Έρχεται το σαρ πέι μου




skordeal

Active Member
14 Ιανουαρίου 2011
36
0
Πριν αρκετά χρόνια είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου ένα κουταβάκι σαρ πέι μιας φίλης το οποίο είχε τύφο. Είχε λιώσει στους εμετούς και την δυάρια, αλλά ευτυχώς το πήγαμε πολύ γρήγορα στο γιατρό. Δεν μπορούσε να το κρατήσει γιατί δεν μπορούσε να του κάνει κάποιες ενέσεις που μας έδωσε ο κτηνίατρος για θεραπεία. Κάθε δεύτερη μέρα το πήγαινα και του έβαζε ορό υποδόρια στην κοιλίτσα του και καθημερινά του έκανα κάτι ενέσεις που μας είχε δώσει, υποδόρια και αυτές στο σβέρκο. Με πολύ φροντίδα, πολύ τύχη και συγκεκριμένη διατροφή (ρυζι βραστο γλασέ) το κουταβάκι έγινε περδίκι. Στο διάστημα αυτό τη δικά μου σκυλίτσα την φιλοξενούσε ένας φίλος. Πολύ μετά έμαθα ότι έπρεπε να είχα απολυμάνει το χώρο. Ευτυχώς στάθηκα πολύ τυχερός και δεν κολλήσαμε. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες καλή απολύμανση και πέταμα των αντικειμένων που είχαν έρθει σε επαφή με το άρρωστο ζώο.
την απιαιτουμενη απολυμανση την εχω κανει και την αντικατασταση τοθ εξοπλισμου του......συν πως θα εχει γινει το εβολιο του τυφου!!!
 


skordeal

Active Member
14 Ιανουαρίου 2011
36
0
Για μενα αν του εχεις αναφερει του εκτροφεα οτι το προηγουμενο κουταβι σου πεθανε απο τυφο δεν θα πρεπει να στο δωσει αν δεν ολοκληρωσει ολα του τα εμβολια αν θελει να ειναι σωστος και συνειδητοποιημενος σε αυτο που κανει.
πιστευω πως μεχρι τωρα πολυ σωστος και συνειδητοποηιμενος ηταν αν κρινω απο την μεχρι τωρα συμπεριφορα του.....να φανατστεις οταν μου ειχε συμβει το περιστατικο ηθελε να μου χαρισει ενα σαρπει 2 ετων που μπορει γι αυτον να μην σημαινει τπτ για μενα ομως πολλα !!!!επισης οπως εχω ενημερωθει τα 2 πρωτα εβολια ειναι αρκετα για να μην συντρεχει κινδυνος σε συνδιασμο με την σχολαστικι απολυμανση που εχω κανει και την αντικατασταση ολου του εξοπλισμου...........τωρα αν κανω λαθος.....ουδεις αλανθαστος
 




Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
πρεπει να ειναι 2 και κατι ημερες οταν θα ερθει!!!!
Κάνεις λάθος τότε για το ανοσοποιητικό του.
Δεν θα έχει αρκτετή προστασία, γιατί θα έχει κάνει μόνο το την πρώτη δόση εμβολίων, όχι ολοκληρομένα πρώτα εμβόλια. Είναι ακόμη επικίνδυνο να τον φέρεις σπίτι.

Ρώτα τον κτηνίατρο.
Η γνώμη μου είναι να τελειώσει όλα τα εμβόλια (και τα επαναληπτικά) εκτός της λύσσας και μετά από 15 μέρες να έρθει σπίτι σου.
Θα είναι λογικά 3ων μηνών και κάτι.

Μην ντρέπεσαι να πατήσεις πόδι σε κανέναν εκτροφέα (όποια και να είναι η φήμη ή η πείρα του) αν αυτό που θέλεις είναι για την υγεία του κουταβιού. Δεν υπάρχει ρίσκο να μείνει άλλον έναν μήνα στο εκτροφείο, ενώ υπάρχει ρίσκο (όσο μικρό και να πιστεύεις πως είναι, υπάρχει) να έρθει σπίτι σου νωρίτερα.

Τα εμβόλια τα αρχικά (2 μηνών) δεν προστατεύουν το ζώο. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε λόγος για τα επαναληπτικά (τα οποία και αυτά θέλουν λίγες ημέρες για να "πιάσουν", δεν λειτουργούν αμέσως, ως δια μαγείας).
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συμφωνω απολυτα με την dr zhivago! Και μην ξεχνας οτι τα sharpei εχουν οχι και τοσο καλο ανοσοποιητικο συστημα.
Νομιζω θα ειναι κριμα να ξαναπερασεις τα ιδια. Θα ταλαιπωρηθεις και εσυ και το κουταβακι σου. Εξαλλου μιλαμε μονο για ενα μηνα ακομα ισως και λιγοτερο !

Οσον αφορα το οτι χαριζει ενηλικα δεν μου κανει καμια εντυπωση, ουτε και εσενα θα επρεπε. Αγορασε ενα σκυλι το οποιο για καποιους λογους ειτε μορφολογικους ειτε υγειας δεν του "κανει" και ετσι ψαχνει να βρει ανθρωπο για να το χαρισει. Πολλοι το κανουν. Ξερεις και τα εξοδα συντηρησης ενος σκυλιου που δεν μπαινει στην αναπαραγωγη για να σου αποδωσει ειναι πολλα! ;)
 








Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ναι δικιας του!!!οκ παιδια θα τα σκεφτω ολα αυτα και θα πραξω αναλογα!!!
Και θα σου το φέρει στην Κέρκυρα ο ίδιος;

Γιατί δεν θέλεις να πας να δεις το εκτροφείο και να γνωρίσεις πολλά Σαρ-Πέι από κοντά;
Πότε θα σου ξαναδωθεί η ευκαιρία ;
Θα μπορέσει και ο εκτροφέας να σου κάνει μάθημα μορφολογίας πάνω σε ζωντανά παραδείγματα...

Δεν έχεις περιέργεια να γνωρίσεις τους γονείς του μικρού σου;
Με τον καινούργιο δρόμο είναι δίπλα σου η Θεσσαλονίκη!

Μου φαίνεται παράξενο. Εγώ πήγα Στοκχόλμη και Μόσχα για τα κουταβάκια μου...
αν ήταν Θεσσαλονίκη;;;; Πάρτυ θα έκανα από την χαρά μου!
 
Last edited:




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Γιατί δεν θέλεις να πας να δεις το εκτροφείο και να γνωρίσεις πολλά Σαρ-Πέι από κοντά;
Νομιζω οτι δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να βλεπεις μαζεμενες ολες τις ζαρες να παιζουν και εσυ να χαζευεις και να μαθαινεις! Τις αρπαζουμε αυτες τις ευκαιρειες! Στη Θεσσαλονικη ειναι το εκτροφειο του skordeal?
 


skordeal

Active Member
14 Ιανουαρίου 2011
36
0
οχι αθηνα αλλα κανει και συνιδιοκτισιες επιλεκτικα!!!!!!!! αυτο οντως ειναι το πιο τελειο θεαμα.......
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ευχαριστω για τισ συμβουλες σας και συμφωνω απολυτα πως το φορουμ εδω κανει απιστευτη δουλεια!!!!!ο εκτροφεας που θα μου φερει το σαρπει μου εχει την PANOS FARMA
Αυτό με μπέρδεψε βασικά... προφανώς άλλαξαν τα σχέδια. Εδώ λες "ο εκτροφέας που θα μου ΦΕΡΕΙ το σαρ-πει".

Ελπίζω να πάνε όλα καλά (δεν σου κρύβω πως μου άναψαν 1-2 αλάρμ, αλλά εγώ είμαι ΠΟΛΥ "κέρατο" με τους εκτροφείς, γιατί ξέρω όλα τα "κόλπα" τους).

Ελπίζω να ξέρεις για τους γονείς του κουταβιού σου, αλλά ακόμη περισσότερο ελπίζω να τους ξέρει πολύ καλά ο Κος Κασσιμάτης (και να μην είναι από άσχετη γέννα σε άλλο σπίτι).

Έχω την εντύπωση πως φοβάσαι να μας τα πεις όλα. Έλπίζω να κάνω λάθος γιατί εμείς είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από το να σου πούμε ψέμματα.

Η Panos Farm, που είναι τελικά; Χαλκίδα ή ΑΘΗΝΑ; Το σάιτ λέει Χαλκίδα. Εσύ που πήγες; ΠΗΓΕΣ;

Πληροφοριακά, δεν έχει καθόλου συμαντικές διακρίσεις αυτό το εκτροφείο.... (εκτός αν έχει πολύ καιρό να ανανεώσει την σελίδα με τις ελάχιστες διακρίσεις).

Επίσης, γενικώς χαρίζει ενήλικα (έχει πολλά να δώσει λέει η σελίδα) δεν είναι πως σε συμπάθησε και είπε να σου χαρίσει ένα....
 
Last edited:




Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εχει δικιο για αλλη μια φορα η dr Zhivago. φυλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα λεει μια παροιμια.
Και καλα να ειναι απο γεννα σε αλο σπιτι, μην ειναι και απο αλλη χωρα φοβαμαι.
Ουτε και εγω ξερω καμια σπουδαια διακριση που εχει τα τελευταια χρονια, εξαλλου εχει πολυ καιρο να κατεβει και σε εκθεσεις.
Οπως και το που εχει τον ομιλο δυστυχως δεν διοργανωνει τιποτα για εμας τους λατρεις τις φυλης που δεν ειμαστε και λιγοι τελικα.

Και εγω για Χαλκιδα ειχα ακουσει γι αυτο αναρωτηθηκα μηπως τελικα μετακομισαν προς τα Βορεια.
Ευχομαι παρολαυτα το κουταβι σου να χαιρει ακρας υγειας και να ειναι μορφολογικα σωστο!
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν τον ξέρω ΚΑΘΟΛΟΥ τον κύριο, δεν θέλω να νομίζεις πως έχω προσωπικά μαζί του.

Το μόνο που θέλω είναι να σε βοηθήσω να μην πιαστείς (ξανά) κορόιδο, γιατί σε βλέπω λιγάκι βιαστική, η αλήθεια είναι....

Δεν θα είναι κι ο πρώτος "πρόεδρος ομίλου", που το μόνο του μέλημα είναι το εμπόριο κουταβιών.

Κι άλλοι σκυλέμποροι έχουν πατήσει πάνω σε αυτόν τον τίτλο....
 
Last edited:


skordeal

Active Member
14 Ιανουαρίου 2011
36
0
παιδια εμενα το θεμα μου και το ερωτημα μου ηταν για την απολυμανση και μην αγοραζουμε απο πετ shop(το ειπα αφου την πατησα) και νομιζω εχει παει αλλου το θεμα χωρις λογο και μιλατε για ανθρωπο που δεν χερετε!!!!!επισης εψαχνα ενα υγειες κατοικιδιο και οχι εναν πρωταθλητη για μοστρα(οσον αφορα το θεμα διακρισεων)!!!!σας ευχαριστω και αν θελετε να πειτε κατι αλλο που εχει σχεση με την απολυμανση οκ.......ευχαριστω
 
Last edited:


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συγνωμη αλλα εσυ ανεφερες πρωτος τις διακρισεις και εμεις απλα απαντησαμε!
Τωρα οσον αφορα την απολυμανση ολοι νομιζω σε συμβουλεψαν να ολοκληρωσει ολα του τα εμβολια και μετα να το παρεις σπιτι σου!
Απο εκει και περα ειναι δικη σου αποφαση και ευθυνη το τι θα κανεις!
 


skordeal

Active Member
14 Ιανουαρίου 2011
36
0
ανεφερα πως εχει διακρισεις απλα σαν γεγονος δεν ειπα πως με νοιαζε!!!!οκ παντως ευχαριστω για τις συμβουλες!!!!ι