Αίμα στο αυτί

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Το εβγαλα βολτα και τον αρπαξε ενα ημιαδεσποτο στο αυτι.
Πολυ αιμα.
Τελικα τον πηγα σε κλινικη και το κοψιμο ειναι μεσα χαμηλα εκει που διπλωνει το αυτι και δεν μπορει να κανει κατι .
Του σταματησε 3-4 φορες η αιμοραγια αλλα τιναζεται αυτος και ανοιγει παλι λιγο.
Μου ειπε οτι απο το πολυ τιναγμα μπορει να σπασουν τα αγγεια ή κατι τετοιο μπορει να προκληθει προβλημα.
Υπαρχει κανα κολπο να κανω κατι στο αυτι για να μην χτυπιεται τουλαχιστον οταν τιναζει το κεφαλι του?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να το δεσεις το αυτη επανω στο κεφαλι- γυρο γυρο- για να μην χτυπαει οταν το τιναζει!

Μπορεις να κοψεις και το ποδι απο ενα καλσον και να το βαλεις.

Εαν ο σκυλος σου εχει μεγαλα κρεμαστα αυτια, δες εδω :
Schwierige Stellen verbinden - Gesundheit - Das Leistungshundeforum von schaeferhund.net

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οι γιατροί εκεί πέρα που ασχολήθηκαν με την περίπτωση σας δεν έβαλαν κανα νάρθηκα, καμιά γάζα να διευκολύνουν το σκυλί?Δεν μπορούσαν να προνοήσουν?Σκύλος είναι, δεν έχει συναίσθηση!

Το κοίταξαν, περιποιήθηκαν το τραύμα και άντε στο καλό?

Εν πάσει περιπτώσει, πάρε τηλέφωνο τον κτηνίατρο σου να συζητήσετε τι μπορείτε να βάλετε ώστε να μην ανοίγει και κλείνει το τραύμα.Κάτι μπορεί να κάνετε/φτιάξετε!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Αυτη εκει εκανε οτι εκανα και εγω. Σταματησε την αιμοραγια και ειπε δεν μπορει να κανει τιποτα αλλο.
Σκεφτηκε να του βαλουμε κολαρο αλλα το κεφαλι γυρναει μεσα στο κολαρο.
Τον δικο μου κτηνιατρο τον πηρα τηλ. Μου ειπε οτι στο αυτι συνηθως τα πραγματα φαινονται χειροτερα απο οτι ειναι γιατι τρεχει πολυ αιμα απο μια μικρη γρατζουνια. Και κατα πασα πιθανοτητα αυτο εχει γινει.
Να του βαλω ιωδιο.
Να σταματησω την αιμοραγια και να τον παω αυριο απο εκει μηπως και του δωσουμε αντιβιωση.

Ψιλοηρεμησε τωρα. Φοβαμαι να του μπανταρω το κεφαλι τωρα για να μην αρχισει να χτυπιεται παλι. Ειναι και τρελοκουταβο και δεν καθεται με τιποτα. Απο την αλλη αν τον δεσω τοσο πολυ δεν θα μπορω να ελεγχω αν τρεχει παλι αιμα. Απορω , δεν υπαρχει κανενα αιμοστατικο ?
Με τα ημιαδεσποτα υπαρχει περιπτωση να βρω κανενα δικιο αν παθει καμμια ζημια το σκυλι μου?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
υπαρχει αιμοστατικο! Σε μορφη σκονης ( χρησημοποιουμε εμεις οι Groomers καμια φορα σε κανα νυχι η αλλο τραυμα)- και αιμοστατικο βαμβακι.

Πολυ καλο ειναι και ο επιδεσμος σε spray Hansaplast. Αλλα για αυτο θα πρεπει να εχει σταματησει η αιμοραγια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
afg έχεις πρόβλημα "λειτουργικότητας" σε σημείο που είναι δύσκολο!

Ο σκύλος για να μην κουνιέται πρέπει να μπει σε crate για να αναρρώσει η πληγή!
Δεν μπορείς να τον κουμαντάρεις αν δεν είναι σε crate γιατί εξιτάρρεται με την κίνηση και από το να το κυνηγάς σε όλο το σπίτι να βλέπεις αν ψιλοηρεμεί είναι καλύτερο!
Στο crate θα είναι ξάπλα τουλάχιστον!Τουλάχιστον μέχρι να κλείσει η αιμοραγία και να βγάλει κουκούδι!

Στο λέω για να γλυτώσεις κούραση!;)

Το πτερύγιο είναι ευαίσθητη περιοχή και δεν σηκώσει πολλά πράγματα!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ετσι κιαλλιως ειναι η ωρα που ηρεμει.
Δεν εχω crate. Θα τον αφησω ησυχο στο κρεβατι του να κοιμηθει.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τελικα το πρωι εκανε αποστημα. Κρεμοταν κατω απο το μαγουλο του σαν μπαλακι. Ειχε πυρετο αλλα ευτυχως ακομα εχει πολυ διαθεση για φαι.
Του τραβηξαμε πυον και αιμα με συριγγα και ειχε και σαλιο μεσα. Ειπε μαλλον πειραχτηκε και ο σιελογονος που ειναι εκει κοντα. Η πληγη εκλεισε αλλα ακομα βγαινει πυον απο το αυτι του καμια φορα.
Θα του δινω αντιβιωση και ενα αλλο φαρμακο για μια εβδομαδα και κομπρεσες στην περιοχη.
Παω να κραξω αυτους που συντηρουν τα αδεσποτα εκει να εκτονωθω λιγο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Θα σου πρότεινα να μην κράξεις αυτους που τα συντηρούν αλλά αυτους που τα δημιουργούν... Οι πρώτοι κάνουν μια καλή πράξη, οι δεύτεροι μια κακή...

Περαστικά στον μικρό σου, κι αγύριστα!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Εγω αλλού στέκομαι , στην λέξη " ημιαδέσποτο" , που δεν μπορώ να καταλάβω την έννοιά της .

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Τελικα το πρωι εκανε αποστημα. Κρεμοταν κατω απο το μαγουλο του σαν μπαλακι. Ειχε πυρετο αλλα ευτυχως ακομα εχει πολυ διαθεση για φαι.
Του τραβηξαμε πυον και αιμα με συριγγα και ειχε και σαλιο μεσα. Ειπε μαλλον πειραχτηκε και ο σιελογονος που ειναι εκει κοντα. Η πληγη εκλεισε αλλα ακομα βγαινει πυον απο το αυτι του καμια φορα.
Θα του δινω αντιβιωση και ενα αλλο φαρμακο για μια εβδομαδα και κομπρεσες στην περιοχη.
Παω να κραξω αυτους που συντηρουν τα αδεσποτα εκει να εκτονωθω λιγο.
.......
για κατσε και σκεψου,,,,,, τι επρεπε να κανουν,,??? να τους ριξουν φολα..........?? και εγω παιρνω ξηρα τροφη με 1ευρω το κιλο και βαζω στα αδεσποτα,,,,,,, επειδη τους βαζω τροφη τη σημαινει,,?? οποιος περναει απο εκει με το σκυλο του και του ορμανε θα μου κανουν μυνηση,,,?? ε να κανουν μυνηση και στα σκουπιδια που αφηνεο ο δημος και μαζευονται και πανε τα σκυλια και κανουν πανηγυρι....... αλλοι βαζουν για γατες,,,,,,, αλλοι για περιστερια,,,,,,,,, αλλαξε γειτονια στις βολτες σου αν σκεφτεσαι ετσι,,,

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Συμφωνώ κι εγώ.
Ας μην ζευγαρώνανε οι ανεγκέφαλοι τα σκυλιά τους για να γίνουν μανούλες και μετά να τα ξεφορτώνονται πετώντας τα στους δρόμους.
Ας μην παίρνουνε κουταβάκια και μόλις τους κατουρήσουν και τους φάνε τον καναπέ να τα αμολάνε στους δρόμους.
Ας μην βρίσκουν ευκαιρία την οικονομική κρίση να ξεφορτωθούν τον σκύλο τους που και πέτρες να το ταίσουν αυτό θα προτιμούσε να μείνει κοντά τους.
Ας μην υπήρχαν όλα αυτά τα αποβράσματα που δημιουργούν αδέσποτα και δεν θα υπήρχαν και οι άνθρωποι που τα ταίζουν για να μην πεθάνουν από πείνα και διψα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Εδω να σημειώσω πως πιστεύω οτι όπως δεν υπάρχει "λίγο" ή "πολύ" έγκυος ( ή είσαι ή δεν είσαι )
ετσι δεν υπάρχει και αδέσποτο ή ημιαδέσποτο .

Ζώο δικό σου (του,μου,της,κλπ κλπ) είναι αυτό που μένει στο σπίτι σου , ή είναι της αυλής και είναι τσιπαρισμένο με τα στοιχεία τα δικά μου ή του εκάστοτε ιδιοκτήτη .
Οποιοδήποτε άλλο ζώο που απλά το ταΐζω και το φροντίζω , μένει εκτώς σπιτιού μου , είναι αδέσποτο .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εδω να σημειώσω πως πιστεύω οτι όπως δεν υπάρχει "λίγο" ή "πολύ" έγκυος ( ή είσαι ή δεν είσαι )
ετσι δεν υπάρχει και αδέσποτο ή ημιαδέσποτο .

Ζώο δικό σου (του,μου,της,κλπ κλπ) είναι αυτό που μένει στο σπίτι σου , ή είναι της αυλής και είναι τσιπαρισμένο με τα στοιχεία τα δικά μου ή του εκάστοτε ιδιοκτήτη .
Οποιοδήποτε άλλο ζώο που απλά το ταΐζω και το φροντίζω , μένει εκτώς σπιτιού μου , είναι αδέσποτο .
Υπάρχει κι όμως!
Σκύλος τσιπαρισμένος να είναι μονίμως έξω και να βολτάρει μόνος του!Και το βράδυ να επιστρέφει στο σπίτι του!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ε ναι , αυτός απο τη στιγμή που είναι τσιπαρισμένος , θεωρείται δεσποζόμενος και οχι αδέσποτος .

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Υπάρχει κι όμως!
Σκύλος τσιπαρισμένος να είναι μονίμως έξω και να βολτάρει μόνος του!Και το βράδυ να επιστρέφει στο σπίτι του!
.....
εαν του εχεις εμπιστοσυνη οπως ενα πιτμπουλ που εχει γειτονας μου και ολη μερα βολταρει και δεν πειραζει ουτε μυρμηγκι εκτος αυλης ((μεσα δεν μπαινεις θα σε κοματιασει)) αστο να γυρναει..,,

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από τη στιγμή που κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία, χωρίς το "δεσπότη" του, είναι αδέσποτο... Εχω υιοθετήσει τη λέξη που διαβασα εδώ μέσα --> ημιδεσποζόμενο, και όπως το έχω ζήσει το φαινόμενο, ημιδεσποζόμενο είναι το σκυλί το οποίοι γυρνάει ελεύθερο, αν πάθει κάτι αυτό θα ζητηθεί ανάληψη ευθύνης ενώ αν κάνει αυτό ζημιά κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη του...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ωραία όμορφα και ρομαντικά μπορεί να είναι αυτα ( και εγω ρομαντικός είμαι ) αλλά εγω μιλάω για το τι γίνεται στην πραγματικότητα . Εξω , κανένα ζώο δεν αντιμετωπίζεται ημι-αδέσποτο ή ημι-δεσποζόμενο . Αυτοί οι "ιδεολογικοί" προσδιορισμοί είναι δυστυχώς για τις συζητήσεις σε φορυμς (καλη ωρα) και στη βόλτα στο πάρκο .
Αδέσποτο ή δεσποζόμενο . Τσιπαρισμένο ή ατσιπάριστο . Της γειτονιάς ή της αυλής/σπιτιού .
Αν γίνει κάτι , ανάλογα ο Κτηνίατρος ή ο όποιος φορέας , σε περίπτωση που γίνει κάτι , απο επίθεση σε άνθρωπο μέχρι και ανάγκη περίθαλψης απο ατύχημα , θα κινηθει σε αυτούς τους άξονες .

Και προφανώς , προς αποφυγή απρεξηγήσεων , δεν εννοώ πως άλλη αντιμετώπιση θα εχει ο δεσποζόμενος απο τον αδέσποτο , οτι δηλαδη το ενα θα αντιμετωπιστεί πλήρως ενω το άλλο "δε βαριεσαι , αδεσποτο είναι " .
Απλά ενα αδέσποτο μετά την περίθαλψη του , θα το αναλάβει η Κτηνιατρική Υπηρεσία του εκάστοτε Νομού , θα στειρωθεί με βάση το αν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα απο την Υπηρεσία ή αν θα το αναλάβει η ΕΔΚΕ ή ο ίδιος ο Κτηνίατρος , θα σημανθεί και έπειτα θα απελευθερωθεί .
Ας μην ξεχνάμε και το πόσοι ιδιοκτήτες πηγαίνουν τα ζώα τους σε προγράμματα αδεσπότων , βαφτίζοντάς τα αδέσποτα .

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ποιά συζήτηση σε φόρουμ... Όταν μας επιτέθηκε τέτοιο σκυλί κανείς στη γειτονιά "δεν ήξερε" ποιανού είναι. Αλλά αν πας να το μαζέψεις, να το πάρεις, κατευθείαν πεταγονται και σου λένε "Μη μη μη είναι του Τάδε". Το θέμα είναι ότι αν ξέρουν ότι σου εχει επιτεθει δεν θα μάθεις ποτέ ποιός είναι ο "Ταδε". Καθόλου ρομαντικό δεν το βλέπω...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Αυτό που λες , είναι κλασσική περίπτωση ανεύθυνου Ελληναρά ιδιοκτήτη . Δυστυχως :/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3