Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;

Γνώριζαν; Ή δεν γνώριζαν;

  • Γνώριζαν

    Votes: 18 38,3%
  • Δεν γνώριζαν

    Votes: 29 61,7%

  • Total voters
    47

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
@Estranged ναι είναι άσχημο!

Αλλά είναι και μαθηματικά όλα αυτά! Σε κοινωνία ζούμε και αποτυπώνουμε πως ενεργεί ο καθένας σε κάθετι που έχει! Στην προκειμένη συζήτηση τουλάχιστον εγώ δανείζομαι την σύγκριση αυτή για να αποτυπώσω την διάθεση αυτού που ενεργεί έτσι για ένα άψυχο προιόν και για να ένα έμψυχο ον!

(Επανέρχομαι εντός της ημέρας)
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Όλοι σου οι φίλοι και γνωστοί έχουν πάρει κουτάβι από τον γείτονα η από πετσοπ. Είναι ο μοναδικός τρόπος απόκτησης που γνωρίζεις. Δεν περιμένω όταν θα πας με τη σειρά σου να πάρεις σκύλο ότι θα ψάξεις "σωστή πηγή απόκτησης, εκτροφέας, ΚΟΕ κλπ". Δεν θα ψάξεις πληροφορίες για κάτι που δε γνωρίζεις ότι υπάρχει.

Δε θα ψάξεις όμως τίποτα? Δε θα προσπαθήσεις να μάθεις δύο πράγματα σχετικά με αυτό το σκύλο? Τι τρώει? Πόσο κοστίζει ο κτηνίατρος? Μισή ώρα βόλτα τη μέρα φτάνει? Είναι καλύτερα να ζει στην αυλή ή στην ταράτσα?
Δύο ώρες να αφιερώσεις γι αυτές τις ερωτήσεις, θα πέσεις και πάνω στις άλλες που δεν ήξερες ότι έπρεπε να κάνεις.

Κι αυτό είναι ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα. Είναι ο άνθρωπος που είναι σίγουρος ότι ο σκύλος του θα παίζει μονίμως χαρούμενος με όλα τα σκυλιά, κι όταν αρπάξει το δικό σου θα σου πει "πρώτη φορά συμβαίνει" - και θα το εννοεί. Γιατί ποτέ δε διάβασε/ ρώτησε/ έμαθε ότι το χαριτωμένο κουταβάκι δε μένει αιωνίως έτσι. Είναι ο άνθρωπος που αφήνει το λυτό σκύλο του να έρθει καταπάνω στο δεμένο δικό σου, γιατί δεν του περνάει από το μυαλό ότι ο δικός σου σκύλος δεν παίζει, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Είναι ο άνθρωπος που όταν δει ότι το κουτάβι δεν έμαθε μέσα σε δυο μέρες να μην κατουροχέζει στο χαλί, θα το στειλει στο μπαλκόνι και θα το ξεχάσει εκεί. Είναι ο άνθρωπος που θεωρεί ότι το σκυλί είναι ευτυχισμένο στην αυλή, και η μόνες του ανάγκες είναι χώρος να παίζει μόνο του και να έχει φαγητό. Είναι ο άνθρωπος που θα απαιτήσει - και θα βρει - καυκάσιο μεταμορφωμένο σε αρνί για να το βγάζει βόλτα στην Κυψέλη και σκασίλα του αν μακροπρόθεσαμ βοηθάει να καταστροφεί η (όποια) φυλή.

Πολλοί ξεκίνησαν στραβά, έμαθαν στην πορεία, κι έγιναν πολύ καλύτεροι από αυτούς που ξεκίνησαν "γνωρίζοντας". Πολλοί δεν ήξεραν, κι όταν ξεβολεύτηκαν, διάλεξαν εύκολες λύσεις εις βάρος του σκύλου. Αμφιβάλλω ότι το πρόβλημα είναι "δεν ήξερα που να ψάξω". Νομίζω κυρίως είναι το "έλα μωρέ, σκύλος είναι, πως κάνεις έτσι". Κι αυτό είναι πιο ανησυχητικό και από την πηγή απόκτησης.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.552
6.983
Ωραία λοιπόν, αν θέλουμε να κάνουμε σώνει και καλά τη αναγωγή του άψυχου στο έμψυχο γιατί "αφού το κάνουμε στο άψυχο γιατί να μην το ακολουθήσουμε και στο πιο σημαντικό έμψυχο", ας εξετάσουμε την αγοραστική συμπεριφορά.

Η σημερινή κοινωνία προάγει και θεωρεί ως πιο σώφρων την ισορροπία στη σχέση τιμής-απόδοσης, άντε επειδή έχω κέφια ας εξισώσω την απόδοση με την ποιότητα.

Οπότε, κάποιος που π.χ. πάει να αγοράσει ένα λάπτοπ, τον θεωρεί η κοινωνία σωστό αν επιλέξει το λάπτοπ που είναι φθηνότερο ανάλογα με τις ανάγκες του.

Οπότε, κάποιος που δεν ασχολείται θα πει, πολύ λογικά, γιατί να μην πάρω turbo-x που είναι 400+ ευρώ φτηνότερος με τον ίδιο intell επεξεργαστή, την ίδια μάρκα- τα ίδια GB μνήμης, την ίδια NVIDIA κάρτα γραφικών, κτλ κτλ, έχει και σέρβις εδώ αντί να το στέλνεις έξω. Αλλά δεν έχει ιδέα ότι το κουτί, το ανεμιστηράκι, η μπαταρία και το motherboard θα του ρίξουν την απόδοση στα τάρταρα και θα μειώσουν τη ζωή του μηχανήματος σημαντικότατα.

Από την άλλη, είναι αυτοί οι πάρα πολύ λίγοι που θα πάρουν macbook γιατί έχουν κάποια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που θα τους προσφέρει το μηχάνημα, και μόνο αυτό μπορεί να τους την καλύψει, με τη μικρή περιουσία που θα δώσουν ΑΛΛΑ κυρίως είναι οι περισσότεροι που δεν πολυξέρουν την τύφλα τους και θα το πάρουν επειδή "είναι τόσο όμορφα, έχουν τόσο ωραίο design και όλος ο κόσμος πλέον το γυρνάει στο mac, εγώ θα μαι ο βλάχος με το toshiba?"

Τέλος, είναι αυτοί που θα πάνε για κανα dell κανα toshiba κανα hp, κυρίως γιατί "τρελά ακριβά τα mac και ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ κάτι από τα τεχνικά τους οφέλη, για το design χέστηκα, αλλά δε θέλω να πάρω ούτε κάτι σκατά επειδή είναι φτηνό, οπότε θα βρω τη μέση λύση, κάτι οικονομικό και decent". Γιατί you know, στην τελική, ούτε οι προγραμματιστές που κάνουν βαριές δουλειές, εκτός αρχιτεκτονικο-design τομέα, δεν χρησιμοποιούν mac. Κάποιοι από αυτή την κατηγορία, που όμως ξέρουν καλά και έχουν περάσει από τα πάντα, μπορούν να πετύχουν και βέλτιστη σχέση τιμής-απόδοσης και ξέρουν και τερτίπια της κάθε μάρκας. Και πάλι, σίγουροι δεν είναι, ρίχνουν το χρήμα και το σταυρώνουν.

Λοιπόν, έτσι δουλεύει η αγορά. Λίγη γνώση, πολλή έμφαση στην τιμή, λίγο ψώνιο, ΠΟΛΥ επιρροή από τις τάσεις της εποχής και τους οικείους (στας βόρειας Ευρώπας και στο Μιούρικα ΄τα mac π.χ. πάνε κι έρχονται περισσότερο, καθαρά λόγω επιρροής, αποκλείεται όλοι αυτοί που στην πλειοψηφία τους η χρήση του λάπτοπ είναι για να γράφουν κείμενα, παρουσιάσεις και να μπαίνουν στο νετ να χρειάζονται το macbook με 2 χιλιάρικα και να μην κάνουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ τη δουλειά τους με κάτι πιο του λαού με windows (όσο χάλια και να ναι) ή linux - μόνο το χαμηλό βάρος σέβομαι).

Λογικός πάντως στη σημερινή κοινωνία δε θεωρείται αυτός που παίρνει το mac. Αλλά αυτό το λίγο τα εκατό που πραγματικά πετυχαίνει την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης για το σκοπό για τον οποίο θέλει το λάπτοπ.

Τώρα λοιπόν που αναλύσαμε την αγορά του λάπτοπ, ας το ανάγει ο καθένας στο σκύλο.

Αντικαθιστώντας τα παραπάνω σκεπτικά με τα επιχειρήματα "μα εγώ δεν το θέλω για εκθέσεις", "εγώ απλά ένα σκυλί θέλω που να είναι χαριτωμένο σα λαμπραντόρ" κοκ. Με αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ τη λογική της ΑΓΟΡΑΣ, και δεδομένης της άγνοιας περί πάπυ μιλλ - αλλά και έστω υποθέτοντας ότι γνωρίζουν και για τα πάππυ μιλλς, αν λάβουμε υπόψη και τη σχετική γνώση που έχουμε πλέον για τη ζωή των παραγωγικών ζώων και επιλέγουμε να μην τη σκεφτόμαστε γιατί θέλουμε να τρώμε κάθε μέρα σουβλάκια, μπέργκερ, μπριζολάρες και κοψιδάρες ΦΤΗΝΑ. Για μένα τότε, αυτή ακριβώς η λογική της αγοράς είναι που προκαλει ΟΛΟ το κακό.

Και βέβαια, κανένα λάπτοπ-κινητό-γκάτζετ δεν υπέφερε κατά τη δημιουργία του σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις και κυρίως, κανένας δεν περπατάει και ανοίγει δρόμο μέσα από λάπτοπ που υποφέρουν στους δρόμους, οπότε κάθε αναγωγή από άψυχο σε έμψυχο είναι παντελώς άκυρη. Το θέμα δεν είναι η ενδεδειγμένη αγοραστική συμπεριφορά ως προς την ποιότητα, αλλά η ανθρωπιστική συμπεριφορά - γιατί ανθρωπιά δεν είναι μόνο το σέβας προς τον άθρωπο.
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Η έρευνα αγοράς είναι η έρευνα που κάνεις ώστε να εμπλουτίσεις, να επιβεβαιώσεις ή να απορρίψεις αυτά που ήδη γνωρίζεις, όσα γνωρίζεις τέλοσπάντων!

Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που του παρουσιάζεται μία πηγή απόκτησης και πέφτει με τα μούτρα σε αυτήν! Αδυνατώ Μιχάλη! Λυπάμαι! Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να γυρνάει και να λέει μετά «δεν ήξερα όταν τον πήρα»!

Οι κριτικές στο skroutz για τα προιόντα είναι εκατομμύρια! Αυτοί μπαίνουν και αφήνουν κριτική για τα προιόντα! Ποσοστό αυτών έχουν σκυλιά από σωστές ή όχι πηγές!

Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, με όσα γνωρίζουν! Απλά δεν τον κάνουν! Και επειδή υπάρχει γενικά ανισορροπία υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα!
ρε στελλαρα χαλαρωσε ρε αγορινα μου και μην εισαι τοσο απολυτος ! λες και εσυ <<λαθη>> δεν εχεις κανει σε τιποτα και παντα ψαχνεις τα παντα και τοσο διεξωδικα! ενταξει μην εισαι τοσο γαμάτος!

σου εξηγει και ο yorkaddict οτι ερευνα κανεις με βαση αυτα που ξερεις !!!! αν θες αυτοκινητο θα ψαξεις σε μαντρα-ιδιωτη-αντιπροσωπεια επειδη εκει ξερεις οτι πωλουνται.... δεν θα ψαξεις σε μαγαζι με ανταλλακτικα για νταλικες !! δεν ειναι πυρηνική φυσικη , επισης γραψε στο google ολες τις ρατσες σκυλων αν σου βγαλει στην 1η σελιδα(για να μην πω και 2η) εστω και ενα εκτροφειο, σφυρα μου !
 
  • Like
Reactions: Eroe


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
σου εξηγει και ο yorkaddict οτι ερευνα κανεις με βαση αυτα που ξερεις !!!! αν θες αυτοκινητο θα ψαξεις σε μαντρα-ιδιωτη-αντιπροσωπεια επειδη εκει ξερεις οτι πωλουνται.... δεν θα ψαξεις σε μαγαζι με ανταλλακτικα για νταλικες !! δεν ειναι πυρηνική φυσικη , επισης γραψε στο google ολες τις ρατσες σκυλων αν σου βγαλει στην 1η σελιδα(για να μην πω και 2η) εστω και ενα εκτροφειο, σφυρα μου !
Εκτροφείο δεν θα σου βγάλει, αλλά θα σου βγάλει dogforum, trihes κλπ. στάνταρ μέσα στις 2 πρώτες σελίδες (κάντε δοκιμές με ονόματα φυλών). Συνεπώς θα το διαβάσεις ΚΑΙ ΑΥΤΟ και θα σου ρίξει τον σπόρο της καχυποψίας. Τώρα υπάρχουν 2 είδη από αυτούς που θα το διαβάσουν:
1. Aυτοί που θα λάβουν υπόψη τα "περίεργα" που διάβασαν στο dogforum και θα προβληματιστούν.
2. Οι "άσε ρε με τους μαλάκες που θα δώσω ένα χιλιάρικο για σκύλο".

Οι παλιοί κάτοχοι σκύλου, που πήραν σκύλο πχ πριν 8-10 χρόνια, είναι λογικό να μην ήταν χρήστες internet και άρα να μην πήραν χαμπάρι τίποτα. Σήμερα όμως δεν υπάρχει δικαιολογία εκτός και αν ζεις σε σπηλιά χωρίς ρεύμα.

Παρεμπιπτόντως @Estranged κι εγώ για tablett Turbo-X πήγαινα, που καιγόμουν να το πάρω μπαμ-μπαμ γιατί το χρειαζόμουν για ταξίδι την άλλη μέρα. Μέσα σε ούτε 10 λεπτά ψαξίματος διάβασα σε φόρουμ ότι οι οθόνες αφής του turbo-x κάνουν μόνο για σουπλά και πήγα σε άλλη μάρκα.
 
  • Like
Reactions: Eroe






sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Δηλαδή ρε vrmode για να πάρει σκύλο κάποιος πρέπει αναγκαστικά να Περασει από εδώ ή κάποιο φορούμ? Είναι λογική τώρα αυτη?
Τεσπά είναι παράνοικα αυτά που λέτε.. με το που γραψεις ράτσα σου βγάζει το το ipet.gr αλλά δεν είναι ώρα για μαθήματα seo τώρα.. το να το παίζεις παντογνώστης ,αλανθαστος και τόσο απολυτος πίσω από την οθόνη είναι το πιο ευκολο ...

Λες και παίζει παντού ότι η σωστή απόκτηση σκύλου είναι από εκτροφεα... τηλεόραση, ιντερνέτ, facebook, ράδιο όλοι μιλανε για εκτροφείς και σωστή απόκτηση σκύλου
Αν έπαιζε παντού θα είχατε απόλυτο δίκιο να λέτε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία...
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@sake

Αν γράψεις (σκέτο) πιτ μπουλ στο google, δεν εμφανίζεται άμεσα εκτροφέας πιτ. Όμως, το pitbull-rescue.gr βγαίνει στην πρώτη σελίδα. Είναι λίγο δύσκολο να μην το δει κανείς :)

Ειλικρινά δεν είναι προσωπική επίθεση σ’ εσένα. Αν μη τι άλλο, εκτιμώ τους ανθρώπους που παραδέχονται ότι έκαναν κάτι λάθος, και που όταν έρθουν τα ζόρια προσπαθούν να διαχειριστούν το αξιολάτρευτο κουταβάκι όταν ξυπνάει μέσα του το κτήνος.

Από την άλλη, ξέρω ανθρώπους που πήραν πιτ αλλά τα έπαιξαν όταν το γλυκούλι στη βόλτα προσπαθούσε να φάει ό,τι άλλο ζώο κινείται. Η λύση ήταν να κοπούν οι βόλτες. Άλλοι βρέθηκαν με ένα σπίτι λαμπόγυαλο, γιατί το πιτάκι δεν εκτονωνόταν με μισή ωρίτσα βόλτα την ημέρα. Η λύση ήταν να το αφήνουν να βγαίνει βόλτα μόνο του – κι αν σκότωσε 2-3 γάτες, εντάξει, ατύχημα, να παίξει ήθελε. Ένα άλλο έγινε ανεπιθύμητο, αφού το πήραν για φύλακα κι αυτό έκανε χαρούλες σε κάθε άγνωστο. Ένα άλλο… κι ένα άλλο… κι ένα άλλο.

Διαφορετικές ιστορίες, κοινός παρονομαστής. Κόσμος που πήρε ένα σκύλο επειδή οι γονείς είναι τούμπανο/ είναι μπλε/ είναι “badass”. Το να βρεις πληροφορίες (μερικές αρκετά καλές κιόλας) για τα πιτ μπουλ είναι θέμα 10-20 κλικ. Λυπάμαι, δεν δέχομαι το «δεν ήξερα ότι θα έβγαινε ζόρικο». Αν από την άλλη τα 10-20 κλικ τα αφιερώσουμε μόνο στο xxl pitbulls, πάμε στην κατηγορία «δεν ήθελα να ξέρω». Αν προσθέσουμε και συζητήσεις με τον «εκτροφεα» του τύπου «Πόσο; Τόσο. Ορίστε. Μεγειά», καταλαβαίνεις γιατί το pibull-rescue βγαίνει απ’ τα πρώτα στο google…
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Δηλαδή ρε vrmode για να πάρει σκύλο κάποιος πρέπει αναγκαστικά να Περασει από εδώ ή κάποιο φορούμ? Είναι λογική τώρα αυτη?
Τεσπά είναι παράνοικα αυτά που λέτε.. με το που γραψεις ράτσα σου βγάζει το το ipet.gr αλλά δεν είναι ώρα για μαθήματα seo τώρα.. το να το παίζεις παντογνώστης ,αλανθαστος και τόσο απολυτος πίσω από την οθόνη είναι το πιο ευκολο ...
Διάβασε πιο πάνω τι γράφω. Γράφω ότι τα αποτελέσματα του dogforum είναι στο πιάτο σου. Ναι είναι και τα ipet κλπ. Αλλά είναι και το φόρουμ. Πρέπει να είσαι επιλεκτικά τυφλός για να μην τα δεις.
Για το σχόλιο περί seo, παντογνωσίας κλπ. να μην αναφερθώ τώρα ε? Μάλλον όχι γιατί θα το τραβήξουμε από τα μαλλιά πάλι. Κράτα μια πισινή μήπως γράφεις λάθος πάντως.

Λες και παίζει παντού ότι η σωστή απόκτηση σκύλου είναι από εκτροφεα... τηλεόραση, ιντερνέτ, facebook, ράδιο όλοι μιλανε για εκτροφείς και σωστή απόκτηση σκύλου
Αν έπαιζε παντού θα είχατε απόλυτο δίκιο να λέτε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία...
Γιατί παίζει η τηλεόραση το getpet, ipet κλπ.? Έχεις ακούσει ραδιοφωνικό σποτ όπου πουλάει κουτάβια η κυρά Χαρίκλεια με τη γέννα? Στο facebook βρίσκεις και τους μεν και τους δε.
 
  • Like
Reactions: Mariosgs


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Το pitbull rescue to ήξερα αλλά Δεν είναι εκτροφεας .. Είναι εγκαταλελειμμένα πιτμπουλ κλτπ... Εγώ ήθελα καθαρό πιτμπουλ, βλέποντας τους γονείς του κτλπ(άσχετο που καθαροαιομο τελικά δν ειναι αυτό αχαχχα που νόμιζα ).. έτσι νόμιζα ότι αποκτάς καθαρόαιμο.. είναι λίγο άσχετο αυτό που λες για το πιτμπουλ rescue

Επίσης δεν έχω γράψει ποτέ οτι δεν ήξερα ότι θα βγει ζορικος.. άσε που δεν είναι ζορικος ο δικός μου
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Το παντογνωσία δεν το είπα για σενα μίλησα γενικά και σρυ αν σε προσβαλα, αλήθεια δεν το είπα για σένα...

Δηλαδή θες να μου πεις ότι έξω ακουγεται συνεχεια ότι ο Μάκης πήρε σκύλο από το εκτροφείο τάδε και όχι από τον ξάδερφο του κουμπάρου του με 200ε?? Οκ vr μάλλον ζούμε σε άλλους κόσμους.. δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αλήθεια..
Με δουλευεις κανονικα.. εγώ σα φέρνω ζωντανό παράδειγμα εμενα ... Διάβασα σε διάφορα site για πιτμπουλ πριν τον πάρω και προσπάθησα να ενημερωθω ... Δεν διάβασα πουθενά για εκτροφεια..βασικα δεν ήξερα ότι υπάρχυουν καν.. πως λοιπόν να γνωρίζω περί σωστής αποκτησης σκύλου όταν δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη του..
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οκ, για εκτροφεια μπορει καποιος να μην εχει ακουσει. Ουτε γω ειχα ασχοληθει ποτε. Αλλα οτι χρειαζεται ενα πεντιγκρι ή εστω να ειναι γραμμενο σε καποιο 'μητρωο' για να ναι καθαροαιμο ενα ζωο, δεν ειναι κοινη λογικη;
 
  • Like
Reactions: ioanna a


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
Και για πετνιγκρι να μη ξερεις, ολοι ξερουν οτι υπαρχουν αδεσποτα απειρα. Αλλα και παλι θα προτιμησουν το ημιαιμο της γειτονισας με τα 50 ευρω γιατι επικρατει μια νοοτροπια γενικα οτι του καταφυγιου ειναι μεγαλα, αρρωστα, μεγαλοσωμα ασχημα κτ.λ Ενω της γειτονισας ειναι μιξ λαμπ με βελγικο και θα το παρεις απο μικρο να σε μαθει και θα γραφει ρατσα λαμπ βελγικο στο βιβλιαριο και θα το λες με καμαρι .

Επιπλεον και να μη ξερεις, ολα τα αλλα αντε πες δηλωνεις αγνοια... Εκεινα τα κουταβια στις βιτρινες, τα συσκατα μισοπεθαμενα πως μπορεις να πεις οτι δεν ηξερες...? Απο τη πρωτη φορα που τα ειδα σκεφτηκα οτι ειναι αισχρο , δε χρειάστηκε να το διαβασω.


Εγω 2 περιπτωσεις ξερω προσφατα με αγορασμενα Byb... Θα ψηφισω γνωριζαν ή εθελοτυφλουσαν ας το πουμε..

Η μια ψαχνει και το τελευταιο ταμπ στο ιντερνετ να βρει αεροπορικα, ξενοδοχεια κ.τ.λ στην ακρη του πουθενα αλλα για σκυλο μου ειπε "ηθελα για μεσα, μικρο , 200 ευρω το πηρα, δε με νοιαζουν τα χαρτια, δεν ηθελα απο καταφυγιο.Εδω δε παιζει δεν ηξερε η δε μπορουσε να μαθει, τα ειδε και αυτα ψαχνοντας απλα δεν την βολευαν.

Η δευτερη ηξερε αναλυτικα και το εκανε απο ξεροκεφαλιαση, απο νοοτροπια ε μωρε σιγα μη τυχει σε μενα δυσπλασια, ενα κουταβι ειναι σιγα την επιστημη, κ.τ.λ βασικα τελοσπαντων για τα χρηματα κυριως. Ο σκυλος δεν βγηκε αυτο που ονειρευοταν ουτε καν εμφανισιακα και τωρα σκεφτεται να τον ζευγαρωσει κιολας γιατι θελει και δευτερο τσαμπα.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
ρε στελλαρα χαλαρωσε ρε αγορινα μου και μην εισαι τοσο απολυτος ! λες και εσυ <<λαθη>> δεν εχεις κανει σε τιποτα και παντα ψαχνεις τα παντα και τοσο διεξωδικα! ενταξει μην εισαι τοσο γαμάτος!

σου εξηγει και ο yorkaddict οτι ερευνα κανεις με βαση αυτα που ξερεις !!!! αν θες αυτοκινητο θα ψαξεις σε μαντρα-ιδιωτη-αντιπροσωπεια επειδη εκει ξερεις οτι πωλουνται.... δεν θα ψαξεις σε μαγαζι με ανταλλακτικα για νταλικες !! δεν ειναι πυρηνική φυσικη , επισης γραψε στο google ολες τις ρατσες σκυλων αν σου βγαλει στην 1η σελιδα(για να μην πω και 2η) εστω και ενα εκτροφειο, σφυρα μου !
Δυστυχώς @sake έτσι είναι τα πράγματα όσο και να με λες απόλυτο!
Απόλυτος είμαι σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και συμπεράσματα!
Και η συζήτηση που κάνουμε εδώ είναι ένα γενικό συμπέρασμα!
Είναι λίγο από αυτό που λέω εγώ, λίγο από αυτό που λέει η @Estranged για τον καταναλωτισμό, λίγο από αυτό που λέει ο @Yorkaddict κλπ κλπ!
Λίγο η ανισορροπία του Έλληνα(για την Ελλάδα μιλώ γιατί στην Ελλάδα ζω) στα πάντα που τον αφορούν! Λίγα άτομα κάνουν έρευνα σε πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα τους!

Και δεν μιλάμε για την εξάλειψη λαθών! Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις σε τίποτα, όσο...γαμάτος και αν είσαι!
Μιλάμε για την ελαχιστοποίηση των λαθών! Ούτε καν αυτό προσεγγίζουμε!

Τόσα χρόνια εδώ μέσα εκτός από τις πολύ ωραίες συζητήσεις μας και τους καβγάδες μας το forum προσωπικά το βλέπω και ως στατιστικό στοιχείο!
Δεν μπορείς λοιπόν εσύ που έχεις κάνει λάθος στην πηγή απόκτησης και στην φιλοσοφία σου στα ζευγαρώματα να μπαίνεις αφού έχεις πάρει τον σκύλο για να ρωτήσεις τι και πως πάνω σε συμπεριφορές και να μην ήξερες!
Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι δεν ήξερες να πατήσεις πριν πάρεις τον σκύλο στο google «από που παίρνω σκύλο» και ήξερες να πατήσεις «Χέζει παντού, τι να κάνω?», «Τρώει ό,τι βρει» κλπ κλπ θέλοντας να βρεις λύση στο πρόβλημα σου!

Εγώ, στατιστικά και μόνο, εδώ μέσα στο dogforum με τα τόσα μηνύματα και θέματα(30.000) που υπάρχουν 10 χρόνια σχεδόν που μαι αντιλαμβάνομαι ότι ξέρουν σχεδόν οι πάντες να ερευνούν έπειτα και ποτέ πριν! Στατιστικά υπάρχουν περισσότερα εκπαιδευτικά/υγείας θέματα μόλις πήραν το κουτάβι τους(2-3-4-5 μηνών) παρά θέματα ενημέρωσης για απόκτηση σκύλου! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, απλά δεν το κάνουν! Αν κάποιοι κάνουν λάθος δεκτό!(Όχι πολλά λάθη όμως γιατί μετά τα φορτώνουμε στον κόκορα και στον ωχαδερφισμό)

Και δεν θέλω να μιλήσω καν για αυτά που μπορεί να συναντώ στην καθημερινότητα μου όσον αφορά τα σκυλιά!

Μπορείς να μου αλλάξεις τα νούμερα αυτά και την γενικότερη τάση?

Δεν ξέρω αν είμαι γαμάτος ή απόλυτος ή δεν ξέρω και γω τι, νομίζω όμως πως είναι όντως...πυρηνική φυσική το όλο πράγμα...για κάποιους την σήμερον ημέρα 5/3/2018!:D:cool:
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
Δε θα ψάξεις όμως τίποτα? Δε θα προσπαθήσεις να μάθεις δύο πράγματα σχετικά με αυτό το σκύλο? Τι τρώει? Πόσο κοστίζει ο κτηνίατρος? Μισή ώρα βόλτα τη μέρα φτάνει? Είναι καλύτερα να ζει στην αυλή ή στην ταράτσα?
Δύο ώρες να αφιερώσεις γι αυτές τις ερωτήσεις, θα πέσεις και πάνω στις άλλες που δεν ήξερες ότι έπρεπε να κάνεις.
Εγώ, στατιστικά και μόνο, εδώ μέσα στο dogforum με τα τόσα μηνύματα και θέματα(30.000) που υπάρχουν 10 χρόνια σχεδόν που μαι αντιλαμβάνομαι ότι ξέρουν σχεδόν οι πάντες να ερευνούν έπειτα και ποτέ πριν! Στατιστικά υπάρχουν περισσότερα εκπαιδευτικά/υγείας θέματα μόλις πήραν το κουτάβι τους(2-3-4-5 μηνών) παρά θέματα ενημέρωσης για απόκτηση σκύλου! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, απλά δεν το κάνουν! Αν κάποιοι κάνουν λάθος δεκτό!(Όχι πολλά λάθη όμως γιατί μετά τα φορτώνουμε στον κόκορα και στον ωχαδερφισμό)
εν τελει μηπως εκει ειναι η ριζα του προβλήματος? Στην αντιμετωπιση εννοω του ιδιου του σκυλου ως κοινωνια?
αν αντιμετωπιζαμε το σκυλο γενικότερα με σεβασμο και σοβαρότητα ως προς τις αναγκες του και εκαναν ολοι λιγες μερες ερευνα για απολυτως βασικα θεματα οπως διατροφη, εκπαιδευση,χαρακτηρα, εξοδα , κ.τ.λ δε θα υπηρχαν πιστευω τοσες πολλες επιπολαιες αγορες, χριστουγεννατικα κουταβια, εγκαταλειψεις, ασκοπες γεννησεις κ.τ.λ Απο ολες τις αποψεις τα πραγματα θα ηταν πιο καλα.
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Είμαστε σε καλο δρόμο... :)

Πρωτού προχωρήσουμε παρακάτω ας κάνουμε ενα πρόχειρο
απολογισμό. Απο τα γραφόμενα προκύπτει οτι δυο στους τρεις
δεν γνώριζαν και απο τον έναν στους τρεις κάποιοι κατι ψιλό ήξεραν
εως ήξεραν πολυ. Αυτο σε συνδιασμο με το οτι πολλοί στις
απαντήσεις τους το μπερδεύουν με το θα έπρεπε να ήξεραν.
Μπορει να φαίνεται απο λιγο ως πολυ οξύμωρο που τα διαχωρίζω
αλλα ας ειναι για να αποφύγουμε το τσουβάλιασμα στη συζήτηση.

Πάμε να δούμε την δεύτερη φάση :censored:

Έπρεπε να γνωριζουν;
Η δικιά μου η απάντηση ειναι ναι έπρεπε οι περισοτεροι απο αυτους
τουλάχιστον τα δυο τρίτα έπρεπε να γνωριζουν έπρεπε να ειναι πιο
ψαγμένοι έπρεπε να γνωριζουν το προβλημα με τα αδέσποτα έπρεπε
να αισθάνονται συνυπεύθυνοι για αυτο και επίσης να ψαχτούν
και να εχουν διαβάσει-ακούσει κατι για εκτροφεια και μέσα σε
αυτους βάζω και τον εαυτό μου.

Και μετα θα παω στο λαπ τοπ:p
 
Last edited:


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Σε ένα κόσμο που όλα λειτουργούν όπως πρέπει ναι θα έπρεπε να γνωρίζουν. Θα έπρεπε να μάθουν αν δεν ήξεραν. Θα έπρεπε να εκαναν την έρευνα πριν προβούν στην απόκτηση.

Key point σε ένα κόσμο που ΟΛΑ λειτουργούν όπως πρέπει. Και το κράτος που θα στειρωνε ΟΛΑ τα αδέσποτα και θα επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε όποιους παραβίαζαν τον νομο , και οι εκτροφείς που, αφού εργάζονται στην βελτίωση της φυλής και όχι την χρηματική ανταμοιβή θα έδιναν τα σκυλιά τους σε σωστούς ιδιοκτήτες με συμβολικό αντίτιμο και όχι αρκετές εκατοντάδες ευρώ και μαύρα, και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες δεν θα κοιτούσαν την μόστρα αλλά θα επέλεγαν σκυλί βάση αναγκων/δυνατοτήτων τους (γιατί είναι μ.... στον εγκέφαλο να είσαι καναπές και να πάρεις collie)

Ισχύει κάτι από τα παραπάνω; Τσου. Γι'αυτό και κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μάθει, να ενημερωθεί και να κάνει το σωστό. Γιατί η νοοτροπία μας είναι να γίνει η δουλίτσα μου και μέχρι εκει.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Ας δώσω απάντηση στο ερώτημα "αν θα έπρεπε να ξέρουν "κρίνοντας από τον εαυτό μου λοιπόν που έχω αμαρτήσει.
Οι αμαρτίες μου είναι : το 1997 είχαμε πάρει οικογενειακός το πρώτο μας σκυλί από pet-shop. Το ζευγάρωσα και χάρισα τα κουτάβια σε γνωστούς μου. Δηλαδή έχω συμβάλει στο πρόβλημα.

Μετά από 20 χρόνια που ξαναμπήκα στην διαδικασία να ψάξω για σκύλο αναζήτησα στο διαδίκτυο σχετικά με την φυλή που μ' άρεσε. Ανακάλυψα το forum (από την 1η ημέρα) και ενημερώθηκα σχετικά με τον ορθό τρόπο απόκτησης σκύλου, για ποιους λόγους δεν ζευγαρώνουμε κλπ κλπ. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα.

Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν που λέει ότι ψάχτηκα πάνω από 2 ημέρες και δεν έμαθα αυτό που έπρεπε να μάθω.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU