Άλογο και ιππασία




BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Ναι όντως παιδιά είναι έτσι!
Εξαρτάται από τον καθένα πόσο θα προχωρήσει, εμένα μου πήρε αρκετά μαθήματα για να είμαι άνετη με το ανακουφιστικό....!8-[ Φανταστείτε για τα υπόλοιπα...)
Όχι για να βγω μόνη μου έξω...
Τώρα βγαίνω αλλά τρέμω στην ιδέα ότι ο Βερμουτάκος μου θα φοβηθεί με κάτι και θα με πετάξει κάτω...:eek:
 


YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Στην ελεύθερη (το φυσική δεν το έχω ξανακούσει ως όρο) ιππασία - όπως και σε οποιοδήποτε άλλο είδος ιππασίας - ξεκινάς με ένα εύκολο άλογο και σιγά σιγά προχωράς στα πιο απαιτητικά. Τα άλογα που χρησιμοποιούνται δεν τρομάζουν τόσο εύκολα όσο θα τρόμαζε ένα άλογο που ζει σε ιππικό και έχει συνηθίσει να πηγαίνει μόνον απο τον στάβλο στον στίβο.
Επίσης, όταν είσαι αρχάριος, οι διαδρομές που κάνεις είναι βατές και εύκολες. Δεν περνάς ποτάμια από τους πρώτους μήνες.
Για μένα αυτού του είδους η ιππασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί μαθαίνεις να ελέγχεις πολύ καλά το άλογό σου (αλλιώς θα βρεθείς στο χαντάκι) και μαθαίνεις να προβλέπεις τί είναι αυτό που μπορεί να τρομάξει ή να φοβίσει το άλογό σου, ώστε να πάρεις τα ανάλογα μέτρα, πριν συμβεί το "μοιραίο".
Ωστόσο, οι πτώσεις είναι αναπόφευκτες...:D
 


eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
λενε πως τα αλογα μαθαινουν πολλες λεξεις!!!! ακομα και το ονομα τους!!! μικρη ειχα ξεκινησει να κανω ιππασια,στην αρχη τα πηγαινα καλουτσικα αλλα μολις επιασα στ χερια μου το μαστιγιο,ολα αλλαξαν.δεν μπορεσα ποτε να το χτυπησω!!!! του ελεγα στα αφτακι ''τρεξε αλογακι'' και παντα ημουν .....τελευταια........τελικα σταματησα.......:-|
 


YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Τα άλογα είναι πολύ έξυπνα. Ψυχολογούν τον αναβάτη τους πριν καν αυτός ανέβει στην σέλα (ήδη από τον τρόπο που τα πλησιάζεις). Αν φοβάσε ή διστάζεις δεν πρόκειται το άλογο να σε υπακούσει. Το μαστίγιο σε λάθος χέρια μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα. Αν γνωρίζεις και έχεις αυτοπεποίθηση, το άλογο θα σε υπακούσει γιατί θα σου έχει εμπιστοσύνη (καλά όχι πάντα:p:p:p)
 


Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Κι εγώ του μιλούσα του Billakou μου. Κρατούσα βέβαια το μαστίγιο, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να υποστώ τις "τσιρίδες" του προπονητή, αλλά δεν το χρησιμοποιούσα. Του ψυθίριζα αυτό που ήθελα να κάνει, καμιά φορά με ακούγανε και με κοροϊδεύανε,αλλά είχε αποτέλεσμα!!! Ευτυχώς ο ζουζούνος μου καταλάβαινε!
 


WikifarmerGreek

New Member
3 Ιανουαρίου 2018
1
2
45
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του group.

Το Wikifarmer - η μεγαλύτερη διαθνής αγροτική βιβλιοθήκη - είναι πλέον διαθέσιμη και στα ελληνικά.

Αν διαθέτετε αρκετή εμπειρία στην εκτροφή αλόγων, μπορείτε να τροποποιήσετε ένα υπάρχον άρθρο για άλογα, να υποβάλετε ένα νέο άρθρο ή απλώς να διαβάσετε χρήσιμες συμβουλές για τα υπέροχα αυτά ζώα.

Όλα τα πρωτότυπα και χρήσιμα άρθρα θα μεταφραστούν σε 11 γλώσσες. Η φωτογραφία σας και το σύντομο βιογραφικό σας θα εκτίθεται κάτω από το άρθρο σας.
 
  • Like
Reactions: spyv and Hammer