Ίδιο φύλο & επιθετικότητα


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
τους αγριευει, γρυλιζει, γαυγιζει, μεχρι που θελει να τους ορμησει... τι μπορω να κανω??? με τα αρσενικα συνηθως ειναι μια χαρα. πως να βελτιωσω τις σχεσεις της με σκυλια του ιδιου φυλου???
 




amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γενικά, υπάρχει ανταγωνισμός στα σκυλιά του ιδίου φύλου, και ενίοτε έχθρα.
Εαν δεν κοινωνικοποιηθεί το σκυλί από μικρό, να παίζει με όλα τα σκυλιά, όταν μεγαλώσει, πολύ δύσκολα ανέχεται τα σκυλιά του ιδίου φύλου.
 


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
την πηρα ενος ετους ηδη, τη βρηκε μια κυρια του ΚΑΖ να γυριζει στους δρομους και τη φιλοξενησε ενα μηνα σπιτι της, μετα, απο τις 29 Ιανουαριου την εχω εγω. στις βολτες τη φερνω σε επαφη και με θηλυκα, δεν βλεπω ομως βελτιωση... προφανως εχεις δικιο, θα παρω και συμβουλη απο εκπαιδευτη.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Χριστίνα οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές
Πιθανόν η σκυλίτσα σου να μην κοινωνικοποιήθηκε σωστά ως κουτάβι ή ίσως να έχει δεχθεί επίθεση από ζώα του ίδιου φύλου όταν ζούσε στο δρόμο…
Μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα στον μόλις 1,5 μήνα που μένει μαζί σου. Χρειάζεται πολύ επίμονη και υπομονή. Οι σχετικοί με τα θέματα εκπαίδευσης θα σε κατατοπίσουν.
 


mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Γρυλίζει...γαυγίζει...

Καλησπέρα chrisadult.

Η επιθετικότητα έχει πολλές μορφές και διάφορες αίτιες που εκδηλώνεται.
Μία εκδοχή είναι ότι τα περισσότερα σκυλιά του ίδιου φύλου,επιλεκτικά τα πάνε καλά μεταξύ τους.Βοηθάει η σωστή κοινωνικοποίηση αλλά όχι πάντα.Αλλωστε και εμείς σαν άνθρωποι δεν μπορούμε να συμπαθούμε τους πάντες.Άλλη εκδοχή είναι τραυματική εμπειρία,κάτι που δυστηχώς δεν μπορείς να το γνωρίζεις.Ακόμα μία εκδοχή είναι η έλλειψη ελέγχου από εσένα,με αποτέλεσμα να εκδηλώνει μία συμπεριφορά που δεν σου αρέσει.Επίσης μπορεί να είναι και θέμα προσώπικοτητας.

Γνώμη μου είναι να κάνεις λίγο υπομονή,μην περιμένεις θαύματα απ΄την μια στιγμή στην άλλη.Την έχεις λίγο χρονικό δίαστημα και θα πρέπει να πάρεις την γνώμη ενός σωστόυ επαγγελματία εκπαιδευτή-ειδικό συμπεριφοράς,να δει την μικρή σου και να σε καθοδηγήσει σωστά για το πώς πρέπει να προχωρήσεις. :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα

natsisan said:
Γεια σας παιδια έχω ενα λυκοσκυλο mix το οποιο οταν ήταν κουτάβι δαγκώθηκε απο ενα ενήλικο μεγαλο σκυλί απο τοτε είναι επιθετικό με τα άλλα αρσενικά σκυλια, απο τοτε που μεγάλωσε έχει πλέκτη σε 3ς σκυλο καυγάδες
κατα την ημερίσια βόλτα.

σας λέω το προβλημα μου γιατι φοβάμε να τον περνώ βόλτα σε μέρη που ύπάρχουν αδέσποτα και άλλοι σκύλοι.

το ερώτημα μου είναι
πώς γίνετε να αλλάξω την συμπεριφορά του σκύλου ? να μην είναι επιθετικός
και να μην πλέκετε σε καυγάδες.

σε κάποια αγγλικά sites αναφέρουν οτι εαν ο σκύλος δαγκωθεί μικρός τοτε θα είναι επιθετικός για όλη του την ζώη ισχύει κατι τέτοιο ?

ευχαριστώ.
 






Ancientridge

Member
14 Μαρτίου 2008
23
0
Larissa
www.elkhound.gr
Σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο η κοινωνικοποιηση ενος κουταβια αλλα απο την δικη μου εμπειρια σε μερικες περιπτωσεις σκυλων τα σημαδια επιθετικοτητας προς αλλα σκυλια δεν θα αργησουν.Κατα την ταπεινη μου γνωμη υπαρχουν σκυλια τα οποια γεννιουντε με το αισθημα της κυριαρχιας και απο την στιγμη που ενηλικιωθουν προσπαθουν αν επιβλιθουν στα αλλα σκυλια αυτα ειναι τα σκυλια "αλφα".Δεν πρεπει να ξεχνουμε οτι η επιθετικοτητα θεωτητε ελλατωμα και γιαυτο πολλοι εκτροφεις δεν χρησιμοποιουν σκυλια με επιθετικο χαρακτηρα στο εκτροφικο τους προγραμμα.Φυσικα η καθημερινη βολτα του σκυλου μας αποτελει μερικες φορες μεγαλο μπελα.Πρεπει παντα να εχουμε το σκυλο σε απολυτο ελενχο(λουρακι) και να αποφευγουμε μερη οπου βρισκονται ελευθερα σκυλια.Ποσες φορες εχω ακουσει απο αλλους ιδιοκτητες οταν πηγαινω βολτα τα σκυλια μου να μου λενε(γιατι δεν τα αφηνεις ελευθερα να παιξουν με αλλα σκυλια ετσι δεμενα ειναι δυστυχισμενα).Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ανευθινοτητα να αφηνεις το σκυλο σου ελευθερο σε δημοσιους χωρους νομιζοντας οτι ετσι τον κανεις να ειναι ευτυχισμενος χωρις να καταλαβαινεις σε ποσους κινδυνους τον εκθετεις.
Γενικα οταν παρατηρησουμε οτι ο σκυλος μας εχει επιθετικες τασεις με αλλα σκυλια πρεπει να λαβουμε σοβαρα μετρας ετσι ωστε να αποφυγουμε τους καυγαδες οι οποιοι μερικες φορες ειναι σοβαροι και θετουν σε κινδυνο της ζωη του σκυλου μας.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικα οταν παρατηρησουμε οτι ο σκυλος μας εχει επιθετικες τασεις με αλλα σκυλια πρεπει να λαβουμε σοβαρα μετρας ετσι ωστε να αποφυγουμε τους καυγαδες οι οποιοι μερικες φορες ειναι σοβαροι και θετουν σε κινδυνο την ζωη του σκυλου μας.
Συμφωνω!!

Επισης οσο και να γνωριζεις το σκυλι σου ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι μπορει να τραβηξει την προσοχη του σκυλου σου και να φυγει με κινδυνο να τον χτυπησει καποιο αυτοκινητο..
 


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
η δικια μου τελικα μονο γριλισματα και φωνες ειναι η πονηρη...προς εντυπωσιασμο... αν πλησιασει ακομα πιο κοντα αλλο θηλυκο και ειναι φιλικο, μια χαρα, αν το αλλο θηλυκο της αγριεψει, τοτε γαυγιζει χωρις ομως να επιτεθει και καποιες φορες κρυβεται πισω μου. ..με τις γατες ομως αλλαζει το πραγμα, εκει θελει να τις κυνηγησει. με τραβαει σαν τρελλη, εκει ειμαστε τραβα με να σε τραβω. με τα αρσενικα εχουμε σκηνες απειρου καλλους, τα θελει ο *** της, τρομαζω να την ξεκολλησω.
 




chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
οχι. αλλα θα τη στειρωσω οπωσδηποτε, ακολουθω τις οδηγιες του γιατρου που μου ειπε να περιμενουμε να κανει μια περιοδο και μετα. και απο το σωματειο που μου την εδωσαν μου ειπαν το ιδιο. ρωτησα και δευτερο γιατρο και το ιδιο ειπε. ρε παιδια, λετε να περιμενω τζαμπα?? συμφωνα με τους υπολογισμους τους θα περιμενω τουλαχιστον μεχρι τον ιουνιο... εχω διαβασει τα σχετικα ποστ, αλλα οταν ο γιατρος σου λεει κατι, σε επηρεαζει, ετσι δεν ειναι?
 




chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
σ ευχαριστω και παλι :) μετα τον επομενο οιστρο λοιπον. οσο για το χωρις λουρι, σε ανοιχτο χωρο δεν το συζηταω, πριν περασει πολυς πολυς καιρος τουλαχιστον, η ισως και ποτε. σκεψου να δει καμια γατα, να την κυνηγησει, να παει να περασει δρομο, και να τη χτυπησει αυτοκινητο... απλο παραδειγμα του τι θα μπορουσε να συμβει... φτου φτου φτου, μακρια απο μας και τα σκυλια μας και ολα τα σκυλια του κοσμου...