...και για να επιστρεψουμε στο θεμα,...οσο και να αγαπαμε τον σκυλο,την γατα,το λιονταρι και τον ρινοκερο...πεθαινουν παιδια επειδη δεν εχουν νερο να πιουν...τιποτε παραπανω.
Θα συμφωνήσω κι εγώ,
εν μέρει, μαζί σου Θοδωρή. Αλλά όχι εν γένει. Και μπορώ να το κάνω, έχοντας ασπρίσει λιγάκι τα μαλλάκια μου

και έχοντας γνωρίσει αρκετές καταστάσεις.
Λοιπόν, κάποιοι από εσάς ίσως έχουν καταλάβει ότι το χούι μου είναι να φροντίζω (στο μέτρο του δυνατού) να προστατευτούν αδέσποτα σκυλιά. Πολλοί μου έχουν πει το ίδιο επιχείρημα: "Μα υπάρχουν παιδάκια που δεν έχουν να φάνε κι εσύ βοηθάς τα σκυλάκια? Σίγουρα θα θέλεις ψυχίατρο". Η απάντηση είναι απλή, Θοδωρή, πολύ απλή:
"Η ζωή έχει δείξει ότι αρκετοί από αυτούς που βοηθούν τα σκυλιά, βοηθούν και ανθρώπους, βοηθούν εν γένει. Εκείνοι που κάνουν την προηγούμενη ερώτηση, δεν βοηθούν τα σκυλάκια, αλλά ΔΕΝ βοηθούν, σίγουρα, ούτε τους ανθρώπους". Κάνε τις παρατηρήσεις σου για μερικά χρόνια και εδώ είμαστε να μου ξαναπείς για τα ευρήματά σου.
Το ζήτημα είναι να έχεις τη διάθεση (με όποιο τρόπο μπορείς) να βοηθάς. Η Angelina Jolie και ο Bradd Pitt, όπως και ο Bill Gates και ο Waren Buffet, βοηθούν παιδιά και πεινασμένους. Η Brigitte Bardot και άλλοι, βοηθούν τα πονεμένα ζώα. Το ένα δεν έρχεται σε αντίθεση με το άλλο, δρουν συμπληρωματικά. Και, έτσι, έχει πιθανότητες ο κόσμος μας να γίνεται καλύτερος.
Εντάξει, ξέρω ότι όλοι μας "ερεθιστήκαμε" που η μακαρίτισα εκατομμυριούχος άφησε 3 εκ. δολάρια στα 2 (νομίζω δύο) σκυλάκια της. Είχε, όμως, σώας τας φρένας (δεν ήταν για ψυχίατρο, με την έννοια που το εννοούν οι περισσότεροι), γιατί άφησε και τη "νόμιμη μοίρα" στο γιό της (γύρω στις 600.000 USD, αν δεν κάνω λάθος), προκειμένου να μην μπορεί να "ρίξει" τη διαθήκη της. Τη "φασαρία" θα την κάνει ο γιός της, που δεν τα πήρε όλα και όχι τα "παιδάκια" της Αφρικής που δεν έχουν να πιούν ούτε νερό.
Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, είμαι σχεδόν σίγουρος. Η ΕΙΔΗΣΗ είναι ότι δεν τα πήρε ο γιός της και όχι η εναλλακτική να πήγαιναν στα παιδάκια. Γεγονός που θα μας οδηγήσει, ενδεχομένως, σε άλλο θέμα - off-topic, δηλαδή
γιατί δεν τα άφησε στο γιό της. Οσοι από το forum έχουν παιδιά σε μετεφηβική ηλικία, ίσως προβληματιστούν...
Υ.Γ.: Ναι, 3 εκ. δολάρια είναι πολλά για 2 σκυλάκια και αυτό δείχνει την άκριτη "τρέλλα" που είχε, εν γένει. Απλά, θα μπορούσε (και θα έπρεπε - όπως κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιου που νιώθει ότι φτάνει κοντά στο τέλος) να αφήσει ένα καταπίστευμα, ικανό για να τα συντηρήσει ευτυχισμένα μέχρι το τέλος της ζωής τους. Ναι, αυτό μπρώ να το πω θετικά. Για τα υπόλοιπα χρήματα, δεν μου πέφτει λόγος, στα πλαίσια του dogforum.