Έχει καλαζάρ...

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
παει ενας μηνας που πηρε ο κτηνιατρος αιμα σε ενα αδεσποτο και με την ευκαιρια πηρε και στον τακη, σημερα με πηρε για τα αποτελεσματα μου ειπε πως και τα δυο δειγματα βγηκαν θετικα! το αδεσποτο 1/1600 και ο τακης 1/400 παω να τρελαθω! δε το περιμενα ολα δειχνουν καλα σε αυτον καμια ενδειξη... ζει μαζι μας 2 μηνες ειναι πια μελος της οικογενειας και η παρεα της γιασμιν... ο κτηνιατρος μου ειπε για την θεραπεια και οτι κοστιζει πολυ και η πιθανοτητες να γινει καλα ειναι 30%... ισχυει αυτο? του πηρε αιμα απο το ποδι, σκεφτομαι αμεσα να τον παω στη κοντινοτερη κλινικη να του παρουν απο τους λεμφαδενες.. δε ξερω και ποσο μπορει να κινδυνευει και η γιασμιν

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Πρεπει να γινει εξεταση των εσωτερικων οργανων συκωτι,νευρα για να δεις ποσο τα εχει πειραξει,κανεις την αγωγη μεχρι να πεσει ο δεικτης.Περαστικα σας και μην το βαζεις κατω.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν είναι δυνατόν, τι θα πει έχει 30% πιθανότητες να γίνει καλά????

Να πας σε άλλον γιατρό, να κάνεις και άλλες εξετάσεις να δεις αν έχουν πειραχτεί τα όργανα. Η θεραπεία είναι λίγο ακριβή αλλά δε μιλάμε για πάνω από 200-300 ευρώ. Το μιλτεφοραν κάνει περίπου 170 ευρώ τα 60ml και το ζιλαπουρ περίπου 3 ευρώ το κουτί και έχει μέσα 30 χάπια. Και το σκυλί σου θα γίνει μια χαρά, ειδικά αν δεν έχουν πειραχτεί τα όργανα!

Άκου 30% πιθανότητες να γίνει καλά! Και τι προτίνει δηλαδή αυτός ο γιατρός να κάνεις?

Η γιασμίν δεν κινδυνεύει περισσότερο απ`ότι κινδυνεύει το κάθε δεσποζόμενο σκυλί από καλαζάρ.

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
μου ειπε οτι τα χαπια που κυκλοφορουν στην ελλαδα δεν ειναι τοσο δραστικα και πρεπει να φερω απο εξωτερικο!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά, πήγαινε σε κάποιον άλλο γιατρό!

Όσο πιο μεγάλο τόσο χειρότερα. Πχ 1/100 είναι απλά ύποπτο (δεν είναι σίγουρο ότι έχει καλαζαρ) και όσο μεγαλώνει τόσο χειρότερα. Δε σου εξήγησε ο γιατρός?
Εξέταση για ερλιχια κάνατε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είδες που έπρεπε να έχετε ξεκινήσει το zylapour στο αδέσποτο, εδώ και ενάμιση μήνα;
Πολύ σημαντικός χρόνος.
Εύχομαι τουλάχιστον τώρα, να λάβουν και τα δύο σκυλιά, την σωστή περίθαλψη.
Αυτό με το 30%, δεν το συζητώ καν...:mad:

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
το αλλο εχει αιμα παντου, εχει σχεδον χασει το ενα του ματι και κανεις δε δινει λεφτα για θεραπεια.! ο κτηνιατρος θελει να του κανει ευθανασια... :-( απο τα λογια του καταλαβα οτι το ιδιο μου ελεγε και για τον τακη και τα εχασα! δε γινετε να μην το παλεψουμε, το σκυλι μου ειναι καλα! ειναι και νεαρουλης!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
το αλλο εχει αιμα παντου, εχει σχεδον χασει το ενα του ματι και κανεις δε δινει λεφτα για θεραπεια.! ο κτηνιατρος θελει να του κανει ευθανασια... :-( απο τα λογια του καταλαβα οτι το ιδιο μου ελεγε και για τον τακη και τα εχασα! δε γινετε να μην το παλεψουμε, το σκυλι μου ειναι καλα! ειναι και νεαρουλης!
Κάτσε για να καταλάβω! Ο κτηνίατρος θέλει να κάνει ευθανασία (πολύ της....:mad:..μόδας τώρα τελευταία) για το καλαζάρ?
Γιατί ξέρω περίπτωση 1/1800 και το παλέυανε με θεραπεία και κάποια στιγμή άρχισε να κατεβαίνει το ποσοστό.

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
στο δρομο, εγω το ταιζω και του κανω αποπαρασιτωση... πηγα στο δημο αλλα δε μπορουν λενε να πληρωσουν τοσα για ενα σκυλι.. εδω οι ανθρωποι ειναι αδιαφοροι.... το 1/400 τι σημαινει ξερετε? αυριο θα δω τν κτηνιατρο απο κοντα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δηλαδή jasmine, αν έχω καταλάβει καλά, αυτό το...άλλο σκυλί, το βλέπετε ότι αργοπεθαίνει βασανιστικά και το αφήνετε στον δρόμο, γιατί...οι άνθρωποι εκεί είναι αδιάφοροι;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
mareco, τι σου κάνει εντύπωση?
Εγώ αυτή τη στιγμή αν έβρισκα ένα σκυλί να αργοπεθαίνει, θα μπορούσα να το πάρω σπίτι μου. Αν έβρισκα κι άλλο ένα μεθαύριο? Δεν θα μπορούσα να το πάρω σπίτι μου. Κανένας γνωστός/φίλος/άγνωστος που διάβασε την αγγελία δε μπορεί/θέλει να πάρει το σκυλί στο σπίτι του. Τι θα έπρεπε να κάνω? Συγγνώμη αν βγαίνω off topic, ρωτάω ειλικρινά.

Δεν ξέρω τι θα έκανα πάντως :( Ελπίζω να μη χρειαστεί να αποφασίσω ΠΟΤΕ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Για ποιά αγγελία μιλάς;
Επαιξε κάπου, έκκληση βοήθειας για το συγκεκριμένο σκυλί και δεν το πρόσεξα; :confused:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για ποιά αγγελία μιλάς;
Επαιξε κάπου, έκκληση βοήθειας για το συγκεκριμένο σκυλί και δεν το πρόσεξα; :confused:
Όχι, μιλούσα γενικά...ξέφυγα από το συγκεκριμένο σκυλί, γι`αυτό είπα συγγνώμη για το off topic.

jasmine, δεν κάνεις μια αγγελία για το σκυλάκι, μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ας μείνουμε λοιπόν στο συγκεκριμένο σκυλί, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Και προσωπική μου, πολύ θυμωμένη ομολογώ εκτίμηση, άρα όχι και τόσο ψύχραιμη, είναι ότι δεν μπορώ να αφήσω στον δρόμο ένα σκυλί, ξέροντας ότι αργοπεθαίνει μ'αυτό τον τρόπο. Οσα και να έχω μαζέψει σπίτι μου. Θα κόψω τον λαιμό μου και θα επιστρατεύσω άπαντες, για να βρω βοήθεια. Θα ξεσηκώσω το σύμπαν. Αλλά αυτό...εγώ...

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
κοιτα εχω μιλησει με καποιους φιλοζωους εδω και κανεις δεν αναλαμβανει.. εχω μιλησει με τη φιλοζωικη και μου λενε πως δεν εχουν χωρο και λεφτα, δεν δινει καποιος χρηματα γι αυτο κι εγω δε μπορω να ανταπεξελθω.. εχω 2 σκυλια και αυτη την περιοδο ειμαι ανεργη... ειμαι σε επαρχεια και εδω οι ανθρωποι εχουν να κανουν μονο με τα ζωα που τους επιφερουν χρηματα..

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ειναι αληθεια πως ενα σκυλι δε θεραπευεται ποτε? απλα πεφτουν οι τιμες και μπορει να συνεχισει να μεταδιδει τον ιο?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Η επαρχία είναι μεγάλο πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην Αθήνα έχεις περισσότερες επιλογές, περισσότερες εναλλακτικές να στραφείς. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.

μπορεί τελικά να μην καταφέρεις να κάνεις κάτι jasmine, αξίζει όμως να προσπαθήσεις! Αν μοιραστείτε τα έξοδα, δεν θα είναι τόσο δύκολο! 5-6 άτομα να μαζευτείτε. Σε ποια περιοχή είσαι?

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
τερμα λακωνια! θα ηθελα αν γνωριζετε να μου απαντησετε και στο παραπανω μηνυμα