Η ιστορία μιας υιοθεσίας


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
@ΒασιλικηΖ
Δεν έχει πάει σε εκπαιδευτή για βασική εκπ/ση. Την έχουμε κάνει μαζί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Το σκυλί δεν είναι στο 100, είναι όμως στο 60-80 (ανάλογα με τις μέρες της). Και γενικά δεν έχω πρόβλημα με την υπακοή της ή μάλλον δεν μου δημιουργεί πρόβλημα η ανυπακοή της.
Ο ερεθιστής μπήκε στο παιχνίδι για να δούμε αν η φύλαξη που έβγαζε το σκυλί ήταν ουσιαστική ή θέατρο. Αφού λοιπόν δεν ήταν θέατρο, ο ερεθιστής βοήθησε τον σκύλο ν αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του ωστε να μην δαγκώνει με το παραμικρό. Επίσης βοήθησε εμένα να δω on action τον σκύλο, πως συμπεριφέρεται αυτόνομα. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχω έναν πιο σίγουρο και κοινωνικό σκύλο, που δεν κοκκινίζει αμέσως επειδή είδε κάποιον άγνωστο και αυτό που μετράει για μένα περισσότερο είναι οτι της λέω ¨άσε¨ απο μακριά και αυτή πραγματικά αφήνει.

Δεν αγνοώ τις κυριαρχικές της τάσεις (αν όντως υπάρχουν), προσπαθώ όσο και όπως το αντιλαμβάνομαι (όσο και όπως μου κόβει δηλαδή) να μην μπούμε σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση ξανά. Η αντιπαράθεση βέβαια προήλθε μετά απο μια ζόρικη περίοδο για το σκυλί, με το κουτάβι με την κόντρα μεταξύ μας, με διορθώσεις κλπ κλπ.
Το θετικό (όπως το βλέπω) είναι οτι ανακάλυψα το breaking point της.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Ταπεινή προσωπική άποψη. Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ την συνύπαρξη παιδιού, ιδιαίτερα αυτού που θα έρθει ως νέο μέλος στην οικογένεια, στον ίδιο χώρο με σκυλί το οποίο παρουσιάζει αυτή την συμπεριφορά. Σκυλί το οποίο θα επιτεθεί σε κουτάβι ή παιδί ( αντικειμενικά ποιο αδύναμα πλάσματα απ' αυτό ) δεν έχει ισορροπημένο χαρακτήρα. Ότι και να μου αιτιολογήσουν εκ των υστέρων εκπαιδευτές, συμπεριφορμιστές, σκυλάδες, μανικάδες κλπ δεν το λαμβάνω σοβαρά υπ' όψιν γιατί όταν γίνει η στραβή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Και η στραβή έχει συμβεί όχι μόνο σε άπειρους ιδιοκτήτες αλλά και σε έμπειρους ( θεωρητικά τουλάχιστον ) σκυλάδες. Μέλη του φόρουμ έχουν καταθέσει παρόμοιες εμπειρίες.
Μαζί σου 100%, I couldn't agree more
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
pepev μπραβο σας για τα κατορθωματα σας στην Ιταλια!


ειναι κριμα ομως ενα μελος του φορουμ να αισθανεται οτι ισως παρεξηγηθει αν γραψει τις επιτυχιες του στο στιβο. γενικη παρατηρηση αυτο :).
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Ρε τη Θαλεια τι της εμελε να παθει ?!:LOL:

Επειδη εχω καποιες αποριες και χρονο μπολικο για βοηθα.

ηρθε το καλοκαίρι σπίτι μας ένα αρσενικό κουτάβι. Ένα μάλλον ζόρικο αρσενικό κουτάβι, σίγουρα αρκετά πιο ζόρικο από τα αδέρφια του. Προσπαθήσαμε να τα γνωρίσουμε στο δρόμο εκτός σπιτιού κ μετά στην αυλή. Η Θάλεια ξεκάθαρα δεν το ήθελε. Τα κρατούσαμε ξεχωριστά, δεν τα φέρναμε σε επαφή. Μπορούσε απλά να βλέπει το ένα το άλλο αλλά οχι να το πλησιάσει μήπως και συνηθίσει η Θάλεια τον μικρό. Φαινόταν κάποια ελάχιστη πρόοδος. Μετά από 2 ημέρες τα φέραμε σχετικά κοντά, πάλι ήθελε να του επιτεθεί.
Μην τα πολυλογώ, του έκανε συνεχώς άσχημο bulling και μια φορά που είχε την δυνατότητα το δάγκωσε αρκετά.
Ποιος εκανε την επιλογη να ερθει ΑΥΤΟ το κουταβι σπιτι σας? Περιεγραψε ενα σκηνικο που του εκανε ασχημο bulling (οχι την ημερα που το δαγκωσε) . Πως αντιδρουσε ο κουταβος? Ποσο μηνων ηταν? Σε ποιο σημειο επεμβενατε ?


Κατά την διάρκεια της γνωριμίας τους ήμουν αυστηρός με τη Θάλεια, όσο δεν συμπεριφερόταν καλά έχανε προνόμια. Την αγνοούσα παντελώς και με αγνοούσε και αυτή.
Αυτή η κατάσταση δεν μας άρεσε καθόλου. Ψυχολογικά είχα διαλυθεί. Μετά απο περίπου 1 εβδομάδα δεν άντεξα και πήγα να την χαιδέψω. Μόλις την άγγιξα έριξε μια δαγκωνιά προς το μέρος μου και γρύλισε. Δεν πίστεψα αυτό που συνέβει και ξαναπήγα προς το μέρος της να την χαιδέψω. Σηκώθηκε, άνοιξε το στόμα της γρυλλίζοντας, έσταζαν τα σάλια.. και έριχνε μασελιές στον αέρα προς το μέρος μου.
Πλακωθήκαμε και την πέταξα έξω απο το σπίτι.

Εκτος απο την αφαιρεση προνομιων και αυστηροτητα οταν η Θαλεια δε συνεργαζοταν , δινατε και προνομια και επιβραβευση οταν συνεργαζοταν? Γραφεις πιο πανω οτι εβλεπες μικρη προοδο καποιες στιγμες... τι κανατε εσεις γι αυτο? Να ξερεις οτι αυτο στο μυαλο της Θαλειας εχει απειρως μεγαλυτερη σημασια....


Είχε έναν καταπληκτικό χαρακτήρα και ήταν κρίμα να το χαλάσουμε.
Καταπληκτικο χαρακτηρα για ποιον? Για τη Θαλεια?

Σχετικα με την "επιθεση" που σου εκανε.... λιγα σου εκανε. Ηταν φουλ στρεσσαρισμενη με την ολη κατασταση , συν το οτι μια βδομαδα την ειχατε στον παγο.

Αληθεια, η Θαλεια με ενηλικα αρσενικα σκυλια που της ριχνουν 2 κεφαλια και καμια 20αρια κιλα πως τα παει ?
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
@Pepev50 μπορω να σου γραψω την 28 και την 29
δεν εννοουσα το πως θα αντιδρουσε με αλλο σκλι στο σπιτι
οτι καποιος σκυλοιδιοκτητης μπορει να εχει κανει λαθη αλιμονο,πιστευω ολοι εδω μεσα εχουμε κανει
οτι σε απειλησε θεωρω αναμενομενο και οτι θα σε δαγκωνε η στο μελλον θα σε δαγκωσει...βασικα πιστευα θα παει κατευθειαν σε δοντι.σε καποιον το ειχα πει κιολας αλλα δεν θυμαμαι σε ποιον..

τις απαντησεις τις εχεις γραψει μονος σου σε αυτα που ψαχνεις
δεν μπηκες χτες στο φορουμ
Ναι δεν μπήκα χθες στο forum, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου και ειδικό. Πολλές φορές όταν βλέπεις κάτι ως 3ος σκέφτεσαι πιο καθαρά απ ότι όταν το ζεις γιατί δεν μπαίνει στη μέση το συναισθηματικό.
Anyway, όλα αυτά συνέβησαν προ 4μήνου, το διαχειριστήκαμε όπως νομίζαμε οτι ήταν καλύτερο και για τον σκύλο και για εμάς. Πλέον όλα καλά, τουλάχιστον έτσι νοιώθω.
Αλήθεια δεν ξέρω ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Ο ¨χ¨ μου θα με συμβούλευε να την αφήσω νηστική μέχρι να να σέρνεται και τότε θα καταλάβει ποιος κάνει κουμάντο χωρίς ν ανοίξει ρουθούνι.
Ο "ψ" θα μου έλεγε τουφέκι.
Ο ¨ω¨ θα μου έλεγε θέλω κουτάβι

Δε νοιώθω οτι απειλούμαι απο την Θάλεια. Δεν φοβάμαι δηλαδή να την ξαναδιορθώσω αν ποτέ χρειαστεί. Σε περίπτωση που αναρωτιέται κάποιος το γράφω.

Δεν ξέρω τι θα γραφτεί στις επόμενες σελίδες. Ελπίζω πεταλούδες και ζουζουνάκια.
Ωστόσο έχουμε έναν σκύλο ο οποίος έχει τον χαρακτήρα ενός μαστίφ (για να μην βάζω ταμπέλες).
Και ένα μαστίφ το παίρνεις επειδή πρέπει να είναι κυριαρχικό, με ταμπεραμέντο... (μπλα μπλα) και φυσικός φύλακας. Έτσι ήταν πάντα αυτές οι φυλές. Άσχετα αν σήμερα εκτρέφονται αρκετά πιο low χαρακτήρες έως χαλβάδες για να μπουν σ όλα τα σπίτια.

Άρα αν το περίμενες (εγω πάντως σε καμία περίπτωση και αυτό αποδεικνύει οτι δεν είμαι αρκετά έμπειρος) οτι το σκυλί θα γυρίσει πάνω μου αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι το σκυλί είναι βλαμμένο ή οτι εγω είμαι βλαμμένος. Σύμφωνα με τις πραγματικές ιστορίες που ξέρω (λίγες αλλά πέρα για πέρα αληθινές) σε αντίστοιχου χαρακτήρα σκυλιά υπήρξαν τέτοιες ¨κόντρες¨.
Άρα τείνω να καταλήξω ότι 10-15% λίγο ανισόρροπος ο σκύλος, 35-40% λάθος εγώ, το υπόλοιπο 50% είναι οτι έτσι γίνεται με αυτά τα σκυλιά.
Αυτό βέβαια το λέω μετά απο 4 χρόνια και θεωρώ οτι ο λόγος μου είναι σοβαρός και δεν λέω μπούρδες.
Εύκολα θα μου απαντούσα : δηλαδή ρε φίλε πήρες έναν κόπρο απο φιλοζωική και μας λες οτι έχει τον χαρακτήρα που είχαν τα μαστίφ του 1970? Μας δουλεύεις ?
Και ξαναπαντώ στον εαυτό μου :giggle: Πάνω κάτω Ναι. Αφού το βλέπω και το ζω. Η σκύλα δεν κόβει πουθενά όσον αφορά τη φύλαξη, δαγκώνει τους πάντες, μέσα κ έξω απο το σπίτι, είτε δίπλα μου είτε είμαι 100 m, στην Ελλάδα ή άλλη χώρα, είτε έχει ήλιο είτε χαλάζι. Πήρε και το CAL2 πανηγυρικά.. δεν αρκούν αυτά?

Άρα για κάποιο περίπλοκο λόγο αυτό που συνέβει ήταν ¨αναμενόμενο¨ ή πολύ πιθανό να συμβεί.
 
  • Like
Reactions: mareco and saras


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
pepev μπραβο σας για τα κατορθωματα σας στην Ιταλια!


ειναι κριμα ομως ενα μελος του φορουμ να αισθανεται οτι ισως παρεξηγηθει αν γραψει τις επιτυχιες του στο στιβο. γενικη παρατηρηση αυτο :).
Ευχαριστούμε ! :giggle:
Το ped δεν μου λέει τίποτα. Πραγματικά τίποτα.
H εξέταση εργασίας ήταν όλο το ζουμί.
Η παρεξήγηση είναι του στυλ : κοίτα τον μπαγάσα που θέλει να βγάλει ντε κ καλά το σκυλί καθαρόαιμο..
πήγε ρε μέχρι την Ιταλία για να το καταφέρει.
Ενώ στην ουσία πήγαμε για την εμπειρία και οχι για τα χαρτιά.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Λέμε και ξαναλέμε οτι τα γονίδια όσο και αν προσπαθούμε να τα εξαφανίσουμε υπάρχουν και κάποια στιγμή εμφανίζονται.

Αν η Θάλεια είναι διασταύρωση cane corso με pit bull.. (θα μπορούσε) έχουμε το corso* το οποίο δεν φημίζεται για την κοινωνικότητά του στα άλλα ζώα με ένα pit το οποίο φημίζεται για την αντικοινωνικότητά του.

* Γιατί φίλε λες οτι το corso δεν φημίζεται για την κοινωνικότητά του? μην ξεχνάς οτι είναι σκύλος αγροκτήματος άρα δουλεύει με ζώα.
το cane corso πριν αναγνωριστεί ως το corso που ξέρουμε σήμερα (30-40 χρόνια πριν, σχετικά πρόσφατα δλδ) λεγόταν και cane da presa και ήταν σκύλος κοινομαχιών κατά κύριο λόγο.

Άρα, υπάρχει περίπτωση η κακή συμπεριφορά της Θάλειας προς τα άλλα ζώα να είναι γονιδιακή?
Απαντώ με βάσει την παραπάνω εικασία πως.. ΝΑΙ

Υπάρχει περίπτωση η κακή συμπεριφορά της Θάλειας προς τα άλλα ζώα να είναι επίκτητη λόγω κάποιων βιωμάτων του παρελθόντος?
Απαντώ πως επειδή δεν ξέρουμε τίποτα για τον πρώτο χρόνο της ζωής της.. ΝΑΙ υπάρχει περίπτωση

Εκεί έχω καταλήξει, είτε το έναν, είτε τον άλλον λόγο, είτε είναι ο συνδυασμός των 2.
Και το σέβομαι-αποδέχομαι πλέον, γι αυτό μάλλον δεν θα έχω ποτέ 2ο σκύλο όσο ζει το Θαλούρι.
Πολλες θεωριες βρε πουλακι μου... Η Θαλεια μια χαρα τα πηγαινε με τα αλλα σκυλια τους πρωτους μηνες που την ειχατε. Το ξεχασες? Ποια πιτμπουλ, cane de presa και γονιδια? Κωλοσκυλα λεγονται... Ηταν νια και γερασε ... επισης δε χρειαζεται πια να επιβιωσει στο δρομο... οτι δε γουσταρει το κανιβαλλιζει... ασε που δε χρειαζεται να προσεχει κιολας για τη σωματικη της ακεραιοτητα . Εχει εσας, θα την φροντισετε. Εαν ζουσε στους τσιγγανους ακομα, θα σου λεγα εγω τι cane de presa θα ταν!
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Η παρεξήγηση είναι του στυλ : κοίτα τον μπαγάσα που θέλει να βγάλει ντε κ καλά το σκυλί καθαρόαιμο..
πήγε ρε μέχρι την Ιταλία για να το καταφέρει.
Ενώ στην ουσία πήγαμε για την εμπειρία και οχι για τα χαρτιά.

για ο,τι και αν πηγατε και ο,τι κι αν πετυχατε ειναι ωραιο να θες να το μοιραζεσαι χωρις δευτερη σκεψη.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
θέλει να βγάλει ντε κ καλά το σκυλί καθαρόαιμο
Οχι καθαρόαιμο, αλλά ΤΥΠΙΚΟ.
Αυτό κρίθηκε στην έκθεση που πήγατε.
Κατά πόσο δηλαδή η Θάλεια σας συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα που καθορίζουν τον τύπο της φυλής που εξετάζεται.
Τα στοιχεία του τύπου είναι εκείνα που κάνουν μια φυλή να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες.
Κεφάλι - έκφραση, περίγραμμα, χαρακτήρας, τρίχωμα (χρώμα-υφή), κίνηση.

Πολλά καθαρόαιμα ΔΕΝ είναι τυπικά για την φυλή τους.
Συνεπώς αυτό που έγινε στην Ιταλία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την οποιαδήποτε "καθαροαιμία".
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Ποιος εκανε την επιλογη να ερθει ΑΥΤΟ το κουταβι σπιτι σας? Περιεγραψε ενα σκηνικο που του εκανε ασχημο bulling (οχι την ημερα που το δαγκωσε) . Πως αντιδρουσε ο κουταβος? Ποσο μηνων ηταν? Σε ποιο σημειο επεμβενατε ?

Εκτος απο την αφαιρεση προνομιων και αυστηροτητα οταν η Θαλεια δε συνεργαζοταν , δινατε και προνομια και επιβραβευση οταν συνεργαζοταν? Γραφεις πιο πανω οτι εβλεπες μικρη προοδο καποιες στιγμες... τι κανατε εσεις γι αυτο? Να ξερεις οτι αυτο στο μυαλο της Θαλειας εχει απειρως μεγαλυτερη σημασια....

Καταπληκτικο χαρακτηρα για ποιον? Για τη Θαλεια?

Σχετικα με την "επιθεση" που σου εκανε.... λιγα σου εκανε. Ηταν φουλ στρεσσαρισμενη με την ολη κατασταση , συν το οτι μια βδομαδα την ειχατε στον παγο.

Αληθεια, η Θαλεια με ενηλικα αρσενικα σκυλια που της ριχνουν 2 κεφαλια και καμια 20αρια κιλα πως τα παει ?
Εμείς επιλέξαμε το κουτάβι με μοναδικό κριτήριο τον χαρακτήρα του :sneaky: ο οποίος βλέπω οτι είναι ίδιος με την Θάλεια απλά δεν έχει πρόβλημα με τα άλλα ζώα. (αν θες μεγαλύτερη ανάλυση στα κριτήρια της επιλογής πες μου αν και δεν ξέρω πως θα βοηθήσει την κουβέντα)
Ήρθε 2,5 μηνών.
Bulling εννοώ : Το κάρφωνε με το βλέμμα της συνεχώς, ουρά και αυτιά πάνω και το κοιτούσε επίμονα. Όταν ξεπεράσαμε τη φάση θέλω να το φάω το ζούλαγε με την μουσούδα της δυνατά στο έδαφος. Ωστόσο όποτε έβρισκε την ευκαιρία προσπαθούσε να το δαγκώσει.
Το κουτάβι όταν το δάγκωνε έκλαιγε και έτρεχε μακριά. Όταν το ζούλαγε έδειχνε οτι δεν του αρέσει, πχ έβγαζε ψευτογρυλλίσματα ή της γάβγιζε ή απλά έσκουζε.
Το ξεπερνούσε γρήγορα όπως και την ξαναπλησίαζε χαρωπά.
Όταν η θάλεια έκανε το κουτάβι να κλάψει έπεφτε διόρθωση μικρή η μεγάλη κατά περίπτωση.
Όταν συνεργαζόταν, δηλαδή όταν αγνοούσε το κουτάβι κάναμε πάρτι, αγκαλιές φιλιά μεζεδάκια.
Φέραμε και το μάλλον πιο low κουτάβι της γέννας στο οποίο είχε την ίδια κακή συμπεριφορά.

Σχετικά με την απειλή (δεν το βλέπω ως επίθεση) μια υπενθύμιση : δεν έγινε σε στιγμή έντασης. έγινε σε στιγμή χαλάρωσης. Η θάλεια ήταν ξαπλωμένη και πήγα να την χαιδέψω. Απλά σαν αποσαφήνιση το γράφω. Και δεν κατηγορώ την σκυλίτσα γι αυτό που έγινε.

Σχετικά με τα μεγαλόσωμα αρσενικά : στην Ελλάδα μόνο με 2 έχει έρθει σε επαφή
Με τον έναν (μυριζόντουσαν στα λουριά) και έκανε 2 φορές μασελιά στον αέρα προς το κεφάλι του αρσενικού μόλις αυτός απλά κουνήθηκε.
Με το άλλο που ήταν και στη γειτονιά μου, άρχισαν να παίζουν (πάλι στα λουριά) η Θάλεια ήταν μισή απο αυτόν άρα κάποια στιγμή εκείνη χαμήλωσε, ο αρσενικός όντας όρθιος βρέθηκε απο πάνω της και τον μασέλιασε. Εκείνος απλά έκανε πίσω. Κάθε μέρα τον έβλεπε στα κάγκελα του σπιτιού του και κάθε μέρα κάνανε χαρές.
Στην Ιταλία που είδε πολλά τέτοια σκυλιά ήταν με ουρά κ αυτιά πάνω στα περισσότερα, δλδ δεν ήταν χαλαρή.

edit : τις πρώτες 2-3 εβδομάδες ήταν σχετικά ήρεμη με τα άλλα σκυλιά. μετά ξεψάρωσε. Απο την αρχή είχα στο μυαλό μου οτι ίσως χρειάζεται ένας ενήλικος μεγαλόσωμος αλλά πλήρως ισορροπημένος αρσενικός να της δείξει κάποια πράγματα. Γι αυτό κιόλας σου είχα στείλει μήπως θα ταν διαθέσιμος ο Diego γι αυτή τη δουλειά. Αλλά δεν ήξερα οτι δεν ζούσε (σορυ)
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Οχι καθαρόαιμο, αλλά ΤΥΠΙΚΟ.
Αυτό κρίθηκε στην έκθεση που πήγατε.
Κατά πόσο δηλαδή η Θάλεια σας συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα που καθορίζουν τον τύπο της φυλής που εξετάζεται.
Τα στοιχεία του τύπου είναι εκείνα που κάνουν μια φυλή να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες.
Κεφάλι - έκφραση, περίγραμμα, χαρακτήρας, τρίχωμα (χρώμα-υφή), κίνηση.

Πολλά καθαρόαιμα ΔΕΝ είναι τυπικά για την φυλή τους.
Συνεπώς αυτό που έγινε στην Ιταλία έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την οποιαδήποτε "καθαροαιμία".
Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την διευκρίνηση. Ήταν πολύ χρήσιμη.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Εμείς επιλέξαμε το κουτάβι με μοναδικό κριτήριο τον χαρακτήρα του :sneaky: ο οποίος βλέπω οτι είναι ίδιος με την Θάλεια απλά δεν έχει πρόβλημα με τα άλλα ζώα. (αν θες μεγαλύτερη ανάλυση στα κριτήρια της επιλογής πες μου αν και δεν ξέρω πως θα βοηθήσει την κουβέντα)
Ήρθε 2,5 μηνών.
Bulling εννοώ : Το κάρφωνε με το βλέμμα της συνεχώς, ουρά και αυτιά πάνω και το κοιτούσε επίμονα. Όταν ξεπεράσαμε τη φάση θέλω να το φάω το ζούλαγε με την μουσούδα της δυνατά στο έδαφος. Ωστόσο όποτε έβρισκε την ευκαιρία προσπαθούσε να το δαγκώσει.
Το κουτάβι όταν το δάγκωνε έκλαιγε και έτρεχε μακριά. Όταν το ζούλαγε έδειχνε οτι δεν του αρέσει, πχ έβγαζε ψευτογρυλλίσματα ή της γάβγιζε ή απλά έσκουζε.
Το ξεπερνούσε γρήγορα όπως και την ξαναπλησίαζε χαρωπά.
Όταν η θάλεια έκανε το κουτάβι να κλάψει έπεφτε διόρθωση μικρή η μεγάλη κατά περίπτωση.
Όταν συνεργαζόταν, δηλαδή όταν αγνοούσε το κουτάβι κάναμε πάρτι, αγκαλιές φιλιά μεζεδάκια.
Φέραμε και το μάλλον πιο low κουτάβι της γέννας στο οποίο είχε την ίδια κακή συμπεριφορά.
Περιγραφεις σκηνικα που ειναι και τα 2 ζωα ελευθερα? Η ολα αυτα στο λουρι?

Τι θελω να πω.... οταν η δικη μας Θαλεια ηρθε στο σπιτι ηρθε σε σωματικη επαφη με την Ηρα σχεδον 15 μερες μετα μεσα στο σπιτι. Η "σχεση" τους γι αυτες τις μερες περιοριζοταν μονο στις βολτες. Και σκεψου οτι ηταν ενα κουταβι ΑΛΟΙΦΗ που δε θα πηγαινε ΠΟΤΕ στην Ηρα μονο του.
Πριν καποια χρονια ειχαμε βρει στο Φαληρο ενα κουταβι χαρουμενο, υπερκινητικο, παιχνιδιαρικο, τολμηρο, θαρραλεο, αφοβο κλπ κλπ Το φιλοξενησαμε για 1 μηνα! Με τον Ντιεγκο απο τη δευτερη μερα ηταν μαζι, η Ηρα δεν ηρθε ποτε σε σωματικη επαφη μαζι της αυτες τις μερες- παλι εκτος της βολτας. Ηταν δεδομενο οτι θα εκανε ζημια.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Pepev50


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
στην αρχή στο λουρί αλλά οχι στατικά. πέρναγα εγω με τη Θάλεια κοντά απο το κουτάβι ενω το κουταβι το είχε άλλος
μετά το κουτάβι μέσα σε crate το οποίο ηταν σε πορτ μπαγκαζ άλλου αυτοκινήτου με λυτή τη Θάλεια
μετά η θάλεια απο την μια πλευρά της περιφραξης και το κουτάβι απο την, λυτά και τα 2
όταν φτάσαμε στο σημείο να μην λυσσάει όταν το βλέπει περάσαμε στο εσωτερικό του σπιτιού με λυτά σκυλιά.
Η θάλεια δίπλα μου στο κάτσε ή το ξάπλα με εντολή κοίτα εμένα και το κουτάβι ελεύθερο.
Μετά είχαμε το κουτάβι ξαπλωμένο να κοιμάται στο πάτωμα κα γω κυκλοφορούσα μέσα στο σπίτι με τη Θάλεια δίπλα (φους πως στο καλό το λένε). Σκοπός ήταν να το αγνοεί.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την διευκρίνηση. Ήταν πολύ χρήσιμη.
Παρακαλώ!
Να συμπληρώσω πως αυτός ήταν και ο λόγος που ο κριτής είπε "βλέπω ένα Cane Corso".
Αυτό εξέταζε.
Σε αντίθεση με τις "νορμάλ" εκθέσεις - που μετέχουν αποκλειστικά σκύλοι με πεντινγρι - όπου εξετάζονται και επιμέρους λεπτομέρειες που περιγράφονται στο πρότυπο. Δεν στέκονται δηλαδή μόνο στο αν ο σκύλος που έχουν μπροστά τους είναι τυπικός (που είναι βασική προϋπόθεση).

βλέπω οτι είναι ίδιος με την Θάλεια
Πήγαινες γυρεύοντας μου φαίνεται :LOL: :)
 
  • Like
Reactions: Pepev50


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Ποσο καιρο κρατησε αυτη η διαδικασια? Το κουταβι που ζουσε κατα τη διαρκεια της ημερας ? Υπηρχε κρειτ μεσα στο σπιτι? Ειχε οπτικη επαφη μαζι του η Θαλεια? Εβγαιναν βολτα μαζι ? Εκτονωνοντουσαν και τα 2 ζωα οπως επρεπε (ειδικα ο κουταβος) πριν ερθουν σε επαφη?

Ξερω οτι ρωταω πολλες λεπτομερειες που ισως τωρα να μην εχουν σημασια. Ομως, νομιζω οτι ειναι χρησιμα ολα αυτα για το θεμα μας και για τους αναγνωστες που πιθανον σκεφτονται να αυξησουν την αγελη τους που δεν αποτελειται απο τοσο "ευκολα διαχειρισιμα" ζωα. Οπως εχω γραψει και στο δικο μου θεμα, νομιζω οτι ο χρονος και ο χειρισμος του καθε ζωου σα να ειναι μοναδικο ειναι σημεια κλειδια ωστε να πετυχει μια προσθηκη νεου μελους. Και βεβαια η κριτικη ικανοτητα.... να προβλεψεις , δεις κατα ποσο ο νεος σκυλος(γατα, παπαγαλος, κουνελι κλπ) μπορει να ενταχθει ευκολα, δυσκολα , εξαιρετικα δυσκολα...
Δε μπορει να εχεις τη Θαλεια 3 χρονια μονη της και ξαφνικα να της φερεις ενα κουταβι που ΦΑΙΝΕΤΑΙ να εχει τον ιδιο χαρακτηρα, δυναμικοτητα και να περιμενεις σε λιγες μερες να εχεις μια ευτυχισμενη οικογενεια... Ποσο μαλλον οταν το σκυλι σου δε γουσταρει και κουταβια (εαν ισχυει αυτο για τη Θαλεια, για τη δικη μου Ηρα ειναι δεδομενο- σιχαινεται την "ενεργεια" τους)
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Δεν έχω πρόβλημα πλέον να το συζητήσω όσο θέλετε. Τότε δεν ήμουν καλά. Τώρα μου πέρασε :)

7 ημέρες κράτησε.
Όσο δουλεύαμε το κουτάβι ερχόταν μαζί μας στη δουλειά και η Θάλεια έμενε σπίτι όπως γίνεται τόσα χρόνια.
Όταν επιστρέφαμε βγάζαμε τη Θάλεια βόλτα εκτόνωση κλπ (χωρίς να έχει δει το κουτάβι)
Αντίστοιχα μετά το ίδιο γινόταν με το κουτάβι χωρίς να δει την Θάλεια.
Το κουτάβι σε 10 λεπτά παιχνιδιού είχε πέσει τάβλα, ήταν πολύ μικρό κ κουραζόταν γρήγορα.
Μετά μπαίναν και τα 2 στα crates ή ένας μέσα ένας έξω για να κόψω και κίνηση.
Κάθε μέρα 2-3 φορές ανάλογα και τον χρόνο έκανα τα τεστ (που περιέγραψα πιο πάνω) με ελεύθερα και τα 2 σκυλιά.
Κάθε βράδυ κοιμόντουσαν μαζί μέσα σε διαφορετικά crates δίπλα δίπλα.
Κατά την σίτιση δεν έβλεπε το ένα το άλλο ούτε το άκουγε.
Βέβαια όσο δεν συνεργαζόταν οι βόλτες ήταν απλά βγαίνουμε έξω και κάνε οτι νομίζεις, δεν έπαιζα μαζί της όπως πριν. Πάντα με εξαίρεση την ευκαιρία που της έδινα κάθε μέρα να συνεργαστεί και εκείνη δεν το έκανε ποτέ.

Αντιλαμβάνομαι οτι οι 7 ημέρες να μην ήταν αρκετές. Ίσως να ήθελαν περισσότερο χρόνο.
Αλλά μετά απο τα 2 γεγονότα :
- την στιγμή που το δάγκωσε τόσο άσχημα χωρίς καμία πρόκληση απο τον μικρό.
Πως έγινε : καθόμουν και είχα και την Θάλεια με εντολή ξάπλα στ αριστερά μου και τον μικρό που απλά είχε ξαπλώσει κ κοιμόταν στα δεξιά μου. Είχαν περάσει 20 λεπτά, η Θάλεια ήταν πλήρως χαλαρή, πίστευα οτι κοιμήθηκε. Ξαφνικά σηκώνεται, το βουτάει απο το κεφάλι και αρχίζει να το τινάζει.
Έτσι ξαφνικά. Ήμουν απο πάνω τους και τα κοίταζα. Δεν έγινε κάτι άλλο, ο μικρός κοιμόταν.

- και το γεγονός φυσικά οτι με απείλησε

Αποφασίσαμε οτι αυτό δεν αξίζει σε κανέναν.
Ούτε στο κουτάβι να περνάει αυτό το μαρτύριο
Ούτε στη Θάλεια που προφανώς την πίεσα μέχρι το όριό της να κάνει αυτά που δεν ήθελα και αντέδρασε
Ουτε και για εμάς που ψυχολογικά ήταν ένα μαρτύριο.


Και ναι ξέραμε οτι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας. Ελπίζαμε οτι μέχρι και μανούλα μπορεί να τη δει λόγω της ψευδοκύησης. Ίσως αυτό να λειτούργησε και αντίστροφα, δλδ λόγω ορμωνικών να είχε ακραίες αντιδράσεις. Έπρεπε να δοκιμάσουμε, δεν μας έκατσε.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Δεν θυμάμαι αν το έχεις αναφέρει κάπου, το κουτάβι cane corso ηταν κι αυτό;

Καλημέρα!
 




Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Δες και τα θετικα, σιγουρα κερδισες πολλα απο την εμπειρια και τουλαχιστον δε θα μεινεις με την απορια. Γιατι θα σε ετρωγε παντα η σκέψη του δευτερου κ.τ.λ

Ασχετο αλλα με την ψευδοκυηση και τα ολα θεματα και εφοσον δε θες να την ζευγαρωσεις εχεις σκεφτει μηπως ειναι ωρα να προχωρησεις σε στειρωση. Πρωτον πριν μεγαλωσει παρα πολυ και δευτερον ορμονες, πονος ολα αυτα δεν νομιζω να βοηθανε σε τιποτα και πιθανα να επηρεαζουν την ψυχολογια της και την διαθεση της , ενεργεια της αρνητικα.

ΥΣ. Μας ειπες τα ερωτικα σας με την Θαλεια , μια φωτο βρε δεν εκανες τον κοπο να βαλεις να την θαυμασουμε.
Μετά απο συζητήσεις που έχω κάνει κατέληξα οτι η ιδανικότερη ηλικία για να στειρωθεί η Θάλεια (εκτός απροόπτου) είναι σε ηλικία 6 ετών. Σε περίπου 2 χρόνια δηλαδή.
Ακόμη το κρατάω κ σαν καβάτζα σε περίπτωση που έρθει ένα παιδί και αρχίσει τα δικά της.. τότε θα έρθω σε πραγματικά δύσκολη θέση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η στείρωση μπορεί ν' αλλάξει κάτι.

Ορίστε κ μερικές φωτογραφίες. Η νυσταγμένη Θάλεια, η Θάλεια στο όρος Μαρόσα (1950m) μια αρσενική οχια, ενας τούμπανος ιστός αράχνης και φυσικά οι αλεπούδες μας. Όλα τα ζωάκια στην αυλή μας.
 

Attachments

  • 254,6 KB Προβολές: 46
  • 749 KB Προβολές: 46
  • 221,6 KB Προβολές: 45
  • 799,5 KB Προβολές: 45
  • 480,9 KB Προβολές: 45


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ίσως να ήθελαν περισσότερο χρόνο
Με βάση τα τελευταία μηνύματα που περιγράφεις με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη φάση, δεν νομίζω να ήταν θέμα χρόνου.
Νομίζω πως ήταν ένας συνδυασμός αφενός μιας ιδιαίτερης προσέγγισης της Θάλειας αλλά και του τρόπου που φέρατε κοντά τα 2 σκυλιά και αφετέρου του ίδιου του χαρακτήρα της Θάλειας.

Οσο χρόνο και να είχατε, δεν νομίζω να αποφεύγατε αυτό που περιγράφεις:

το βουτάει απο το κεφάλι και αρχίζει να το τινάζει
Αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα της και τις ανασφάλειές της που ίσως σχετίζονται με τα βιώματά της ή/και από τον τρόπο που έχει "πλαστεί" αυτός ο σκύλος (είτε από εσάς είτε από τους προηγούμενους).
 
  • Like
Reactions: Pepev50


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3