Έντονη απώλεια τρίχας!!

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ρε παιδια ξερεις κανεις ποσο καιρο θα κρατησει αυτη η κατασταση?
Δεν την παλευω αλλο!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμάς την τελευταία φορά κράτησε 2 μήνες... τώρα αν έχει να κάνει με την τροφή που τάιζα τότε (ProPlan) και συνέπεσε με την περίοδο μαδήματος, δεν ξέρω...

Βούρτσιζε περισσότερες φορές τη μέρα και αν έχει καιρό να τον κάνεις μπάνιο κάνε τον και ένα μπανάκι να πέσει η τρίχα πιο γρήγορα!

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
2 μηνες!!!! Με σκοτωσες.... Ειναι ηδη 10 μερες και τα εχουμε παιξει ηδη!!!
Εχω φαει ολες τις συνταγες μαγειρικης με βασικο προιον την τριχα!!!

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Να διαλέγετε ζωα που δεν μαδανε, αμα δεν αντέχετε την τρίχα, τη καταληλη ταπετσαρία στα έπιπλα, στο αυτοκίνητο, να μαθετε να ζήτε στο κρύο, γιατί σκυλι που χάνει τρίχα και μαλί δεν πάνε ευκολα μαζί, και όσο αφορά τη βούρτσα εξαρτάται απο το σκύλο και τη ποιότητα τριχώματος

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι να κάνουμε? Οι σκύλοι δυστυχώς μαδάνε. :) Δυστυχώς πρέπει να βουρτσίζεις τον δικό σου συχνά και ίσως να του δίνεις σκυλίσια ενισχυμένα Ωμέγα-3 που κάνουν καταπληκτικό τρίχωμα. Και κάθε φορά που θα μαζεύεις τρίχες και θα κλαις, σκέψου εμένα την κακομοίρα με τις εννιά μπουκωμένες σκούπες και τα κουβάρια μαλλί που βγάζουν πουλόβερ και κάλτσες και χαμογέλα. :) Άλλωστε τα καλά του σκύλου είναι περισσότερα από τα κακά...

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ηδη η τροφη που περνει ειναι ενισχυμενη απο Ω3
Το τριχωμα του ειναι φοβερο και ως τωρα απο μαδημα τα
πηγαιναμε μια χαρα. Απλα ειναι αυτη η περιοδος τωρα που τα εχω
παιξει λιγο!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
24/7 & 365/έτος!! :( Εκτός άμα πρόκειται για άνοιξη ή φθινόπωρο που είναι η εποχή του σούπερ μαδήματος που χτενίζεις και φεύγουν όχι απλώς τούφες αλλά μαξιλάρια έτοιμα!! Και είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για αρρώστεια διότι το Μουφ είναι μια χαρούλα, η κτηνίατρος το θεωρεί φυσιολογικό, τα ίδια έκανε σε όλη του τη ζωή σύμφωνα με τα όσα λένε οι ανάδοχοί του και έχει εκείνο το σούπερ πυκνό τρίχωμα. Αφού να φανταστείς τις προάλλες είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι κάπως, κάπου η μοκέτα είχε λερωθεί μέχρι αηδίας και δεν καθάριζε και θα έπρεπε να αλλαχθεί. Καθόλου. Την πέρασα με δυο σκούπες (Oreck & Miele) στα 1800 Watt και έγινε κάτασπρη! Και ναι, σκουπίζω συχνά και περνάει και το ρομπότ, που επίσης μπουκώνει, δις ή τρις ημερησίως...

Όπως λέει και η σοφή παροιμία των κυνόφιλων απανταχού Αμερικής: gotta LOVE those hairballs!!

Edit: Πάνο, και του Μουφ η τροφή είναι ενισχυμένη από Ω3. Παίρνει όμως κι από πάνω (λόγω δυσπλασίας) και ωφελεί και το τρίχωμα. Και ναι, το καταλαβαίνω απολύτως ότι τα έχεις παίξει λίγο, φυσιολογικό είναι, όλοι τα παίζουμε μπροστά στην τρίχα. Μιλάμε τώρα για support group των ομοιοπαθών εδώ μέσα. :)

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Παιδια ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη
Σε λιγο καιρο παντως θα ανοιξω μαγαζι με κουβερτες απο
φυσικο μαλλι!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδια ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη
Σε λιγο καιρο παντως θα ανοιξω μαγαζι με κουβερτες απο
φυσικο μαλλι!!!
Πλάκα πλάκα στην Αμερική κάποιες κυρίες ήδη άνοιξαν μπίζνα με μαλλί από samoyed :D Φτιάχνουν γάντια, κασκόλ, τσάντες...

Να καλή ιδέα Sara :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πλάκα πλάκα στην Αμερική κάποιες κυρίες ήδη άνοιξαν μπίζνα με μαλλί από samoyed :D Φτιάχνουν γάντια, κασκόλ, τσάντες...

Να καλή ιδέα Sara :D
Μπα, είμαι τούβλο από πλέξιμο. Εδώ προσπαθώ να μάθω να ράβω και γίνεται χαμός. Πάντως όντως, η Miele έτσι όπως ρουφάει τις τρίχες τις στρίβει κιόλας σα να 'ναι ρόκα και το όλον μοιάζει σαν αυτά τα αφράτα μαλλιά που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν ακριβό κασκώλ!!

leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Εμένα το lab μου μαδάει συνέχεια και πολύ. Είναι 10 μηνών. Είχα ακούσει πως μαδάνε γενικά λίγοκαι απλά 2 φορές το χρόνο πάρα πολύ. Αλλά δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο. Τι λέτε κι εσεις; Σκουπίζουμε 2-3 φορές την ημέρα.

leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Τι τροφή δίνεις και κάθε πόσο το βουρτσίζεις;
εχω αλλαξει διάφορες γιατί τις βαριότανε (pedigree,friskies,frolic) κ την τελευταία βδομάδα τρώει royal junior labrador. Τον βουρτσιζω σπάνια γιατί δεν καθόταν, δηλαδη καθε φορα που εκανε μπανιο μονο. Τις τελευταιες 3-4 μερες τον χτενιζω καθημερινά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή πρόσφατα ξεκινήσατε μια τροφή καλής ποιότητας, θέλει χρόνο να φανεί το αποτέλεσμα. Επίσης μην αμελείτε το βούρτσισμα! Είναι σημαντικό! Κατά τ'άλλα υπομονή :)