Όλοι οι σκύλοι συντροφιάς, ναι ή όχι?

Υπάρχουν φυλές που "καταστρέφονται" ως σκύλοι συντροφιάς?

  • Ναι, υπάρχουν τέτοιες φυλές

    Votes: 28 60,9%
  • Όχι

    Votes: 16 34,8%
  • Ναι, αλλά αποτελούν εξαίρεση

    Votes: 2 4,3%

  • Total voters
    46

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Το προτυπο το κρατας γαλαζιο αν το επιλεξεις. Δεν ειναι δα και εξισωση κβαντικης φυσικης να καταλαβεις τι ειναι. Ειναι δυσκολο ισως να κανεις σωστα τη δουλεια αυτη αλλα αν εισαι καλος εκτροφεας την κανεις καλα. Στην πραξη. Αν ενα κυνηγοσκυλο δεν κυνηγαει γιατι εκφυλιζεται. Εχεις να απαντησεις κατι? Οχι στην τελικη σε μενα αλλα στους αλλους.. αν και με ενδιαφερει η γνωμη σου το ξερεις. Τα βρισιδια σου τα θεωρω χαριτωμενα και κομματι του χαρακτηρα σου.. Οσο δεν με πληγωνουν χωνε! Περιμενω απαντηση στο θεμα εκφυλισμου..
 




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ρε γαλαζιο οχι τιποτα αλλο αλλ σε συμπαθο κιολας -βιτσιο ειναι μαλλον- αλλα εχω διαβασει τα περι προτυπων απο τοτε που μου ειχες πει τα ιδια σε αλλο τοπικ. Τι θα επρεπε να καταλαβω και δεν καταλαβαινω? Στην τελικη ετσι δε θιγεις μονο εμενα -πο σιγα μη με θιγεις-αλλα και αλλους που μπορει να εχουν την ιδια αποψη. Που χαλαει το προτυπο αν δεν κυνηγαει μπεκατσες αλλα κανει κατι αλλο. Αν θυμαμαι καλα εχεις καυκασου? Αν επισης γνωριζω καλα ειναι σκυλια βοσκων. Αν δεν εχεις προβατα θεωρεις οτι κακως την εχεις? Η το πιστευεις μονι για τα κυνηγετικα?
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εχω κι αλλα ζωα να φυλαξει-και εμενα μαζι-
(σε λιγο καιρο θα παρω κι αλλα)
απραγο σκυλι, επειδη μου αρεσει το σωμα του και οι φημες του, δεν θα αποκτησω ποτε ομως.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βασικά αν δούλευε το συγκεκριμένο σκυλί και εκ των υστέρων βρεθεί να εκτελεί μόνο χρέη συντρόφου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

κατα τα λοιπά τα σκυλάκια όπως τα μάθεις είναι...

γενικά όμως άλλο το φυλή συντροφιάς και άλλο το κυνηγετική φυλή ή ποιμενική φυλή-από άποψης ότι τείνουν περισσότερο προς τέτοια καθήκοντα άρα είναι πιό "εύκολη" η διασκυλαγώγηση τους πρός τα εκεί
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κατα τα λοιπά τα σκυλάκια όπως τα μάθεις είναι...
χα! πηγαινε να παρεις σκυλο απο τον "μουστακαλη" (ΑΝ σου δωσει) και αν το μαθεις οπως θελεις, εγω θα γινω (βαλε οτι θελεις εδω..)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μα σε αυτο συμφωνουμε ακομα και αν εγω εχω φλουφλη. Για αυτο λεμε οτι πρεπει να εχει καταλληλους ιδιοκτητες.
Αν καποια στιγμη μια ρατσα ειναι παντελως αχρηστη σιγα σιγα θα εκλειψει. Ειναι νομος της φυσης οταν κατι δεν ειναι χρησιμο εξαλειφεται. Εκτος και αν οι εκτροφεις παρουν αποφαση οτι δε θα το επιτρεψουν
Πουν οτι βασει του προτυπου θα επιλεγουμε μονο σκυλια που ειναι μεσα σε αυτο για διασταυρωση. Τα γονιδια ενος δυνατου σκυλου περνανε στις επομενες γενιες ακομα και αν αυτο ειναι στον καναπε ολημερις και ολυνυχτις. Το θεμα ειναι να υπαρχουν κυναθληματα που να ελεγχουν το πρπτυπο αν τα σκυλια δεν ειναι εργασιας πια.
Αυτο δεν παει μονο στα κυνηγετικα. Απο οτι καταλαβα καποιων ρατσων η εργασια δεν υφισταται ποια. Αρα αν θελουμε α υπαρχουν αυτες οι ρτατσες πρεπει μα καποιο τροπο να ελεγχονται ποιοι εκπροσωποι της θα διασταυρωθουν. Εκει ερχονται οι λυσεις που πρεπει να δωθουν απο αμρμοδιους

οσο αφορα για εργασιας και κυνηγετικα απλα αλλαζει η εργασια.Π.χ. τα κυνηγετικα να τα εχουν για ανιχνευση. Υπαρχουν το εχω ξαναπει ερευνες για σκυλια κυνηγετικα που εκπαιδευονται για να οσμιζονται κρισεις διαβητικων. Καποια σκυλια της ιδιας ρατσας θα επιλεγονται για εργασιες και καποια αλλα για συντροφιες. Ο ανθρωπος μπορει να χρησιμοποιησει τις ιδοτητες των σκυλιων σε πολλα νομιζω.
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
χα! πηγαινε να παρεις σκυλο απο τον "μουστακαλη" (ΑΝ σου δωσει) και αν το μαθεις οπως θελεις, εγω θα γινω (βαλε οτι θελεις εδω..)
καλα αυτο το διασκυλαγωγηση κοκονι με πεθανε:D:D


ο μουστακαλής....???

δεν εννοώ πάντως ότι θα κυνηγήσει αξιοπρεπώς μη κυνηγετική φυλή ή ότι θα κάνει σωματοφυλακή ένα κανίς (αν και "ένα" μπορεί να τύχει να κάνει και γεωμετρία που λέει ο λόγος...)

απλά ότι αφού το ανατρέφεις σωστά κι αυτό θα ανταποδώσει την σημασία και την φροντίδα σου ...(και του μουστακαλή...που δεν ξέρω κιόλας)
ποιμενικός συντροφιάς
πιτ μπουλ συντροφιάς
κανένα πρόβλημα για τον σκύλο,αν λέω τον ανατρέφεις σωστά...με τις βόλτες του/τα παιχνίδια του/το φαγάκι νεράκι του

δεν παθαίνει κάτι αν δεν τραβάει έλκηθρο το χάσκυ αλλά πιό εύκολα διαχειρίζεσαι ώς ζώο συντροφιάς ένα που εκτρέφετε γεννεές τώρα ώς τέτοιο-------λέω εγώ. όχι κι ότι αυτό είναι ντε και καλά. ας μας πούνε και εκτροφείς τέτοιων φυλών τι λένε:)

και γαλάζιο...δεν θέλω να γίνεις τίποτα,μόνο νά σαι καλά...οπότε δεν βάζω τίποτα εκεί...βάλε ότι αγαπάς εσύ.:)

χριτάκι...το έχω ξαναρίξει ρε...δεν το είδες? άμα λείπεις αυτά παθαίνεις:)
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
για να μην εκλειψουν τα κυνηγετικα σκυλια να εξαφανισουμε τα αλλα ζωα ;

απαντησα οτι ολες οι φυλες καταστρεφονται αλλα δεν με νοιαζει στην συγκεκριμενη περιπτωση

η εργασια τους δεν βοηθα κανεναν και απο πανω κανει και κακο

απλα πραγματα
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι σκύλοι δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Εάν μια φυλή δεν μπορεί να επαναπροσδιοριστεί για να καλύψει τις ανάγκες που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, ας εκλείψει! Και λοιπόν?

Υπάρχει περίπτωση να εκλείψει σαν είδος ο σκύλος, εάν εκλείψει μια φυλή σκύλων που δεν εχει καμια χρησιμότητα (ούτε καν σαν pet)?
Το bc αφανίστηκε ως φυλή επειδή δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την φύλαξη κοπαδιών όπως παλαιοτέρα? Όχι! Αποδίδει το ίδιο καλά ως σκύλος συντροφιάς, στο agility και στο Dog dancing, συνεχίζοντας να ευημερεί σε αντίθεση με το ΛΥΚΟ, που επί αιώνες καταδιώκεται ανελέητα από τον άνθρωπο, όταν στην πραγματικότητα απλώς διεκδικεί το φυσικό χώρο που εμείς του στερήσαμε, με αποτελεσμα σήμερα να κινδυνεύει με αφανισμό.
 
Last edited:




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981