Ο Ορφεας (Bull terrier)


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
για να ξεκαθαρισω καπως το τοπιο, να πω οτι ο ορφεας δεν ξαπλωνει στο δρομο με μενα να τον τραβαω για να προχωρησει κτλ.
δεν εχουμε φτασει ως εκει :LOL:.

αυτο που κανει ειναι, αρχικα να αντιστεκεται (μουλαρωνει ή τραβαει προς αντιθετη κατευθυνση) οταν για να επιστρεψουμε θα κανουμε μεταβολη για το σπιτι ή να αντιστεκεται οταν θα καταλαβει οτι ο δρομος που προκειται να παρουμε θα μας οδηγησει σπιτι. δειχνει τη δυσαρεσκεια του και μου στελνει μηνυμα οτι δε θελει να προχωρησουμε προς τα 'κει.
το επισημαινω γιατι δεν ειναι αρνητικος στο να συνεχισει τη βολτα, αλλα αρνητικος στο να επιστρεψει και να τελειωσει η βολτα.
εγραψα και παραπανω και το εννοουσα, οτι ο ορφεας εχει στο μυαλο του πια αποστηθισει ολους τους δρομους και ξερει παντα και ακριβως που βρισκεται σε σχεση με το σπιτι ή τις αγαπημενες του περιοχες. αν υπαρχει καποιο σημειο ή περιοχη που του αρεσει στον πειραια, ακομα και να μη βρισκομαστε στο δρομο που οδηγει εκει αλλα σε καποιον παραλληλο πιο πανω π.χ. , ο ορφεας θα καταλαβει τη στιγμη που το προσπερασαμε και το αφησαμε οριστικα πισω μας και θα με τραβηξει για να καταληξει εκει. κι ομως συμβαινει.

το τρικ με τα μεζεδακια το εχω σκεφτει κι εγω, απ'οσο τον ξερω ομως θα αρχισει παλι την ιδια συμπεριφορα οταν καταλαβει τι κανεις. ή θα πρεπει να τον ταϊζεις σε ολη τη διαδρομη.

ο ορφεας ειναι ενας υστερικα κοινωνικος σκυλος (σε ντροπιαστικο βαθμο :p ) που θελει συνεχεια να βρισκεται με παρεα ειτε ανθρωπινη ειτε σκυλισια. συμπεριφορα κουταβιου.
εξω ομως αυτα.
στο σπιτι δεν ειναι ο σκυλος που σε ακολουθει απο πισω και θελει συνεχεια να ειναι μαζι σου. το κανει, αλλα σε καμια περιπτωση δε σε ενοχλει με την παρουσια του. ειναι "συνεχεια" ξαπλωμενος ειτε στον καναπε του, ειτε στο μπαλκονι να τον βαραει ο ηλιος (και μονο τοτε) και δεν ασχολειται με κατι αλλο. γενικα δεν ασχολειται με οτιδηποτε δεν ειναι ζωντανο.
πληττει τρομακτικα γρηγορα. ποτέ του ομως δεν ηταν και δραστηριος σκυλος ή πολυ ενεργητικος. παντα ηταν lay back kind of guy (cats excepted of course).

δεν ξερω αν αυτη η συμπεριφορα δειχνει ενα σκυλο δυστυχισμενο. ηταν ομως απο την αρχη που ηρθε ετσι και αν δεν ηταν στο βαθμο αυτο, αυτο συνεβαινε γιατι τοτε ηταν καθετι γι' αυτον νεο.

το καλυτερο φαρμακο για το "προβλημα" μου θα ηταν να ειχε μια παρεα και στεναχωριεμαι που δεν μπορω να του την προσφερω.

@Yorkaddict , δε θα ακολουθουσε :).
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
το καλυτερο φαρμακο για το "προβλημα" μου θα ηταν να ειχε μια παρεα και στεναχωριεμαι που δεν μπορω να του την προσφερω.
"παρέα" εννοείς δεύτερο σκύλο στην βόλτα σας μόνο ή δεύτερο σκύλο στο σπίτι και στην καρδιά σου;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ο Τζόκερ έχει ακριβρώς την ίδια συμπεριφορά - εκτός από το " δεν ξαπλωνει στο δρομο με μενα να τον τραβαω για να προχωρησει" (μα να χάνεις τα καλύτερα, κρίμα!).

Κάποια στιγμή λοιπόν βρέθηκε δεύτερος σκύλος στο σπίτι, και... δεν άλλαξε απολύτως τίποτα :cry:
Βγαίναμε βόλτα 2-3 ώρες στου Φιλοπάππου, και το παιχνίδι ξεκινούσε ενώ είχαμε φτάσει τρια τετράγωνα πριν το σπίτι, κατά προτίμηση στο πεζοδρόμιο πολυσύχναστων δρόμων...
Μέσα στο σπίτι έτυχε να παίξουν μερικές φορές, αλλά δεν το πολυβολεύτηκαν - έβρισκαν στους τοίχους!

Είναι κοντά ένας χρόνος που σχεδόν μένω μόνιμα σε ημιαστική περιοχή, με μερικούς σκύλους και αρκετό χώρο. Στο σπίτι έχει "ζωντανέψει" πολύ περισσότερο, και νομίζω πως οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο ότι βλέπει και ακούει πολλά περισσότερα ερεθίσματα απ' ό,τι μέσα στο διαμέρισμα της πόλης. Στη βόλτα πάντως, δεν έχει καμία αλλαγή, γυρνάμε με το ζόρι πάντα!

Πέρασα πολύ καιρό να αναρωτιέμαι αν ο σκύλος είναι τόσο δυστυχισμένος μαζί μου, και γιατί δε θέλει να γυρνάει σπίτι, και τι κάνω λάθος κι άλλα τέτοια χαρούμενα. Στενοχωριόμουν ακόμα παραπάνω κάθε φορά που όταν πήγαινα αντίθετα από εκεί που ήθελε να πάει, ο Τζόκερ συνέχιζε τη δική του πορεία του ασυγκίνητος...
Τελικά νομίζω ότι δεν είναι δυστυχισμένος. Εϊναι ξεροκέφαλος, είναι πολύ περίεργος, ενθουσιάζεται γρήγορα και βαριέται ακόμα γρηγορότερα, και δεν υπάρχει παιχνίδι ή λιχουδιά ή δεν ξέρω τι άλλο που να του φανεί πιο ενδιαφέρον από ένα θόρυβο μέσα στα χόρτα.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Ναι καλέ κι ο Άρης έτσι κάνει, απλά δεν τον σέρνω κιόλας όταν μπαστακώνει (νταξ, δεν θα πω ότι δε συνέβη κ ποτέ :X3:). Κι εγώ πιστεύω ότι θέλει 2ο σκυλί στο σπίτι, γιατί κ στη βόλτα του, στη ζωή του ολάκερη βασικά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συναντήσει σκυλιά. Η αλήθεια είναι ότι κ στους γονείς μου όταν τον πήγαινα, όσο ζούσανε τα δικά τους σκυλιά, δεν γινόταν αμάν κι ο χαμός στο παιχνίδι. Τεσπά δυστυχισμένο δεν θα τον έλεγα. Θέλει απλά κ αυτός την "κοινωνική" συναναστροφή του με άτομα του είδους του.
 
  • Like
Reactions: mareco




Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
@spyv
Ήθελα να ρωτήσω αν κανονίζετε ή αν είναι εφικτό να κανονίζετε να παίζει με άλλα σκυλιά, που γνωρίζει και τα πάει καλά.
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
ο ορφεας παιζει με αλλα σκυλια που συνανταμε στη βολτα του σχεδον καθημερινα και τα παει καλα με ολα τα σκυλια, αν και ολα τα σκυλια δεν τα πανε μαζι του.
με τα πιο πολλα απο αυτα γνωριζεται, αλλα και να μην τα γνωριζει εχει μια τετοια, αν μου επιτρεπεις, αυρα στη συμπεριφορα του και σε αυτο που επικοινωνει στους γυρω του που ειναι σχεδον αδυνατο να του αντισταθει καποιος.
υπαρχουν αρσενικοι σκυλοι που ειναι επιθετικοι σε αλλους σκυλους και ομως παιζουν σαν κουταβια μονο μαζι του. χωρις απαραιτητα να ειναι σκυλοι τους οποιους γνωριζει ή τους εχει ξαναδει.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Σπύρο, αν για κάτι έχω μετανιώσει αυτά τα χρόνια που έχω σκύλο, είναι το ότι δεν έφερα έναν 2ο στην ζωή μας. Σκέφτηκα αρκετές φορές να το προχωρήσω, αλλά είναι τόσες πολλές οι αντικειμενικές δυσκολίες να ζεις με 1 σκύλο σε μια μεγάλη εχθρική πόλη (πόσω μάλλον με 2), που το άφησα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε ήδη, ούτε να το σκέφτεσαι ότι ο Ορφέας μπορεί να είναι δυστυχισμένος, ζωή και κότα περνάει ο τύπος. Και όπως και όλων μας τα κοπρόσκυλα, του αρέσει να σε ταλαιπωρεί :giggle:.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Σπύρο γιατι δεν δοκιμαζεις να φιλοξενήσεις ενα θηλυκο και λιγο νεότερο ? Για οσο και οποτε μπορείς. πχ στο επομενο λοκ νταουν που ερχεται :LOL: Θα σου φύγει η απορία.
Θα του κάνει και καλό, θα ξανακουταβιάσει. ΄Θα παζίουν κιολας και θα εξαντλείται καλύτερα. Το γκρεμλιν ετσι παραμένει κουτάβι :LOL:

Αυτός βεβαια δεν τρελαίνεται για δευτερο. Εγω βασικα θα ήθελα αλλα δεν μπορώ να πάρω, οποτε φιλοξενώ και ειναι σαν να εχω δύο. :cool:
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πάντως, μεταξύ μας, είναι πολύ ιδιαίτερη και όμορφη εμπειρία η συμβίωση με 2 σκύλους. Θεωρώ πως άπαξ και κάποιος βρεθεί με 2, δυσκολα θα γυρισει σε 1.
Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι προϋποθέσεις (χώρος, χρόνος, διάθεσή, έξοδα συντήρησης x2 κλπ κλπ).
 
  • Like
Reactions: mareco


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
δεν εχω καμια αμφιβολια οτι δε θα πετυχει σαν πειραμα, απλα δεν μπορω να υιοθετησω ή εστω να φιλοξενησω αυτον τον καιρο (τα "επαγγελματικα" μου ειναι καπως στον αερα).
ειχα δηλωσει ενδιαφερον για τον γερακο στην περιπτωση που δε βρισκοταν σπιτι γι' αυτον, αλλα "ευτυχως" βρηκε. μονο για περιπτωσεις σαν αυτη που δηλαδη δεν μπορω να προσπερασω θα αλλαζα αυτον τον κανονα.
αλλιως θα βουλιαζαμε και οι τρεις μαζι.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ένα βασικό πλεονέκτημα της προσθήκης δεύτερου (τουλάχιστον :LOL: ) σκύλου, είναι ότι σε ξεμπλοκάρει από τα προβλήματα του ενός. Τα ξεχνάς σχεδόν. Γιατί τώρα, έχεις να διαχειριστείς τα προβλήματα του δεύτερου, οπότε τα προηγούμενα σου φαίνονται ασήμαντα πλέον :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ένα βασικό πλεονέκτημα της προσθήκης δεύτερου (τουλάχιστον :LOL: ) σκύλου, είναι ότι σε ξεμπλοκάρει από τα προβλήματα του ενός. Τα ξεχνάς σχεδόν. Γιατί τώρα, έχεις να διαχειριστείς τα προβλήματα του δεύτερου, οπότε τα προηγούμενα σου φαίνονται ασήμαντα πλέον :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
"Ανοσία της αγέλης" δηλαδή, ε; :cool::p
 










spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Ο Ορφέας έφυγε δυστυχώς από τη ζωή το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης προς Παρασκευή.
Το τελευταίο έτος αντιμετώπιζε κρίσεις, η τελευταία από τις οποίες έμελλε να είναι και η καθοριστική για τη ζωή του... Λυπάμαι πάρα πολύ...

Δυστυχώς δεν ήμουν σε καμία περίπτωση αυτός που έπρεπε για κείνον.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3