Έχει καλαζάρ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ειναι αληθεια πως ενα σκυλι δε θεραπευεται ποτε? απλα πεφτουν οι τιμες και μπορει να συνεχισει να μεταδιδει τον ιο?
το δικο μου θεραπευτηκε τελειως,το βρηκαμε ομως προληπτικα,2 ετων,πριν δουμε συμπτωματα και πεθανε απο βαθια γεραματα..
οσο κανει θεραπεια,δεν μεταδιδει τιποτα (η σκνιπα δηλαδη που θα το τσιμπησει,οχι το ιδιο).
αλλαξε γιατρο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Δηλαδή τέρμα Λακωνία οι κτηνίατροι πάνε σε άλλη σχολή από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα; Αυτά που σου λέει είναι απαράδεκτα ανακριβή. Και αφού ο κύριος αυτός δεν κάνει ευθανασίες να αναλάβει την θεραπεία του αδέσποτου.

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
λοιπον επειδη εχω σκυλο που τωρα ειναι 1,μιση χρονων κ στους 5-6 μηνες που εκανα εξετασεις βγηκε θετικος 1/200 κ το χω ψαξει οσο δε παει μπορω να σου απαντησω σε καποια πραγματα...

το 1/400 ειναι ενα ποσοστο αντιμετωπισιμο οποως κ το 1/1600(αυτο πιο δυσκολα), βεβαια επιβαλεται να μην εχει προσβαλει τα ζωτικα του οργανα...αν εχει συμβει κατι τετοιο δεν υπαρχει σωτηρια...

θεωρω απο τη εμπειρια μου οτι στο 1/400 μονο με τα zylapour θεωρω οτι μπορει να αντιμετωπιστει η να μεινει σε αυτο το επιπεδο(αν κ καλο θα ηταν κ το σιροπι που εισαγεται απο το εξωτερικο)

στο 1/1600 επιβαλεται η ενεσιμη αγωγη πυ εισαγεται απο το εξωτερικο (ιδιο φαρμακο με το σιροπι απλα ως ενεση πιο δραστικη)

ο ιος θα ειναι παντα στο σκυλι ακομα κ αρνητικο να βγαλει μακροπροθεσμα κ για παντα θα χρηζει την αγωγη με τα χαπια!κ φυσικα μπορει να μολυνει μια μη μολυσμενη σκνηπα κ αυτη με τη σειρα της αλλο σκυλακι για αυτο αμπουλες κ σκαλιμπορ απαραιτητα για αλλο ρολο πλεον!!!

ενδεικτικα θα σου πω οτι ο δικος μου που ειχε 1/200 μετα απο ενα χρονο αγωγης με χαπια το εριξα στο αρνητικο!
ο γιατρος μου ειπε ομως οτι το τιτλο εχει πρεπει να τον προσεχω με αμπουλες κλπ κ οτι το χαπι απλα θα το δινω μονο τη περιοδο που υπαρχουν σκνηπες...δηλαδη απο απριλη-μαη μεχρι οκτωβρη!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οσο το σκυλι ειναι σε αγωγη,δεν μπορει να μολυνει σκνιπα.
σκνπιπες υπαρχουν πλεον δυστυχως σχεδον ολο το χρονο,οποτε μην επαναπαυεστε στα περι "μεχρι οκτωβρη".
ζερομ,αλλο το 1 προς 200.
και αλλο το να ριξουμε στο αρνητικο,μετα απο αγωγη και να φανει σε μια μονο εξεταση..
πρεπει να επαναληφθουν αρκετες επαναληψεις εξαμηνων,και χωρις αγωγη καμια πλεον,ωστε το αρνητικο να ειναι και πραγματικα αληθινο.
τωρα το οτι υπαρχει οπως λές για παντα ο ιος στο σωμα,απο την στιγμη που ενα σκυλι εχει ολοκληρωσει μια θεραπεια και βγαινει συνεχως για τα επομενα εξαμηνα αρνητικο,για μια δεκαετια,πως το εξηγεις?
και πως γινεται η διαγνωση του ιου,εφοσον ειναι αρνητικο το αποτελεσμα?

Last edited:

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
Εχω ρωτησει παρα πολλους κτηνιατρους για το θεμα αυτο!κ πιστεψε με εφαγα τετοια φρικη που απο κουταβι ειχε μολυνθει που το εψαξα τρελα!
για το αν μεταδιδεται οσο ειναι σε θεραπεια ο ιοσ ομολογω οτι δεν ασχοληθηκα γιατι απλα ηθελα να μαθω για την ασθενια.

σε ποσοστο περιπου 8/10 κτηνιατρους μου ειπαν οτι απο τη στιγμη που ο δικος μου σε 3 αιμοληψιες εβγαλε τιτλο καλαζαρ δηλαδη τις 2 φορες 1/200 κ τη τριτη (πρωτοι 3 μηνες θεραπειας) 1/100 δεν ειναι λαθος που μπορει να υπαρξει σε αυτα τα ποσοστα στη πρωτη αιμοληψια...εχει προσβληθει απο τον ιο το προλαβα σε πολυ αρχικο σταδιο(ευτυχως) κ το αντιμετωπισα..κατοπιν μου εξηγησαν οτι ο ιοσ αυτος δεν ειναι η γριπη που θα παρει ο σκυλος αντιβιοση η θα κανει το κυκλο της κ θα εξαφανιστει απο τον οργανισμο.ειναι ιοσ(οπως το AIDS ας πουμε) στο οποιο μπορει ενα σκυλι να ειναι φορεας κ σε ολη του τη ζωη, κ να ενεργοποιηθει ανα πασα στιγμη η και ποτε για αυτο κ πρεπει να το ελεγχεις ανα 6ηνο!

ολοι μου λεγαν πανω κτω τα ιδια αλλα ο κτηνιατρος ο οποιος με εβαλε κατω κ μου εξηγησε αναλυτικα πως ειναι ολο αυτο αν κ μακρια πολυ εγινε κ ο γιατρος του σκυλου...κ αυτο γιατι ηταν ο μοναδικος που μου ειπε οτι τα ποσοστα 1/50 1/100 1/200 (τα υποπτα οπως τα ονομαζουν κ οι ιδιοι) μπορει να δειχνουν κ πιθανη μολυνση απο τσιμπουρι(ερλιχεια!)

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
παιδια τη δευτερα παμε για εξετασεις να δουμε τις τιμες στα νεφρα του... και να ξεκινησουμε αγωγη! μου ειπε τωρα να δωσω 1,5 ζιλαπουρ πρωι βραδυ και πολυβιταμινες! αν ξεκινησω τωρα αυτα δε θα βγουν αλλοιωμενα τα αποτελεσματα?ζερομ τι εξετασεις εκανες για να δεις αν εχουν πειραχτει τα οργανα?

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
το αιμα θα το εξετασει εργαστηριο για ανθρωπους μηπως η τιμες θα εχουν αποκλειση?

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
βιοχημικες...καλυτερα να μη του δινεις χαπια(βεβαια ρωτα κ τον γιατρο σου) κανα 2-3 μερεσ πριν πατε για τις εξετασεις γτ οπωςτο ανθρωπο ετσι κ τα σκυλια τα χαπια επηρεαζουν το σικωτη...καλα αποτελεσματα κ ολα καλα!!!

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
...και έμενα μου φαίνεται περιέργο το χρονικό διαστήμα. Ενας μήνας, γιατί τόσο πολύ ?! Και τα σκυλιά μου τώρα κάνανε και είχα τα αποτελέσματα μεσ᾽σε δυο μέρες... και έγω θα πήγαινα σε άλλον γιατρό όποσδίποτε για επανάλληψη.

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
πηρε ενα μηνα γιατι τα εστειλε σε δημοσια κληνικη στην αθηνα που κανουν δωρεαν σε αδεσποτα, βασικα πηγαιναμε για τον αλλο σκυλο και καναμε ετσι και στον τακη!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα στα καταφύγια από σκυλιά που ήταν καραθετικά σε καλααζαρ (συχνα και με ερλίχεια και με διάφορά άλλα), σε κακό χάλι και με τη θεραπεία επανήλθαν σε απολύτως φυσιολογική κατάσταση και ζήσαν ολόκληρο το προσδοκιμο της ζωής τους....

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παπάκι. Αλλά και πολλά πολλά άλλα. Σε γενικές γραμμές είναι σπάνιο να χάσεις το σκύλο, ακόμα και με πολύ ψηλο τίτλο. Συνήθως αναρρώνουν ωραιότατα. Ακόμα κι αν δε μηδενίσουν τον τίτλο ποτέ, ζουν μια φυσιολογική ζωή. Το 30% είναι τελείως αβάσιμο. 1000% αξίζει την προσπάθεια να σωσετε και το άλλο σκυλάκι.

Επίσης, στο φόρουμ υπάρχουν πολλά θέματα για το καλααζαρ, καθώς είναι πολλοί οι παθούντες. Μεταξύ άλλων έχει αναλυθεί και το θέμα του αν κολλάει ή όχι. Συνοπτικά: η σκνίπα θέλει μέρες από την ώρα που θα τσιμπήσει τον ένα σκύλο μέχρι να κολλήσει τον επόμενο, περίοδος κατα την οποία κάνει βόλτες χιλιομέτρων. Οπότε ο δεύτερος σκύλος του σπιτιού δεν κινδυνεύει από τη συγκεκριμένη σκνίπα (κινδυνεύει όμως απ'ολες τις υπόλοιπες που ξεζουμίζουν τα αδέσποτα και δεσποζόμενα της γειτονιάς και περιχώρων....)

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
kopriti ευχαριστω! το ψαχνω συνεχεια και οσο μαθαινω νιωθω καλυτερα! οι πρωτες ωρες ειναι δυσκολες!

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
πηραμε τα αποτελεσμετα!!

σημερα βγηκαν τα αποτελεσματα απο τις βιοχημικες εξετασεις του τακη που καναμε για τα νεφρα του! ολες οι τιμες ειναι καλες! αυριο ξεκιναμε και μιλτεφοραν, 3,5 ml καθε μερα με το φαγητο! μου ειπε να μη δινω πολυ πρωτεινη, να προτιμω την ξηρα τροφη ή λιγο κρεας με λαχανικα και ρυζι που και που λιγο ανθοτυρο αναλατο! εχω ομως αμφιβολιες γιατι αυτος ο κτηνιατρος δεν εχει θεραπευσει αλλους σκυλους απο καλαζαρ και δε ξερει το φαρμακο. μου ειπε οτι θα μιλησει με αλλους κτηνιατρους για να βεβαιωθει για την θεραπεια. τι να κανω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Aφου δεν ξερει το φαρμακο πως σας το προτεινε?

Τα νεα ειναι πολυ καλα... :)

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ξερει οτι ειναι καλο του επα κι εγω οτι θελω αυτο και οχι τις ενεσεις (ειχα ρωτησει εναν κτηνιατρο στην αθηνα για το φαρμακο) και στο φορουμ καποιοι το εχουν δωσει στα σκυλια τους! απλα θελω να ειμαι σιγουρη οτι κανω τη σωστη θεραπεια με ζιλαπουρ και μιλτεφοραν

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Συμφωνα με τα κιλα η δοση ειναι σωστη.
Κατα την διαρκεια της θεραπειας ξαναζυγιζεις για να εισαι σιγουρη,ειναι 1ml ανα 10 κιλα.

Οσο για το θεραπευτικο σχημα ειναι θεμα κτηνιατρου.