Όταν τρώμε δεν μιλάμε.....

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
Γεια σε όλους. Υπάρχει ένα ζήτημα που εδώ και λίγες ημέρες με απασχολεί. Έχουμε ένα golden retriever, τον Ερρίκο 3,5 μηνών. Ένα σκυλάκι πολύ κοινωνικό με όλους γνωστούς και αγνώστους γεμάτος όρεξη για παιχνίδια και αγκαλιές αλλά όχι μόνο!!! Γενικότερα είναι πολύ λαίμαργος με το φαγητό του και δεν θέλει να τον χαϊδεύεις και γενικότερα να τον αγγίζεις όταν τρώει … βέβαια στις βόλτες μας όταν μασουλά κάτι που δεν πρέπει με αφήνει αβίαστα να ανοίξω το στόμα του και να κάνω μέσα ‘ανασκαφές’…. ‘Όταν όμως τρώει στο πιάτο του ή μασούλα αυτά τα τυποποιημένα κόκαλα μην τον αγγίξεις, εκνευρίζεται και αρχίζει να γρυλλίζει . Παρόλα αυτά χθες πήρε το κόκκαλο του και ήρθε στην αγκαλιά μου να το απολαύσει, μόλις τον άφησα κάτω και σηκώθηκα όρθια μετά από δυο λεπτά μου γαύγισε μια φορά…. Φοβάται μήπως του το πάρω? Ή είναι δείγμα επιθετικότητας? :confused::confused::confused:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκυλος πρεπει να σε δεχεται οταν τρωει!

Θα πρεπει να σου επιτρεπει να του κανεις το οτιδηποτε απο το να του βγαλεις κατι απο το στομα,απο το να δεχτει τα χερια σου μεσα στο πιατο που τρωει,απο το κακκαλακι που μασαει!

Ειναι ισως το πιο σημαντικο!

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
και πώς μπορω να το πετύχω αυτό???
έχω προβληματιστεί... και δεν νομίζω οτι αν τον μαλώσω θα έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα.

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και θεώρησα ότι προσπαθούσε να μου πάρει τον αέρα και να ήθελε αυτος να είναι αρχηγός. την πρώτη φορά που μου το έκανε τραβήχτηκα την επόμενη όμως που δεν με άφησε να τον αγγίξω ενώ ετρωγε τον μάλωσα αμέσως και του πήρα το φαγητό.Συνέβη άλλες 1 φορά.Ξαναέκανα το ίδιο και δεν το ξαναέκανε. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν ορθό αυτό που έκανα με το να του πάρω το φαγητό αλλά είχε 100% το επιθυμητό αποτέλεσμα:):)

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Και όταν λέω τον μάλωσα εννοώ έβαλα φωνή και μετά το αγνοούσα και δεν του μίλαγα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Διαβασε στο forum ... αρκετα θεματα εχουν αναφερθει σε αυτο που σε απασχολει.

Εγω απλως θα σου πω οτι καλο που το διεκρινες οσο ειναι ακομα μικρος και μπορει να διορθωθει:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Πιστεύω να έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να πεινάει το σκυλί...

...και μη μου ορμήξετε εσείς της εκπαίδευσης ,τα δικά μου δεν τολμάνε να κάνουν εξυπνάδες!:p

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
matina b, φοβαμαι μη τυχόν έχω αντίθετα αποτελέσματα. διότι τον μάλωσε τις προάλλες ο συντροφός μου για τον λόγο αυτό, και τα νεύρα του:mad::mad::mad: άρχισε να γρυλλίζει πιο έντονα!!!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Πιστεύω να έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να πεινάει το σκυλί...

...και μη μου ορμήξετε εσείς της εκπαίδευσης ,τα δικά μου δεν τολμάνε να κάνουν εξυπνάδες!:p
Και αν πειναει? Τα περισσοτερα σκυλια συνεχως πεινανε!!!

Ενα εκπαιδευτης καποτε μου ειχε πει ενα καλο.. εγω αυτο ακολουθησα και επιασε! Οταν του παιρνεις το πιατο, να το κανεις οχι για να του στερησεις το φαγητο.. Βαζε του λιγακι... μολις το φαι και απομακρυνθει... ενω σε βλεπει παρτο και βαλε του κι αλλο.. φωναξε τον... μετα παλι...μετα απο μερικες φορες θα συνδιασει οτι του παιρνεις το πιατο για να του βαλεις φαγητο;) Επισης, καθε φορα πρεπει πριν του το δωσεις να ειναι στο "κατσε".

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
και σε μένα νευρίασε την πρώτη φορά.αλλα μετά τη δεύτερη οταν πήγε να το ξανακάνει ήμουν πρώτα εγώ από πάνω του,τον χαίδεψα λίγο και ηρέμησε και το έφαγε το φαγητό με μένα δίπλα του.Με τον φίλο μου που μένουμε μαζί άργησε να τον δεχτεί στο φαγητό του,αφού έκλεισε τους πέντε μήνες.όταν θα σε αφήσει θα το επιβραβεύσεις σίγουρα. Και μπορεί να αντέδρασε έτσι στον συντροφό σου γιατί βλέπει εσένα για αφεντικό του. Αφου 'αφησε έμενα τον χαιδευα και μετα έβαλα και τον φίλο μου να τον πιάσει σιγά σιγά και τον δέχτηκε.άυτό όμως πήρε 3 μήνες.θέλει υπομονή σίγουρα και όταν λέω να τον μαλώσεις εννοώ να του μιλισεις επιβλητικά όχι να του "επιτεθείς". Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια τακτική και να ακολουθήσεις θα περάσει σίγουρα λίγος καιρός για να δείς αποτελέσματα.
Πάντως ο δικός μου πλέον δέχεται τα πάντα από εμένα και τον φίλο μου την ώρα του φαγητού. Εγω στο λέω γιατί σε μένα έπιασε.
Διάβασα και αυτό που σου έστειλαν μου φαίνεται πιο σωστό σίγουρα αλλα δεν το έχω δοκιμάσει.
Είναι μωρό ακόμα μην του δείξεις ότι το φοβάσαι και ότι πέρασε το δικό του με το να σου βγάλει δόντι γιατί μετά μπορεί να το κάνει για να πετυχαίνει αυτό που θέλει και ας είναι το πιο καλό σκυλάκι του κόσμου!!!!!!
Δοκίσε αυτό που σου έστειλαν πρώτα και αν δεν δεις αποτελέσματα δοκίμασε και κάτι άλλο.Εγώ διστυχως αυτό δεν το ήξερα αλλά ήμουν τυχερή:D:D:D:D:D:D:D

maria-kostas

Active Member
24 Οκτωβρίου 2009
36
0
Καστοριά
πάντα πριν του δώσω το πιάτο είναι σε θέση 'κάτσε'είναι πολύ υπάκουος για 3,5 μηνών
λοιπόν θα δοκιμάσω αυτό το κολπάκι και ελπίζω να δούμε βελτίωση.:D:D:D εάν έχετε και άλλες ιδέες, εδω είμαι!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Είναι σημαντικό να το αντιμέτωπήσεις όσο είναι νωρίς!
Ίσως πρέπει να επικοινωνήσεις και με κάποιον εκπαιδευτή να σε καθοδηγήσει!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αμαν βρε Sara με το Cesar Millan! Ο μαϊντανός δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν! :maria:

Αγαπητέ φίλε/η maria-kostas, διάβασε τα θέματα που σου πρότεινε η Sofiaklv στην δημοσίευση #5 και αν έχεις απορίες επανερχόμαστε! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αμαν βρε Sara με το Cesar Millan! Ο μαϊντανός δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν! :maria:
Καθόλου! Είχε όμως αρκετά επεισόδια με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα με δυο δαλματικούς που είχν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό. Νομίζω ότι το αντιμετώπισε σωστά και θα μπορούσε κάθε ιδιοκτήτης να κάνει το ίδιο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βρε Sara, δεν είναι λύση για τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου μας τα ωραία σκηνοθετημενα επεισοδιακια του Millan και του κάθε Millan!

Εάν είναι έτσι η εκπαίδευση, να σταματήσουμε να τρέχουμε στους εκπαιδευτές με τα σκυλιά μας και να μπαστακωθουμε στις τηλεοράσεις μας να βλέπουμε Cesar Millan και Victoria Stilwell!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν υποστηρίζω αυτό καθόλου. Παρεμπιπτόντως ούτε και ο Millan το υποστηρίζει διότι το λέει ότι δεν είναι εκπαιδευτής. Ωστόσο με έχει βοηθήσει πολύ που βλέπω τα επεισόδια της σειράς του και έχω τα βιβλία του Από την άλλη το Μουφ έχει πάει και σε κανονικό εκπαιδευτή, έχει αποφοιτήσει (με πτυχίο παρακαλώ με μαιάνδρους από κόκκαλα!) από Βασική Υπακοή, έχει κάνει κάποια competitive obedience και έχει πάει agility και σεμινάρια.

Αλλά επιμένω ότι ο Millan στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνει σωστές λύσεις. Αν δεν πιάσει ούτε αυτός, τότε ας βρει κανονικό εκπαιδευτή, εκτός κι αν δεν έχει πάει ποτέ εκπαίδευση, στην οποία περίπτωση χρειάζεται ο εκπαιδευτής τώρα αμέσως. Αλλά για μικρά διορθώματα όπως το φαγητό, δε βλέπω γιατί είναι κακή λύση ο Millan. Δεν είπα ότι είναι πανάκεια.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Βάλε το φαγητό στο μπολάκι του και αντί να το αφήσεις κάτω για να το φάει κάτσε σε μια καρέκλα βάλε το μπωλ πάνω στα πόδια σου και τάισε του το γεύμα του με το χέρι σου, κάνε αυτό για περίπου μια εβδομάδα μετά και εφόσον έχεις δεί μια καλύτερη συμπεριφορά άφησε τον να φάει από το μπωλ ενώ έχεις το χέρι σου μέσα κάνε το και αυτό για μία εβδομαδα ενημέρωσέ μας για το πως πήγε και θα πάμε στις επόμενες ασκήσεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω διαβαζοντας την αρχικη δημοσιευση του θεματος, βλεπω με την μικρη μου εμπειρια προβλημα ιεραρχιας. Ο σκυλος εκτελει όταν προκειται να κερδισει κατι. Ενώ πρεπει να υπακουει και να εκτελει παντα ειτε του αρεσει ειτε όχι.

Βαλε τον εαυτο σου σταθερα στην θεση του αρχηγου της αγελης. Αν δεν μπορεις να το κανεις, πηγαινε σε έναν καλο εκπαιδευτη ο οποιος θα σας δει σαν ομαδα, θα αξιολογησει την σχεση σας, θα σε τοποθετησει στην θεση του αρχηγου στο άψε σβησε και μεσω της βασικης υπακοης θα σου κανει τον σκυλο κούκλο.