Άργος & Αύρα

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
χαχα! σαν πολύ απόλυτος δεν είσαι ενώ μιλάμε για... ημίαιμα?
Όχι διότι ανέφερες και ηλικία και βάρος και ΌΣΟ και να το θες δεν θα γίνει τόσο μεγάλος. Ο δικός μου που είναι ακριβώς σαν τον δικό σου υπολογίζεται από την γιατρο του Ν γίνει περίπου 35 κιλά. Άντε λίγο πάνω λίγο κάτω. Το ότι είναι ημίαιμο δεν σημαίνει ότι θα έχουν διαφορετική ανάπτυξη από τα υπόλοιπα σκυλιά.

Υγ. Με τα αυτιά τελικά τι γίνεται?

• Like
Reactions: mareco and sea-mol

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Επίσης να πω και κάτι ακόμα. Στο πάρκο που πηγαίνουμε τον χουκ υπήρχαν ακόμα μια κουτάβα περίπου στην ηλικία του μικρου. ήταν μαζεμένη από τον δρόμο αλλά "σίγουρα" θα γινόταν πάνω από 40 κιλά (γιατί είχε ελληνικό ποιμενικό μέσα της). Το αποτέλεσμα; απο την λαχτάρα και την σιγουριά ότι θα γινόταν μεγάλη την παραταιζαν γιατί νόμιζαν ότι τόσο χρειάζεται η ανάπτυξη της. Ήταν πέντε μηνών 23 κιλά. Τώρα τρεις μήνες μετά έχει πάει 29 κιλά. Θεωρείται υπςρβαρη και από το πολύ βάρος τα πίσω πόδια της βγήκαν από την θέση. Πρέπει να κάνει χειρουργείο κοντά 3,500 ευρώ. Όποτε μην το δενεις κόμπο και πρόσεχε την συνιστώμενη δόση της τροφής.

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
Την τροφή την προσέχω ευλαβικά και την περασμένη εβδομάδα πήρα και τη συγκατάθεση της γιατρού ότι είναι φυσιολογικά στο βάρος (κυρίως για την Αύρα είχα μια μικρή ανησυχία μήπως πήρε την ανιούσα. Ο Άργος είναι σίγουρα φυσιολογικός).
O Ούρσους μας, που έφτασε 45-50 κιλά (45 στα αδύνατά του, 50 στα παχιά του) βάσει του βιβλιαρίου του ήταν 20 κιλά στην ίδια ηλικία. Οπότε..? Και δεν υπήρξε ποτέ παχύς (δεν ήταν άλλωστε καν φαγάνας ο καημενούλης μου).
Τα αφτιά προς το παρόν τζίφος! χαχαχα
Τι να κάνεις... That's life!

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
Ο δικός μου που είναι ακριβώς σαν τον δικό σου υπολογίζεται από την γιατρο του Ν γίνει περίπου 35 κιλά.
Αν γίνει "λίγο πάνω" από τα 35, δηλαδή... 38-40 και πάλι είμαι πολύ πολύ πολύ ευχαριστημένη! ;)
Είναι όλα θέμα οπτικής.
Εγώ θα παραμείνω αισιόδοξη, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Έτσι κι αλλιώς τον καμαρώνουμε τον ομορφάντρα μας σαν γύφτικο σκεπάρνι :love:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Βάσει αυτού και για να βγει το αρσενικό μας μια 30αριά κιλά, έχουν κάνει 10 ημέρες λάθος στην ημερομηνία γέννησης... Δηλαδή είναι μικρότερα.
Εμείς τους δίνουμε τώρα Royal Canin Junior αλλά ούτε καν καταφέρνουν να τρώνε το σύνολο των γραμμαρίων που αναγράφει... Πφφφφ
Δεν θα πολυανησυχούσα ή μέτραγα καμπύλες αλλά έτυχε να δω 3μηνα Βέλγικα που είναι τέρατα και τα δικά μου είναι σε μέγεθος πεκινουά προς το παρόν και σαφώς ελαφρύτερα απ'αυτό. Γι'αυτό άρχισα να ψάχνομαι...
Αλλά επειδή είδα μάνα-πατέρα και τα βέλγικα βγαίνουν ως 30κιλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα βγουν τίποτα γατιά στο τέλος... Μετά θα τρέχω να υιοθετώ κι άλλα :ROFLMAO:
Έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε (αν μας βοηθήσουν και τα γονίδια εννοείται) αλλά τώρα μας τα δίνει για 25κιλά ενήλικα που είναι σαφώς καλύτερα. Ο Άργος δε με τις πατουσάρες που διαθέτει (50% μεγαλύτερες από την Αύρα) έχω την ελπίδα ότι ίσως πάει και πάνω από τα 30...
4 μηνών (ίσως λιγότερο) ο Άργος 15,5 κιλά είναι πια μέσα στο πρότυπο!!! Yea!! Η κρυφή μου ελπίδα είναι ότι θα το ξεπεράσει... Μακάρι.
5 μηνών... Άργος 21 κιλά / Αύρα 17 κιλά
............ Έχουμε ελπίδες ίσως να βγει κι ο Άργος 40-50 κιλά σκύλος άραγε?? Ίσως...
Αν γίνει "λίγο πάνω" από τα 35, δηλαδή... 38-40 και πάλι είμαι πολύ πολύ πολύ ευχαριστημένη! ;)
Είναι όλα θέμα οπτικής.
Εγώ θα παραμείνω αισιόδοξη, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Ε....μήπως έχεις φάει ένα σκάλωμα να βγει ο σκύλος αυτό που φαντάζεσαι και όχι αυτό που είναι?

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
άλλο... "ελπίζω" κι άλλο... "έχω φάει σκάλωμα"!
Εσύ είχες φάει σκάλωμα μη σου βγει ο σκύλος κοντόχοντρος ή έλπιζες απλά να μην βγει?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το χα πάρει απόφαση από νωρίς και σταμάτησα να τον ταίζω με την προοπτική των 50 κιλών τελικού βάρους που είχαν οι (έστω και υποτιθέμενοι) γονείς του.
Κάνε κι εσύ το ίδιο, είναι απελευθερωτικό :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εσύ είχες φάει σκάλωμα μη σου βγει ο σκύλος κοντόχοντρος ή έλπιζες απλά να μην βγει?
Στην απίθανη περίπτωση που σοβαρολογείς, αν τύχαινε να δεις, τον...κοντόχοντρο από κοντά, θα ζήλευες πάαααααρα πολύ, έχω να σου πω :)

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
Το χα πάρει απόφαση από νωρίς και σταμάτησα να τον ταίζω με την προοπτική των 50 κιλών τελικού βάρους που είχαν οι (έστω και υποτιθέμενοι) γονείς του.
Κάνε κι εσύ το ίδιο, είναι απελευθερωτικό :)
Προς το παρόν πήρα απόφαση τα αφτιά. :) Σιγά σιγά θα πάρω και το μέγεθος αν χρειαστεί.
Παρόλα αυτά η ανάπτυξή τους, τους τελευταίους 4 μήνες που τα έχω έως σήμερα, τα έχει ανεβάσει σταδιακά από σκυλιά που θα γινόντουσαν 20 κιλά τελικό βάρος σε 30 κιλά τελικό βάρος... Why not λοιπόν και 35 ή 40...? Την ίδια καμπύλη ανάπτυξης παρακολουθώ εξ'αρχής (αυτή των σκύλων! χαχα) και δεν έχουν στρουμπουλέψει καθόλου για να πεις ότι τα μπουκώνω για να παραμυθιάζομαι.
Ίδωμεν, λοιπόν!
Η ελπίς έτσι κι αλλιώς πεθαίνει τελευταία και you cannot blame a girl for...hoping!

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
Στην απίθανη περίπτωση που σοβαρολογείς, αν τύχαινε να δεις, τον...κοντόχοντρο από κοντά, θα ζήλευες πάαααααρα πολύ, έχω να σου πω :)
Στην απίθανη περίπτωση που εσύ σοβαρολογείς, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είπα τον σκύλο (εγώ) κοντόχοντρο και είμαι σίιιιγουρη ότι θα ζηλέψω, ειδικά αν πρόκειται περί γομαρόσκυλου! :)
Έχω ήδη γράψει άλλωστε ότι σκεφτόμασταν ένα φεγγάρι να πάρουμε Ελληνικό Ποιμενικό κι αν θυμάμαι πρωτοξάδερφος των ΕΠ είναι κι ο σκύλος του αγαπητού κοντοχωριανού μου sea-mol

• Like
Reactions: sea-mol

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
κάτι Μετσοβόνε θυμάμαι... χαχαχα Πάει και καιρός που διάβασα το thread κι αλήθεια τα κάνετε όλα σεντόνια για να ξαναπάω πίσω για επανάληψη...
(Τώρα είπα Μετσοβόνε και θα μου λένε ότι έχω εμμονή και με τα τυριά, κάτσε να δεις) ;)

Αλλά βρε παιδιά μην τα μπερδεύουμε. Πρωτοξάδερφο είπα το σκύλο (αναφορικά με τον ΕΠ) και κοντοχωριανό τον sea-mol (αναφορικά με μένα).

• Like
Reactions: ioanna a

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
και για όσους τα παίρνουν όλα κυριολεκτικά Ποιμενικό Μετσόβου εννοώ όταν λέω ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ Μετσοβόνε.

• Like
Reactions: sea-mol

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
(Τώρα είπα Μετσοβόνε και θα μου λένε ότι έχω εμμονή και με τα τυριά, κάτσε να δεις) ;)
:ROFLMAO:
Απλώς να σου πώ οτι τα κτίβια σου έχουν πολύ γλυκά και εκφραστικά πρόσωπα, και ναι αν δεν φτάσουν τα κιλά που ήθελες υιοθέτισε ένα τρίτο. Θα συμπληρώσετε τα 50 κιλά αθριστικά.:p

Eraki

Well-Known Member
4 Μαϊου 2016
75
192
48
:ROFLMAO:
Απλώς να σου πώ οτι τα κτίβια σου έχουν πολύ γλυκά και εκφραστικά πρόσωπα, και ναι αν δεν φτάσουν τα κιλά που ήθελες υιοθέτισε ένα τρίτο. Θα συμπληρώσετε τα 50 κιλά αθριστικά.:p
Ευχαριστώ!!
Αλήθεια είναι κουκλάκια σκέτα (όχι που'ναι δικά μου - κουκουβά) αλλά είναι και καλά παιδιά από πάνω! Να φανταστείς έχουν σταματήσει τις πολλές ζημιές κι επιτέλους έχω πάλι φυτά και λουλούδια στον κήπο. Παντόφλα βέβαια δεν μένει αν κάνεις το λάθος να την ξεχάσεις έξω.
Το παίζουν μάγκες στους σκύλαρους του γείτονα και την αγέλη του τσοπάνη που περνάει από το δρόμο κάνοντας σαματά (γιατί βλέπεις μεγάλωσαν πια!), αλλά με τα παιδιά είναι πολύ υπομονετικά. Ειδικά ο μικρός μου που είναι μεγάλος τραμπούκος το τι τους κάνει δεν λέγεται όμως είναι ο κολλητός τους. Το χειρότερο δε είναι που έχω πετύχει τον πιτσιρικά να γλύφει τον Άργο στο κούτελο (αφού φαντάζομαι πρώτα έγλυψε ο Άργος το δικό του). Τι του λέω, τι δεν του λέω, αυτός δεν παίρνει από λόγια κι έτσι τώρα τον φωνάζω Μόγλη επειδή απ'ότι φαίνεται αυτό το παιδί θα μεγαλώσει με τους "λύκους" σαν "λύκος", κατά τη γνωστή ιστορία... Πιάνει με το ένα του χέρι αγκαλιά τον ένα σκύλο και με το άλλο χέρι τον άλλο κι αγναντεύουν όλοι μαζί τη θέα. Ο μικρός (2 ετών) ελάχιστα ψηλότερος πια από τα σκυλιά. Μόνο το ηλιοβασίλεμα τους λείπει...

• Like
Reactions: ioanna a