Έχει καλαζάρ...

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ναι το εψαξα κι εγω για τη δοσολογια! απλα δεν εχει ξανακανε θεραπεια για καλαζαρ ο ιδιος γι αυτο θα ρωτησουμε και αλλον γιατρο μηπως χρειαστει και τιποτα αλλο

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
αυριο πρωι θα μιλησω με τη γραμματεα τις φιλοζωικης να δω αν μπορουν να βοηθησουν η να βρουν καποιον εθελοντη να το φιλοξενήσει...θα δουμε οσο παει χειροτερεύει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δηλαδή, υπάρχει στην περιοχή φιλοζωική και δεν έχετε επικοινωνήσει τόσο καιρό;

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
οχι δεν ειναι κοντα! ειχα μιλησει μαζι τους τον προηγουμενο μηνα για τη σκυλιτσα που φιλοξενουσα και δε μπορουσαν να με βοηθησουν γιατι δεν ειχαν χωρο και δε δεν υπηρχε καποιος αλλος να τη κρατησει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
jasmine νομίζω ότι δεν βάζεις σωστές προτεραιότητες.
Μια φιλοζωική μπορεί όντως να μην μπορεί να βοηθήσει, όταν πρόκειται για ένα υγιές [απ'ότι καταλαβαίνω] αδέσποτο.
Επρεπε από την αρχή, να τους έχεις πάρει και να έχεις εξηγήσει, με όλους τους πιθανούς και πειστικούς τρόπους, ότι ένα σκυλί που είναι σε άθλια κατάσταση, αργοπεθαίνει. Και δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου. Αντ'αυτού, εξακολουθείς να αφήνεις τις μέρες να περνάνε. Ειλικρινά δεν το κατανοώ.

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ξερεις ποσα σκυλια προσπαθω να φροντισω εδω? και τη συμπεριφορα αντιμετωπίζω απο τον κοσμο και την κοινοτητα? πολλες φορες ειναι δυσκολο και δαπανηρό για μενα! Ειναι φορες που κουραζομαι ψυχολογικα και θυμωνω. ηταν ενας τυπος εδω που το φροντιζε το καλοκαιρι και εγω δεν ειχα ασχοληθεί του εδωσε καποια φαρμακα ειχε μιλησει με αλλον κτηνιατρο αλλα ποτε δε του εκανε εξετασεις μετα αυτος εφυγε και ετσι ζητησα απο τον κτηνιατρο του δημου να το βοηθησουμε αντ'αφτου τωρα μου ζηταει να του κανουμε ευθανασια γι αυτο θα μιλησω τωρΑ με τη φιλοζωικη μηπως μπορεσουν να βοηθησουν

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
ρε παιδια αν το καλαζαρ δε θεραπευεται εντελως και ο σκυλος το κουβαλαει μια ζωη θα ειναι επικινδυνο να συνυπαρχει με παιδια στο ιδιο σπιτι??

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
ρε παιδια αν το καλαζαρ δε θεραπευεται εντελως και ο σκυλος το κουβαλαει μια ζωη θα ειναι επικινδυνο να συνυπαρχει με παιδια στο ιδιο σπιτι??
Oχι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Όχι Jasmine δεν είναι επικίνδυνο γιατί πολύ απλά δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αλλά μόνο μέσω σκνίπας. Θα στο πει και ο γιατρός σου αυτό.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Με παιδιά????

jasmine, κοίταξε να δεις, το καλαζαρ κολλάει ΜΟΝΟ από τη σκνίπα. Δηλαδή, μια σκνίπα πρέπει να τσιμπήσει ένα μολυσμένο σκύλο, να περάσουν μερικές μέρες (δεν ξέρω πόσες ακριβώς) και μετά να τσιμπήσει κάποιο υγειές άτομο. Έτσι θα το μεταδώσει.
Τώρα αν η σκνίπα η συγκεκριμένη, τσιμπήσει το σκυλάκο σας και την εγκλωβίσετε στο σπίτι σας για μερικές μέρες....τότε κινδυνεύετε όλοι :cool:

Πάντως υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σκυλιά με καλαζαρ στη χώρα μας και τα περιστάτικά ανθρώπων που νόσησαν είναι ελάχιστα. Στην περιοχή μου (περίπου 10.000 κάτοικοι) ξέρω έναν άνθρωπο μόνο που έχει νοσήσει (μια χαρά είναι τώρα) και ο άνθρωπος αυτός δεν είχε καν σκύλο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Οι στατιστικες λενε οτι για 1 ανθρωπο που νοσησε αντιστοιχουν 1250 σκυλοι...

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
το ξερω αυτο αλλα δεν ειναι περισσοτερες οι πιθανοτητες οταν ζεισ με εναν τετοιο σκυλο? οταν εχεισ μωρο τι γινεται?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σου εξηγώ και παραπάνω ότι είναι πάρα πολύ σπάνιο να πάθει ένας άνθρωπος καλαζάρ.
Η πιθανότητα αυτή δεν αυξάνεται ούτε μειώνεται αν έχεις ή δεν έχεις σκύλο με καλαζαρ στο σπίτι σου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ουτως η αλλως,ο ανθρωπος ειναι πολυ πιο ανθεκτικος στην ασθενεια,δεν την κολλαει ετσι ευκολα οπως ο ακυλος.
σκεψου μονο τι καλαζαρ κυκλοφορει στους σκυλους και ποσα ειναι τα κρουσματα σε ανθρωπους..
μετρημενα και σε συγκεκριμενες περιοχες.

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
διαβασα καπου οτι η θεραπεια πλεον στον ανθρωπο δεν ειναι τοσο δυσκολη και διαρκει λιγο σε σχεση με παλαιοτερα! ουφ παλιοσκνιπες!