Έλλειψη ακοής και προσανατολισμού

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
Kαλησπερα!! εχω μια μποξερινα, 3 χρονων σχεδον κ ζω μονιμα σε νησι. Την Κυριακη του Πασχα τα ξημερωματα καποιοι "φιλοι" θεωρησαν αστειο να ριξουν ενα δυναμιτακι εξω απο την πορτα του δωματιου που κοιμομουν εγω, ο φιλος μου κ το σκυλι. Με το "μπαμ" το σκυλι πεταχτηκε κ ανεβηκε στο κρεβατι και μολις ανοιξε την πορτα ο φιλος μου να δει τι γινεται, η κακομοιρα εξαφανιστηκε. Την βρηκαμε μετα απο 5 ωρες περιπου σε αλλο σπιτι. Απο τοτε δεν δειχνει φοβισμενη, βεβαια δεν μπαινει με τιποτα πια στο δωματιο, ομως δειχνει να μην ακουει.. Ανταποκρινεται κ σηκωνει αυτια μονο οταν προσποιουμαι οτι φωναζω καποιο γατι (ψιτ ψιτ), η΄οταν σφυριζω.. Δεν αντιδρα ουτε στο "παμε βολτα" ουτε στο "παμε να φαμε" , ουτε οταν της μιλαμε..Παρ'ολα αυτα περα απο τη φοβια με το δωματιο, ειναι χαρουμενη, ορεξατη οπως παντα, πχ σημερα ετρεχε κ επαιζε περιπου 5 ωρες στην παραλια..
Γνωριζετε αν υπαρχει περιπτωση να προκληθηκε προβλημα ακοης απο το δυναμιτακι?? ηταν ακριβως εξω απο την πορτα κ αυτη κοιμοταν μεσα, διπλα στην πορτα..Ειναι ικανη αυτη η ενταση να προκαλεσει βλαβη?? Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι παροδικο κ αν ναι, ποσο διαρκει αυτο συνηθως κ εγω τι πρεπει να κανω????
ευχαριστω!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
319
Lund, SE
Όπως το περιγράφεις πάντως σε 'μενα μοιάζει με επιλεκτική απώλεια ακοής. Δεν ξέρω να σου απαντήσω κάτι περισσότερο.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα κι από μένα....
Εδώ εμείς κουφαινόμαστε από τέτοιες......εξυπνάδες......Έστω και παροδικά....
Εκεί που μένεις δεν υπάρχει κάποιος γιατρός να συμβουλευτείς;;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τους "φίλους" τους έκανες μαύρους; :mad:
Να ρωτήσεις οπωσδήποτε γιατρό έστω και τηλεφωνικά. Ελπίζω να είναι κάτι παροδικό.

irouki

Member
28 Απριλίου 2011
8
0
Δυστυχως στο νησι δεν εχουμε κτηνιατρο.. μιλησα ομως με το γιατρο της τηλεφωνικα, μου ειπε οτι πιθανα ειναι κατι παροδικο (οπως λεει συμβαινει με εμας μετα απο μια συναυλια για 2-3 μερες) , να περιμενω λιγες μερες ακομα μηπως κ επανελθει. Ειπε οτι αν υπηρχε τραυμα, η' ριξη τυμπανου θα ειχαμε κ ζημιες στο σπιτι απο την κροτιδα. Επισης, αν υπαρχει μικρη πληγη, το πιο πιθανο ειναι να ιαθει με τον καιρο. Σημερα παντως μου φαινεται λιγο καλυτερα -η' ετσι θελω να πιστευω- το πτερυγιο αντιδρα στο θορυβο, παλαμακια, παιχνιδι που κανει σκουικ σκουικ (!), κ μια δυο φορες κ στη φωνη μου. Η ιδια ομως δεν γυριζει το κεφαλι της, η' ψαχνει την πηγη σε ασχετη κατευθυνση.. Ο γιατρος παντως ειπε οτι εφοσον αντιδρα το πτερυγιο, αυτο ειναι πολυ θετικο κ θελει απλα χρονο. Εννοειται πως το ψυχολογικο της προβλημα ειναι το δωματιο, χθες ο φιλος μου την καταφερε να μπει μετα απο μιση ωρα χαδια κ σιγα σιγα προς τα εδω. ομως σε ενα τεταρτο ηθελε παλι να φυγει.. :(
Δεν πειραζει, υπομονη υπαρχει αν ειναι να πανε ολα καλα, οπως επισης υπομονη υπαρχει για να ανταποδωσουμε κ την "πλακιτσα" !!!! ..ηδη ο ενας εχει ξεφουσκωτα λαστιχα.. ;)
Ευχαριστω για την ανταποκριση!!!!!!