Τι εννοείς δεν ξέρανε να σου πούνε ποιο κουτάβι είναι τι? Για φυλή μιλάς? Για χαρακτήρα? Για υγεία?
Συμφωνω. Και για αυτο εγραψα παρακατω στο ιδιο ποστ απο τι οποιο παρεθεσες, οτι αν θελεις κατι καλο θα το πληρωσεις οσο κανει...@ICE,
Οπως έχω γράψει μερικές φορές, δεν συμμετέχω σε θέματα που αφορούν κοστολογικά θέματα σκύλων και σχέσεις price/performance...
Παρόλα αυτά, χτες βράδυ, μόλις διάβασα το πρώτο post, έβαλα το θέμα σε εκείνα που παρακολουθώ...
Ξέρεις γιατί?
Το πρώτο post του θέματος (εάν το διαβάσεις 1-2 φορές, προσεκτικά) έχει "επιφανειακούς" και "παραπλανητικούς" προβληματισμούς, αλλά διατυπωμένους με σωστό τρόπο, όπως λες...
Ναι, το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα για όλους μας, αλλά δεν αφορά μόνο το σκύλο!!!
Στις άλλες δραστηριότητες και στα άλλα "θέλω" της ζωής μας, πως λειτουργούμε?
Θέλουμε original (και, ταυτόχρονα, ακριβά, με τις εγγυήσεις τους κλπ.), ή θέλουμε imitation (και, ταυτόχρονα, φθηνά)
Να το πω αλλιώς...
Αν θέλεις ορεινή ποιμενική φυλή, για το Ελληνικό Ποιμενικό θα πληρώσεις κάποια στοιχειώδη έξοδα της προσπάθειας που γίνεται για τη φυλή και τα οποία είναι χαμηλά... "Παπούτσι απ' τον τόπο σου"!!! Ενδεχομένως να βρεις και κάποιο αδέσποτο Ελληνικό Ποιμενικό, που θα είναι "δωρεάν" (σε πρώτη φάση)...
Αν, όμως, θέλησες ξαφνικά (παρότι δεν έχεις χόμπυ σου την κυνολογία) να αποκτήσεις ένα Kuvasz, δεν μπορείς ρε φίλε να το βρεις, ούτε σε καταφύγιο, ούτε στο δρόμο, αλλά ούτε και "κοψοχρονιά"...
Υ.Γ. Οταν οι προβληματισμοί περάσουν από την "επιφανειακή" φάση και ωριμάσουν, ναι, ας "την πέφτουμε" στους εκτροφείς και ας τους ζορίζουμε, αλλά για διαφορετικά πράγματα... Παρόμοια θέματα, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετά στο dogforum...
μπραβο ειρωνευτείτε!!!αυτο πρέπει να κάνει ένας σωστός Moderator!!!όποιος πείσει την λούναμου για οτιδήποτε να με ενημερώσει έστω με πμ....
Συγγνώμη, αλλά από όοοοοοοοοολην αυτήν τη συζήτηση εσύ ΑΥΤΟ αποκόμισες?!α καλααααααααα!ο φίλος Νικος μίλησε σαν "άνθρωπος" αγαπητοί μου!εσείς οι "εκτροφεις" σταματήστε επιτέλους να ευλογειτε τα γενιά σας.το αρχικό ποστ ήταν κατάθεση καρδιάς με κανένα σκοπό να παραπλανήσει η ότι άλλη χαζομαρα μπορει να σκαφιστηκατε πολλοί απο εσάς.πεσατε κατ´ευθειαν να σαν τα κοράκια για χιλιοστη φορά.ναι ναι ναι...τη γνώμη σας λέτε!!!χαιρω πολυ χαιροπουλος!σε κάθε θρετ που διαβάζω και αφορά τους εκτροφεις....βαριεμαι να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια.τα διαβάσαμε,τα μάθαμε και τα κατανοησαμε.αλλα ως ποτε θα υπερβαλλετε και θα προσπαθείτε με ανυποστατα επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο ότι είστε θεοί!αν με ρωτήσετε που στηρίζω αυτα που λέω,η απάντηση μου είναι το αρχικό ποστ του Νίκου απο την Κρήτη!ναι ναι ναι αυτο το ποστ το παραπλανητικό και επιφανειακό.....ευλογησον τα γένια σαααααας!αμην
Αυτο ακριβως συμβαινει εδω, ολοι θελουν σκυλο ρατσας αλλα σε "λογικη" (συμφωνα με τα δικα τους δεδομενα) τιμη. Κανενας δεν εχει κατσει να σκεφτει τι κοστιζουν σε εναν εκτροφεα τα οσα σκυλια εχει σε διατροφη, εξετασεις, εμβολια ή οτιδηποτε αλλο χρειαζεται να κανει ενας ΣΩΣΤΟΣ εκτροφεας και ανεβαζει το κοστος αποκτισης ενος κουταβιου απο αυτον σε σχεση με τον πετσοπα ή τον παπυμιλα που με ελαχιστο ή μηδενικο κοστος πουλαει κουταβια αμφιβολου προελευσης σαν καθαροαιμα με κερδος που ξεκιναει απο 250ε και φτανει (και πολλες φορες ξεπερναει) τα 500ε.δηλαδη ποσο θελετε να παρετε απο εκτροφεα..?
να σας πω εγω...
πηγαιντε σε εναν εκτροφεα και πειτε του...
ακου φιλε θελω ενα κουταβι σου... επειδη ομως απο το πετσοπ θα το παρω 500-600
για να παρω απο σενα κουταβι θα μου το δωσεις 450 ενταξει?
αυτο θελετε
απο εκει και περα δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει συζητηση ουτε περι κουταβιου ουτε περι διαφορας ποιοτητας ουτε περι αν κερδιζει η οχι ο εκτροφεας και ποσο...
γιατι οταν ψωνιζετε απο πετσοπ δεν εξεταζετε και δεν σασ απασχολει το κερδος του εμπορα...
το μονο που θελετε ειναι ποσο φτηνοτερα και γρηγοροτερα θα εχετε ενα κουταβι στην αγκαλια σας...
τα υπολοιπα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελες...
Μα τι είναι αυτά που λες?εσείς οι "εκτροφεις" σταματήστε επιτέλους να ευλογειτε τα γενιά σας.
αλλα ως ποτε θα υπερβαλλετε και θα προσπαθείτε με ανυποστατα επιχειρήματα να πείσετε τον κόσμο ότι είστε θεοί
ευλογησον τα γένια σαααααας!αμην
και βεβαι ξέρω,μίλησα μαζι της!η κυρία νταγκινη όμως έδωσε ένα αρσενικό κι ένα θηλυκο σε μια κυρία(όχι αδέρφια)και η κυρία αυτη τα ζευγαρωσε και τα δήλωσε και στον κοε και τα δίνει και μισοτιμης απο τη νταγκινη!πες μου λόγους για να μην αγοράσω απο αυτήν τη κυρία.....mirtouli
και
Αλλα ελεγες πριν και αλλα εχεις πει κατα καιρους.
Μηπως γνωριζεις ποσο πουλαει η κ.Νταγκινη τα σκυλακια της?
κι εγω μεχρι να λεγομαι εκτροφεας εχω πολλα ψωμια ακομα....Μα τι είναι αυτά που λες?
Απ' όλους όσους απάντησαν εδώ (ΠΟΛΛΑ μέλη) εκτροφείς είναι μόνο η Κρίνα (που έκανε μια απλή ερώτηση ) και ο George A (που δεν ευλόγησε τα γένια κανενός με τα ευγενέστατα, μετριοπαθή posts του).
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Για τον GR.DANE τώρα το έμαθα, συγχαρητήρια![]()