Έχω γάτα... Να πάρω σκυλάκι;;

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
εχετε δικιο...διαβασα για το chow chow και δεν ψηνομαι....κοκονι και αγιος ο θεος!!!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά λέει η Κατερίνα. Θες καλόβολο σκυλί, εύκολο και ανθεκτικό. Πραγματικά η εμφάνιση των σκύλων είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν αρκετό κόσμο σε λάθος επιλογές. Και πάλι λόγος να πάρεις ενήλικο. Κι εγώ άσχετη από σκύλους ήμουνα και είχα καημό τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς. Μόλις εγκαταστάθηκα πια μόνιμα στην Αμερική και εφόσον είναι ντόπιος σκύλος, πήγα στο καταφύγιο, συζήτησα, είχα προηγουμένως διαβάσει, μιλήσει με πολλούς, κλπ. και πήρα Αυστραλέζο (το Μουφ) που ήταν μέσης ενέργειας και τον είχα παρατηρήσει σε σημείο που μου δώσανε ολόκληρο κατεβατό για το τι χαρακτήρα είχε και τα χούγια του. Και πάλι μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά η υιοθεσία ήταν μεγάλη επιτυχία. Ούτε καταστρεπτικό μου βγήκε, όπως μερικοί Αυστραλέζοι που βαριούνται, είναι σχολαστικά καθαρό, μόνο λίγο φαγούδικο μου βγήκε, αλλά αυτό δεν είναι πια και τρομερό πρόβλημα. Άσε που έχει χιούμορ και είναι έξυπνο. Σε κάθε περίπτωση όμως το έψαξα το πράγμα και πήγα να δω αν ταιριάζουν τα χνώτα μας.

Αν πάρεις κουτάβι Chow Chow, εκτός του ότι θα έχει ενδεχομένως δύσκολο χαρακτήρα, δεν ξέρεις τι θα σου βγει ακριβώς, αν θα το πάει η γάτα, αν αυτό θα πάει τη γάτα. Ενώ η λύση του ενήλικου και της υποστήριξης από το συγκεκριμένο εκτροφέα, αν πάρεις τελικά κοκόνι, θα είναι πολύ σημαντικά για σένα. Θα έλεγα να επικοινωνήσεις με το Μακαρίτη, κάντου ερωτήσεις, πήγανε να δεις κι αυτόν και τα κοκόνια του και να ξέρεις ότι ούτε θα σε πιέσει να πάρεις ένα από αυτόν (άλλωστε κανείς σωστός εκτροφέας δεν πιέζει τους ενδιαφερόμενους διότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να αποβεί τελικά εις βάρος των σκύλων), άσε που είναι έμπειρος και θα σε βοηθήσει και με άλλες φυλές αφού τις ξέρει καλά ως κριτής.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Κ αν δεν κανω λαθος ( διορθωστε με αν κανω) η αγορα ενος κοκονίου ειναι πραγματικα σε πολυ ανεκτα πλαισια!Με καθε επιφυλαξη το λεω αυτο...νομιζω το ειχα ακουσει καπου ( Στο παρατριχα του Σκαϊ μαλλον)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
sosoulini το κοκόνι είναι φοβερό σκυλάκι, αλλά υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες εκπληκτικές φυλές.
Στα μικρόσωμα:
Caniche/poodle
Cavalier king charles
Westie
Dachhund
Yorkie
καθώς και άλλα της οικογένειας Bichon (στην οποία ανήκει το maltese που σου αρέσει) και ενδεχομένως μπορείς να βρεις στην Ελλάδα, όπως το bichon frise

MH BIAZEΣΑΙ

Διάβασε πολύ και βρες το κατάλληλο σκυλί για σένα.

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
ναι θελω να ειναι η αγορα σε ανεκτα πλαισια γιατι φοιτητρια ειμαι...που να τα βρωωωωωωωωω....να τα γεννησωωωωωω......μενω γιαννενα και μαλλον θα πρεπει να κανω μια επισκεψη αθηνα να δω απο κοντα!!!!!!!!!!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
ναι θελω να ειναι η αγορα σε ανεκτα πλαισια γιατι φοιτητρια ειμαι...που να τα βρωωωωωωωωω....να τα γεννησωωωωωω......μενω γιαννενα και μαλλον θα πρεπει να κανω μια επισκεψη αθηνα να δω απο κοντα!!!!!!!!!!
Σου ξαναλεω βεβαια οτι αυτο το λεω με επιφυλαξη ετσι?Διαβασε πρωτα για τη φυλη (μπορει ο χαρακτηρας να μη σου αρεσει τελικα) κ επικοινωνησε με τον κ. Μακαριτη!Εν τω μεταξυ ριξε κ λιγο διαβασμα μηπως τυχων κ σου αρεσει κ καποια αλλη φυλη!

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
ναι καταλαβαινω μη το σκεφτεσαι!!απλα μου αρεσει να ακουω γνωμες γιατι δεν ξερω και πολλα κ εσεις γνωριζεται!

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Σάρα όπως πάντα οι θέσεις σου εμπεριστατωμένες και ευθύβολες..:)
sosoulini μη βιαστείς, έκανες πολύ καλά που δε βιάστηκες να πάρεις σκυλάκι από pet shop και που ενδιαφέρεσαι να μάθεις. Και γω καινούργιος είμαι, αρχικά ξεκίνησα πριν πολλούς μήνες αναζήτηση για μικρόσωμες φυλές (κοίτα μήπως σου ταιριάζει και καμία από αυτές που σου παραθέτει η Chloe) και τελικά κατέληξα να υποστηρίζω φανατικά το κοκόνι..:D:D
Ο κύριος Στέλιος Μακαρίτης πρέπει να είναι καταπληκτικός άνθρωπος, και απ ότι λένε όλοι εδώ νοιάζεται και αγαπά πολύ αυτή την ελληνική φυλή.
Καλώς ήρθες, διάβασε, ψάξε και αποφάσισε τι ταιριάζει στο χαρακτήρα και στις ανάγκες σου, όπως επίσης και το κατά πόσο είσαι σίγουρη ότι θα μπορείς να προσφέρεις στο νέο σου σκυλάκο αυτά που χρειάζεται..
Αυτά τα ολίγα από εμένα, καλό διάβασμα..:):)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Κάνεις πολύ καλά που το ψάχνεις και ρωτάς ΠΡΙΝ προχωρήσεις στην απόκτηση σκύλου.
ΜΗΝ βιαστείς καθόλου, συνέχισε να ψάχνεις, να ρωτας και να μελετάς! Και αφού βλέπω ότι είσαι φοιτήτρια, γνώμη μου είναι να το σκεφτείς ΠΟΛΥ καλά αν χωράει ένα σκυλάκι στην καθημερινότητά σου τώρα και αν είσαι σίγουρη ότι μετά από 3-4 χρόνια που δεν θα είσαι πια φοιτήτρια και η ζωή σου θα αλλάξει εντελώς αν θα μπορείς ακόμα να φροντίζεις το σκυλάκι σου!
Οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητα ζώα και κατά τη γνώμη μου δε συγκρίνεται καθόλου η φροντίδα που χρειάζεται ένας σκύλος με αυτή που χρειάζεται μια γάτα!
Δες και αυτά τα θέματα:
Διαλέγοντας φυλή

Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
ευχαριστω πολυ mano.ψαχνω γιατι δεν θελω να το παρω και να ταλαιπωρειται...απο οτι μου φαινεται στο κοκονι θα καταληξω κ εγω...γιατι απο οτι διαβαζω ειναι υγιεστατα....δεν θελω να παρω καποιο που μπορει να εχει προβλημα οχι γιατι δεν θα μπορω να το βοηθησω αλλα δενεσαι πολυ και αμα γινει κατι μετα χτυπα το κεφαλι σου!!!!

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Παρακαλώ..:)
Αυτό που λες είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι αυτό που σου είπαν και οι άλλοι, αν δηλαδή στην παρούσα φάση της ζωής σου μπορείς να αντεπεξέλθεις σε ένα τέτοιο "εγχείρημα".
Σε καταλαβαίνω γιατί είμαι και γω φοιτητής και μέχρι τώρα το πρόγραμμά μου ήταν κάπως απρόβλεπτο. Ζω Αθήνα με τους δικούς μου και οι σπουδές μου όπου να ναι τελειώνουν, οπότε αφενός έχω ήδη αρχίσει να βάζω μια τάξη στη συνέχεια της ζωής μου, αφετέρου δε, ακόμα και στην περίπτωση που θα χρειαστεί να αποχωρίζομαι το σκυλάκι για κάποιες ώρες, έιμαστε μια 5μελής οικογένεια και όλο και κάποιος είναι στο σπίτι.:)
Προφανώς δεν μπορείς από τώρα να προγραμματίσεις τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου, είναι όμως πολύ σημαντικό να σκεφτείς πράγματα που ενδεχομένως σταθούν σαν εμπόδια μεταξύ εσένα και του σκύλου τα προσεχή χρόνια( πχ βόλτες με φίλους σου μέχρι αργά,μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και αν ενδεχομένως θα μπορούσες να τον πάρεις μαζί σου κτλ). Αυτές τις σκέψεις για απόκτηση σκύλου τις κάνω από τότε που πέρασα στη σχολή, παλαιότερα όμως σου λέω μετά βεβαιότητος πως δεν "χώραγε" στο πρόγραμμά μου και μόνο τώρα μπορώ να είμαι σίγουρος πως ο σκυλάκος θα μπορεί να ζήσει μαζί μας όπως του αξίζει.;)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Έχω 2 γατούλες και τα πάνε φανταστικά με τ σκυλάκι μου
αν δεν έχει χρήματα μπορείς να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο χαρίζονται πολλά και μικρόσωμα και ράτσες αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σε ενημερώσω

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
MANO εχεις δικιο και γιαυτο το ψαχνω.
αρχικα ξεκινησα με την ιδεα οτι θελω πολυ να εχω ενα σκυλακι και ηθελα να το κανω αμεσως.μετα ομως εκατσα και το σκεφτηκα γιατι μου ελεγαν ολοι ¨και που θα το εχουμε αφου εχουμε γατο¨και αλλα διαφορα...
αλλα αυτο που με κανει και δεν εχω αποφασισει να αποκτησω ακομα ειναι αυτο που λες με το προγραμμα. δηλαδη να το αφηνω μονο του για ωρες... δεν ξερω πως θα τα καταφερω αλλα πολυ με στεναχωρει αυτο...

LOUNA MOU βεβαια και αν σου ειναι ευκολο, οποιαδηποτε ενημερωση θα με βοηθουσε!

Να σας πω και κατι που ειδα σημερα και μου εκανε εντυπωση......Επεστρεφα απο κερκυρα και ημουν στο καραβι οπου καποια στιγμη βγαινω εξω στο καταστρωμα και βλεπω ενα σκυλακι πανεμορφο ασπρο και το πλησιασα να το χαιδεψω και αυτο μαζευτηκε φοβισμενο. ρωτησα τη ρατσα ηταν και δεν ηξεραν να μου πουνε γιατι σημερα το πηραν,ετσι μου ειπαν.
αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση ηταν πως του ειχαν ενα λουρακι και το ειχαν τα παιδια του κυριου και το τραβουσαν απο εδω και απο εκει. πραγματικα το λυπηθηκα...γνωριζω πως για ενα παιδι ειναι δυσκολο να καταλαβει πως να φερθει και δεν μπορω να πω τιποτα...ομως βρε παιδια θυμαμαι ακομα πως το τραβουσαν και λυπαμε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
γνωριζω πως για ενα παιδι ειναι δυσκολο να καταλαβει πως να φερθει και δεν μπορω να πω τιποτα...ομως βρε παιδια θυμαμαι ακομα πως το τραβουσαν και λυπαμε...
Aσε το μην το ψάχνεις, δυστυχώς στην Ελλάδα λίγοι είναι οι γονείς που διδάσκουν στα παιδιά τους σεβασμό προς τα ζώα...Σε γειτονικό σπίτι έχουν πάρει ένα χάσκυ το οποίο το τραβολογάνε σαν να είναι μουλάρι τα δύο παιδάκια της οικογένειας...το σκυλί έχει στάνταρ προβλήματα συμπεριφοράς, έχω γίνει η σπαστικιά γειτόνισα που τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι θα τους καταγγείλω αν δεν αρχίσουν να του φέρονται σωστά (το κλείδωναν στην βεράντα κουταβάκι) και κάπως έχουν μαζευτεί αλλα τα παιδάκια τους δεν μπήκαν στον κόπο να τους εξηγήσουν πέντε πράγματα γιατί το τι είναι σκύλος...Όχι ότι αυτοί θα ξέρουν δηλαδή..
Τέλως πάντων καλό ψάξιμο , όσον αφορά γάτους και σκύλους μαζί είναι θέμα δικού σου χειρισμού, εμένα η γάτα μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα σκυλιά μου, τα τραμπουκίζει άνετα.

Last edited:

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
ναι το οτι ουτε αυτοι ηξεραν φαινοταν..και το καημενο το σκυλακι πηγαινε οπου το τραβουσανε....τελοσπαντων.........
με αυτα που εχω διαβασει εχει παψει να με ανησυχει η γατα και πως θα τα συμφιλιωσω αλλα θα πρεπει να κοιταξω το χρονο μου και τις συνθηκες που θα του προσφερω...
λυπαμαι γιατι το εβλεπα πιο απλο και αυτο ειναι εναντιον μου αλλα με οσα εχω διαβασει εδω και μερες ειναι αληθεια...περιπλοκο....
ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ....

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
εχω πολλες γατες...τωρα πρεπει να ειναι 5, οι 2 γεννησαν κιολας, ασε χαμος! βεβαια μιας που ζω στην εξοχη ειναι απαραιτητες (φιδια, ποντικια κλπ), και δεν ενοχλουν, οταν βαρεθουν την κανουν με ελαφρα, ή οταν πεσει υπερπληθυσμος...
ειχα 2 σκυλια μικρου μεγεθους σχετικα και τα πηγαιναν τελεια με τις γατες..ολοι μαζι μια παρεα κοιμοντουσαν. Οταν αποφασισα να παρω τον Ελληνικο Ποιμενικο, αγχωθηκα λιγο, πως θα τα παει με τις γατες κλπ. Αλλα,οχι μονο τα πανε καλα, αλλα τις προστατευει κιολας, τσοπανης γαρ...οποτε 3 σκυλια, ποσες γατες, ΚΑΝΕΝΑ προβλημα!

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
SARA ειναι πολυ γλυκο το κοκονι....

TSAKI φοβαμαι μηπως επειδη ειναι 6 χρονων και δεν εχει ερθει σε επαφη με αλλα σκυλακια ή γατακια επειδη τον εχουμε μεσα στο σπιτι....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γι' αυτό πάρε το ενήλικο και πρώτα, πριν συμφωνήσετε πάρε το γατί να δεις αν θα τα πάνε καλά. Tsaki, ζευγαρώνεις γάτες αβέρτα?!