Έκθεση Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών 23-24 Mαρτίου 2013


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Σημασια εχει να εχεις την υπομονη να του απαντησεις ακομα και αν ειναι ο 100στος που θα σε ρωτησει την ιδια παπαρια. Εγω προσωπικα απο καποια στιγμη και μετα δεν την παλευα με τις χαζοερωτησεις:-({|=.
Ακριβώς. Αν μπορούσαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί να καθοδηγούσαμε σωστά έστω και έναν ο καθένας.
Και εγώ σε κάποια φάση δεν άντεξα. Με άφησε και μόνο μου η γυναίκα μου και τα είχα πάρει κρανίο με τα περίεργα που με ρωτούσαν.
Φαντάσου τι ακουν οι εκτροφείς...
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η αληθεια ειναι οτι σε κανα 2 εκτροφεις βγαζω το καπελο οσο αφορα την υπομονη τους.

Και μαρεσε πολυ η ghost girl που ειχαν βρει ενα σημειο ψιλοτυφλο ειχαν ενα crate οπου δεν φαινοταν καλα τι εχει μεσα, βαζεις και ακουστικα να ακους τη μουσικουλα σου και εισαι ζεν. Θα το εχω στα υπ'οψην για την επομενη φορα.
 


ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εμεις λοιπον το Σαββατο πηγαμε πολυ καλα. πηραμε τα BOB, CAC και CACIB μας.
Η Κυριακη ηταν αρκετα απογοητευτικη μιας και η Λευκουλα στρεσαριστηκε για καποιο λογο μεσα στο στιβο και δεν παρουσιαστηκε σωστα. αγχωθηκα και εγω και δεν καταφερα να την βοηθησω να ηρεμεησει. next time!
η εμπειρια μου παρολα αυτα ειναι πολυ θετικη, η διοργανωση ηταν καταπληκτικη. πιστευω οτι σιγα σιγα με τετοιες διοργανωσεις θα μπορεσει να βοηθηθει ο χωρος της κυνοφιλιας αλλα και οι "κοινοι θνητοι" οπως λεει η mareco, προς τις σωστες κατευθυνσεις. ακομα και live streaming? ΜΕΓΑΛΕΙΑ λεμε!
θα συμφωνησω με τον pouf για το μεγεθος των στιβων. το Σαββατο δεν καταφεραμε να επιταχυνουμε σε σωστο trot γιατι δεν υπηρχε ο καταλληλος χωρος. Επισης με χαλασαν οι κολωνες μεσα στη μεση του κεντρικου στιβου.
Ερωτευτηκα την κοκονα του Βαγγελη και την Αιντα (mioritic) της Μαριας και χαρηκα για οσους καταφερα να δω και να μιλησω εστω και λιγο.
Silver sorry για το ρεκορ συντομης κουβεντας αλλα ηταν το αγχος πριν την παρουσιαση.
GRDANE ευχαριστω για την κουβεντα μας και συγχαρητηρια για την μικρη!
Δυστυχως δεν μπορεσα να το ευχαριστηθω οσο θα ηθελα, ιδιως την Κυριακη λογω ασθενειας της κορης μου που με αναγκασε να φυγω πολυ συντομα.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο mareco
Τελικά...μεγάλο ποσοστό "κοινών θνητών" δεν ήξερε ακριβώς τι ερχόταν να δει.
Είναι θετικό και μόνο το γεγονός, ότι βρέθηκαν εκεί μέσα.
Και θα είναι ακόμη πιο θετικό, αν φεύγοντας, έμαθαν τι ακριβώς ήρθαν να δουν
Συμφωνώ απόλυτα..και λίγο σεβασμός στα σκυλιά που διαγωνίζονται.., πρέπει να χάιδεψαν την μικρή μου δεν μπορώ να μετρήσω πόσοι..την ώρα που πήγε για την τουαλέτα της..την ώρα που ήθελε να χαλαρώσει κλπ..χωρίς να ρωτάνε καν.. Είναι πολύ θετικό η στροφή προς την κυνοφιλία..αλλά να κατανοήσουν πως αυτά τα σκυλιά είναι μία μέρα ολόκληρη εκεί..άλλα με περισσότερο στρες, αλλά με λιγότερο και άλλα με καθόλου (ανάλογα την εμπειρία..) και υπάρχουν στιγμές που απλά θέλουν να ξεκουραστούν..
Κάποιοι περαστικοί με τα παιδιά τους μου θύμισαν επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο..
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ωραία έκθεση
του χρόνου θα είναι σίγουρα καλύτερη
αυτήν την φορά ο κόσμος που ήρθε ως επισκέπτης ήταν πολύ καλύτερος από τους επισκέπτες της DIANA που δεν ρώταγαν αλλά έλεγαν πχ δείχνοντας ένα Τερβύρεν "Λάσι είναι.έχω κι εγώ.Να τα βάλουμε μία γέννα" στον εκτροφέα του που επέμενε ότι δεν είναι Λάσι!!!!
εγώ αν ευχαριστήθηκα κάτι ήταν που είχα στήσει την Μπέμπα σε ένα τραπέζι χτενίσματος και πέρναγαν όλοι και την κάτσιαζαν στο χάιδεμα και μάθαιναν
α) δεν είναι Τζάκ Ράσσελ ,τα τζάκ έχουν άλλο σχήμα και άλλη έκφραση (αν είχα και ένα τζάκ θα παρέδιδα σεμινάρια)
β)Είναι παλιά Ελληνική φυλή που πολύς κόσμος έχει σπίτι του αλλά δεν το ξέρει,πρέπει να ενημερωθούν και να υποστηριχθεί η φυλή
γ)Όχι δεν έχω κάρτα και δεν τα πουλάω ούτε έχω στόκ από κουτάβια ΟΥΤΕ είναι λογικό να έχει κάποιος κουτάβια όποτε του ζητάνε όπως και δεν είναι λογικό να ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ κανείς έμψυχα . η Εκτροφή συνίσταται στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ,στην αποδοχή του μοιράσματος του κόστους της και της ευθύνης της και αν θέλετε κουτάβι θα έρθετε σπίτι μου (ΟΧΙ δεν υπάρχει "εκτροφείο" ,οι σκύλοι είναι κοινωνικά όντα σε αντίθεση με τα κοτόπουλα πχ) να γνωριστούμε και να γνωρίσετε τι ευθύνη πάτε να αναλάβετε

οι Εκθέσεις έχουν ΚΑΙ αυτήν την λειτουργία ,της ενημέρωσης του κόσμου δηλαδή

Αρνητικά που κατά βάση θεωρώ θετικά
ΔΕΝ μπόρεσα να δώ τελικά (από τον πολύ κόσμο)
ΔΕΝ ήξερα αν θα προλάβω να παρουσιαστώ στον στίβο που έπαιζα έγκαιρα λόγω "μποτιλιαρίσματος" στους διαδρόμους
ΔΕΝ ήξερα αν θα προλάβω να φτάσω στην ....τουαλέτα έγκαιρα !!!! για τον ίδιο λόγο

Γενικά πολύ ωραία μπράβο εύγε και εις ανώτερα σε όλους μας


@Kango1 δεν σχολιάζω που δεν συναντηθήκαμε (κρίμα) (την επόμενη φορά)
αλλά αυτό που λές κατανοητό και σεβαστό το δίχως άλλο
αλλά οκ ,θα μπορούσες να το έχεις κάπου πιο καβατζωμένο το σκυλί εφοσον ήθελε την ησυχία του και να είσαι πιο "απότομη" παρά ευγενικά και να ζήταγες να ΜΗΝ το χαιδέψουν .
παρόμοιο πρόβλημα είχαν και κάτοχοι φυλών που θέλουν πολύ χτένισμα και μόλις ήταν το σκυλί έτοιμο κάποιος θα το έκανε χάλια με τα χαιδέματα
αλλά οκ!!!! :) κι εμείς κάποτε έχουμε υπάρξει άθελά μας αγενείς ........... peace !!!
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Ούτε θυμάμαι, σε πόσους εξήγησα, ότι δεν χαρίζονται σκυλιά στην έκθεση, και για ποιόν λόγο δεν χαρίζονται.
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ούτε θυμάμαι, σε πόσους εξήγησα, ότι δεν χαρίζονται σκυλιά στην έκθεση, και για ποιόν λόγο δεν χαρίζονται.
:D :D :D

χωρίς πλάκα τώρα.........
να πετάξω μιά ιδέα - μπορεί και μπαρούφα......
μήπως να είχατε την επόμενη φορά ένα άλμπουμ με φωτό από τα αδέσποτα προς υοθέτηση απ το fazoo και τις άλλες φιλοζωικές (???)........
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Μα...υπήρχε στην είσοδο, περίπτερο του stray.
Τους έστελνα εκεί :p

Αλλιώς...δεν νομίζω ότι είναι εφικτό, να στήσεις stand με φωτό αδέσποτων :rolleyes:
Θα το 'χω υπόψιν μου όμως, καλού-κακού.

Εγώ πάντως, την προπαγάνδα μου την έκανα, όπου μ'έπαιρνε :)
 




koyrsaros_gr

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
59
3
Πρωτη φορα επισκευτηκαμε εκθεση τετοιου τυπου.
Ναι για εμας ηταν μια εκθεση οπου την επισκευτηκαμε απο περιεργια(σαν να πηγαμε στο zoo) αλλα και να δουμε και να θαυμασουμε καποιες ρατσες που δεν τις συναντας καθε μερα στην ζωη σου καθως και τον τροπο που τις αξιολογουν και διαγωνιζονται τα σκυλια αυτα.
Με το μυαλο του αδαη, του ανενημερωτου θελω να πω το εξης.
Ισως τετοιες εκθεσεις , λεω ισως , να μην πρεπει να ειναι ανοιχτες για το κοινο. Οι περισοτεροι συμμετεχοντες (εκτροφεις και μη) τρομακτικα στρεσσαρισμενοι για την προετοιμασια του τετραποδου φιλου και την σωστη παρουσια του στον στιβο μοιραζαν δολοφονικες ματιες σε οποιον τυχον πλησιαζε στο μερος τους μην τυχον και χαιδεψουν ,στρεσαρουν η αναστατωσουν το σκυλι (και με το δικιο τους να πω) κανοντας αρκετους να αισθανθουν αβολα με την παρουσια τους εκει. Ποσο ακομα να τολμησεις να ρωτησεις περι ρατσας, ηλικιας κλπ.
Οι εταιριες εισαγωγης και πωλησης προιοντων που εκθεταν τα προιοντα τους εκει(πλην ελαχιστων εξαιρεσεων), μονο τους ενδιαφερον ηταν οι εκτροφεις και η πωληση χοντρικης καθως σε καθε μας ερωτηση για καποιο προιον (οπου για εμας ηταν πρωτη φορα που τα συνανταμε ) μολις μαθαιναν οτι ειμασταν απλως επισκεπτες προσπαθουσαν με τον τροπο τους να ληξουν την συζητηση μιας και δεν ειμασταν το target group που τους ενδιεφερε ασχετα αν οι τελικοι καταναλωτες τον προιοντων τους ειμαστε εμεις.
Ακομα και το περιπτερο των εκπαιδευτων ελλαδος ηταν κενο με ενα τραπεζακι μονο στο κεντρο με 2 εντυπα.
Παρολα αυτα δεν μετανιωσαμε που πηγαμε στην εκθεση, ειδαμε αλλα δεν μπορω να πω οτι εμαθα και τιποτα.Ισως την επομενη φορα.
Ενα μπραβο παντως σε ολους για την οργανωση και συμετοχη στην εκθεση, τα σκυλια εδειχναν να ειναι χαρουμενα με την εκει παρουσια τους και αρκετοι ιδιοκτητες εδειχναν περήφανοι για τα σκυλια τους και το τελικο αποτελεσμα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Δεν είναι όλοι οι εκτροφείς έτσι. Παρόλο το στρές τους πολλοί είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με τον κόσμο, το έχω δει με τα μάτια μου. Την άλλη φορά είχαμε πιάσει συζήτηση με έναν κριτή και με μεγάλη ευχαρίστηση μου εξηγούσε πράγματα που δεν γνώριζα, ξένο βέβαια αλλά δεν έχει σημασία.
Ο άσχετος κόσμος έχει την ευκαιρία εκεί να δει τι είναι ο εκτροφέας έστω και λίγο, να δει την διαφορά με τα πετ σοπ. Ακόμα και τα άπειρα μάτια ενός θεατή μπορούν να δουν την διαφορά εκτροφικού και πετσοπάδικου καθαρόαιμου.
Εγώ νομίζω ότι οι εκθέσεις προσφέρουν πολλά στον κόσμο που τις επισκέπτεται. Κατ'αρχάς είναι μια γιορτή και για τον σκύλο, θέλω να πιστεύω. Λάμπουν τα σκυλιά στον στοίβο, ο κόσμος τα κοιτάζει με δέος και θαυμασμό, ο κόσμος έρχεται σε επαφή με μια ομάδα ανθρώπων που τον σκύλο τους και τον σκύλο γενικά τον έχουν ψηλά. Αυτό για μένα έχει αξία ανυπολόγιστη.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εξαρτάται και από την ώρα βέβαια που θα πάς-λίγο πρίν τα τελικά ας πούμε ,είναι κάπως τεταμένα τα πράγματα .......
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
ααααααα...τι πάσα μου έδωσες τώρα, που ξέχασα.........

Πόσοι, μα πόσοι ήρθαν μετά τις έξι-εξήμιση και στράβωναν, γιατί δεν έβρισκαν τις φυλές που ήθελαν :eek:
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Α ναι;
Καλά...δεν πειράζει. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως, που θα 'λεγε κι ο Johnk :p
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε τότε
πολύ καλά είναι που έρχονται άσχετοι στις εκθέσεις - καλό είναι όλοι να οπλιστούν με ψυχραιμία και όρεξη και να ενημερώσουν όσο περισσότερους γίνεται!!!!
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ νομίζω ότι οι εκθέσεις προσφέρουν πολλά στον κόσμο που τις επισκέπτεται. Κατ'αρχάς είναι μια γιορτή και για τον σκύλο, θέλω να πιστεύω. Λάμπουν τα σκυλιά στον στοίβο, ο κόσμος τα κοιτάζει με δέος και θαυμασμό, ο κόσμος έρχεται σε επαφή με μια ομάδα ανθρώπων που τον σκύλο τους και τον σκύλο γενικά τον έχουν ψηλά. Αυτό για μένα έχει αξία ανυπολόγιστη.
Σίγουρα οι εκθέσεις προσφέρουν πολλά στον κόσμο, όπως ακριβώς το είπες.
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι είναι μια γιορτή ΚΑΙ για τον σκύλο...και αμφιβάλλω αν ο σκύλος αισθάνεται τον θαυμασμό και το δέος των ανθρώπων που τον βλέπουν ...αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Σίγουρα οι εκθέσεις προσφέρουν πολλά στον κόσμο, όπως ακριβώς το είπες.
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι είναι μια γιορτή ΚΑΙ για τον σκύλο...και αμφιβάλλω αν ο σκύλος αισθάνεται τον θαυμασμό και το δέος των ανθρώπων που τον βλέπουν ...αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Δεν το διατύπωσα σωστά, δεν εννοούσα πάντως ότι ο σκύλος το νοιώθει ή το απολαμβάνει. (αν και έχω δει σκύλο να απολαμβάνει τον θαυμασμό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, σίγουρα όχι σε συνθήκες στρες όπως μία έκθεση) .
Αυτό που εννοούσα όμως είναι ότι ο σκύλος είναι πρωταγωνιστής και αυτό ειδικά σε χώρες με τόσο ανεπτυγμένη κυνοφιλική παιδεία όπως η δική μας είναι θετικό..
Όσο για την γιορτή και για τον σκύλο που είπα, εννοούσα ότι θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνονται όλα για το κέρδος αλλά και για την αγάπη προς τον σκύλο. Όχι ότι ο σκύλος διασκεδάζει τις ημέρες των εκθέσεων..
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Αν παίρνει αγάπη, τον σεβαστείς και δεν το κάνεις για να εκπληρώσεις την δικιά σου ματαιοδοξία θεωρώ πως και εκείνος περνάει καλά. Σαφώς δεν του λένε τίποτα τα βραβεία και οι κορδέλες, απλά θα χαρεί με την δική σου χαρά. Και είδα συγκινητικές στιγμές με πολλά σκυλιά και τους χειριστές τους, όταν κατέβαιναν από το βάθρο.
 


silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
εμεις λοιπον το Σαββατο πηγαμε πολυ καλα. πηραμε τα BOB, CAC και CACIB μας.
Η Κυριακη ηταν αρκετα απογοητευτικη μιας και η Λευκουλα στρεσαριστηκε για καποιο λογο μεσα στο στιβο και δεν παρουσιαστηκε σωστα. αγχωθηκα και εγω και δεν καταφερα να την βοηθησω να ηρεμεησει. next time!
η εμπειρια μου παρολα αυτα ειναι πολυ θετικη, η διοργανωση ηταν καταπληκτικη. πιστευω οτι σιγα σιγα με τετοιες διοργανωσεις θα μπορεσει να βοηθηθει ο χωρος της κυνοφιλιας αλλα και οι "κοινοι θνητοι" οπως λεει η mareco, προς τις σωστες κατευθυνσεις. ακομα και live streaming? ΜΕΓΑΛΕΙΑ λεμε!
θα συμφωνησω με τον pouf για το μεγεθος των στιβων. το Σαββατο δεν καταφεραμε να επιταχυνουμε σε σωστο trot γιατι δεν υπηρχε ο καταλληλος χωρος. Επισης με χαλασαν οι κολωνες μεσα στη μεση του κεντρικου στιβου.
Ερωτευτηκα την κοκονα του Βαγγελη και την Αιντα (mioritic) της Μαριας και χαρηκα για οσους καταφερα να δω και να μιλησω εστω και λιγο.
Silver sorry για το ρεκορ συντομης κουβεντας αλλα ηταν το αγχος πριν την παρουσιαση.
GRDANE ευχαριστω για την κουβεντα μας και συγχαρητηρια για την μικρη!
Δυστυχως δεν μπορεσα να το ευχαριστηθω οσο θα ηθελα, ιδιως την Κυριακη λογω ασθενειας της κορης μου που με αναγκασε να φυγω πολυ συντομα.
Ούτε λόγος! Συγχαρητήρια για τις διακρίσεις σας:)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc