Αίμα στο αυτί

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ειναι ημιαιμο ΓΠ 4μιση μηνων
Ok...thanks...δεν βρήκα στα γρήγορα θέμα για την παρουσίασή του.
Από αγγελία; Αδεσποτάκι;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα περισσότερα καταφύγεια είναι κάτι παραπάνω από τιγκα στα σκυλιά, καθώς δε μαζεύουν μόνο αδέσποτα από το δρόμο, αλλά παραλαμβάνουν κι αρκετά κουτάβια, από διάφορους ανεύθυνους που έκαναν γέννα και πιστεύουν ότι είναι πιό ανθρωπιστικό από το να τα πετάξουν στον κάδο. Στο έγραψε και παραπάνω το μέλος vas:
Πόσα αδεσποτα πια να χωρέσουν αυτά τα καταφύγεια; εκτός απο το χρήμα ένα θέμα είναι και ο χώρος.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τα περισσότερα καταφύγεια είναι κάτι παραπάνω από τιγκα στα σκυλιά, καθώς δε μαζεύουν μόνο αδέσποτα από το δρόμο, αλλά παραλαμβάνουν κι αρκετά κουτάβια, από διάφορους ανεύθυνους που έκαναν γέννα και πιστεύουν ότι είναι πιό ανθρωπιστικό από το να τα πετάξουν στον κάδο. Στο έγραψε και παραπάνω το μέλος vas

Ποσα μελη ειμαστε εδω μεσα ? Λεω εγω χιλια ? Κανε 1000 * 5 Ευρω.
Δωσε αυτα τα λεφτα σε ενα καταφυγιο . Τον αλλο μηνα αλλα 5 ευρω σε αλλο καταφυγιο.
Θα χωρεσει ή οχι παραπανω αδεσποτα και με καλυτερες συνθηκες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δωσε αυτα τα λεφτα σε ενα καταφυγιο . Τον αλλο μηνα αλλα 5 ευρω σε αλλο καταφυγιο.
Ειλικρινά...πως δεν το 'χαμε σκεφτεί ποτέ; :-k

Ολα αυτά τώρα που συζητάμε, έχουν καμμία σχέση με τον λόγο που ανοίχτηκε το θέμα;
Aν είναι σχετικά, τότε πες μας από ποιό καταφύγειο τον πήρες, βάλε μας καμμιά φωτό [γιατί ούτε και φωτό βρήκα πουθενά] και...κουβέντα στην κουβέντα...θα δούμε αν/τι και πόσο σχέση έχουν, κάποια πράγματα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και πάλι, ειλικρινά, πιστεύεις ότι θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση και θα μπορουν να καλύψουν τα καταφύγεια ΟΛΗ την κατάσταση? Και ποιός σου είπε ότι όσι θέλουν δεν κάνουν ήδη δωρεές στα καταφύγεια? Ακόμα και άτομα εκτός φόρουμ... Οποιος θέλει να βοηθίσει βρίσκει τρόπο. Κι επειδη τα καταφύγεια δεν αρκουν, και δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους οιπόλοιπους να πράξουν εθελοντικά, κάπιοι αποφασίζουν να βοηθήσουν με λίγο φαγητό και νερό τα αδέσποτα της γειτονιάς τους. Καλές οι θεωρίες, αλλά στην πράξη, αυτή τη στιγμή, τι εναλλακτική βρίσκεις?

Επιπλεόν, μια καταγγελιά στο δήμο για "επικίνδυνο" αδέσποτο, πιό πιθανό αποτέλεσμα έχει τη διασπορά με φόλες στην περιοχή παρά το να έρθει κάποιος να μαζέψει αυτό το ένα... Και οι φόλες, ξέρεις, δεν κοιτάνε αν το σκυλί είναι δεσποζόμενο ή αδέσποτο (όχι ότι έχει διαφορά, πάλι αθωα ζωούλα χάνεται). Δεν είναι λίγες οι φορές που το νεκρό σκυλάκι βρισκόταν στην άκρη λουριού όταν κατάπιε τη φόλα...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Απο εκει τον αποκτησα
Ωραία και μπράβο σου ! :)

Μα η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο σε χώρο. Υπάρχουν οι φαρμακευτικές τους ανάγκες, η τροφή κλπ στοιχίζουν όλα αυτά ξέρεις.

Κατανοώ ότι κανένας δεν θέλει να δαγκωθεί ο σκύλος του (ούτε και εγώ θα ήθελα άσχετα που την έχω πατήσει από δεσποζόμενο), όταν όμως βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση προσπαθείς να βρεις κάποια λύση που να εξομαλύνει τα πράγματα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ειλικρινά...πως δεν το 'χαμε σκεφτεί ποτέ;
Δεν μιλησα ποτε ειρωνικα σε καποιον. Γιατι το κανεις σε εμενα?

Ολα αυτά τώρα που συζητάμε, έχουν καμμία σχέση με τον λόγο που ανοίχτηκε το θέμα;
Δεν ξεκινησα εγω τα offtopic . Απλα απαντησα σε ερωτησεις αλλων.

Aν είναι σχετικά, τότε πες μας από ποιό καταφύγειο τον πήρες, βάλε μας καμμιά φωτό [γιατί ούτε και φωτό βρήκα πουθενά] και...κουβέντα στην κουβέντα...θα δούμε αν/τι και πόσο σχέση έχουν, κάποια πράγματα
Δεν βρισκω πως μια φωτογραφια και το ονομα του καταφυγιου που τον απεκτησα θα βοηθησουν τα προβληματα μου. Αν με την ανωνυμια παραβαινω καποιους κανονες του φορουμ , πες το μου και θα διαγραφω.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Πως μπορειτε ομως να αγνοειτε ολα τα προβληματα, που εχουν ηδη αναφερθει , οταν ταιζεις μονος σου αδεσποτα? Ανατρεξτε λιγο στο ποστ του στελιου για παρδειγμα. Ειναι λυση αυτη και την προτιματε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Να διαγραφείς δεν μπορείς και να θέλεις.

Αυτό με την ανωνυμία δεν το κατάλαβα...ποιανού; του καταφυγείου; του σκύλου σου;
Δεν είναι θέμα παράβασης κανόνων. Είναι όμως τουλάχιστον παράξενο, να συζητάμε με κάποιον, που σε τόσο λίγο διάστημα, έχει ανοίξει τόσα θέματα και όμως δεν έχει παρουσιάσει τον σκύλο του. Ας πούμε ότι είναι κάπως θέμα savoir vivre του φόρουμ. Και όταν μάλιστα, λέει ότι δεν θέλει και να τον παρουσιάσει...ε...όσο να 'ναι απλώνεται το μυστήριο και η ένταση. Το καλύτερό μου...

Ειρωνεία δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη...αλλά εσύ πως θα τα ονόμαζες όλα αυτά που μας λες τόση ώρα, περί καταφυγείων, λέγοντας κιόλας ότι έχεις και προσωπική άποψη; Και τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις, ότι με όσους μιλάς τόση ώρα, δεν ξεφραγκιάζονται κάθε τρεις και λίγο, προσπαθώντας να βοηθήσουν κάποιο; Και τι κάθεσαι και μας ανακοινώνεις αυτή σου την...πρωτότυπη ιδέα και δεν προσπαθείς να την κάνεις πράξη;

Και άλλα πολλά ακόμη, off topic ερωτήματα, μπορώ να σου κάνω. Εκτός αν μετονομάσουμε το θέμα σου, σε κάτι άλλο και τα κάνουμε on topic. Πρότεινέ μου τίτλο, να το αλλάξουμε αν είναι...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν διαβάσεις πιό προσεκτικά θα δεις ότι υπάρχει τρόπος και να ταϊζεις και να μην δημιουργείται πρόβλημα. Ο st3li0s δε γράφει τον τρόπο γιατί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του εκάστοτε αδέσποτου. Δεν αγνοούμε τα προβλήματα, προσπαθούμε να τα λύσουμε, με το μικρότερο δυνατό, ηθικό κόστος. ΚΑι ναι, όσοι αγαπάνε πραγματικά τα σκυλιά δεν θέλουν κανένα να δεχτεί επίθεση, είτε είναι αδέσποτο, είτε δεσποζόμενο...

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αυτό με την ανωνυμία δεν το κατάλαβα...ποιανού; του καταφυγείου; του σκύλου σου;
Δεν είναι θέμα παράβασης κανόνων. Είναι όμως τουλάχιστον παράξενο, να συζητάμε με κάποιον, που σε τόσο λίγο διάστημα, έχει ανοίξει τόσα θέματα και όμως δεν έχει παρουσιάσει τον σκύλο του. Ας πούμε ότι είναι κάπως θέμα savoir vivre του φόρουμ. Και όταν μάλιστα, λέει ότι δεν θέλει και να τον παρουσιάσει...ε...όσο να 'ναι απλώνεται το μυστήριο και η ένταση. Το καλύτερό μου...

Οσο παραξενο και αν ειναι με συγχωρεις αλλα ειναι και δικαιωμα μου να διατηρησω οποιαδηποτε μορφης ανωνυμια. Στο κατω κατω δεν γνωριζω κανεναν προσωπικα και δεν βρισκω τον λογο να βγαλω προς τα εξω προσωπικα μου στοιχεια. Γνωμες δινω και παιρνω. Δεν θελω κατι αλλο.

Ειρωνεία δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη...αλλά εσύ πως θα τα ονόμαζες όλα αυτά που μας λες τόση ώρα, περί καταφυγείων, λέγοντας κιόλας ότι έχεις και προσωπική άποψη; Και τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις, ότι με όσους μιλάς τόση ώρα, δεν ξεφραγκιάζονται κάθε τρεις και λίγο, προσπαθώντας να βοηθήσουν κάποιο; Και τι κάθεσαι και μας ανακοινώνεις αυτή σου την...πρωτότυπη ιδέα και δεν προσπαθείς να την κάνεις πράξη;
Δεν εχει σημασια τι κανω μονο εγω και οσοι μου απαντανε. Αν δεν κανω λαθος ολα αυτα μπορει να τα δει οποιοσδηποτε. Και ας μην ειναι μελος. Υπερασπιζομαι την αποψη μου γιατι πιστευω οτι ειναι σωστη και προσπαθω να πεισω χιλιαδες αλλου που απλα θα διαβασουν αυτα τα πραγματα. Σκοπος μου δεν ειναι να αλλαξω την αποψη των 5-10 ατομων που μιλανε αυτην την στιγμη μαζι μου.

Και άλλα πολλά ακόμη, off topic ερωτήματα, μπορώ να σου κάνω. Εκτός αν μετονομάσουμε το θέμα σου, σε κάτι άλλο και τα κάνουμε on topic. Πρότεινέ μου τίτλο, να το αλλάξουμε αν είναι...
Εσυ εισαι moderator και αν θες εσυ θα κοψεις θα ραψεις θα κλειδωσεις και θα αλλαξεις το θεμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Προσωπικά σου στοιχεία θεωρείς την παρουσίαση του σκύλου σου;
Σε σκυλοφόρουμ;;;;;;;;;;;;;;;;; Την θεωρώ πολύ προσβλητική απάντηση.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.980
7.564
Υπερασπιζομαι την αποψη μου γιατι πιστευω οτι ειναι σωστη και προσπαθω να πεισω χιλιαδες αλλου που απλα θα διαβασουν αυτα τα πραγματα.
Ξεκαθάρισέ μου ποια ακριβώς είναι η άποψή σου γιατί ειπώθηκαν πολλά και χάθηκα?

Να δώσουμε από 5 ευρώ σε κάποια φιλοζωική της προτίμησής μας και καθαρίσαμε?

Κι επειδή φαίνεται ειρωνικό το σχόλιό μου, να ξεκαθαρίσω πως δεν ειρωνεύομαι (ακόμα), αλλά προσπαθώ (για την ώρα) να μη παρεξηγήσω τα λεγόμενά σου.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Προσωπικά σου στοιχεία θεωρείς την παρουσίαση του σκύλου σου;
Σε σκυλοφόρουμ;;;;;;;;;;;;;;;;; Την θεωρώ πολύ προσβλητική απάντηση.

Δεν εχω σκοπο να σε προσβαλλω. Πως ακριβως το κανω αυτο? Απλα θελω να διατηρησω ανωνυμια δικη μου και του σκυλου μου. Τοσο κακο ειναι?
Αν θελω να γεμισω φωτο κτλπ θα παω στο facebook. Εδω για αλλο λογο εκανα εγγραφη.

Ξεκαθάρισέ μου ποια ακριβώς είναι η άποψή σου γιατί ειπώθηκαν πολλά και χάθηκα?

Να δώσουμε από 5 ευρώ σε κάποια φιλοζωική της προτίμησής μας και καθαρίσαμε?

Κι επειδή φαίνεται ειρωνικό το σχόλιό μου, να ξεκαθαρίσω πως δεν ειρωνεύομαι (ακόμα), αλλά προσπαθώ (για την ώρα) να μη παρεξηγήσω τα λεγόμενά σου.

Με λιγα λογια λοιπον. Αν δωσεις 5 ευρω σε καταφυγιο , βοηθας αδεσποτα με ασφαλη τροπο προς ολους.
Αν δωσεις 5 ευρω για να παρεις κροκετες και να τις δωσεις μονος σου στο αδεσποτο , γεμιζεις την κοιλια του αδεσποτου , ο δρομος σου γινεται η περιοχη του , το αδεσποτο ξεκιναει να υπερασπιζεται την περιοχη του , περναω εγω με το κουταβι μου απο τον δρομο σου - περιοχη του , το αδεσποτο δαγκωνει στο αυτι το κουταβι μου , γεμιζει αιματα , κανει αποστημα και παιρνει αντιβιωση να του περασει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δεν εχω σκοπο να σε προσβαλλω. Πως ακριβως το κανω αυτο? Απλα θελω να διατηρησω ανωνυμια δικη μου και του σκυλου μου. Τοσο κακο ειναι?
Αν θελω να γεμισω φωτο κτλπ θα παω στο facebook. Εδω για αλλο λογο εκανα εγγραφη.
:confused::confused::confused:

Κανένα πρόβλημα. Τότε κι εγώ υποθέτω, πως ο σκύλος σου είναι από byb, τον οποίο πλήρωσες κιόλας και άρα, επειδή με τον δικό σου τρόπο συνέβαλλες σ'αυτή την κατάσταση, δεν έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι τώρα. Και αν δεν μπορείς να βρεις τρόπο να διαχειριστείς το πρόβλημά σου, τότε θα πρέπει να αλλάξεις την διαδρομή σου, για να μην τα ενοχλείς όταν περνάς από την περιοχή τους. Απλά πράγματα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν διαβάσεις πιό προσεκτικά θα δεις ότι υπάρχει τρόπος και να ταϊζεις και να μην δημιουργείται πρόβλημα. Ο st3li0s δε γράφει τον τρόπο γιατί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του εκάστοτε αδέσποτου. Δεν αγνοούμε τα προβλήματα, προσπαθούμε να τα λύσουμε, με το μικρότερο δυνατό, ηθικό κόστος. ΚΑι ναι, όσοι αγαπάνε πραγματικά τα σκυλιά δεν θέλουν κανένα να δεχτεί επίθεση, είτε είναι αδέσποτο, είτε δεσποζόμενο...
Αν βρήκες ένα αδέσποτο φοβικό που φοβάται τα πάντα και το ταΐζεις/φροντίζεις με λάθος τρόπο θα χτίσεις έναν γαβα-γούβα σε 3-4 μήνες έτσι και τον κρατήσεις στην γειτονιά σου. Άπαξ και έρθουν και 2-3 ακόμη, την αγέλη δεν την γλιτώνεις, πιθανόν κακότροπη κιόλας.

Ο τρόπος είναι να βάλεις όρια στον φιλαράκο που ταΐζεις!

Και όρια σημαίνει να μην τον αφήνεις διακριτικά και με τρόπο να σε ακολουθεί.
Όπως και με το να μην ταΐζεις σε συγκεκριμένα σημεία τον σκύλο.
Όπως επίσης να περιμένεις να φάει και να μην αφήνεις το φαγητό του εκεί και φεύγεις.Μπορείς να αφήνεις τις πρώτες μέρες για να τον κερδίσεις και να τον έχεις κοντά σε σένα, στην γειτονιά σου. Από εκεί και πέρα εφόσον έχει μάθει δεν χρειάζεται να το αφήνεις εκεί για να μην του δημιουργηθεί το αίσθημα του ιερού χώρου.

Όλοι αγαπάμε και φροντίζουμε αδέσποτα...ωστόσοι πολλοί που φροντίζουν είναι αναίσθητοι τελείως και το ότι επειδή φροντίζουν ένα αδέσποτο θα πρέπει να υποστούν όλοι οι άλλοι και τα παρελκόμενα του.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Κανένα πρόβλημα. Τότε κι εγώ υποθέτω, πως ο σκύλος σου είναι από byb, τον οποίο πλήρωσες κιόλας και άρα, επειδή με τον δικό σου τρόπο συνέβαλλες σ'αυτή την κατάσταση, δεν έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι τώρα. Και αν δεν μπορείς να βρεις τρόπο να διαχειριστείς το πρόβλημά σου, τότε θα πρέπει να αλλάξεις την διαδρομή σου, για να μην τα ενοχλείς όταν περνάς από την περιοχή τους. Απλά πράγματα.

Φυσικα και μπορεις να υποθεσεις οτι θελεις. Εξαλλου ο καθενας εχει δικαιωμα στο λαθος.
Μονο που εγω δεν μιλαω με υποθεσεις. Απο το να σκεφτεις ολο αυτο δεν ειναι πιο ευκολο να πιστεψεις οτι απλα θελω να διατηρησω ανωνυμια ? Μου προκαλει μεγαλο ενδιαφερον που αυτο το γεγονος σε ιντριγκαρει τοσο.
Αλλα ακομα και ετσι να ηταν οπως λες. Δεν θα μπορουσα να παρω το κουταβι απο λαθος πηγη και εκ των υστερων να ενημερωθω και να καταλαβω το λαθος μου? Μηπως θα μου ελεγες και καλα να παθει το κουταβι μου? Εχεις περιεργη αισθηση του δικαιου και του σωστου. Και αν δαγκωσει αυριο ενα που ειναι απο εκτροφειο? Θα προτεινεις αλλη λυση ? Δυο μετρα δυο σταθμα δηλαδη ?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3