Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς


NIKOS_XANIA

Member
25 Μαρτίου 2011
12
0
Θα ήθελα με αφορμή ένα ποστ (http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?t=15266&page=1 ) και δεν είναι το μοναδικό, να αναφερθώ σε κάτι που έχω προσέξει πολύ έντονα στο συγκεκριμένο φορουμ (αν και νέος έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα).

Έχω παρατηρήσει πως όταν κάποιος γράψει για να ζητήσει βοήθεια για κάτι ή απλά μία ενημέρωση από κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα για σκύλους, κοιτάνε το ποστ του πχ.200-500-1000 άτομα και απαντάνε το πολύ πολύ το 10 -20% αυτών.

Αλλα αν τυχον και πεις όπως η συγκεκριμένη κοπέλα ότι έχει κάνει βλακεία ή πεις την λέξη ΠΕΤ-ΣΟΠ εκεί ορμάνε όλοι να πουν την αποψή τους να σε ''μαλώσουν'' να..να...να...και στο τέλος να σου πουν σχεδόν έτσι για το καλό αλλά μέσα από τα δόντια ΄άντε ευχομαι να σου ζήσει να έχεις πολλά χρόνια αγκαλιες και αγάπες με το καινούργιο κουτάβι σου και ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ''.

Επίσης στη παραπάνω περίπτωση μετά τη βλακεία που έκανε η συγκεκριμένη κοπελα απαιτούσαν να βρεί χρόνο και χρήμα που κανείς δεν έχει (άρα δε βοηθάτε απλά αερολογήτε και λέτε όλα όσα δε θα κάνατε) να βρει δικηγόρους εφοριακούς κλπ κλπ για να το διορθώσει.

Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί ενώ όλοι είναι τόσο εναντίων των ΠΕΤ-ΣΟΠ και για να μη παρεξηγηθώ και γω επίσης, δεν αφιερώνουν και αυτοί χρόνο και χρήμα (αφού το λένε τόσο απλά ότι πρέπει να τα βρεις και τα δύο ) να μη πιάνουν μόνο από το αυτί όσους κάνουν παρόμοια λάθη μέσα από το φόρουμ αλλά για να εναντιωθούν σε όλους αυτούς που φαίρονται έτσι στα ζώα (πχ πετ-σοπ) με δραστηριότητες έξω από το φορουμ..

Δε το ξέρω φυσικά αυτό απλά έυχομαι να έχουν το χρόνο και την ενεργεια που αφιέρωσαν στο ποστ και σε όλους τους αλλους που τους απαντούν να κάνουν και κάτι έξω από το φόρουμ..
Μετά με το θέμα τον εκτροφείων που όλοι υποστηρίζουν τόσο θερμά (τόσο που σε κάνουν να νιωθεις σκουπίδι αν δεν έχεις πάρει σκύλο από εκτροφέα, του στυλ πως τολμάς και το λες..πως τολμάς και αυτοαποκαλεισαι φιλόζωος ....ΔΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΚΥΛΟΣ) και για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου και γω πιστεύω ότι τα κουτάβια μας πρέπει να τα παίρνουμε από εκτροφείο.

Αν όμως πραγματικά θέλουμε να καταλάβουν όλοι ότι οι εκτροφείς είναι το μοναδικό και το σωστό μέρος για να πάρουμε το σκύλο μας ίσως να πρέπει να τα βάλουμε και με αυτούς και όχι να τους εκθειάζουμε, γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης που πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να απευθυνθούμε σε αυτούς.

Και φυσικά μιλάω για το κόστος..όλοι τα βάζουν με τον άλλο λέγοντας του ότι πρέπει να κανει υπομονή και να μαζέψει χρήματα για να πάρει ένα καλό κουτάβι από εκτροφείο..Ένα κουτάβι που κάνει 2-3 φορές περισσότερο από τι θα το έβρισκες αλλού. Ναι αλλά δυστυχώς τα οικονομικά κάποιου δε του επιτρέπουν να μαζέψει χρήματα για να το κάνει αυτό και παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου. Τα χρήματα μου ίσα που φτάνουν να βγάλω το μήνα πια..

μαζεψα κάποια χρήματα να πάρω κουτάβι..Αν το επερνα από εκτροφέα θα έπρεπε να μαζέυω 5 χρόνια μια και κάθε φορά που μάζευα κάποια άλλη ανάγκη προέκυπτε (όπως σε όλους μας) και έπρεπε να τα δώσω..
Άρα αφού δε μπορώ να πάρω από εκτροφέα αυτο που θέλω, δε πρέπει να πάρω ποτέ να αποκτήσω ενα σκυλο που θέλω. Και μπορω να πω πολλά και πιο αναλυτικά γιατί δε μπορώ να μαζέψω τόσα χρήματα αλλά εκτός ότι θα έπαιρνε πολύ χρόνο είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε καταλάβει το γιατί και δε χρειάζεται να το αναλύσω μια και είμαστε στην ίδια θέση..

Και εκτός από αυτο έχω και την ατυχία να ζω στην Κρήτη..Οι περισσότεροι εκτροφείς είναι ή Αθήνα ή Θεσσ.νικη ή στο εξωτερικό .Που σημαίνει ότι για να διαλέξω το κουτάβι μου ή θα πρέπει να ταξιδέψω ή θα πρέπει να μου το στείλουν οπότε πάλι το κόστος με τα παραπάνω έξοδα φτάνει σαν να αγοράζω τέσσερις και πέντε φορές το κουτάβι από 'τι καπου αλλου.
Πολλές φορές αισθάνομαι ότι αυτοί που τα γράφουν (μόνο εκτροφείο –μάζεψε χρήματα κλπ) σα να μην έχουν οικονομικές ανάγκες ή σα να σου λένε αν δεν έχεις χρήματα μη πάρεις ποτέ ή αν δε μπορείς να μαζέψεις ή αν δε ζείς κοντά σε εκτροφέα δε σου αξίζει να έχεις το σκύλο που θες .....σα να ζούνε έξω από την Ελληνική πραγματικότητα...Και πάλι τονίζω ότι ξέρω ότι το σωστό για το ίδιο το κουτάβι και για όλα όσα συμβαίνουν με τα ζώα είναι να το πάρω από εκτροφέα...

Αρα αν πραγματικά θέλουμε όλοι ένα καλό και υγειές σκύλο μήπως θα έπρεπε να τα βάζουμε με τους εκτροφείς για το κόστος των σκύλων?...
Αν πραγματικά αυτοί αγαπάνε τα ζώα και δεν τα κακοποιούν όπως στα πετ –σοπ θα έπρεπε πρώτοι να ρίξουν τις τιμές ώστε με αυτό το τρόπο να εναντιωθούν στα πετ-σοπ και στην εκμετάλλευση των ζώων, ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοι στην αγορά (με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να απευθύνονται σε αυτούς ακόμα και αν παίρνει αρκετό καιρό να σου βρουν κουτάβι) και να δώσουν και το δικαίωμα σε όλους και όχι μόνο σε ευκατάστατους να αποκτήσουν το κουτάβι των ονείρων τους?
Να μην αναφέρω ότι όταν απευθυνθείς σε εκτροφέα ή συμπεριφορά του έιναι σα να σου κάνει χάρη που σου δίνει το κουτάβι ...

Ζω μακριά δεν έχω πολλά χρήματα και δε μπορώ να μαζέψω (όσο και να μη το καταλαβάινουν κάποιοι...) Ξερω το Σωστό αλλά δεν μπορώ -δε με αφήνουν να το κάνω....οπότε ή μονη λύση που μου αφήνετε αγαπητοί εκτροφεις ειναι τα πετ-σοπ η κάποιος ιδιώτης...Οπότε σταματήστε την επίθεση και ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για να υπερασπιστητε και τα όσα λέτε.


Ξέρω ότι θα δημιουργήσω αντιδράσεις και ότι δε θα καταλάβουν πολλοί για πιο λόγο δε μπορώ /ουμε να αποκτήσω κουτάβι από εκτροφέα που πολύ θα το ήθελα..
Ελπίζω όμως να το διαβάσουν κάποιοι εκτροφείς (και όλοι όσοι γράφουν υπέρ τους σα να είναι η ανώτατη δύναμη στο να αποκτήσεις και συ το δικαίωμα να έχεις ένα σωστό και υγειές κουτάβι και παράλληλα να κάνεις την επανάσταση εναντίων στα πετ-σοπ και σε όσους εκμεταλεύονται τα ζώα) και υπάρχουν αρκετοι στο φόρουμ και να καταλάβουν ότι πέρα από το να ‘’επιτίθενται΄΄ στα πετ-σοπ ή σε όποιον αγοράζει από αυτά και αφού πονάμε όλοι στο τι συμβάινει στα ζώα να κάνουν κάτι έμπρακτα

(ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΖΩΟ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΤ-ΣΟΠ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ :))

Ευχαριστώ πολύ και δε θα πω συγνώμη για το μεγάλο ποστ ή για το αν έγραψα στα αγγλικά μια λέξη (συμβάινει και αυτό στο φορουμ να στη λένε για μία αγγλική λέξη και σε κάνουν να αισθάνεσαι και άσχημα) νομίζω ότι έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε.

Νίκος
 
Last edited by a moderator:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εγώ πιστεύω ότι εφόσον υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα σε όλα τα χρώματα του ουρανίου τόξου, οι μη έχοντες λεφτά για εκτροφέα θα πρέπει να παίρνουν αδέσποτα. ΑΦΟΥ λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε κατά τη γνώμη μου για το μάζεμα των χρημάτων. Γνώμη μου επίσης είναι ότι αν δεν έχουμε λεφτά για εκτροφέα, θα πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να σκεφτούμε ότι ο σκύλος είναι ζωντανό πλάσμα και έχει έξοδα. Αν δεν έχουμε λεφτά για σκύλο, δεν παίρνουμε σκύλο. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουμε να διαθέσουμε τα λεφτά για εκτροφέα, τότε παίρνουμε από καταφύγιο. Ή δεν παίρνουμε καθόλου σκύλο. Είναι σα να λέμε ότι έχουμε δυο πιθανές λύσεις για να αποκτήσουμε λεφτά: είτε δουλεύουμε να τα βγάλουμε, είτε τα κλέβουμε. Προφανώς και η λύση είναι να δουλέψουμε να τα βγάλουμε, ό,τι ποσό και να βγάλουμε.

Τώρα όταν κάποιος κάνει παρανομίες όπως οι πετσοπάδες και πρώτον φέρνει ζώα από παπυμιλλάδικα και δεύτερον δε δίνει απόδειξη, είναι πολύ απλό. Παρανομεί, άρα πάμε στην εφορεία και τον καταγγέλλουμε. Δικηγόρο καλούμε άμα μας έχει κλέψει.

Εάν δεν κάνουμε τα παραπάνω επιτρέπουμε τη ρεμούλα να συνεχίσει και δε λύνουμε το πρόβλημα. Διότι δεν είναι μόνον οι κυβερνήσεις που πρέπει να λύνουνε τα πάντα: συν Αθηνά, που λένε, και χείρα κίνει.
 


NIKOS_XANIA

Member
25 Μαρτίου 2011
12
0
sara καλησπέρα..Μιλάω για όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία συγκεκριμένη ράτσα σκύλου..αλλιώς όλοι θα πέρναμε και πολύ σωστά αδέσποτα..όσα για τα χρήματα αν πάρεις ζώο ξέρεισ τις ανάγκες του για να μπορείς να το συντηρήσεις και είναι διαφορετικά να διαθέτεις ένα ποσό το μήνα για την συντήρηση του και άλλο να βρείσ 1500++ να αγοράσεις έναν...επίσης έχουν δικαίωμα και όσοι δεν έχουν χρήματα να έχουν το σκύλο που θέλουν..δόξα το θεό ένα πιατο φαί και πολύ αγάπη θα τους παρέχουν..

κι προφανώς δε κατάλαβες και όσοι σου δίνουν τα ευχαριστώ τους οτι πρέπει και οι εκτροφείς να κάνουν αυτό που πρέπει για να μπορούμε όλοι να έχουμε το δικαίωμα να παρουμε ζώα από αυτούς..εξάλου σε ένα εκτρόφέα απευθύνεσε για ένα σκύλο ράτσας και όχι αδέσποτο.οπότε μην απαντάς άτοπα σε αυτά που γράφω..τα αδέσποτα είναι άλλο θέμα που δεν έθεσα
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μα ο εκτροφέας έχει έξοδα και δε βγάζει λεφτά. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου τι πρέπει να κάνουν οι εκτροφείς? Να πάρουν δάνειο από την τράπεζα ώστε διάφοροι άσχετοι με τους σκύλους (διότι σχετικός ή όποιοι θέλουν από άσχετοι να γίνουν σχετικοί) να πάρουν τη φυλή που επιθυμούν? Είναι σα να λέμε ότι εγώ θέλω να αποκτήσω το εξής κολλιέ από τον Οίκο Graff:



Προφανώς δεν έχω λεφτά να το αγοράσω, όμως το θέλωωωωωωωωω! Κούκλα θα είμαι με δαύτο, θα περπατάω και θα στενάζει το πλακόστρωτο! Τι μπορώ λοιπόν να κάνω? Αν το κλέψω θα πάω μέσα. Να δουλέψω να μαζέψω τα λεφτά για το συγκεκριμένο χλωμό το βλέπω, άρα δεν το παίρνω. Τέρμα. Θα ήταν λογικό να πω ότι ο Οίκος Graff (ή ο Harry Winston ή το Tiffany's) πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να "κάνει αυτό που πρέπει ώστε να έχουμε όλες μας το δικαίωμα" να φοράμε λιλιά? Τι να κάνουμε? Ελεύθερη αγορά είναι, τόσο πάει η διαμαντοκοτρώνα. Το να εκτρέφεις σκύλους κοστίζει επίσης. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Άμα ο εκτροφέας δεν κάνει εξετάσεις, δεν πάει στις εκθέσεις, κλπ. πώς θα ξέρει ότι οι σκύλοι του είναι κατάλληλη για αναπαραγωγή? Θα πληρώσει δηλαδή τα μαλλιοκέφαλά του, θα μπει μέσα κι αυτό γιατί ακριβώς?

Συνήθως οι άνθρωποι που "επιθυμούν διακαώς" μια συγκεκριμένη φυλή είναι και αυτοί που επιλέγουν την εν λόγω φυλή λόγω της φάτσας του σκύλου. Σου λένε "θέλω ένα μαλινουά κι αν δεν έχει μαλινουά θα πάρω ένα γκόλντεν ή ένα ντόμπερμαν". Ο λογικός άνθρωπος που δε διαθέτει 1500 ευρώ για εκτροφικό σκύλο τα βάζει κάτω και κάνει μια λίστα: θέλει π.χ. ένα σκύλο μεσαίου μεγέθους, ασπρόμαυρο, καλό με τα παιδιά, ήπιου χαρακτήρα και που να γίνεται κολλιτσίδα στο αφεντικό του? Πάει λοιπόν σε ένα ωραίο καταφύγιο (ή περισσότερα), συζητάει με τους υπεύθυνους, τους δίνει τη λίστα του, κοιτάζει μερικά σκυλιά και επιλέγει ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ένα σκύλο. Που μπορεί να είναι κιτρινοπρασινόμαυρος, αλλά κατά τ' άλλα να έχει όλα όσα ζητάει. Ή να είναι ασπρόμαυρος και να ταιριάζει με τη λίστα του. Και κάνει κι ένα καλό στο σκύλο και συντείνει στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων.

Πραγματικά οι φυλές είναι ένα ζήτημα, αλλά είναι για τους επαΐοντες και τους έχοντες λεφτά. Στην Αμερική ξέρεις πώς κάνουν οικονομία οι κρατικές υπηρεσίες που χρειάζονται σκύλους? Πάνε σε πολλά καταφύγια, διαλέγουν συνήθως ημίαιμα που τυχαίνει να έχουν τα χαρακτηριστικά που ζητούν (είναι ολόκληρη ιστορία η επιλογή), τα εκπαιδεύουν και τελείωσε το θέμα. Δεν πάνε απαραίτητα σε εκτροφείς. Πρόσφατα είδα αστυνομικούς στα αμερικανικά σύνορα με σκύλους που ψάχνανε για ναρκωτικά και άλλες ουσίες και τα σκυλιά ανήκαν σε όλες τις φυλές του Ισραήλ, δεν είδα ούτε ένα καθαρόαιμο. Και ναι, τα αδέσποτα που έθεσα εγώ ως ζήτημα είναι πολύ σημαντική υπόθεση διότι μάντεψε ποια χώρα έχει μειώσει κατά πολύ το ζήτημα των εγκαταλειμένων ζώων και τις ευθανασίες που συνεπάγεται. Δεν είναι η Ελλάδα.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οπως σου ειπε η Σαρα υπαρχουν δεκαδες επιλογες απο ημιαιμα αλλα και καθαροαιμα καταφυγιου αλλα και αδεσποτα στο δρομο που μπορεις να υοθετησεις με μηδενικο κοστος, ετσι ωστε τα εξοδα αγορας να τα διαθεσεις για την συντηρηση του ζωου, που ειναι εξοδο μεγαλυτερο απο εκεινο της αγορας. Αν με το ζορι τα βγαζεις περα οικονομικα οπως ειπες πιο πανω, οσο και να σου αρεσει καποια συγκεκριμενη φυλη, ειναι προτιμοτερο να στραφεις αλλου γιατι εκτος απο την αγορα ειναι και το μετα που οπως σου ειπα στοιχιζει περισσοτερο. Ποσο θεωρεις οτι θα ηταν μια λογικη τιμη πωλησης για ενα σκυλο εκτροφειου;
 




sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Γράφεις αυτά που γράφεις επειδή πιστεύεις ότι με ένα πιάτο φαγητό άντε και κανένα εμβόλιο ο σκύλος είναι οκ. Και όμως τα έξοδα συντήρησης είναι απείρως μεγαλύτερα από το όποιο κόστος αγοράς.
Σε εκτροφείο πας για να λιγοστέψεις τις πιθανότητες του αυξημένου κόστους στους κτηνιάτρους αργότερα και όχι για να κάνεις εφέ.
Δεν έχω σκύλο από εκτροφείο αλλά πολύ θα ήθελα να έχω. Και κάποια μέρα που οι συνθήκες στη ζωή μου θα είναι κατάλληλες θα αγοράσω σκύλο από εκτροφείο. Έτσι γίνετε και δεν υπάρχει άλλος σωστός τρόπος.
Και κάτι ακόμα. Η εκτροφή σκύλων δεν είναι φιλανθρωπία γιατί έχει κόστος.
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
το να παρεις σκυλο απο εκτροφεα δεν ανεβαζει το κοστος Νικο..το μειωνει σε βαθος χρονου.
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Η απλά να πάρεις σκύλο απο καταφύγιο ή απο το δρόμο!
εγω δεν είμαι υπερ ουτε των πετ σοπ ουτε των εκτροφέων !
αν είναι δυνατόν να πουλάμε μια ψυχή !! το έχουμε κάνει και επάγγελμα!! ας πουλήσουμε και ανθρώπινα μωρά
και ενώ την ίδια ωρα κάποια σκυλιά σαπίζουν σε κλουβία ή ζουν στο δρόμο ή πεινάνε
και θα μου πείτε για τις ρατσες
είναι πολύ ρατσιστικό να υπάρχουν ράτσες! είναι δημιούργημα του ανθρώπου! για αυτο και κάποιες έχουν προβλήματα υγείας π.χ τ μπουλτογκ αν θέλουμε να πάρουμε σκύλο να λεγόμαστε φιλόζωοι παίρνουμε κάποιο που έχει ανάγκη !
και επίσης φιλόζωοι είμαστε μόνο αν αγαπάμε όλα τα σκυλιά όχι μόνο το δικό μας!
για το θέμα εκτροφέας - πετ σοπ δεν είναι μόνο τα χρήματα στη μέση αλλά είναι και ηθικό το θέμα!
 
Last edited:




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η απλά να πάρεις σκύλο απο καταφύγιο ή απο το δρόμο!
εγω δεν είμαι υπερ ουτε των πετ σοπ ουτε των εκτροφέων !
αν είναι δυνατόν να πουλάμε μια ψυχή !! το έχουμε κάνει και επάγγελμα!! ας πουλήσουμε και ανθρώπινα μωρά
και ενώ την ίδια ωρα κάποια σκυλιά σαπίζουν σε κλουβία ή ζουν στο δρόμο ή πεινάνε
και θα μου πείτε για τις ρατσες
είναι πολύ ρατσιστικό να υπάρχουν ράτσες! είναι δημιούργημα του ανθρώπου! για αυτο και κάποιες έχουν προβλήματα υγείας π.χ τ μπουλτογκ αν θέλουμε να πάρουμε σκύλο να λεγόμαστε φιλόζωοι παίρνουμε κάποιο που έχει ανάγκη !
και επίσης φιλόζωοι είμαστε μόνο αν αγαπάμε όλα τα σκυλιά όχι μόνο το δικό μας!
για το θέμα εκτροφέας - πετ σοπ δεν είναι μόνο τα χρήματα στη μέση αλλά είναι και ηθικό το θέμα!
Louna mou καλο ειναι να υπαρχουν ολες οι επιλογες, και οτι θελει ο καθενας...
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φυσικά και οτι θέλει ο καθένας! εγω την γνώμη μου είπα
είχα 2 σκυλάκια το ένα αδέσποτο και μου το φόλιασαν και ένα ράτσα απο εκτροφείο που μου έκαναν δωρο
θα προτιμούσα να είχαν σώσει ένα!
απλα δεν μπορω να κατανοήσω που κάποιος χαλάει 1000ε και για να παρει απο εκτροφειο ενω έχουν τοσααα ανάγκη!!!
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πιανεις το ενα ακρο, ενω υπαρχουν 2 ακρα...:)
Δεν εισαι λαθος, ουτε και εγω που πληρωσα και πηρα αυτο που ηθελα...:)
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως το να πάρεις "φθηνά" ένα σκύλο, όταν ζορίζεσαι οικονομικά, δεν είναι η λύση. Όσο και να είναι αυτό το "φθηνά". Στην δική μου περίπτωση μας τον χαρίσανε (και μάλιστα λιγάάάκι εκβιαστικά). Τους 15 μήνες που τον έχουμε όμως μας έχει κοστήσει γύρω πάνω από δυό χιλιάρικα, μέσα τροφές, μέσα κτηνίατρος, μέσα εκπαίδευση, έξω πανσιόν...
Μετά με το θέμα τον εκτροφείων που όλοι υποστηρίζουν τόσο θερμά (τόσο που σε κάνουν να νιωθεις σκουπίδι αν δεν έχεις πάρει σκύλο από εκτροφέα, του στυλ πως τολμάς και το λες..πως τολμάς και αυτοαποκαλεισαι φιλόζωος ....ΔΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΚΥΛΟΣ)
Δεν με έχει αντιμετωπίσει κανείς έτσι και το σκυλί μου δεν είναι ούτε από εκτροφείο, ούτε από καταφύγειο, ούτε από το δρόμο.

Λάθη μπορούν να γίνουν από τον καθένα το θέμα είναι να μαθαίνουμε από αυτά και να μπορούμε να διαβάζουμε τις συμβουλές που μας δίνουν οι άλλοι, να κρίνουμε και αναλόγως να πράξουμε. Αν δεν έχουμε σκοπό να έχουμε "ανοιχτα αυτιά και ανοιχτά μυαλά" δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε ένα θέμα όπου να ζητάμε συμβουλή ή βοήθεια, αλλιώς ποιό το νόημα? Από την άλλη μπορεί να ανοίξουμε ένα θέμα απλά και μόνο για να μοιραστούμε μια εμπειρία, ένα γεγονός αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε θετικά αλλά και πιθανόν αρνητικά σχόλια καθώς οτιδήποτε εκτίθεται δημόσια αυτόματα εκτίθεται και στη δημόσια κριτική.

Ουσιαστικά κανείς από εμάς εδώ δεν θα είναι μαζί σου όταν θα πας να πάρεις το σκυλί σου, έχεις ελευθερη επιλογή, απλά από τη στιγμή που είσαι ενήμερος, η απόφασή σου παίρνει άλλη βαρύτητα και η γνώση που σου έχει παρατεθεί είναι ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα σου. Αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί ενώ όλοι είναι τόσο εναντίων των ΠΕΤ-ΣΟΠ και για να μη παρεξηγηθώ και γω επίσης, δεν αφιερώνουν και αυτοί χρόνο και χρήμα (αφού το λένε τόσο απλά ότι πρέπει να τα βρεις και τα δύο ) να μη πιάνουν μόνο από το αυτί όσους κάνουν παρόμοια λάθη μέσα από το φόρουμ αλλά για να εναντιωθούν σε όλους αυτούς που φαίρονται έτσι στα ζώα (πχ πετ-σοπ) με δραστηριότητες έξω από το φορουμ..Δε το ξέρω φυσικά αυτό απλά έυχομαι να έχουν το χρόνο και την ενεργεια που αφιέρωσαν στο ποστ και σε όλους τους αλλους που τους απαντούν να κάνουν και κάτι έξω από το φόρουμ..
Τονίζω αυτό που εσύ ο ίδος λές σαν απάντηση στο πλαγιαστό κομμάτι... Ποτέ δεν ξέρεις ποιός μπορεί να είναι αυτός/ή ο/η άγνωστος/η που
-συνάντησες στο κτηνίατρο με ένα εξαθλιομένο αδεσποτάκι στην αγκαλιά
-τσακώνεται με τον πετσοπα που πήγες να αγοράσεις τροφή και γινόταν μύλος
-έβγαλε τη σακουλίτσα να μαζέψει την ακαθαρσία του σκύλου του
-.....
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Απλά το θεωρώ άσχημο να υπάρχουν σκυλιά που έχουν ανάγκη και να παίρνουμε απο αλλού και να πληρώνουμε κιολας !
άνθρωποι έχουν 3-4 σκυλιά επειδή προσπαθουν να βοηθήσουν και άλλοι που θέλουν σκύλο δεν παίρνουν αδέσποτο γιατί θέλουν καθαρόαιμο λες και τα άλλα έχουν βρόμικο αίμα
αν θες ενα σκυλί ίδιο με όλα παίρνεις ράτσα
αν θες να βοηθήσεις μια ψυχή παίρνεις κάποιο που έχει ανάγκη !
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Φιλε μου οπως σου λενε και οι περισσοτεροι,εαν θελεις ενα σκυλι αλλα δεν ξερεις τι,παρε ενα εδεσποτακι.Αν ομως ξερεις γιατι το θελεις,εχεις ενημερωθει για την φυλη και θελεις εναν σκυλο ακριβως ετσι οπως περιγραφεται,τοτε ο εκτροφεας ειναι η μοναδικη σωστη αποφαση.Αν απλα θελεις κατι να του μοιαζει στα μουτρα αλλα να εχει μια τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο αυτην που περιμενεις η ακομα και σοβαρα προβληματα υγειας,τοτε μαλλον δεν το θελεις πραγματικα.Με αυτο το σκεπτικο,ακομα και 50 ευρω να βρεις τον σκυλο ειναι πολλα.Μπορεις να παρεις εντελως δωρεαν ενα αδεσποτο και παραλληλα να βοηθησεις σε ενα πολυ μεγαλο προβλημα.
Δεν εχω καμια αρνητικη σταση απεναντι σου,μην σου περασει απο το μυαλο κατι τετοιο.Στα γραφω γιατι τα εχω ζησει και τα δυο,και το πετ σοπ και τον εκτροφεα.Ξερεις ποιο ειναι το συμπερασμα μου? Οτι δεν θα επρεπε καν να τιθεται θεμα συγκρισης αναμεσα σε αυτα τα δυο.Το ενα ειναι αγαπη και υπευθυνοτητα σε αυτο που κανεις.Αυτος ειναι και ο λογος που ισως καποιοι εκτροφεις οπως ειπες σε αντιμετωπιζουν σαν να σου κανουν χαρη.Ειναι ομως υπευθυνοι για το που θα καταληξουν τα κουταβια τους και μην εισαι σιγουρος οτι εχοντας καποιος τα λεφτα,ντε και καλα θα του δωσει το κουταβι.
Πως να συγκρινεις κατι τετοιο ,με ενα πετ σοπ που απλα διακινει ζωα (στην πλειοψηφια τους τουλαχιστον) και περιμενουν μονο να πεσει ο παρας.Στο μαγαζι μπορεις μεχρι και να τους πεις οτι εγω θελω να τον μαγειρεψω τον σκυλο και να τον φαω.Κανενα προβλημα,πεσε τα λεφτα και καντο οτι θελεις.Εμεις προσωπικα εχουμε μεινει χωρις λογια με την σταση του εκτροφεα απο την πρωτη μας κιολας επαφη.Και την διατηρουμε ακομα και ετσι θα συνεχισουμε.Αν ειναι ''εκτροφεας'',θα ειναι ετοιμος να σου λυσει οποιαδηποτε απορια και να σε βοηθησει σε οποιαδηποτε φαση,εφ'ορου ζωης.Ποσο μπορεις να το κοστολογησεις αυτο? Κατα την ταπεινη μου αποψη,δεν κοστολογειται.
Στην πλειοψηφια των πετ σοπ και ολου αυτου του εμποριου,πηγαινε μετα απο ενα μηνα στο μαγαζι και αμα σε γνωριζουν ,πεστο μου.
Ολα αυτα σου τα λεω με εντελως φιλικη διαθεση,δεν εχω εκτροφειο,ουτε παιρνω ποσοστα απο καποιο.Οπως σου ειπα,εζησα και τις δυο πλευρες.
Αν παλι επιμενεις στο χρηματικο,στην τελικη δεν νομιζω οτι βγαζουν τα τρελλα λεφτα αν κατσεις λιγο να αναλογιστεις τα ποσα ξοδευουν.Το κερδος των δηθεν εκτροφεων ειναι ισως υπερδιπλασιο απο αυτο του σωστου.Εστω και αν εσυ πληρωνεις στον εναν 500-600 ευρω και στον αλλον 1000+.
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φιλε μου οπως σου λενε και οι περισσοτεροι,εαν θελεις ενα σκυλι αλλα δεν ξερεις τι,παρε ενα εδεσποτακι.Αν ομως ξερεις γιατι το θελεις,εχεις ενημερωθει για την φυλη και θελεις εναν σκυλο ακριβως ετσι οπως περιγραφεται,τοτε ο εκτροφεας ειναι η μοναδικη σωστη αποφαση.Αν απλα θελεις κατι να του μοιαζει στα μουτρα αλλα να εχει μια τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο αυτην που περιμενεις η ακομα και σοβαρα προβληματα υγειας,τοτε μαλλον δεν το θελεις πραγματικα.Με αυτο το σκεπτικο,ακομα και 50 ευρω να βρεις τον σκυλο ειναι πολλα.Μπορεις να παρεις εντελως δωρεαν ενα αδεσποτο και παραλληλα να βοηθησεις σε ενα πολυ μεγαλο προβλημα.
Δεν εχω καμια αρνητικη σταση απεναντι σου,μην σου περασει απο το μυαλο κατι τετοιο.Στα γραφω γιατι τα εχω ζησει και τα δυο,και το πετ σοπ και τον εκτροφεα.Ξερεις ποιο ειναι το συμπερασμα μου? Οτι δεν θα επρεπε καν να τιθεται θεμα συγκρισης αναμεσα σε αυτα τα δυο.Το ενα ειναι αγαπη και υπευθυνοτητα σε αυτο που κανεις.Αυτος ειναι και ο λογος που ισως καποιοι εκτροφεις οπως ειπες σε αντιμετωπιζουν σαν να σου κανουν χαρη.Ειναι ομως υπευθυνοι για το που θα καταληξουν τα κουταβια τους και μην εισαι σιγουρος οτι εχοντας καποιος τα λεφτα,ντε και καλα θα του δωσει το κουταβι.
Πως να συγκρινεις κατι τετοιο ,με ενα πετ σοπ που απλα διακινει ζωα (στην πλειοψηφια τους τουλαχιστον) και περιμενουν μονο να πεσει ο παρας.Στο μαγαζι μπορεις μεχρι και να τους πεις οτι εγω θελω να τον μαγειρεψω τον σκυλο και να τον φαω.Κανενα προβλημα,πεσε τα λεφτα και καντο οτι θελεις.Εμεις προσωπικα εχουμε μεινει χωρις λογια με την σταση του εκτροφεα απο την πρωτη μας κιολας επαφη.Και την διατηρουμε ακομα και ετσι θα συνεχισουμε.Αν ειναι ''εκτροφεας'',θα ειναι ετοιμος να σου λυσει οποιαδηποτε απορια και να σε βοηθησει σε οποιαδηποτε φαση,εφ'ορου ζωης.Ποσο μπορεις να το κοστολογησεις αυτο? Κατα την ταπεινη μου αποψη,δεν κοστολογειται.
Στην πλειοψηφια των πετ σοπ και ολου αυτου του εμποριου,πηγαινε μετα απο ενα μηνα στο μαγαζι και αμα σε γνωριζουν ,πεστο μου.
Ολα αυτα σου τα λεω με εντελως φιλικη διαθεση,δεν εχω εκτροφειο,ουτε παιρνω ποσοστα απο καποιο.Οπως σου ειπα,εζησα και τις δυο πλευρες.
Αν παλι επιμενεις στο χρηματικο,στην τελικη δεν νομιζω οτι βγαζουν τα τρελλα λεφτα αν κατσεις λιγο να αναλογιστεις τα ποσα ξοδευουν.Το κερδος των δηθεν εκτροφεων ειναι ισως υπερδιπλασιο απο αυτο του σωστου.Εστω και αν εσυ πληρωνεις στον εναν 500-600 ευρω και στον αλλον 1000+.
αν θες σκύλο και ξέρεις γιατι το θές παίρνεις αδέσποτο!!αν απλα σου έχουν βάλει κάποια πρότυπα στο μυαλό παίρνεις ράτσα!
και ενός αδέσποτου ξέρεις το χαρακτήρα αν είναι ενήλικο
ο εκτροφέας είναι επαγγελματίας και αν είχε αγάπη θα βοηθούσε τα αδέσποτα
χρήματα θέλει για αυτο τα πουλάει και όντως έχει έξοδα μόνο που κάποιος πληρώνει 50 % παραπανω
και τα υπόλοιπα είναι κέρδος πουλάει μια ζωη όπως και να έχει!!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Louna mou για κάποιο λόγο υπάρχουν οι φυλές... Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο... Ούτε αγοράζουν όλοι καθαρόαιμο για να θρέψουν το εγώ τους...
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Louna mou για κάποιο λόγο υπάρχουν οι φυλές... Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο... Ούτε αγοράζουν όλοι καθαρόαιμο για να θρέψουν το εγώ τους...
τις φυλές τις έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος
και δεν ξέρω τον λόγο γιατι κάποιοι αγοράζουν μια ράτσα
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU