ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ???

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Mpalou, άσε τον σκύλο να ησυχάσει.... δεν σκέφτεσαι καθόλου να τον αφήσεις να "φύγει";
Πιστεύω πως αυτή θα ήταν η πιο υπεύθυνη λύση
Προσωπικά αυτή η περιγραφή (σε 10 ετών σκύλο πάντα), θα με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά την ευθανασία. Αν υποφέρει πολύ και απλά συνεχίζεις να εθελοτυφλείς (πως θα υπάρξει βελτίωση), αυτό είναι καθαρός εγωισμός και κακοποίηση, για μένα.
Τα λέω γιατί πρέπει να σκεφτείς μήπως είναι η ώρα να αφήσεις τον σκύλο σου να φύγει
Εγώ δεν έκανα καμιά επίθεση και φυσικά δεν πρότεινα ευθανασία.
Αυτά επειδή αναφέρεις οτι δεν έκανες επίθεση και δεν πρότεινες ευθανασία.

Ο τρόπος αντίδρασης της κοπέλας είναι αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τώρα.
Η αντίδρασή της είναι αρκετά παράλογη (και με παραπέμπει στο να σκεφτώ τα χειρότερα).
Ξέρω όμως, πως αν είναι από αυτούς που κακοποιούν το ζώο τους,
Συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι οτι δεν μου κάνεις επίθεση? Η αντίδρασή μου είναι υπερβολική επειδή ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους δε θέλω να κάνω ευθανασία στο σκύλο μου? Και συνεχίζεις να μιλάς για κακοποίηση του ζώου?
Δεν είπα ποτέ οτι θα αφήσω τον σκύλο μου να υποφέρει, να σέρνεται και να τον τρώνε τα σκουλήκια όπως λες. Είπα πως αυτή θα είναι η έσχατη λύση για μένα. Ο σκύλος μου ΔΕΝ είπα οτι είναι παράλυτος, είπα οτι έχει πρόβλημα με τα πίσω του πόδια και δυσκολεύεται να ανέβει τα σκαλιά, κάτι που μετά από ενέσεις αυτών των ημερών έχει βελτιωθεί, έχει όρεξη για φαγητό,χάδια,βόλτες, παιχνίδια. Δεν μπήκες καν στη διαδικασία να ρωτήσεις σε τί κατάσταση είναι ο σκύλος. Εγώ το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βρω λύσεις να τον κάνω να νιώσει πιο ασφαλής και να τον βοηθήσω να κινείται καλύτερα. Και ακόμα αδυνατώ να πιστέψω από πού ξεκίνησε αυτή η κουβέντα και με τί χαρακτηρισμούς συνεχίζεται.
Νομίζω οτι πολύ λογικά απάντησα και πραγματικά αν δεις τα post σου θα καταλάβεις ποιός αντέδρασε υπερβολικά.
Και όλα αυτά τα λέω με πολύ φιλική διάθεση παρόλο που εσύ φαίνεσαι να έχεις ακριβώς την αντίθετη.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Αν πιστεύεις ότι θα υπάρχει αξιοπρεπείς διαβίωση και θα καλυτέρευση και άλλο με αυτήν την κατασκευή, τότε σίγουρα δε έχεις να κανεις κάτι άλλο από το να το δοκιμάσεις..
Αυτός είναι ο σκοπός μου kango και με το καροτσάκι δεν εννοώ ο σκύλος να μην χρησιμοποιεί τα πίσω του πόδια, αλλά να τον κρατάει πιο σταθερό. Με το καροτσάκι ο σκύλος μπορεί να περπατάει, τα πόδια του δε θα είναι δεμένα, οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι κ ένας τρόπος εκγύμνασης για να δυναμώσει (όσο γίνεται) σε αυτή την ηλικία τα πίσω πόδια που έχουν το πρόβλημα.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Ξαναλέω οτι μπορεί μεν να ξεκίνησες εσύ το θέμα, αλλά αφορά και άλλους.
kopritis συμφωνώ και ήδη έχω γράψει σε προηγούμενο post ότι αυτό είναι και το ζητούμενο ενός forum, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ώστε όλοι να βοηθηθούμε. και σαφώς όλοι δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις και θα υπάρξουν και διαφωνίες. Απλά νομίζω οτι κάποιες φορές τα πράγματα ξεφεύγουν από το πώς λέγονται κάποια πράγματα. Όταν όμως ακούω π.χ. για κακοποίηση του σκύλου μου ή οτι η συμπεριφορά μου είναι ανησυχητική, αγανακτώ και εκπλήσσομαι. Και πάλι με όλη την καλή διάθεση που έχω συνεχίζω να συζητάω.:-|

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ανέλυσες του λόγους που αποκλείεις την ευθανασία, και ποτέ δεν απάντησες πως θα το σκεφτείς αργότερα (πως ο σκύλος δεν πονάει τόσο για να είναι τώρα η ώρα).

Αυτό με ανησύχησε.

Σου εύχομαι καλή δύναμη, αλλά περισσότερο εύχομαι καλή δύναμη στον σκύλο σου.
Και για ΤΡΙΤΗ φορά θα σου πω, εύχομαι να έχεις δίκιο και να πάει καλύτερα.

ΔΕΝ ξέρω αν θα έκανα ευθανασία στην θέση σου. Θα εξαρτόνουσαν όλα από το πόσο πονάει ο σκύλος. Το σίγουρο είναι πως θα είχα αρχίσει να το σκέφτομαι και θα θεωρούσα απολύτως λογικό να το σκέφτονται και οι άλλοι που μαθαίνουν για εκείνον.

Το ότι θα ζεστάνει ο καιρός θα του κάνει καλό και εύχομαι να δεχτεί με άνεση το καροτσάκι και αυτό να του κάνει ακόμη περισσότερο καλό. Θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια ράμπα (με μικρή κλίση) έτσι ώστε να μην έχει να παλεύει με τα σκαλιά.

Και μην είσαι τόσο εύθικτη. Δεν έχω κάτι μαζί σου. Δεν σε ξέρω όμως καθόλου, και το ότι ίσως αγόρασεις καροτσάκι για τον σκύλο, δεν μου λέει και πολλά για το αν υποφέρει και πόσο, και πόσο σε νοιάζει. Και εσύ έδωσες ελάχιστες πληροφορίες (απλά εκνευρίστηκες). Σκύλος μεγαλόσωμος 15 ετών που πονάει τόσο πολύ που κάνει πάνω από 2 ώρες να ανέβει σκάλες ΜΕ βοήθεια... λέει πολλά. Στο κάτω, κάτω, γιατί να ταλαιπορείται τόσην ώρα; Γιατί δεν τον ανεβάζατε αγκαλιά;

Έχω πολλές απορίες, αλλά βλέπω πως καλύτερα να σε αφήσω να το χειρηστείς το θέμα όπως νιώθεις. Συγνώμη που σε στεναχώρεσα σε τόσο δύσκολη περιόδο, αλλά πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι (έστω για κάποια μελλοντική στιγμή) την ευθανασία ως πιθανότητα.

Κάποιες φορές ο θάνατος είναι το πιο πολύτιμο δώρο ....

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Το post δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται πλέον αφού ο Σεβάχ δεν είναι πια μαζί μας...
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Να είστε πάντα καλά...

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Αναγκαστήκαμε να του κάνουμε ευθανασία. Μια μέρα έπεσε και δεν ξανασηκώθηκε ποτέ...
Καλή χρονιά. Εύχομαι σε όλους πάνω από όλα υγεία. Το σημαντικότερο σήμερα...

Akmon

New Member
8 Ιανουαρίου 2010
2
0
Αναπηρικό καροτσάκι

Καλημέρα σας,

Ηθέλα να ρωτήσω εάν κάποιος έχει να μου δανείσει για λίγες μέρες κάποιο καροτσάκι γιατι ο σκύλος μου ο Μήτσος, άρχισε ξαφνικά τα Χριστούγεννα να έχει πρόβλημα με τα πίσω πόδια του και τώρα δεν περπατάει καθόλου.
Είναι cannis 10 περίπου κιλά. Επειδή δεν ξέρω αν όντως θα τον εξυπηρετησει το καροτσάκι θα ήθελα να δοκιμάσω οτι κάνει.

Σας ευχαριστώ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ποια είναι η αιτία της αναπηρίας αυτής;
Δεν υπάρχει περίπτωση να θεραπευθεί;
Ο κτηνίατρος τι είπε;

Akmon

New Member
8 Ιανουαρίου 2010
2
0
Έχει μετατοπιση μεσοσπονδυλιου δίσκου.
Είναι 15 χρονών και έχει ην καρδιά του.
Εγχείριση δεν πέρνει και τον έχουμε με κορτιζόνη, ελπίζοντας!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μεταφέρω το παρακάτω μήνυμα για λογαρισαμο ενος φίλου:

Αν καποιος έχει αναπηρικο καροτσάκι για Γερμανικό Ποιμενικο (40 κιλα) και το οποίο δεν χρειάζεται πια, παρακαλω να επικοινωνήσει μαζι μου.
Χρίστος 6978388888