Έντονη ενόχληση και περίεργη συμπεριφορά.

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη εμπειρία που μου συνέβη σ’ ένα κομμωτήριο σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Λοιπόν, πριν από μία εβδομάδα πήγα να κουρέψω το σκυλάκι μου, ένα Maltese 11 μηνών σ’ ένα pet shop στη Θεσσαλονίκη, περιοχή 25[SUP]ης[/SUP] Μαρτίου και Σόλωνος το όνομα αυτού ( Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ). Το έχω κουρέψει άλλη μια φορά στο παρελθόν σε άλλο κομμωτήριο σκύλων και παρακολουθούσα τη διαδικασία, μετά το πέρας αυτής το σκυλάκι συμπεριφερόταν φυσιολογικά και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Αυτή τη φορά μόλις πήγα στο pet shop που αναφέρθηκε παραπάνω πίστευα πως θα ήμουν παρών κατά την προετοιμασία, ενώ μου έλεγαν επίμονα να αποχωρίσω με τη δικαιολογία ότι θα ήταν χειρότερα αν βρισκόμουν εκεί λέγοντας μου ότι θα έκλαιγε και δεν θα ήταν ήρεμη. Δυστυχώς αφού επέμεναν αρκετά, έφυγα από το κατάστημα και επέστρεψα μετά από μια μισή ώρα. Μόλις πήγα να το πάρω είδα κούρεμα του και συνειδητοποίησα ότι δεν είχε γίνει όπως το ήθελα και είχαμε συζητήσει αλλά δεν είπα τίποτα. Όμως όταν πήγα σπίτι το σκυλί άρχισε να τρέμει (πράγμα που δεν ξέρω που οφείλεται ) και δεν είχε καθόλου όρεξη για παιχνίδι το οποίο μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι πολύ ενεργητική και παιχνιδιάρα. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι είχε μια μεγάλη πληγή ανάμεσα στα μουστάκια της, επίσης ο πισινός της ήταν έντονα ερεθισμένος με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην μπορεί να καθίσει λόγω μεγάλης ενόχλησης. Το ίδιο ερεθισμένη είναι στη περιοχή του λαιμού και των αφτιών.
Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες και παρόμοιες καταστάσεις. Τέλος όποιος από εσάς έχει κάποια συμβουλή ή έστω κάτι να επισημάνει παρακαλώ μοιραστείτε το .
Κάποιες φωτογραφίες του σκυλιού πριν από το κούρεμα :
1932124_599313633488988_1814416567_n.jpg1800982_599313623488989_488892087_n.jpg

Φωτογραφίες μετά από κούρεμα :
1960317_599314336822251_319872160_n.jpg1961415_599314340155584_398260643_n.jpg1947817_599314333488918_1605731673_n.jpg

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παρε τους και ριξε καντηλια, μην χαριστείς.... δεύτερο κρούσμα που ακουω και δαιμονιζομαι.
Επρεπε να την παρεις και να φύγεις αφού δεν σε αφηναν να μεινεις μεσα.

Από εκει και περα δες τις πληγες της στο μουσούδι, καθαρισε την και βάλε καποιο αντισηπτικό (octanisept, Κλπ) και για οπου ειναι ερεθισμένο το δερμα μηπως αν σου πει ο κτηνιατρος καμια αλοιφουλα

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Την κουρεύω γιατί μεγαλώνουν τα μαλλιά μπαίνουν μέσα στα μάτια της και κοκκινίζουν.Δεν δέχεται τα λαστιχάκια γιατί την ενοχλούν και τα βγάζει. Την προηγούμενη φορά δεν είχα κανένα πρόβλημα, να και φωτογραφία :
1961368_600195950067423_2066938176_n.jpg

ghelly,Δεν τους πήρα τηλέφωνο θέλω να πάω εκεί να δω τον χώρο που την είχαν γιατί κάτι μου λέει ότι δεν είναι και τόσο καθαρός. Επίσης αν τους τα πω από το τηλέφωνο δεν θα ασχοληθούν και πολύ ενώ αν πάω εκεί μπορεί να έχει κόσμο και να σώσω κάποιο σκυλάκι.Όσο για τις πληγές της βάζω αλοιφή παρ'όλα αυτά όμως ακόμα έχει ενοχλήσεις στον πισινό της.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καταρχην καλως ορισες. Ευχαριστουμε που μοιράστηκες τη δυσαρεστη εμπειρία σου μαζι μας. Ξεαγχώσου εαν εισαι αγχωμενη διοτι δεν αποτελει σοβαρο προβλημα, αντιλαμβανομαι βεβαια οτι ειναι ενοχλητικό και δυσάρεστο το συμβάν. Στη θέση σου θα πηγαινα το σκυλάκι εκει, θα ζητουσα εξηγησεις, θα μαθαινα ποιος ειναι ο υπευθυνος και θα απαιτουσα αν μη τι αλλο μια συγνωμη και τα εξοδα του κτηνιατρου + του σκευασματος για την αντιμετωπιση των ερεθισμων.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το μαλλι απαξ και το κουρεψεις μια φορά, αυτο στη μυτη, πρεπει να το χτενιζεις διαρκως μετά για να μην στραφεί προς τα μάτια. Με το μαλλι η πρωτη φωτογραφία της μου αρεσε!!! μετα χμ, δεν ειμαι των κουρεμένων.... Στο σώμα γιατι να την κουρεψεις, ασε το να της προσφερει και ασφάλεια από τις καιρικες συνθηκες. Λιγο βουρτσισματάκι και ειστε οκ!!!
Αν μπορείς να πας να τους διαολοστείλεις, μαζι σου, ορμα! Το τηλ το ειπα επειδη και για το κουρεμα δεν μιλησες και δεν μου εδειξεις "τσαμπουκαλιδικο" ατομο!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Χάλια το έκανε το καημένο..
Ο ερεθισμός στον πισινό, γύρω απ τον λαιμό και τα αυτιά, είμαι σχεδόν σίγουρη πως είναι λόγω της μηχανής! Και άμα ξύνεται κιόλας θα γίνει ακόμα χειρότερα. Η πληγή ανάμεσα απ' τα μουστάκια της ίσως από το ψαλίδι έτσι όπως θα προσπαθούσε η άσχετη κομμώτρια να το πιάσει..

Το έχω περάσει κι εγώ με τον μικρό.. Πλέον επειδή δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά σε σωστό γκρούμερ, τον γκρουμάρω μόνη μου και έχω ησυχάσει! Ντάξει στην αρχή πειραματιζόμουν και μέχρι να πάρω τον αέρα δεν έβγαιναν και πολύ καλά τα κουρέματα αλλά πλέον είμαστε σε καλύτερη μοίρα! :p
Οπότε αν δεν μπορείς να βρεις έναν σωστό επαγγελματία κομμωτή σκύλων θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να διαβάζεις λίγα πράγματα να δεις και κανένα βίντεο στο youtube και να το ξεκινήσεις μόνη σου!

Τώρα όσο για τρέμουλο και την ατονία μπορεί να οφείλεται σε νάρκωση ή μέθη που μπορεί να της έκανε για να μην κουνιέται.. Αλλιώς ίσως είναι ψυχολογικό του σκύλου, γιατί όσο κι αν ακούγεται αστείο τα μακρύτριχα σκυλιά όταν κουρεύονται γουλί αισθάνονται πολύ ανασφαλή.
Καλό θα ήταν γενικά όταν την πας για κούρεμα να μην την ξυρίζουν γουλί.Πέρα απ' το ότι κάνει κακό στην τρίχα, ο σκύλος είναι πολύ εκτεθειμένος στο κρύο ή την ζέστη χωρίς το μαλλί του.Πέρα απ' το ότι μπορεί να κάνει δερματικά..
Ας της τα παίρνουν λίγο με το ψαλίδι! Και επίσης θα απαιτείς να είσαι μπροστά! Άμα δεν το δέχονται παίρνεις τον σκύλο και φεύγεις και πας αλλού.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Την κουρεύω γιατί μεγαλώνουν τα μαλλιά μπαίνουν μέσα στα μάτια της και κοκκινίζουν.Δεν δέχεται τα λαστιχάκια γιατί την ενοχλούν και τα βγάζει.
Τα μαλλιά στα μάτια, τι σχέση έχουν με το υπόλοιπο σώμα;
Γιατί παίρνετε μακρύτριχα και σκυλιά που η γούνα τους, απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση, αν δεν σκοπεύετε να τους την παρέχετε; Είχατε ενημερωθεί πριν την απόκτηση του σκύλου [από pet shop; από αγγελία;] για τις αυξημένες ανάγκες που έχει η γούνα τους; Και πόσο πολύ, μπορεί να έχει μακρύνει η τρίχα ενός κουταβιού, που εντός του πρώτου κιόλας χρόνου της ζωής του, έπρεπε να κουρευτεί ήδη δυό φορές; Μέσα στον χειμώνα; Το καλοκαίρι πχ, τι σκοπεύετε να της κάνετε; Γιατί αν συνεχίσετε έτσι, το έγκαυμα το έχετε σίγουρο.

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Ghostdoc, σε καμία περίπτωση δεν το κάνω για τα λεφτά με 50 ευρώ δεν θα γίνει το σκυλάκι μου όπως ήταν.Η ειρωνεία είναι ότι όταν πήγα εκεί μου έλεγαν ότι ήταν πολύ ήσυχο δεν ακούστηκε κ.α το καημένο πρέπει να ούρλιαζε από τον πόνο κι αυτό μ΄εκνευρίζει περισσότερο γι' αυτό άλλωστε θέλω να πάω εκεί.

ghelly,
Εννοείται ότι θα πάω. Προσπαθώ όσο μπορώ να την χτενίζω δεν κάθετε με τίποτα μόλις δει την χτένα εξαφανίζεται την βάζω στο πλυντήριο και πηδάει κάτω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
...το καημένο πρέπει να ούρλιαζε από τον πόνο κι αυτό μ΄εκνευρίζει περισσότερο γι' αυτό άλλωστε θέλω να πάω εκεί.

Να ούρλιαζε από τον πόνο, γιατί; Εχει πληγές; Εκτός ίσως αυτής που λες στην μουσούδα, που θα πρέπει να ήταν στιγμιαία η ενόχληση.

Προσπαθώ όσο μπορώ να την χτενίζω δεν κάθετε με τίποτα μόλις δει την χτένα εξαφανίζεται την βάζω στο πλυντήριο και πηδάει κάτω.
Αν δεν κάθεται σε σένα, να την χτενίσεις απλώς, πως θέλεις να κάθεται στους ξένους; Αν και...υπάρχει και περίπτωση, ένας γνώστης "ξένος" να μπορεί να την ηρεμήσει και να καταφέρει αυτό που πρέπει. Καταρχάς όμως, εσύ οφείλεις, να κάνεις τον σκύλο σου δεκτικό σε τέτοια "πειράγματα". Αλλιώς, θα πρέπει να διδαχθείς, να αναλάβεις μόνη σου, την φροντίδα του.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Εγω αμα εβλεπα το σκυλι μου ετσι θα παθαινα εγκεφαλικο!Δε μιλαω μονο για το απαραδεκτο κουρεμα, μιλαω και για αυτο που περιγραφεις οτι ενιωθε η μικρη σου.

Το πιο σωστο ειναι να επιβλεπεις την διαδικασια ΑΛΛΑ σε περιπτωση που το σκυλι σου φοβαται,κλαιει,δεν καθεται ησυχο βοηθαει να μην εισαι παρων(δυστυχως παιδια αυτο συμβαινει).
Απο τη στιγμη ομως που το σκυλακι σου δεν αντιμετωπιζει τετοιο θεμα να καθεσαι μεσα να επιβλεπεις.

Εγω επειδη δυστυχως ανηκω σε αυτην την κατηγορια που κλαιει κτλ κτλ , περιμενα 2μιση ωρες απεξω απο το μαγαζι αλλα ειχα καθαρο οπτικο πεδιο σε περιπτωση που αντιλαμβανομουνα οτι κατι πηγαινε στραβα να μπουκαρω μεσα.

Επισης καλο ειναι να μην αλλαζεις γκρουμερ για να μπορεσει να εμπιστευτει η μικρη και να μη νιωθει ανασφαλεια λογο αλλαγης περιβαλλοντος και ανθρωπων.

Αποψη μου, βρες εναν καλο και αξιολογο ανθρωπο να την πηγαινεις και ας κοστιζει και κατι παραπανω, ειναι απαραδεκτο να κουρευουν με μεθη(απο τι φαινεται) και με μηχανη ενα μαλτεζακι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Μην βγάζετε συμπεράσματα.

1. Ενας γκρούμερ, δεν κάνει μέθη, για να κουρέψει έναν σκύλο. Μόνο οι κτηνίατροι το κάνουν αυτό.
2. Οντως, πολλές φορές, επιβάλλεται να μην είναι παρών ο ιδιοκτήτης, γιατί συνήθως χειροτερεύει την κατάσταση. Περίπτωση ναι μεν, αλλά...
3. Πως δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, το σκυλάκι του θέματος; Αφού δεν κάθεται ούτε στην ιδιοκτήτριά του, για απλό χτένισμα. Δεν θα πάθει πανικό, σε ξένα χέρια, χωρίς καν να του έχουν κάνει κάτι;

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Αυτο δεν γνωριζω να στο απαντησω...

Το ζαλισμα , το τρεμουλο κτλ μπορει να υποδηλωνουν μεθη μπορει και οχι(να οφειλεται σε σοκ δηλαδη και φοβο).

Στα περισσοτερα κτηνιατρια και πετ σοπ ετσι κουρευουν παντως, με μηχανη και μεθη.
Ο σωστος ο γκρουμερ δεν κοιμηζει , δεν χτυπα και δε φωναζει στο σκυλο ποτε!
Αμα ο σκυλος δεν καθεται με καμια παναγια απλα στον δινουνε πακετο και φευγεις, δεν ρισκαρουν ουτε τα χερακια τους ουτε την υγεια του σκυλου.

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Μην βγάζετε συμπεράσματα.

1. Ενας γκρούμερ, δεν κάνει μέθη, για να κουρέψει έναν σκύλο. Μόνο οι κτηνίατροι το κάνουν αυτό.
2. Οντως, πολλές φορές, επιβάλλεται να μην είναι παρών ο ιδιοκτήτης, γιατί συνήθως χειροτερεύει την κατάσταση. Περίπτωση ναι μεν, αλλά...
3. Πως δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, το σκυλάκι του θέματος; Αφού δεν κάθεται ούτε στην ιδιοκτήτριά του, για απλό χτένισμα. Δεν θα πάθει πανικό, σε ξένα χέρια, χωρίς καν να του έχουν κάνει κάτι;
για το 3 σκελος της απαντησης σου μαρεκο, εγραφα και οταν ποσταρα ηδη ειχε αναρτηθει η απαντηση της κοπελας γιαυτο και το εγραψα.

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
OXI την πρώτη φορά που την είχα κουρέψει είχα πάει σε άλλο κομμωτήριο και όλα ήταν μια χαρά στην αρχή φοβόταν λίγο αλλά μετά στο μπάνιο και στο στέγνωμα το απολάμβανε.Εμένα με πουλάει και μ αγοράζει σε όποια τιμή θέλει ενώ στη κομμώτρια δεν έκανε τίποτα. Κι εγώ εγκεφαλικό έπαθα όταν την είδα. Δεν ξέρω τι μ έκανε να την αφήσω εκεί ενώ δεν ήθελα και φοβόμουν. Εννοείται ότι δεν θα πάω ξανά σ αυτόν τον εγκληματία..

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Frini, έχεις δίκιο κι αν ήμουν εκεί έστω και λίγο να την άκουγα να κλαίει θα την έπαιρνα κατευθείαν και θα έφευγα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ghostdoc, σε καμία περίπτωση δεν το κάνω για τα λεφτά με 50 ευρώ δεν θα γίνει το σκυλάκι μου όπως ήταν.Η ειρωνεία είναι ότι όταν πήγα εκεί μου έλεγαν ότι ήταν πολύ ήσυχο δεν ακούστηκε κ.α το καημένο πρέπει να ούρλιαζε από τον πόνο κι αυτό μ΄εκνευρίζει περισσότερο γι' αυτό άλλωστε θέλω να πάω εκεί.

μα δεν ειπα οτι το κανεις για τα λεφτα. Καμία σχεση. Το ειπα α) γιατι ειναι δικαιο οποιος φταιει αυτος να πληρωσει και β) για να τους τσουξει και να προσεχουν περισσότερο την επομενη φορα που θα εργαστουν τοσο ατσαλα και ανευθυνα

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Σωστά. Έτσι θα κάνω μπορεί να καταλάβουν το λάθος τους και να σταματήσουν να κουρεύουν αν έχουν λίγο ανθρωπιά μέσα τους..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Στα περισσοτερα κτηνιατρια και πετ σοπ ετσι κουρευουν παντως, με μηχανη και μεθη.
Ο κτηνίατρος το καταλαβαίνω. Ο πετσοπάς-γκρούμερ, είναι απαγορευτικό. Προσωπικά, δεν ξέρω κανέναν που να κάνει κάτι τέτοιο. Αν το κάνουν, είναι εγκληματικό και άξιο καταγγελίας.