ιδιοσυγκρασιας ή εμπειρα ενηλικα σκυλια ειναι οτι πρεπει για να μπουν οι βασεις, κι ας ειναι και αδεσποτα εννοειται, αν αυτο εννοεις γιατι πιο πανω νομιζω το γενικευεις λιγο
Τα αδέσποτα δεν θα ξεφύγουν εύκολα από τα όρια της διόρθωσης, γιατί ξέρουν καλά ότι ένας τραυματισμός μπορεί να έχει αποτέλεσμα την αδυναμία εύρεσης τροφής.
Τα αδεσποτα πχ που κοιμουνται 27/7 διπλα στα τραπεζια στις ταβερνες της πλατειας ή ταϊζονται απο φιλοζωους δεν ειναι λυκοι στην Πινδο..και κουτσα θα μπορεσουν να βρουν τροφη και το ξερουν απλα πρεπει να κερδισουν τη θεση τους στην τροφικη ιεραρχια και αυτο γινεται με μαχες, επισης πρεπει να κρατησουν αυτη θεση με " νυχια κ δοντια", οποτε δεν προτεινω σε οποιον θελει να κοινωνικοποιησει το κουταβι του να ψαξει να βρει αδεσποτα και να το παει για ενα φροντιστηριο..
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Τα θηλυκα γιατι δεν τσακωνονται καλε; Μια χαρα τσακωνονται..
Για το σκυλοπαρκο εγω οποτε παω, παω ωρες λιγο κουλες ωστε να μη βρω πολυ κοσμο.. αν οντως εχει πολυ λιγους, αρχικα θα μπω με λουρι να δω αν με ικανοποιει το περιβαλλον. Αν οχι τον παιρνω κ παω βολτα με τα ποδια.. αμα εχει 2-3 σκυλια θα δω αν αυτα ειναι της ιδιας ιδιοσυγκρασιας με τον δικο μου ωστε να τον αφησω ελευθερο.. δλδ μεχρι στιγμης εχω πεσει μεσα κ ο ενζο εχει ευχαριστηθει παιχνιδι. Στην θεση σου αν εβλεπα τραμπουκισμα την μια, δεν θα ξανα αφηνα τον σκυλο μου οταν ειναι κ ο αλλος μεσα..συνηθως εχεις τα σημαδια πρωτου γινει το κακο, απλα καμια φορα δεν τους δινουμε τοση σημασια..
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Eιναι σε ηλικια ο Παντελης τωρα που αρχιζει να δειχνει οτι γινεται ανδρας. Με τα αρσενικα κομενη η παρεα (συμβουλη). Η δικια μου απο τους 12-13 μηνες και μετα και αφου αρπαχθηκε με ενα λυτο πιτ μπουλ (μεγαλη φαση) τα θυληκα ειναι κοκκινο πανι πλεον αν και με αρσενικα εχει "τσακωθει" , οποτε οι επαφες μειωθηκαν πολυ εκτος απο τα αδεσποτα τα οποια εχουν γενικα καλο χαρακτηρα
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Χμ .... Άρχισε να αποφεύγεις μέρη με πολλά λυτά σκυλάκια που παίζουν «ανέμελα» !!

Είναι τρομερό που όλοι μας ... (σχεδόν όλοι τουλάχιστον !! ) , το κάνουμε στην αρχή αυτό!

Δεν προσφέρεις τπτ θετικό στον σκύλο σου βάζοντας τον στην θέση αυτή . Δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν παιχνίδι , στην πραγματικότητα σπάνια κάτι από αυτά που συμβαίνουν στο πάρκο είναι παιχνίδι ! Θα είναι κρίμα να το μαθεις με τον άσχημο τρόπο .

Το ότι έφτασε να απαντά ο μικρός σου με αυτό τον τρόπο δεν ξέρω γιατί κάποιος σου είπε ότι είναι θετικό.Αναμενόμενο ναι ήταν !
ΕΠΕτρεψε μου να διαφωνησω στο οτι δεν του προσφερει τιποτα...το βασικο ειναι εκτονωση ! και καλως η κακως ειναι και ενα ειδος κοινονοικωποιησης
οσο αναφορα τους τσακωμους ειναι μεσα στο προγραμμα στο παρκο. εμενα ο δικος μου που σαν φυλη εχει και την προδιαθεση να τσακωθει(αν και ειναι 11 μηνων ακομα) δεν εχει τραμπουκισει ποτε κανενα(μονο ενα ροντβαιλερ που τον καβαλαγε), βεβαια ειμαι συνεχεια απο πανω του
εγω προσωπικα το θεωρω πολυ σημαντικο το παρκο γιατι πολυ απλα οταν γυρναει σπιτι πεφτει νεκρος και κανει την γυμναστικουλα του
 


Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
35
Κορυδαλλός
ΕΠΕτρεψε μου να διαφωνησω στο οτι δεν του προσφερει τιποτα...το βασικο ειναι εκτονωση ! και καλως η κακως ειναι και ενα ειδος κοινονοικωποιησης
οσο αναφορα τους τσακωμους ειναι μεσα στο προγραμμα στο παρκο. εμενα ο δικος μου που σαν φυλη εχει και την προδιαθεση να τσακωθει(αν και ειναι 11 μηνων ακομα) δεν εχει τραμπουκισει ποτε κανενα(μονο ενα ροντβαιλερ που τον καβαλαγε), βεβαια ειμαι συνεχεια απο πανω του
εγω προσωπικα το θεωρω πολυ σημαντικο το παρκο γιατι πολυ απλα οταν γυρναει σπιτι πεφτει νεκρος και κανει την γυμναστικουλα του
Χμ! Κ το χμ γιατί τα ίδια έλεγα κ εγώ ! Διαπαιδαγωγώντας έναν σκύλο (που είχε προδιάθεση μια η άλλη ) πολύ άσχημα !!

Δεν προσφέρει τπτ ... Έστω, αυτά που προσφέρει είναι πολυ λιγότερα από αυτά που «χαλάει» ! Ο σκυλος ειλικρινά εκτονώνεται με μια ώρα βόλτα αφήνοντας τον να μυρίσει οοοσο θελει όπου θέλει! Στο λέω με μεγάλη γνώση (κ συμμόρφωση !! ) !
Ακόμα κ ο σκυλος σου να είναι σούπερ ντουπερ κοινωνικοποιημένος κ ισορροπημένος σίγουρα θα λαβει λάθος συμπεριφορές κ αντιμετωπίσεις από καποια αλλά μέσα εκεί! Συμπεριφορές που δεν θα ήθελες να πάρει !

Κ τέλος , ο σκυλος εκτονώνεται περισσότερο στο πάρκο ή εμείς ; Γιατί είναι ωραία να κάθεσαι με τον καφέ σου ενδεχομένως κ το τσιγάρο σου κ να κουτσομπολευεις τα καμώματα του κοπρίτη σου ... Δεν λέω το αντίθετο ! Αλλά σκεψου την ίδια ώρα που ξόδεψες εκεί (καμία ώρα δλδ ) να την έκανες περπατητό !! Καλύτερο κ για εσένα κ γι αυτόν !!


υγ Το να είσαι συνέχεια από πάνω του πως το εννοείς ;;

υγ2 11 μηνών είναι οριακά να ξεκινήσει τα πανηγύρια πάντως !!

υγ3 Θελουμε κοινωνικοποίηση , αλλά με σωστό τρόπο ! Αυτό δεν είναι κοινωνικοποίηση .
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU