Νομοσχέδιο/ Ζώα συντροφιάς/ 2021.


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δυστυχώς δεν τα πάω καλά με τα quotes. Μέσα στο quote σας, τα bold είναι οι απαντήσεις μου στις θέσεις σας.



Ναι, Είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονική και αντικοινωνική. ΔΕΝ χρειάζεται η άμεση εμπλοκή σε ένα θέμα για να έχει κάποιος τεκμριωμένη άποψη. Αρκεί να γνωρίζει το θέμα. Δεν χρειάζεται κάποιος να σώζει ζώα για να γνωρίζει τί είναι η στείρωση. Όπως το ό,τι κάποιος ασχολείται με το να φροντίζει ζώς δεν σημαίνει ότι γνωρίζει τί σημαίνει στείρωση ή ότι έχει και άλλες συνοδές γνώσεις που χρειάζονται για να αποκτήσει αντικειμενική κρίση πάνω σε ένα θέμα

Είδατε μόλις το θέμα μεταφέρεται στον άνθρωπο, πώς νιώθετε; Να σας πω άλλο ένα.
Στην Αφρική, στην Υεμένη, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες και από ατυχηματα και δολοφονίες λόγω των διαφόρων διενέξεων. ΔΕΝ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ τους εκεί ενήλικες για να μην γεννούν αυτά τα παιδιά, τα οποία θα έχουν αυτή τη μοίρα. Μια τέτοια πρόταση θα ήταν φρικιαστική. Γιατί έχουμε ανάγει τον άνθρωπο από αντικείμενο σε πρόσωπο. Η ερώτησή μου λοιπόν παραμένει. Γιατί προτείνεται η στείρωση των σκύλων και γατών, ως λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων που παθαίνουν από πείνα, αρρώστια και ατυχήματα, και μάλιστα ως απόδειξη πολιτισμού και φιλοζωίας.

Και όχι δεν θα στειρώσω το σκυλάκι για να σωθούν εκατομμύρια άλλα. Γιατί η στείρωση του σκύλου μου δεν είναι μεταδοτική. Δεν ζω στον κόσμο της μαγείας. ΑΝ πρέπει να κοπεί το χέρι 10 εκατομμύριων ανθρώπων είναι παράλογο να ζητάμε να κόψουμε και τα υπόλοια 2 δις ανθώπων το χέρι μας ως μικρή θυσία. Δεν έχει λογική.

Πράγματι κάτι πρέπει να γίνει. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά όχι αυτό.
Δεν μιλάμε για την στείρωση, αλλά για το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Που ως ένα μέτρο καταπολέμησης του, προτείνεται η υποχρεωτική στείρωση ΟΛΩΝ των κατοικίδιων.
Η στείρωση δεν είναι μεταδοτική, αλλά ένα στειρωμένο ζώο δεν γεννάει ζώα που δυνητικά θα εγκαταλειφθούν. Οπότε αν στειρωνόντουσαν όλοι οι σκύλοι στην Ελλάδα που δεν είναι προς αναπαραγωγή, θα σταματούσαν να υπάρχουν αδέσποτα. Απλά σας εξηγώ τη "λογική" πίσω από την απαίτηση, δεν την ενστερνίζομαι ξαναλέω!
Αντιλαμβάνομαι το δίκαιο ιδιοκτητών όπως εσείς, ενώ οι επιτήδειοι και οι αδιάφοροι θα συνεχίσουν να βρίσκουν παραθυράκια ή/και να αδιαφορούν και ακόμα χειρότερα να είναι και αόρατοι από το νόμο - ειδικά αν δεν γίνονται έλεγχοι όπως συμβαίνει ως τώρα...

Οι αυστηροί έλεγχοι για ηλεκτρονική σήμανση και λοιπές υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη και η αυστηρή τιμωρία τους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, παράλληλα με την ενημέρωση / ευαισθητοποίηση θα ήταν σαφώς πιο σωστή προσέγγιση.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Σαφέστατα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα από αυτά των κατοικίδιων, αλλά αυτή τη στιγμή συνομιλούμε στο dogforum!
Δεν είχε αυτό το νόημα το γραπτό μου, ούτε θέλω να υποτιμήσω το πρόβλημα των αδέσποτων, ούτε να υπερτιμήσω τα άλλα. Όπως δεν δείχνουν οι κρατικές δομές ευαισθησία για τα άλλα θέματα έτσι δεν θα δείξουν και σ' αυτό. Όποια υπόσχεση και να δώσουν δεν τους πιστεύω.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
ένα στειρωμένο ζώο δεν γεννάει ζώα που δυνητικά θα εγκαταλειφθούν.
Αυτό που εξακολουθεί να μην γίνεται αντιληπτό, είναι πως σε κάθε περίπτωση ο άνθρωπος ευθύνεται για τις εγκαταλειψεις.
Σε αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να εξαντλησουμε την αυστηρότητά μας.

Όχι να στειρωνουμε ό,τι κινείται.
Είναι ο,τι πιο ακραίο και παράλογο.

Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συμβαίνει.
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίνε τα καημένα τα αδέσποτα και αξίζουν την "αγάπη" μας.
Ποιος έδωσε στον άνθρωπο την ηθική νομιμοποίηση να ορίζει τι θα συμβεί στα ζώα?
Και αν υπάρχει μια βάση αιτιολόγησης για τις κλωβοστοιχιες (πως ταιζουν τον κόσμο) για την θανάτωση τρωκτικών (φέρουν ασθένειες) για την θανάτωση αλεπούδων και ασβων κλπ (γιατί προκαλούν ζημιές στον πρωτογενή τομέα), για την προσπάθεια του ανθρώπου να εξαφανίσει τον σκύλο δεν υπάρχει καμία.
Βλέπεις αγγελία: διαμαντακια βρέθηκαν στα σκουπίδια και ο ίδιος άνθρωπος εύχεται να μην είχαν γεννηθεί ποτέ.
Μιλάμε για την αγωνία που βιώνουν στην ζωή τους αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε πως δεν θυμούνται πως τα στειρωσαμε, πως ζουν για το τώρα, πως λειτουργούν με το ένστικτο και όχι συνειδητά κλπ.
Κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για μια οριζόντια "λύση" και ως γνωστόν τέτοιες υπάρχουν μόνο σε ολοκληρωτικές λογικές και εκτός από την προφανή ανικανότητα του νομοθέτη να λάβει μέτρα που στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών που ζουν οι σκύλοι αποφασίζει να πράξει με την λογική "πονάει χέρι, κόψει χέρι".
Σε κάθε περίπτωση, μιας και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστεύω πως ο σκοπός της κυβέρνησης είναι εισπρακτικός και πως θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την νίκη μας και την μετατροπή της οριζόντιας στείρωσης σε εφαρμογή "τέλους αστειρωτου σκύλου".
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ θα πρότεινα στον admin, να συγκεντρώσει όλες τις ιδέες, θέσεις που γράφουμε εδώ στο φόρουμ, να τις συζητήσουμε χωρίς παρωπίδες και χωρίς να βγάζουμε μαχαίρια και να προωθούσε μία επιστολή.
Ας καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης (λέω εγώ τώρα).
 
  • Like
Reactions: vek


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ θα πρότεινα στον admin, να συγκεντρώσει όλες τις ιδέες, θέσεις που γράφουμε εδώ στο φόρουμ, να τις συζητήσουμε χωρίς παρωπίδες και χωρίς να βγάζουμε μαχαίρια και να προωθούσε μία επιστολή.
Ας καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης (λέω εγώ τώρα).
Η διαβούλευση έληξε σήμερα.... Για να δούμε τι θα δούμε!
 
  • Like
Reactions: medusa and GRDANE


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ποιος έδωσε στον άνθρωπο την ηθική νομιμοποίηση να ορίζει τι θα συμβεί στα ζώα?
Με βάζεις στο πειρασμό να ρωτήσω ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να θεωρούνται κατοικίδια συγκεκριμένα ζώα. Και άντε να δεχθώ πως τα σκυλιά είχαν χιλιάδες χρόνια στενή σχέση με τους ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα ; Ερπετά ; Νυφίτσες; Και όλα όσα ορίζει η περίφημη Ευρωπαϊκή οδηγία.

Εγώ έχω κάνει την βλακεία και έχω δύο χελώνες κλεισμένες σε ενυδρείο, δικαιολογία μου το παιδί... Είναι μια μεγάλη μπίζνα, μια μεγάλη αλυσίδα.

Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε στην ζωή όσα σκυλιά ή γατιά γεννιόνται. Ούτε για το δικό μας είδος δεν μπορούμε να το κάνουμε. Επίσης ουτοπία είναι να πιστεύουμε πως μπορούμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό ενός είδους χωρίς να συμβάλουμε με μαζικές δολοφονίες.

Εφικτό είναι να μην συμβάλουμε ηθελημένα στην αύξηση, εφικτό είναι να μην εξολοθρεύουμε ηθελημένα, εφικτό είναι να μην βασανίζουμε, εφικτό είναι να παρέχουμε πόρους, εφικτό είναι να παρέχουμε περίθαλψη.

Από την άλλη οι "πολιτισμένοι" άνθρωποι δεν τα παρέχουν αυτά στους "τριτοκοσμικους". Ωραία λέξη έχουμε βρει, τρίτος κόσμος.

Στην τελική δεν θαυμάζω ούτε τους Γερμανούς, ούτε τους Ολλανδούς, ούτε άλλους παρόμοιους. Οι ψωροκοστιανοί, μεταξύ άλλων, έχουν δώσει καλλίτερα δείγματα.

Το θαύμα της Ολλανδίας. Ποιο θαύμα ; Η ενοχλητική παρουσία των ελεύθερων σκυλιών τους ανάγκασε. Σιγά και μην πιστέψω πως σε πρώτο μέλημα είχαν την ευζωία των σκυλιών. Πόσα άραγε έφαγε η μαρμάγκα μέχρι να καταφέρουν να μην τους ενοχλούν. Πόσα εξολόθρευσαν ; Οι ευαίσθητοι που έχουν διαπράξει τόσες βαρβαρότητες.

Στο τέλος της μέρας πιστεύω πως αναλογικά περισσότεροι είναι οι Έλληνες οι οποίοι θα προστατέψουν τα σκυλιά όταν παραστεί η ανάγκη επειδή το νοιώθουν και όχι επειδή τους το επιβάλει ο νόμος. Βλέπω καθημερινά ανθρώπους γύρω μου με ευαισθησία και δεν είμαι ακόμα σε θέση να δεχθώ πως είναι η μειοψηφία στην χώρα μου. Η πλειοψηφία μπορεί να μην συμβάλει στα κοινά αλλά δεν συμβάλλει στα χειρότερα.

Δεν είναι όλοι οι κυνηγοί κακοποιοί, ούτε όλοι οι τσοπάνηδες ( αυτοί και αν έχουν ανάγκη τα σκυλιά ), ούτε όλοι οι εκτροφείς, ούτε βράζουν στο ίδιο καζάνι οι άνθρωποι που γνωρίζω και φροντίζουν αδέσποτα με τους φέροντες παρωπίδες. Νταξ χρειάζεται η στοxοπροσήλωση αρκεί να μην χάνουμε τον στόχο.

Δεν μπορώ να δεχθώ πως η οργάνωση που προκαλεί τον μεγαλύτερο σταματά εκ μέρους των φιλοζωικών δεν γνωρίζει την ύπαρξη χιλιάδων οικογενειών οι οποίες αγαπούν και φροντίζουν τα σκυλιά τους. Η ΠΦΠΟ με την συμπεριφορά της κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο θέμα σκύλος σε σχέση με την κοινωνία. Βάλει κατά πάντων, δικαίων και αδίκων. Το επόμενο που μένει να αποδεχθώ είναι πως οι άνθρωποι που την συγκροτούν έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο ψυχολογικής διαταραχής( ; ). Μπλεγμένοι και αυτοί στην αδιαφορία της πολιτείας, μπερδεμένοι.

.. πάω να περάσω ευχάριστα λίγες στιγμές με τον Άργο, αυτό τουλάχιστον μου χαρίζει ψυχική ηρεμία.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Σχεδόν από τις πρώτες μέρες του φόρουμ και της σελίδας την λέξη "σκύλος" ήθελα να την συνοδεύω με την λέξη "σεβασμός". Καλή και η αγάπη αλλά ο σεβασμός (πρέπει να) είναι κάτι καθολικό και αυτόματο. Δεν απευθύνεται στον ένα ή τους λίγους ή κάποιους... πρέπει να υπάρχει για όλους και όλα αυτόματα.

Ακόμα και αν ο σεβασμός "κερδίζεται", κανένας δεν μπορεί να "κερδίσει" τον σεβασμό αν πρώτα δεν δείξει σεβασμό. Επίσης, σπάνια κάποιος θέλει να "κερδίσει" τον σεβασμό κάποιου που δεν δείχνει σεβασμό ο ίδιος.

Για να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό δεν απαιτείται απαραίτητα να γνωρίζεις το άτομο, το ζώο, την κατάσταση, κλπ. Χρειάζεται να έχεις καταλήξει στο ποιος θες εσύ να είσαι...

Πηγαίνοντας, όμως, σε πιο "ειδικά" θέματα (εξειδικεύοντας) είναι πολύ χρήσιμο να έχεις γνώση του αντικειμένου για να δείξεις τον κατάλληλο, τον προσήκοντα σεβασμό.

Τι γνωρίζουμε και πόσο καλά, λοιπόν, για το σκύλο;

Τι θέλουμε να γνωρίζουμε για τον σκύλο;

Πόσο έχουμε ξεκαθαρίσει όλες αυτές τις λέξεις/έννοιες που μπαίνουν κοντά στην λέξη σκύλος σε ένα νομοσχέδιο;

Δικαιώματα
Ευζωία
Ελευθερία
Υγεία
Εκτροφή
Αδέσποτα
Κακοποίηση

...και πολλές άλλες λέξεις που συνοδεύουν την λέξη "σκύλος".

Προσωπικά, σημαντικό ρόλο θεωρώ πως παίζει και η εποχή που συζητούμε (άλλο) ένα νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Μια εποχή, μια χρονική στιγμή που ο σεβασμός στον ίδιο τον άνθρωπο και τις λέξεις/έννοιες που συνοδεύουν αυτόν και τη δική του ζωή έχουν χάσει την σημασία τους ή απλά φαίνεται πως ποτέ δεν είχαν την σημασία που νομίζαμε ή θέλαμε να νομίζουμε (λέξεις όπως Δικαιώματα, Ευζωία, Υγεία, Ελευθερία, κ.α.).

Στον κόσμο, στον πλανήτη τα περισσότερα σκυλιά (canis familiaris) δεν είναι σε σπίτια, σε διαμερίσματα, αυλές ή ταράτσες μα είναι "αδέσποτα" ή μη περιορισμένα... Να χρησιμοποιήσω την λέξη "ελεύθερα";

Έχω ξαναγράψει για το βιβλίο Dogs : a startling new understanding of canine origin, behavior, and evolution των Coppinger αλλά δείτε και στην Wikipedia:


Με τον σεβασμό (και γνώση) σε ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον μπορούν να εκπονηθούν σχέδια (ακόμα και σχέδια νόμου) για να λυθούν ή να λύνονται τα όποια προβλήματα. Χωρίς σεβασμό (και γνώση) και στα πλαίσια μιας "αγοράς" και όχι ενός "οικοσυστήματος" τα προβλήματα αυτού του είδους δεν λύνονται. Μετατίθενται, αλλάζουν, καλύπτονται, αναβάλλονται, διογκώνονται και άλλες πολλές λέξεις με παρόμοιες έννοιες.

Κατά τα άλλα, καλά να είμαστε να τα λέμε και για τα επόμενα 15 χρόνια... :D
 




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Προβληματισμό λένε στο υπουργείο εσωτερικών πως έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις..

Εγώ λέω πως προσπαθούν να μετρήσουν ή να ισορροπήσουν τα ψηφαλακια
 
  • Like
Reactions: vrmode and vek


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Προβληματισμό λένε στο υπουργείο εσωτερικών πως έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις..

Εγώ λέω πως προσπαθούν να μετρήσουν ή να ισορροπήσουν τα ψηφαλακια
Εχουμε φιλοζωικες εναντίων κυνηγων δεν είναι ευκολο να μετρήσεις ψηφαλάκια είναι και οι βουλευτές της επαρχίας που πρέπει να πιέζονται και να πιέζουν.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μα απ την αρχη ηταν γνωστο οτι αν γινοταν κατι θα γινοταν μονο απο τους κυνηγους
 
  • Like
Reactions: vek


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Προσπαθώ να δω το θέμα σφαιρικά αλλά έρχονται στιγμές που σηκώνω τα χέρια ψηλά.

"Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών τον τελευταίο μήνα δέχτηκε και διαβουλεύτηκε με όλους εκείνους που εμπλέκονται με τα ζώα συντροφιάς, αλλά καμία σχέση έχουν με την προστασία των ζώων, αλλά δεν δέχτηκε τους φιλοζωικούς φορείς – προφανώς όχι τυχαία- που έχουν παγκοσμίως τον πρώτο λόγο για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων εκτός από την Ελλάδα, όπου και πάλι δυστυχώς το κύριο λόγο έχουν με το κατατεθέν νομοσχέδιο τα γύρω από τα ζώα οικονομικά συμφέροντα."

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών δεν θα έπρεπε να δεχθεί κανένα εμπλεκόμενο με τα ζώα συντροφιάς παρά μόνο τις φιλοζωικές και ποιο συγκεκριμένα την μία και μοναδική ΠΦΠΟ. Ψεύδονται ασύστολα, κρύβουν πως επί 18+ μήνες μπαινόβγαιναν στα υπουργεία, προετοίμαζαν το προσχέδιο με τον κ. Λιβάνιο εν απουσία όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων και εν απουσία άλλων φιλοζωικών φορέων.

Αυτό που μάλλον δεν έχουν καταλάβει είναι πως υπάρχουν και κηδεμονευόμενα ζώα. Πως υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες όπως η δική μου που δεν έχουν κανένα οικονομικό συμφέρον. Πως ίσως έχουμε και εμείς δικαίωμα να εκφέρουμε τις απόψεις μας.

Τώρα που τα εμπλεκόμενα μέρη κατάλαβαν πως τα έκαναν πουτ@ν@ προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Η ανακοίνωση
 
  • Like
Reactions: vek


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
"Ο ιδιοκτήτης οφείλει αποδεδειγμένα δυο φορές το λιγότερο να βγάζει το σκύλο του βόλτα και για χρόνο αντίστοιχο με το είδος και τις ανάγκες του ζώου. Να προταθεί διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για την κάθε μέρα, αν δεν έχει ήδη προβλεφθεί."

Σε λίγο θα είμαστε ευγνώμονες για τα "απρόοπτα στη βόλτα", μπας και βρεθεί κανένας μάρτυρας αν χρειαστεί να βεβαιώνει πως "ναι, περνάει κάθε μέρα με το κοπρόσκυλο παρόλο που απαίτησα να αλλάξουν διαδρομή γιατί ξεσηκώνουν τον Φλοξ μου και γαυγίζει από μέσα" :LOL:
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
 


vikos

Member
22 Μαϊου 2021
5
20
47
Αυτός ο νόμος μου θυμίζει τον Ηρώδη , δολοφόνησε όλα τα παιδάκια για να φτάσει στον Χριστό και βέβαια στο τέλος δεν κατάφερε τίποτα . Επίσης αναρωτιέμαι πόσα σκυλιά καθαρόαιμα βλέπουμε στους δρόμους να είναι αδέσποτα για να κλείσουν τους ερασιτέχνες εκτροφείς ?
 
  • Like
Reactions: Thanmoss


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
  • Like
Reactions: vek, vrmode and sis


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Διαβάζω το άρθρο που παρέθεσες @vasilis_mike και προσπαθώ να καταλάβω αν η κυρία Μπομπολάκη έχει χτυπήσει στο κεφάλι και χρειάζεται βοήθεια - μου πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσω ότι μιλάμε για τον έτερο Καππαδόκη Η ΠΦΟ που στην ευχή ήταν τόσο καιρό? Έχει πετύχει κανείς αντιδράσεις ή συμβολή τους στο νομοσχέδιο όσο προετοιμαζόταν ή έστω όταν άρχισαν οι επίσημες διαρροές?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Τι διαφορετικό αντιπροσωπεύει η ΠΦΟ σε σχέση με την ΠΦΠΟ;
Άλλοι φιλόζωοι οι μεν και άλλοι οι δε;
Γιατί δηλαδή υπάρχουν 2 διαφορετικές φιλοζωικες πανελλαδικές ομοσπονδίες;

Γνωρίζει κανείς;
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τι διαφορετικό αντιπροσωπεύει η ΠΦΟ σε σχέση με την ΠΦΠΟ;
Άλλοι φιλόζωοι οι μεν και άλλοι οι δε;
Γιατί δηλαδή υπάρχουν 2 διαφορετικές φιλοζωικες πανελλαδικές ομοσπονδίες;

Γνωρίζει κανείς;
Οι φερόμενες ως ομοσπονδίες είναι τρεις. Το 2018 είχαν διαμάχη με τον κ. Τσιρώνη διότι ήθελαν να εκπροσωπηθούν και οι τρεις ξεχωριστά στις συζητήσεις.

Η ΠΦΟ που στην ευχή ήταν τόσο καιρό? Έχει πετύχει κανείς αντιδράσεις ή συμβολή τους στο νομοσχέδιο όσο προετοιμαζόταν ή έστω όταν άρχισαν οι επίσημες διαρροές?
Για κάποιες αντιδράσεις δες τι είχα γράψει στο #228 εδώ.

Από όσο έχω ενημερωθεί δεν είχαν συμμετοχή. Η ΠΦΠΟ είχε πάρε δώσε με πολλούς σε διάφορα υπουργεία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από όταν άλλαξε η κυβέρνηση.

Η κ. Μολφεση της ΠΦΟ είναι σύζυγος του γνωστού τραπεζίτη κ. Κωστόπουλου. Το 2018 είχε μιλήσει στην επιτροπή της Βουλής για το ανάλογο θέμα. "Κοινός" θνητός όπως εμείς δεν εκλήθη να μιλήσει, από όσο γνωρίζω τουλάχιστον.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3