Σκύλος γείτονα μόνιμα στην πίσω αυλή


23 Ιουνίου 2021
14
3
30
Ω ναι! Τι λες τωρα...Μαζι σου. Πανω απ ολα η κοινη ησυχια!
Ετσι και γαυγισει ωρα κοινης ησυχιας ο σκυλος του απο κατω, θα του κανω μηνυση!
Τι πηρε σκυλο...Αν ειναι να γαυγιζει ας παει σε κανα χωριο!
Ουπς! Ουτε σε χωριο μπορει...Ειπαμε, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ λεγεται και οχι αστικοποιηση και πληρης ελλειψη επαφης με την φυση
Κατηγορούν έναν… κόκορα για διατάραξη κοινής ησυχίας και ηχορύπανση! - Dikastiko.gr
Το να ενοχλείς τους άλλους δείχνει έλλειψη παιδείας, επειδή είναι σκύλος και γαυγίζει δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει όποτε θέλει. Ας βάλω και εγώ την μουσική στο τέρμα και στα @@ οι άλλοι. Εγώ πλήρωσα 600 ευρώ σε εκπαιδευτή πριν από 4 χρόνια που τον πήρα και από τότε ο σκύλος δεν ακούγεται παρά μόνο όταν νιώσει πραγματικά κίνδυνο, το να είναι στο μπαλκόνι και να γαυγίζει ότι κινείται είναι πρόβλημα. Άμα θεωρείς ότι είναι σωστό επειδή " σκύλος είναι θα γαυγίσει " δείχνει πόσο σεβασμό έχεις για τους υπόλοιπους μας.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Προσωπικα ο δικος μου σκυλος σπανια γαυγιζει, αλλα (το εχω ξανααναφερει εδω) εμαθα να μην ακουω και τα σκυλια που ειναι σε αυλες γυρω απ το σπιτι και φυσικα γαυγιζουν τακτικα και ειναι καμμια δεκαρια.
Οπως εμαθα να μην ακουω τον ηλεκτρικο που για 14 χρονια καθε πεντε λεπτα περνουσε ακριβως εξω απο το προηγουμενο σπιτι μου.
Οπως εμαθα να μην ακουω και τα μικρα παιδια των απο πανω που παιζουν και τρεχουν.
Οταν δε μου ζητησαν συγγνωμη, τους απηντησα "παιδια ειναι θα παιξουν και ας παιξουν οποτε θελουν, θα σας προτεινα ομως καθαρα για το δικο τους καλο, να μαθουν να τηρουν κανονες και να εχουν ενα απαγορευτικο ωραριο εστω και μικρο". Αλλα τα παιδια ειναι ανθρωποι.
Α! Ουτε τον κοκορα θα τον ακουγα...
Ουτε ζητησα απ το τραινο να μην κινειται σε ωρες κοινης ησυχιας, ουτε εκπαιδευτη των 600 για τα σκυλια των γειτονων.
Θεωρω οτι σκυλια ειναι και εχουν καθε δικαιωμα στο γαυγισμα! Ουτε ζητησα να τα εξαφανισουν.
Μ' αρεσει να τ' ακουω βρε παιδι μου. Μου θυμιζει εποχες που το γαυγισμα των σκυλιων ηταν ευλογια, γιατι ηταν προειδοποιηση και προστασια. Οποιος δεν γουσταρει να τα ακουει, ας ψαξει γειτονια "ασκυλη" και οχι να ζηταει να φυγουν αυτα! Ή ας παει αυτος να μεινει μακρυα, απομονωμενος απο "ενοχλητικους" ηχους.
Γιατι δεν θεωρω οτι η πολη πρεπει να ανηκει αποκλειστικα και μονο στους ανθρωπους.
Αρκετα τα εχουμε σχεδον βιαια προσαρμοσει στα θελω μας. Μην τα αποτελειωσουμε κι ολας...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: GSD92 and Belvigo


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Από την μία, ναι, είναι σκύλος και θα γαβγίσει, δεν μπορείς να του το αφαιρέσεις. Από την άλλη, δεν θέλουν όλοι να το ακούν αυτό, ειδικά επανειλημμένα. Δεν θα συμβιβαστούν απλά και μόνο επειδή είναι ''σκύλος''. Άλλο μία-δύο φορές και άλλο συνέχεια. Άλλο ο σκύλος ο οποίος βρίσκεται μόνος του το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ή όλη την ημέρα στην αυλή και ενοχλείται από αυτό (με αποτέλεσμα επίσης και να γαβγίζει) και άλλο ο σκύλος που δεν θέλει να μπει καν μέσα στο σπίτι και αντίθετα να θέλει να κάθεται όλη την ημέρα στην αυλή, κάτω από τον ήλιο και να πλήττει, από την άλλη, με το ερκοντίσιον στο σπίτι. Εμένα η δικιά μου δεν γαβγίζει ποτέ εδώ μέσα, ούτε στο μπαλκόνι. Όμως και να γάβγιζε εμένα δεν θα με ενοχλούσε. Αλλά επειδή δεν ενοχλεί εμένα δεν σημαίνει ότι όλοι οφείλουν να το ανέχονται. Οι σκύλοι διαφέρουν, όπως είπα και παραπάνω, ένας την αυλή θα την λατρέψει, άλλος θα την βαρεθεί. Σε άλλον μπορεί να του αρέσει να είναι έξω, αλλά να προτιμάει να μείνει μέσα αν πρόκειται να είναι με τον ιδιοκτήτη του.
 
  • Like
Reactions: GSD92


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Επιπλέον δεν πιστεύω όχι μόνο ο σκύλος αλλά κανένα ζώο, ότι δημιουργήθηκε για εμάς, όλα έχουν τον ρόλο τους πάνω στη γη.
Οχι βρε @Belvigo
Ο σκύλος του σήμερα, έχει δημιουργηθεί από εμάς, για εμάς. Ο μόνος του ρόλος πάνω στην γη, είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τον δημιουργό του. Εμάς.
Προσωπική μου εκτίμηση, από το σύνολο των σκυλοιδιοκτητών, ένα 20% να το πω πλουσιοπάροχα, έχει ειδικό σκοπό αποκτώντας έναν σκύλο. Το υπόλοιπο 80% θέλει απλώς συντροφιά, ή νομίζει ότι θέλει σκύλο φύλακα, γιατί δεν έχει ιδέα τι πραγματικά είναι αυτό, και καταλήγει απόλυτα ευχαριστημένος και καμαρωτός, με έναν σκύλο συναγερμό (καραμούζα) που συνήθως γαβγίζει ανεξέλεγκτα.

Και όχι βρε φίλε μου @epial
Στην θορυβούπολη που ζούμε, δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να ανεχτούμε κάθε λογής θόρυβο, γιατί...έτσι και γιατί αν δεν μας αρέσει, να πάρουμε τα βουνά. Δεν μπορώ να ανεχτώ τα σκυλιά της γειτονιάς που χαλάνε κόσμο όλη μέρα, κάθε μέρα, στις βεράντες και τις αυλές. Ναι, σκυλιά είναι και θα γαβγίσουν αλίμονο, αλλά όχι non stop.

Btw τα ανεξέλεγκτα γαβγίσματα έχουμε γράψει πολλάκις στο φόρουμ, ότι δεν υπάγονται στην νομοθεσία περί ωρών κοινής ησυχίας. Ισως ο @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ που του αρέσουν αυτά, να το θυμάται και να μπορεί να παραπέμψει στην σχετική νομολογία.
 
  • Like
Reactions: GSD92 and Orjo


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Btw τα ανεξέλεγκτα γαβγίσματα έχουμε γράψει πολλάκις στο φόρουμ, ότι δεν υπάγονται στην νομοθεσία περί ωρών κοινής ησυχίας. Ισως ο @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ που του αρέσουν αυτά, να το θυμάται και να μπορεί να παραπέμψει στην σχετική νομολογία.
Δεν εξαιρούνται από τις ώρες κοινής ησυχίας, αν θυμάμαι καλά ο νόμος του 2014 προβλέπει και πρόστιμο. Αυτό που κάνει τη διαφορά ως προς το τι αποτελεί ενόχληση, είναι αν ο σκύλος γαυγίζει ανεξέλεγκτα ή περιστασιακά λόγω κάποιου ερεθίσματος. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται στο σκεκπτικό κάποιων καταδικαστικών ή αθωωτικών αποφάσεων που έχω πετύχει.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τα περί ωρών κοινής ησυχίας ορίζει η Αστυνομική Διάταξη 3/1996

" 3. Οι κάτοικοι κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων."

Η ερμηνεία που δίνουν ορισμένοι είναι πως υπάγεται στην απαγόρευση του 24ώρου.
Είχα κάνει μια αναφορά σε σχέση με τον νέο ποινικό κώδικα εδώ.

Αρκετα τα εχουμε σχεδον βιαια προσαρμοσει στα θελω μας.
Το παραπάνω είναι κατ' εμέ αληθές, δεν έχω πρόθεση να το αναλύσω παραπάνω και ο @epial έθιξε αρκετά σημεία.

* Συνεχίζω να πιστεύω πως το θέμα ξεκίνησε με μείζονα λόγο την όχληση.
 
  • Like
Reactions: GSD92 and mareco




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επίσης σταματάω από δω και πέρα να λέω ότι πήρα σκύλο για να τον υποχρεώσω να κάνει κάτι για το οποίο δεν ήταν προορισμένος. Shame on me!
Εδώ παρεξηγήσεις κάτι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου πει γιατί πήρες το σκύλο. Ισχύει και για τον γείτονα του θέματος όμως αυτό, δικαίωμα του να το έχει στο κήπο για "φύλαξη".
Το ότι στεναχωριέμαι ότι αφαιρώ πράγματα από το σκύλο μου το έχω δεχτεί και το ξέρω. Είμαστε εγωιστές σαν άνθρωποι. Επειδή το κατανοώ αυτό, είμαι πολύ προσεκτικός όταν είναι να κάνω "παρατήρηση" σε άλλον ιδιοκτήτη.

@epial γράφεις με πιο ωραίο τρόπο αυτό που ήθελα να μεταφέρω.

@venomousreapzz θες δεν θες ένας λόγος που υπάρχουν τα σκυλιά είναι η φύλαξη. Προσωπικά εγώ γι'αυτό πήρα. Αν μπει ξένος στο σπίτι και για να κερδίσει χρόνο η γυναίκα και τα παιδιά μου να γλυτώσουν, θυσιάζω χωρίς δεύτερη σκέψη το σκύλο. Σου φαίνεται "λάθος" αυτό;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Αν μπει ξένος στο σπίτι και για να κερδίσει χρόνο η γυναίκα και τα παιδιά μου να γλυτώσουν, θυσιάζω χωρίς δεύτερη σκέψη το σκύλο. Σου φαίνεται "λάθος" αυτό;
Πιό "λάθος" δεν γίνεται!
Και γιατί ρε συ BiggBilly επιλέγεις να θυσιάσεις τον σκύλο σου και δεν έβαζες έναν υπεργαμάτο συναγερμό;
Τον οποίο σκύλο προφανώς κανένα συναισθηματικό δέσιμο. Σκέτο εργαλείο, απόλυτα αναλώσιμο!

Τι να σου πω...εγώ θα έβαζα υπεργαμάτο συναγερμό για να φυλάει και τον σκύλο. Οπότε δεν μπορώ
να ακολουθήσω καθόλου, τον εντελώς κατακριτέο για μένα, συλλογισμό σου.

* Και τα παιδιά σου βρε παιδί μου, μ' αυτή την "φιλόζωη" φιλοσοφία τα αναθρέφεις; Μην μου απαντήσεις. Δικό σου θέμα. Αλλά...food for thought... που λες κι εσύ :unsure::oops:
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αυτό που κάνει τη διαφορά ως προς το τι αποτελεί ενόχληση, είναι αν ο σκύλος γαυγίζει ανεξέλεγκτα ή περιστασιακά λόγω κάποιου ερεθίσματος. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται στο σκεκπτικό κάποιων καταδικαστικών ή αθωωτικών αποφάσεων που έχω πετύχει.
Πρόσφατη αθωωτική είναι η απόφαση 337/2020 του Ειρηνοδικείου Αθηνών το οποίο δέχθηκε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση για τα σκυλιά των κατόχων

"τα γαυγίσματα «λαμβάνουν χώρα κατά το φυσιολογικώς αναμενόμενο, για σύντομα χρονικά διαστήματα κατόπιν συγκεκριμένων ερεθισμάτων (όπως είναι η προσέγγιση ξένου ζώου, γάτα πχ) και όχι επίμονα και εξακολουθητικά…συνεπώς η προκαλούμενη ενόχληση με κριτήριο το ανεκτό όριο θορύβου από το μέσο κανονικό κάτοικο μία αστικής περιοχής, δεν είναι ουσιαστική"

Οι συγκεκριμένοι απέδειξαν πως τα σκυλιά ήταν υγιή, ταϊσμένα, έβγαιναν βόλτες κλπ.

* Εσωτερικό σημείωμα της Αστυνομίας μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά με την διατάραξη κοινής ησυχίας :

Οι αστυνομικοί προκειμένου να προβαίνουν στην διαπίστωση της διατάραξης κοινής ησυχίας από δεσποζόμενα ζώα, θα πρέπει να προσεγγίζουν τους χώρους παραμονής αυτών, όσο το δυνατόν αθόρυβα και αθέατα, ούτως ώστε να μην προκαλείται από την παρουσία τους το γαύγισμα των ζώων.

Πφφφφ, και νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι αν περνάει καλά ο σκύλος... τζάμπα ο καυγάς :p
Εδώ μπαίνουμε σε άλλο δρόμο, αν κάποιος έχει την υπομονή και την επιμονή να ασχοληθεί. Φυσικά πρέπει να αποδειχθεί αντικειμενικά ( τι σημαίνει άραγε αυτό ) πως το ζώο υφίσταται κακοποίηση ( έλλειψη τροφής, νερού, στέγης κλπ ).

Υπάρχει πρόσφατη εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ίσως ανοίξω ένα σχετικό νήμα.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: GSD92 and epial


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συναγερμό, κάμερες, κάγκελα ακόμα και παράθυρο έριξα για να μπει τοίχος. Το σκύλο το προσέχω για να με προσέχει. Προτιμώ να έχω το σκύλο να κοιμάται κάτω από το κρεβάτι μου παρά να έχω έτοιμη την καραμπίνα με τα παιδια στο σπίτι.
Ποτέ δεν είπα ούτε θέλω να αποκαλούμε φιλοζωος. Δεν είμαι. Είμαι λάτρης του ζώου που λέγεται σκύλος. Ξέρω τι είναι, ξέρω από που προήλθε, ξέρω τι θέλει, ξέρω ότι ΔΕΝ μπορώ να του τα δώσω ολα, ξέρω ότι συμβιβάζεται μαζί μας λόγω του εγωισμού μας, ξέρω ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ζει μαζί μας. Επειδή τα ξέρω αυτά όταν βλέπω θέματα "σκύλος στην αυλή" να χαρακτηρίζονται ως κακοποίηση γελάω γιατί όλοι μας έχουμε κακοποίηση αυτό το ζώο με πολλούς τρόπους και απλά βλέπουμε το δέντρο.
 
  • Like
Reactions: epial


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
BiggBilly, αυτά που λες ισχύουν αν μπει ξένος στο σπίτι μη οπλισμενος. Ναι εκεί ο σκύλος θα τον ξεσκίσει. Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που μπούνε 2-3 μπορεί παραπάνω ληστές μέσα στο σπίτι οπλισμένοι;;; εκεί τι θα κάνει ο σκυλος;;; θα ορμηξει; σε ποιον από τους τρεις(η έστω δυο);;; θα δαγκωσει έναν από τους τρεις/δύο και οι άλλοι θα του τινάξουμε τα μυαλά στο αέρα και αφου ξεφορτωθούν τον σκυλο μετά έχουν σειρά οι υπόλοιποι(εξαρταται πάντα τι ζητάνε και μέχρι που είναι ικανοί να φτασουν). Η μάχη πολλές φορές ανάμεσα σε άνθρωπο και σκυλο είναι άνιση, γιατί ο σκύλος έχει μονο τα δόντια του ενώ ο άνθρωπος έχει όπλα. Εδώ αστυνομικά σκυλιά βγαίνουν off. Αλλά και χωρίς όπλα μπορεί ένας σκύλος να βγει nock out σε χρόνο μηδέν (το ανέφερα ξανά αυτο). Στη πραγματικοτητητα είναι πολύ λίγες οι φορές που ένας σκύλος μπορεί να σε προστατεύσει χωρίς να πάθει το παραμικρό.
 
  • Like
Reactions: GSD92


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
Οχι βρε @Belvigo
Ο σκύλος του σήμερα, έχει δημιουργηθεί από εμάς, για εμάς. Ο μόνος του ρόλος πάνω στην γη, είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τον δημιουργό του. Εμάς.
Προσωπική μου εκτίμηση, από το σύνολο των σκυλοιδιοκτητών, ένα 20% να το πω πλουσιοπάροχα, έχει ειδικό σκοπό αποκτώντας έναν σκύλο. Το υπόλοιπο 80% θέλει απλώς συντροφιά, ή νομίζει ότι θέλει σκύλο φύλακα, γιατί δεν έχει ιδέα τι πραγματικά είναι αυτό, και καταλήγει απόλυτα ευχαριστημένος και καμαρωτός, με έναν σκύλο συναγερμό (καραμούζα) που συνήθως γαβγίζει ανεξέλεγκτα.
Δυστυχώς mareco, έτσι όπως καταντήσαμε τα σκυλιά για το μόνο πράγμα που είναι ικανά είναι να έχουν πλήρη εξάρτηση από εμάς. Αυτό δεν συμβαίνει με κανένα άλλο ζώο, ουτε καν με την γατα.
Προσωπικά ο λόγος που έχω σκυλιά ειναι γιατί τα λατρεύω, δεν τα έχω για να με φυλάνε, μου αρέσει να τα κάνω μπάνιο όταν πρέπει, να τα χτενιζω, να βγαίνουμε βόλτες και γενικά να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους. Ούτε διακοπές θα πάω φέτος γιατί το ένα το σκυλάκι μου είναι 15 χρόνων και έχει αρθριτιδα με αποτέλεσμα να θέλει αρκετή βοήθεια καθημερινά σε διάφορα πράγματα, αλλά δεν με πειράζει καθόλου,άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θυσιάσω(που δεν το βλέπω ως θυσία) προσωπικα μου θέλω και ανάγκες προκειμένου να είναι καλά τα σκυλιά μου. Απλά είμαι ένας αφοσιωμένος γονιός.
 
  • Like
Reactions: GSD92 and mareco


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Συναγερμό, κάμερες, κάγκελα ακόμα και παράθυρο έριξα για να μπει τοίχος. Το σκύλο το προσέχω για να με προσέχει. Προτιμώ να έχω το σκύλο να κοιμάται κάτω από το κρεβάτι μου παρά να έχω έτοιμη την καραμπίνα με τα παιδια στο σπίτι.
Ποτέ δεν είπα ούτε θέλω να αποκαλούμε φιλοζωος. Δεν είμαι. Είμαι λάτρης του ζώου που λέγεται σκύλος. Ξέρω τι είναι, ξέρω από που προήλθε, ξέρω τι θέλει, ξέρω ότι ΔΕΝ μπορώ να του τα δώσω ολα, ξέρω ότι συμβιβάζεται μαζί μας λόγω του εγωισμού μας, ξέρω ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ζει μαζί μας. Επειδή τα ξέρω αυτά όταν βλέπω θέματα "σκύλος στην αυλή" να χαρακτηρίζονται ως κακοποίηση γελάω γιατί όλοι μας έχουμε κακοποίηση αυτό το ζώο με πολλούς τρόπους και απλά βλέπουμε το δέντρο.
Πρόσφατο περιστατικό στη γειτονιά μου:
Παρκιγκ σκαφών με 2 ροτβάιλερ να αλωνίζουν μέσα τη νύχτα, όχι από τα γούτσου-γούτσου...
Το πρωί βρήκαν τις κάμερες ξηλωμένες, τα ροτβάιλερ να κομούνται (τα είχαν ψεκάσει) και 5-6 μηχανές σκαφών να λείπουν.

Τα σκυλιά έξω δεν είναι ασφαλή. Κάπου κάποτε γράφαμε εδώ μέσα ότι πιο αποτελεσματικός σκύλος φύλαξης, είναι αυτός που είναι μέσα στο σπίτι.

Τελοσπάντων όμως τι σχέση έχει με τη φύλαξη το λαμπραντόρ του θέματος που συζητάμε:
 
  • Like
Reactions: GSD92 and Belvigo


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
@BiggBilly εκτός που έχει ξεφύγει πάρα πολύ το θέμα από το ζητούμενο, ειλικρινά τις απόψεις σου δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τις συζητήσω/αντικρούσω.
Μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνθήκες ζωής.
Εσύ μιλάς για μελετημένη απόκτηση άψυχου αναλώσιμου εργαλείου, που θα σου πω ότι στο τέλος, δεν αρμόζει και στο παρόν φόρουμ και ειλικρινά λυπάμαι πολύ, για τις θέσεις σου.
 
  • Like
Reactions: Orjo and Belvigo


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Εδώ μπαίνουμε σε άλλο δρόμο, αν κάποιος έχει την υπομονή και την επιμονή να ασχοληθεί. Φυσικά πρέπει να αποδειχθεί αντικειμενικά ( τι σημαίνει άραγε αυτό ) πως το ζώο υφίσταται κακοποίηση ( έλλειψη τροφής, νερού, στέγης κλπ ).

Υπάρχει πρόσφατη εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ίσως ανοίξω ένα σχετικό νήμα.
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν τίθεται θέμα κακοποίησης με την έννοια του νόμου, και νομίζω ότι αυτό είπαν όσοι απάντησαν στα περί καταγγελίας για ευζωία, από τα πολύ πρώτα μηνύματα κιόλας. Αν περνάει καλά ο συγκεκριμένος σκύλος, για μένα όχι, και δεν είναι το πρόβλημα η αυλή από μόνη της. Αν μας ενδιαφέρει νε βελτιωθούν οι συνθήκες του συγκεκριμένου σκύλου, οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί. Αν το πρόβλημα είναι ότι γαυγίζει και ενοχλεί, τότε ο θεματοθέτης θα πρέπει να συμβουλευτεί δικηγόρο, δε βλέπω τι άλλο μπορεί να ειπωθεί εδω μέσα ως προς αυτό. Το ότι ξεκινήσαμε από ένα πολύ συγκεριμένο παράδειγμα και φτάσαμε στο αν η αυτοπραγμάτωση για τον σκύλο περνάει από τον καναπέ ή από τη στάνη, είναι τελείως διαφορετικό θέμα με την αυλή ως μόνιμη κατοικία, που κλασικά είναι μια δήλωσηπου ξυπνάει πάθη :p
Με το "αν κάποιος έχει την υπομονή και την επιμονή να ασχοληθεί" εννοείς ότι ο σκύλος μπορεί να ζει πολύ καλά είτε είναι σέττερ σε γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης ή τσοπανόσκυλο σε αυλή, ναι, καμία διαφωνία από μένα!
 
  • Like
Reactions: GSD92


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Ποτέ δεν είπα ούτε θέλω να αποκαλούμε φιλοζωος. Δεν είμαι. Είμαι λάτρης του ζώου που λέγεται σκύλος. Ξέρω τι είναι, ξέρω από που προήλθε, ξέρω τι θέλει, ξέρω ότι ΔΕΝ μπορώ να του τα δώσω ολα, ξέρω ότι συμβιβάζεται μαζί μας λόγω του εγωισμού μας, ξέρω ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ζει μαζί μας. Επειδή τα ξέρω αυτά όταν βλέπω θέματα "σκύλος στην αυλή" να χαρακτηρίζονται ως κακοποίηση γελάω γιατί όλοι μας έχουμε κακοποίηση αυτό το ζώο με πολλούς τρόπους και απλά βλέπουμε το δέντρο.
[/QUOTE]
πολύ μου άρεσε η τοποθέτησή σας!!
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Και όχι βρε φίλε μου @epial
Στην θορυβούπολη που ζούμε, δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να ανεχτούμε κάθε λογής θόρυβο, γιατί...έτσι και γιατί αν δεν μας αρέσει, να πάρουμε τα βουνά. Δεν μπορώ να ανεχτώ τα σκυλιά της γειτονιάς που χαλάνε κόσμο όλη μέρα, κάθε μέρα, στις βεράντες και τις αυλές. Ναι, σκυλιά είναι και θα γαβγίσουν αλίμονο, αλλά όχι non stop.
Αγαπητη mareco, καποιοι σε καποιες χωρες, και για να βγει νομος πρεπει να ειναι πολλοι οι ενοχλουμενοι απ τον... θορυβο, εχουν πετυχει να απαγορευεται να χρησιμοποιειται το καζανακι απο την 22:00 εως την 06:00 Ως δειγμα πολιτισμου και σεβασμου στον γειτονα.
Το οτι εχει καθε δικαιωμα ο αλλος να τα κανει στο σπιτι του, οποια ωρα του ερθουν και εστω να το ανεχτουν ως κατι απολυτως φυσικο, δεν τους περναει φαινεται απ το πολιτισμενο μυαλο τους.
Κοιτα το παρακατω και δες και την κατ εμε λαθος αιτιολογηση του νομοθετη:Μιχάλης Γιάνναρης: Τέλος οι επεμβάσεις «σίγασης» στα ζώα
Προσπαθει να δειξει (και μαλλον με αιολα στοιχεια) οτι βλαπτεται η υγεια και οχι οτι ειναι φυσικοτατο και αναφαιρετο δικαιωμα των σκυλων να γαυγιζουν, αλλα και ταυτοχρονως να ζουν μαζι μας στην πολη γιατι η πολη δεν πρεπει να ανηκει μονο σε μας.
Ακριβως οπως το επεσημανες! ΘΟΡΥΒΟΥΠΟΛΗ. Ολοι ομως οι θορυβοι απο εμας προερχονται. Μην ειμαστε πληρως εγωιστες, Ας δωσουμε δικαιωμα και στα ζωα να συμμετασχουν στον θορυβο κατα το μεριδιο που τους αναλογει.
Και επειδη οπως γνωριζεις οι νομοι αλλαζουν οταν γινουν πολλοι αυτοι που θεωρουν υποχρεωτικο και δικαιωμα τους να απαιτουν να μην γαυγιζουν οι σκυλοι οταν ζουν μαζι μας στην πολη, αλλιως να μην υπαρχουν σκυλοι ' γιατι...σεβασμος στην ησυχια του γειτονα, φοβαμαι απιστευτα για το τι αλλο θα επιβαλουμε μελλοντικα στο πλασμα που λεγεται σκυλος.
Παρεμπιπτοντως, οταν ηρθε ο απο κατω, μου ειπε απεξω απ εξω οτι «ακουει» τα βηματα του σκυλου στο πατωμα. Εκανα σαν να μην τον ακουσα αν και θα ηθελα να απαντησω οτι εγω εχω κανει το παν και μεχρι παντοφλες του πηρα του ατιμου αλλα ειναι αγυριστο κεφαλι και δεν τις φοραει. Ή θα μαθει να μην το ακουει ή ας ψαξει για μονοκατοικια. Υποθετω οτι δεν το ακουει πια εδω και 9 χρονια ασε που αργοτερα υιοθετησε και αυτος σκυλο.
Ζουμε απο επιλογη ο ενας πανω στον αλλο, αλλα απαιτουμε και ζητουμε να επιβληθει να νοιωθουμε οτι ειμαστε μονοι μας.
Ενω θα επρεπε να ισχυει το μετρον αριστον.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: GSD92


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αγαπητη mareco, καποιοι σε καποιες χωρες, και για να βγει νομος πρεπει να ειναι πολλοι οι ενοχλουμενοι απ τον... θορυβο, εχουν πετυχει να απαγορευεται να χρησιμοποιειται το καζανακι απο την 22:00 εως την 06:00 Ως δειγμα πολιτισμου και σεβασμου στον γειτονα.
Το οτι εχει καθε δικαιωμα ο αλλος να τα κανει στο σπιτι του, οποια ωρα του ερθουν και εστω να το ανεχτουν ως κατι απολυτως φυσικο, δεν τους περναει φαινεται απ το πολιτισμενο μυαλο τους.
Κοιτα το παρακατω και δες και την κατ εμε λαθος αιτιολογηση του νομοθετη:Μιχάλης Γιάνναρης: Τέλος οι επεμβάσεις «σίγασης» στα ζώα
Προσπαθει να δειξει (και μαλλον με αιολα στοιχεια) οτι βλαπτεται η υγεια και οχι οτι ειναι φυσικοτατο και αναφαιρετο δικαιωμα να γαυγιζουν οι σκυλοι αλλα και ταυτοχρονως να ζουν μαζι μας στην πολη γιατι η πολη δεν πρεπει να ανηκει μονο σε μας.
Ακριβως οπως το επεσημανες! ΘΟΡΥΒΟΥΠΟΛΗ. Ολοι ομως οι θορυβοι απο εμας προερχονται. Μην ειμαστε πληρως εγωιστες, Ας δωσουμε δικαιωμα και στα ζωα να συμμετασχουν στον θορυβο κατα το μεριδιο που τους αναλογει.
Και επειδη οπως γνωριζεις οι νομοι αλλαζουν οταν γινουν πολλοι αυτοι που θεωρουν υποχρεωτικο και δικαιωμα τους να απαιτουν να μην γαυγιζουν οι σκυλοι οταν ζουν μαζι μας στην πολη, αλλιως να μην υπαρχουν σκυλοι ' γιατι...σεβασμος στην ησυχια του γειτονα, φοβαμαι απιστευτα για το τι αλλο θα επιβαλουμε μελλοντικα στο πλασμα που λεγεται σκυλος.
Παρεμπιπτοντως, οταν ηρθε ο απο κατω, μου ειπε απεξω απ εξω οτι «ακουει» τα βηματα του σκυλου στο πατωμα. Εκανα σαν να μην τον ακουσα αν και θα ηθελα να απαντησω οτι εγω εχω κανει το παν και μεχρι παντοφλες του πηρα του ατιμου αλλα ειναι αγυριστο κεφαλι και δεν τις φοραει. Ή θα μαθει να μην το ακουει ή ας ψαξει για μονοκατοικια. Υποθετω οτι δεν το ακουει πια εδω και 9 χρονια ασε που αργοτερα υιοθετησε και αυτος σκυλο.
Ζουμε απο επιλογη ο ενας πανω στον αλλο, αλλα απαιτουμε και ζητουμε να επιβληθει να νοιωθουμε οτι ειμαστε μονοι μας.
Ενω θα επρεπε να ισχυει το μετρον αριστον.
Νομίζω όλοι λέμε το ίδιο με άλλο τρόπο. Ο σεβασμός προς τους άλλους δεν εχει να κανει με το περιστασιακά και απολύτως φυσιολογικό ως προς τη φύση του σκυλου γάβγισμα. Εχει να κανει με το συνεχές και πολύ εκνευριστικό (ακόμη και σ εμένα που εχω σκυλο) γάβγισμα το οποίο οφείλεται στη μη φυσιολογική ζωή του σκυλου...δεμένο, παραμελημένα μη ικανό να ζήσει ετσι οπως φτιάχτηκε να ζει..
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Υποθετω ναι! Aν και το τι θεωρει ο καθενας ακριβως οχληση ειναι δυσδιακριτο και πολυ διαφορετικο για τον καθενα. Απ τα παρα πολλα σκυλια που υπαρχουν στην γειτονια μου με αρκετα απο αυτα σε αυλες, μονο ενα γνωριζω να γαυγιζει για ωρα πολλη ' φαινομενικα αναιτια και χωρις ερεθισμα. Και αυτο μενει σε διαμερισμα ενω βγαινει κανονικα τις βολτες του. Τι να κανω ομως; Το ανεχομαι γιατι δεν ξερω ποια ειναι η λυση. Ομως με τα αλλα, επειδη ειναι πολλα και βγαινουν βολτες τακτικα, γινεται χαμος πολυ συχνα απο τα διλεπτα-τριλεπτα καθε τοσο γαυγισματα. Στην αρχη ενοιωθα σαν να ημουν στο χωριο στα περιβολια. Μετα τα συνηθισα και μου ακουγεται σαν ευχαριστη μελωδια της φυσης.:)
Νομιζω οτι πλεον θα με ξενιζε δυσαρεστα να ζω στην γειτονια και να μην ακουω τα γαβα γουβα απο δω κι απο κει.
 
Last edited:
  • Haha
  • Like
Reactions: GSD92 and Aliki V.


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3