Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι εννοείς δεν ξέρανε να σου πούνε ποιο κουτάβι είναι τι? Για φυλή μιλάς? Για χαρακτήρα? Για υγεία?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@ICE,

Οπως έχω γράψει μερικές φορές, δεν συμμετέχω σε θέματα που αφορούν κοστολογικά θέματα σκύλων και σχέσεις price/performance...
Παρόλα αυτά, χτες βράδυ, μόλις διάβασα το πρώτο post, έβαλα το θέμα σε εκείνα που παρακολουθώ...

Ξέρεις γιατί?
Το πρώτο post του θέματος (εάν το διαβάσεις 1-2 φορές, προσεκτικά) έχει "επιφανειακούς" και "παραπλανητικούς" προβληματισμούς, αλλά διατυπωμένους με σωστό τρόπο, όπως λες...

Ναι, το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα για όλους μας, αλλά δεν αφορά μόνο το σκύλο!!!

Στις άλλες δραστηριότητες και στα άλλα "θέλω" της ζωής μας, πως λειτουργούμε?
Θέλουμε original (και, ταυτόχρονα, ακριβά, με τις εγγυήσεις τους κλπ.), ή θέλουμε imitation (και, ταυτόχρονα, φθηνά)

Να το πω αλλιώς...
Αν θέλεις ορεινή ποιμενική φυλή, για το Ελληνικό Ποιμενικό θα πληρώσεις κάποια στοιχειώδη έξοδα της προσπάθειας που γίνεται για τη φυλή και τα οποία είναι χαμηλά... "Παπούτσι απ' τον τόπο σου"!!! Ενδεχομένως να βρεις και κάποιο αδέσποτο Ελληνικό Ποιμενικό, που θα είναι "δωρεάν" (σε πρώτη φάση)...
Αν, όμως, θέλησες ξαφνικά (παρότι δεν έχεις χόμπυ σου την κυνολογία) να αποκτήσεις ένα Kuvasz, δεν μπορείς ρε φίλε να το βρεις, ούτε σε καταφύγιο, ούτε στο δρόμο, αλλά ούτε και "κοψοχρονιά"...

Υ.Γ. Οταν οι προβληματισμοί περάσουν από την "επιφανειακή" φάση και ωριμάσουν, ναι, ας "την πέφτουμε" στους εκτροφείς και ας τους ζορίζουμε, αλλά για διαφορετικά πράγματα... Παρόμοια θέματα, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετά στο dogforum...
Συμφωνω. Και για αυτο εγραψα παρακατω στο ιδιο ποστ απο τι οποιο παρεθεσες, οτι αν θελεις κατι καλο θα το πληρωσεις οσο κανει...;)
Και σιγουρα αξιζει να δωσει καποιος 2 και 3 φορες παραπανω χρηματα για να παρει ενα καθαροαιμο κουταβι απο καλο εκτροφειο.
Ειναι μια επενδυση με αποδεκτες και τον ιδιοκτητη και τον σκυλο...
Αν δεν εχεις τα χρηματα καλυτερα να περιμενεις να τα μαζεψεις και να παρεις κατι σωστο.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Πάντως οι εκτροφείς δεν έχουν ρίξει τις τιμές λόγω κρίσης...απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω...άρα τα έξοδα τους προφανώς δε τους το επιτρέπουν...φαντάζομαι...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Λιγοι συγκριτικα με το συνολο εκτροφεις βγαζουν λεφτα απο την εκτροφη.
Οι πιο πολλοι παλευουν(να) βγαλουν καποια στιγμη στο μελλον αν ολα πανε καλα...

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
α καλααααααααα!ο φίλος Νικος μίλησε σαν "άνθρωπος" αγαπητοί μου!εσείς οι "εκτροφεις" σταματήστε επιτέλους να ευλογειτε τα γενιά σας.το αρχικό ποστ ήταν κατάθεση καρδιάς με κανένα σκοπό να παραπλανήσει η ότι άλλη χαζομαρα μπορει να σκαφιστηκατε πολλοί απο εσάς.πεσατε κατ´ευθειαν να σαν τα κοράκια για χιλιοστη φορά.ναι ναι ναι...τη γνώμη σας λέτε!!!χαιρω πολυ χαιροπουλος!σε κάθε θρετ που διαβάζω και αφορά τους εκτροφεις....βαριεμαι να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια.τα διαβάσαμε,τα μάθαμε και τα κατανοησαμε.αλλα ως ποτε θα υπερβαλλετε και θα προσπαθείτε με ανυποστατα επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο ότι είστε θεοί!αν με ρωτήσετε που στηρίζω αυτα που λέω,η απάντηση μου είναι το αρχικό ποστ του Νίκου απο την Κρήτη!ναι ναι ναι αυτο το ποστ το παραπλανητικό και επιφανειακό.....ευλογησον τα γένια σαααααας!αμην

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.018
Eπειδή πρόσφατα αγόρασα κουταβάκι, και έψαξα, μίλησα με τρεις εκτροφείς, οι τιμές δεν έχουν πέσει. Και επειδή οι τιμές που πουλιούνται τα κουταβάκια δεν φέρνουν παρά ελάχιστα κέρδη στους εκτροφείς, και δεν μιλάω τώρα για μαζικές παραγωγές αλλά για σοβαρούς εκτροφείς, ελπίζω να μην πέσει η τιμή γιατί τότε θα δούμε πολλούς από τον χώρο που εκτιμάμε να σταματούν την εκτροφή.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
όποιος πείσει την λούναμου για οτιδήποτε να με ενημερώσει έστω με πμ....
μπραβο ειρωνευτείτε!!!αυτο πρέπει να κάνει ένας σωστός Moderator!!!
μ΄'αρέσει που λετε για "οτιδήποτε" !!! λες και με ξέρετε!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
πασχω απο διχασμο προσωπικοτητας...
τα τελευταια 35 χρονια ασχολουμαι με τα σκυλια σαν απλος ιδιοκτητης...
στο φορουμ βρισκομαι 3 χρονια σαν απλος ιδιοκτητης...
ανεκαθεν υποστηριζα τους εκτροφεις.... σαν αναγκαιο κακο για ενα σωστο κουταβι....
και ω του θαυματος φτανει το πληρωμα του χρονου και μολις 2 μηνες πριν... παιρνω επωνυμια εκτροφειου...
αν κανω γενννα αυτη δεν προκειται να γινει πριν τον μαιο του 2012...
λες κατι να αλλαξε απο τωρα...? λες επειδη πηρα επωνυμια εγινα κι εκτροφεας?
ποσο πλανασθε αν πιστευετε οτι ετσι ειναι τα πραματα...
και ποσο μα ποσο επιφανειακα διαβαζετε το φορουμ οταν γινονται αναφορες περι σωστου και ηθικου εκτροφεα
απεναντι σε εναν byb....
ας μην σταθουμε πολυ εδω ομως γιατι και μουσια εχω και τα χαιδευω αυτη την στιγμη...
επι της ουσιας...
εδωσα λαθος τιμες πετσοπ?
μηπως εδωσα λαθος τιμες εκτροφειων?
μηπως η διαφορα μεταξυ εκτροφειων δεν κυμαινεται στα 2-3 φορες τα χρηματα που αναφερετε αλλα ειναι αρκετα χαμηλωτερες???
δηλαδη ποσο θελετε να παρετε απο εκτροφεα..?
να σας πω εγω...
πηγαιντε σε εναν εκτροφεα και πειτε του...
ακου φιλε θελω ενα κουταβι σου... επειδη ομως απο το πετσοπ θα το παρω 500-600
για να παρω απο σενα κουταβι θα μου το δωσεις 450 ενταξει?
αυτο θελετε
απο εκει και περα δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει συζητηση ουτε περι κουταβιου ουτε περι διαφορας ποιοτητας ουτε περι αν κερδιζει η οχι ο εκτροφεας και ποσο...
γιατι οταν ψωνιζετε απο πετσοπ δεν εξεταζετε και δεν σασ απασχολει το κερδος του εμπορα...
το μονο που θελετε ειναι ποσο φτηνοτερα και γρηγοροτερα θα εχετε ενα κουταβι στην αγκαλια σας...
τα υπολοιπα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελες...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
α καλααααααααα!ο φίλος Νικος μίλησε σαν "άνθρωπος" αγαπητοί μου!εσείς οι "εκτροφεις" σταματήστε επιτέλους να ευλογειτε τα γενιά σας.το αρχικό ποστ ήταν κατάθεση καρδιάς με κανένα σκοπό να παραπλανήσει η ότι άλλη χαζομαρα μπορει να σκαφιστηκατε πολλοί απο εσάς.πεσατε κατ´ευθειαν να σαν τα κοράκια για χιλιοστη φορά.ναι ναι ναι...τη γνώμη σας λέτε!!!χαιρω πολυ χαιροπουλος!σε κάθε θρετ που διαβάζω και αφορά τους εκτροφεις....βαριεμαι να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια.τα διαβάσαμε,τα μάθαμε και τα κατανοησαμε.αλλα ως ποτε θα υπερβαλλετε και θα προσπαθείτε με ανυποστατα επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο ότι είστε θεοί!αν με ρωτήσετε που στηρίζω αυτα που λέω,η απάντηση μου είναι το αρχικό ποστ του Νίκου απο την Κρήτη!ναι ναι ναι αυτο το ποστ το παραπλανητικό και επιφανειακό.....ευλογησον τα γένια σαααααας!αμην
Συγγνώμη, αλλά από όοοοοοοοοολην αυτήν τη συζήτηση εσύ ΑΥΤΟ αποκόμισες?!:confused:

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
δηλαδη ποσο θελετε να παρετε απο εκτροφεα..?
να σας πω εγω...
πηγαιντε σε εναν εκτροφεα και πειτε του...
ακου φιλε θελω ενα κουταβι σου... επειδη ομως απο το πετσοπ θα το παρω 500-600
για να παρω απο σενα κουταβι θα μου το δωσεις 450 ενταξει?
αυτο θελετε
απο εκει και περα δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει συζητηση ουτε περι κουταβιου ουτε περι διαφορας ποιοτητας ουτε περι αν κερδιζει η οχι ο εκτροφεας και ποσο...
γιατι οταν ψωνιζετε απο πετσοπ δεν εξεταζετε και δεν σασ απασχολει το κερδος του εμπορα...
το μονο που θελετε ειναι ποσο φτηνοτερα και γρηγοροτερα θα εχετε ενα κουταβι στην αγκαλια σας...
τα υπολοιπα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελες...
Αυτο ακριβως συμβαινει εδω, ολοι θελουν σκυλο ρατσας αλλα σε "λογικη" (συμφωνα με τα δικα τους δεδομενα) τιμη. Κανενας δεν εχει κατσει να σκεφτει τι κοστιζουν σε εναν εκτροφεα τα οσα σκυλια εχει σε διατροφη, εξετασεις, εμβολια ή οτιδηποτε αλλο χρειαζεται να κανει ενας ΣΩΣΤΟΣ εκτροφεας και ανεβαζει το κοστος αποκτισης ενος κουταβιου απο αυτον σε σχεση με τον πετσοπα ή τον παπυμιλα που με ελαχιστο ή μηδενικο κοστος πουλαει κουταβια αμφιβολου προελευσης σαν καθαροαιμα με κερδος που ξεκιναει απο 250ε και φτανει (και πολλες φορες ξεπερναει) τα 500ε.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
όσων αφορά τους εκτροφεις.....ξαναλέω!!!!ναι λοιπόν!για να έχεις ενα ΣΩΣΤΌ σκυλι πρέπει να είναι απο εκτροφειο σωστο!έχω διαβάσει ααρκετα για το πως διαλέγω εκτροφεα και συμφωνώ και δεν αντιλεγω και μπράβο σε αυτούς που ενημερώνουν.μ´ενοχλεί όμως εμένα προσωπικά,η απολυτοσυνη μερικών και συγνώμη ρε παιδια,αλλα οι αναλύσεις τιμών που έχουν αναρτηθεί κατα καιρούς εδω μέσα για τα εκτροφεια μου φαίνονται εξωφρενικά και υπερβολικά!ξεκίνησε η κουβέντα για ανθρώπους που ζητάνε συγκεκριμένη φυλή και εσείς το γυρίσετε στα αδέσποτα....δεν έχω κατι με τα αδέσποτα!όλα τα σκύλακια τ´αγαπαω,αλλα νομίζω ήταν οφ τοπικ!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
mirtouli

Αλλα ελεγες πριν και αλλα εχεις πει κατα καιρους.
Μηπως γνωριζεις ποσο πουλαει η κ.Νταγκινη τα σκυλακια της?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
εσείς οι "εκτροφεις" σταματήστε επιτέλους να ευλογειτε τα γενιά σας.

αλλα ως ποτε θα υπερβαλλετε και θα προσπαθείτε με ανυποστατα επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο ότι είστε θεοί

ευλογησον τα γένια σαααααας!αμην
Μα τι είναι αυτά που λες? :confused:
Απ' όλους όσους απάντησαν εδώ (ΠΟΛΛΑ μέλη) εκτροφείς είναι μόνο η Κρίνα (που έκανε μια απλή ερώτηση ) και ο George A (που δεν ευλόγησε τα γένια κανενός με τα ευγενέστατα, μετριοπαθή posts του).
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Για τον GR.DANE τώρα το έμαθα, συγχαρητήρια :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Οι τιμές σε μιά ελεύθερη αγορά προσδιορίζονται από τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης.
Κανείς δεν πουλάει κάτι φθηνά, για την ψυχή της μάνας του...

Η τιμή ανεβαίνει όταν:
-Η προσφορά είναι μικρή
-Η ζήτηση είναι μεγάλη

Η προσφορά είναι μικρή όσο:

1)Υπάρχουν λίγοι παραγωγοί (εκτροφείς στην περίπτωσή μας)
2)Οι παραγωγοί δεν προσφέρουν στην αγορά όλη την παραγωγή τους (στην Άρτα π.χ. πετάνε τόνους πορτοκαλιών στην χωματερή για να κρατήσουν την τιμή)

Η ζήτηση αυξάνεται όταν:
1)Υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους ίδιους καταναλωτές για την ίδια αγορά, σε σχέση με ένα ανταγωνιστικό προιόν (λόγω διαφοράς ποιότητας συνήθως)
2)Υπάρχει αύξηση των καταναλωτών μέσω δημιουργίας ανάγκης (marketing)

Δεν υπάρχει επαγγελματίας εκτροφέας που θα ρίξει την τιμή όταν ξέρει οτι μπορεί να πουλήσει ακριβότερα και ΔΙΚΑΙΩΣ

Το μόνο που μπορεί κανείς να δει και να κρίνει σε σχέση με το ήθος του ζητήματος, είναι ποιες από τις μεθόδους της ελεύθερης αγοράς χρησιμοποιεί ο καθένας για να πουλάει.
Ίσως για αυτό να φαίνεται άσχημο σε μερικούς το promotion στους εκτροφείς...

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
mirtouli
και
Αλλα ελεγες πριν και αλλα εχεις πει κατα καιρους.
Μηπως γνωριζεις ποσο πουλαει η κ.Νταγκινη τα σκυλακια της?
και βεβαι ξέρω,μίλησα μαζι της!η κυρία νταγκινη όμως έδωσε ένα αρσενικό κι ένα θηλυκο σε μια κυρία(όχι αδέρφια)και η κυρία αυτη τα ζευγαρωσε και τα δήλωσε και στον κοε και τα δίνει και μισοτιμης απο τη νταγκινη!πες μου λόγους για να μην αγοράσω απο αυτήν τη κυρία.....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Μα τι είναι αυτά που λες? :confused:
Απ' όλους όσους απάντησαν εδώ (ΠΟΛΛΑ μέλη) εκτροφείς είναι μόνο η Κρίνα (που έκανε μια απλή ερώτηση ) και ο George A (που δεν ευλόγησε τα γένια κανενός με τα ευγενέστατα, μετριοπαθή posts του).
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Για τον GR.DANE τώρα το έμαθα, συγχαρητήρια :)
κι εγω μεχρι να λεγομαι εκτροφεας εχω πολλα ψωμια ακομα....
ευχαριστω παντως...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
mirtouli

οι λογοι ειναι οι ιδιοι που δεν θα αγοραζα και απο την κ.Νταγκινη

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λόγος να απορρίψεις την εκτροφή της κας Νταγκίνη: Όταν της προκύπτουν μικρόσωμα μαλτέζ (δηλαδή εκτός προτύπου) τα βαφτίζει tea cups και τα μοσχοπουλάει.
Κατά τα άλλα δεν την ξέρω.