Αγορά σκυλου μέσω social


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Εγω στο θεμα "σκυλος" δεν βλεπω τιποτα διαφορετικο απο αυτα που βλεπω καθημερινα στην κοινωνια μας...Αλλαξε το "σκυλος" με το οδηγικη συμπεριφορα Ελληνα/μολυνση του περιβαλλοντος-ανακυκλωση/σεβασμος του συνανθρωπου μου/τηρω τους νομους/εχω ηθικες αξιες/αντιμετωπιση ασθενεστερων κοινωνικων ομαδων/οργανωση/κρατικος μηχανισμος/ευγενεια κτλ κτλ...Αχταρμας κατηγοριων, ολα ομως ξεκινανε απο την ατομικη νοοτροπια, για να φτασεις σε επιπεδο κοινωνικου συνολου. Σε οτιδηποτε εχει να κανει, εγω βλεπω: ωχαδερφισμο, ψιλολαμογια, αδιαφορια, να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, να πουλησουμε μουρη, κοιταζω μονο την παρτη μου και μυαλα με IQ πατσά...
Βεβαια για να ειμαστε αντικειμενικοι, το θεμα καθαροαιμος σκυλος και η αποκτηση του απο την σωστη πηγη ειναι απο μονο του τοσο πολυσυνθετο και τοσο μπερδεμενο που ακομα και ο μεσος ενδιαφερομενος που θα το ψαξει, πολυ δυσκολα θα καταληξει στην σωστη αποφαση...Οποτε καπου στη πορεια θα πει κι αυτος "δε γ@μιετ@ι, θα παρω το κουταβι με τα 200€ και τελος". Αρα το τελικο ποσοστο επιτυχιας δε νομιζω οτι ξεπερναει το 5%...Το υπολοιπο 95+% θα συνεχισει να κανει πλουσιους τους εμπορους με τις αγγελιες στο fb, στο car...
 
  • Like
Reactions: medusa


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ο κόσμος όχι απλά δεν ξέρει, αλλά δεν έχει ιδέα καν περί "καθαρόαιμης κυνοφυλίας" με όλες τις πτυχές της. Εκθέσεις, εξετάσεις εργασίας, ΚΟΕ(???), pedigree, όμιλοι φυλών, ομάδες... Μιλάμε για πλήρη άγνοια.
Και όσο θεωρούμε (εμείς οι λίγοι, η μειοψηφία) πως ο κόσμος ΞΕΡΕΙ, πάλι στα ίδια θα καταλήγουμε.
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε την αλήθεια που αποτυπώνει ο @Yorkaddict με τα παραπάνω; Γενικά δεν υπάρχει ενημέρωση, όχι μόνο σ' όσους θέλουν να αποκτήσουν σκύλο συγκεκριμένης φυλής. Ανοίξτε κουβέντα στον δρόμο ή σε πάρκα σκύλων και θα βγάλετε συμπεράσματα. Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν χρόνια σκυλιά, ράτσας ή mixed, και ελάτε με στατιστικά για το πως θα αγόραζαν σκύλο.

Κανένας δεν με ρώτησε αυθόρμητα πως απέκτησα τον σκύλο μου, μόνο οι ελάχιστοι που είχαν εκτροφικά σκυλιά και αυτοί αφού εγώ άρχισα συζήτηση.

Για ποια ενημέρωση του κόσμου μιλάμε ;

Άλλοι με ρωτάνε αν θα τον ζευγαρώσω. Αν αρχίσω να μιλάω για προβλήματα υγείας, όπως δυσπλασία, με κοιτάνε με το βλέμμα της αγελάδας. Όταν ακούσουν χρηματικό ποσό απόκτησης του σκύλου οι 95 στους 100 πέφτουν τ' ανάσκελα. Άντε διάλεξη γιατί δεν μπορώ να έχω σκύλο συγκεκριμένης φυλής σε τιμή τσαμπέ.

Λέω σε κάποια κυρία πως έχω εκτροφικό σκύλο και με ρωτά αν οι εκτροφείς κακοποιούν τα σκυλιά, προφανώς κάτι έχει ακούσει για κουταβοπαραγωγούς. Άντε διάλεξη.

Μιλάμε για συζητήσεις με κατόχους σκύλων.

Όμως γιατί θεωρούμε πως όποιος πήρε σκύλο από φιλοζωική δεν έκανε πρόχειρη επιλογή και πως ήταν ενημερωμένος ;

* Πόσους έχετε ρωτήσει απ' αυτούς που απέκτησαν σκύλο από φιλοζωική γιατί διάλεξαν αυτήν την πηγή ; Εγώ ξέρω αρκετούς που το έκαναν επειδή ήταν δωρεάν και όχι για σώσουν ένα αδέσποτο.

* Πόσοι πήραν σκύλο από καταφύγιο για δώρο στα παιδιά χωρίς να σκεφτούν αν μπορούν να έχουν σκύλο ;​

* Στη γνωστή για την κυνοφιλία της Μεγάλη Βρετανία πωλούνται κάθε χρόνο 80.000 κουτάβια από κουταβέμπορους... Εκεί κάποια τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν τα crufts, άρα ενημέρωση υπάρχει με κάποιο τρόπο.

** Και βέβαια υπάρχουν θέματα όπως αυτό Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!! Αν κάποιος ψώνιζε από εκεί τι θα λέγαμε ;

*** Και εδώ πάλι αναφορά Προέδρου Ομίλου Φυλής ο οποίος είναι κουταβέμπορος ( 2007 ) Αλλά δεν λένε ποιος είναι..
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Συμφωνώ με τον @Haris Drazen όσον αφορά τα περί έρευνας και ενημέρωσης, ειδικά όταν βλέπω νέους ανθρώπους. Ζούμε στην εποχή που βρίσκεις τα πάντα με λίγα κλικ. Ψάχνεις για κινητό και το απογειώνεις το θέμα. Γράφεις σε φόρουμ, συγκρίνεις τιμές, ρωτάς απόψεις..Ένα κινητό δεν θα το αγόραζες έτσι απλά από το φμπ χωρίς εγγυήσεις, αλλά ένα ζώο ναι. Τι να πω...

Πάντως και σε πολλές άλλες χώρες δίνει και παίρνει ο byb και τα πετ σοπ. Μη τρελαθούμε ότι είναι μόνο εδώ. Και η κουτσή Μαρία πάει στα πάρκα με ρατσάτα και λυτά να αρπάζονται μεταξύ τους. Όχι παντού αλλά σε αρκετά μέρη που έχω επισκεφθεί αυτά εχω δει. Τα ίδια σκ@τ@ δηλαδή. Είναι παγκόσμιο το πρόβλημα...δυστυχώς.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Συμφωνώ @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ με αυτά που λες, εκτός από την υπόννοια ότι από φιλοζωική παίρνουν πιο συχνά επειδή είναι δωρεάν παρά για να σώσουν ένα αδέσποτο.

Σε σχέση με παλιότερα, παρατηρώ μια αργή αλλά σημαντική κ σταθερή αύξηση στο ποσοστό ανθρώπων που συνειδητά παίρνουν αδέσποτα από φιλοζωικές για να τα σώσουν (κ αυτοί άλλωστε δεν τα γυρνάνε κ πίσω, σύμπτωμα του ανεύθυνου που παίρνει το δωρεάν μπιμπελό κι όταν καταλαβαίνει ότι έρχεται με ευθύνες παρατάει το... προϊόν).

Και αυτό το αποδίδω στις στοχευμένες καμπάνιες των φιλοζωικών και στην επιφάνεια που πήραν, στο βήμα που βρήκαν οι ειδήσεις σχετικά με τα αδέσποτα στα σοσιαλ, από ιδιώτες και φιλοζωικές, που σταθερά φροντίζουν να γίνονται γνωστά κάποια πράγματα, πέρα από τη "διαθεσιμότητα" σκυλιών/γατιών, δλδ πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως το τι παιρνάνε στη σύντομη ζωή τους τα αδέσποτα.

Γεγονός που φαίνεται και από την ολοένα αυξανόμενη προβολή μερικών από αυτά τα θέματα στα mainstream media (βλ. π.χ. δημοσίευση ειδήσεων για κακοποίηση σε mainstream online σελίδες ειδήσεων - κάτι που πριν 10 χρόνια ούτε για πλάκα δε δημοσευόταν ως είδηση).

Το χω ξαναπεί κ το ξαναλέω ρεαλιστικά, ως άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά/ερευνητικά με την (υπερ)διάθεση πληροφορίας στο διαδίκτυο και τη (μη) πρόσληψη αυτής της πληθώρας πληροφοριών από τους ανθρώπους: κανένας δεν πρόκειται να ψάξει να ενημερωθεί για κάτι που δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας του ότι υπάρχει. Η γνώση, οποιαδήποτε γνώση, ταϊζεται στην πλειοψηφία του πληθυσμού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, και ανακαλύπτεται μόνο από τους... περίεργους (δηλαδή τους έχοντες έμφυτη περιέργεια και τάση να θέλουν να τα μαθαίνουν... όλα :D - ή όλα σε έναν τομέα τουλάχιστον).
 






Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Ισχυει για τους σκυλους οτι ακριβως ισχυει για ολα τα υπολοιπα ζωα σημερα.
Που βλεπετε κατι περιεργο;

Οταν πας στον χασαπη να αγορασεις το κρεας απο ενα ζωο, αρχιζεις τις ερωτησεις; Πχ πως εζησε αυτο το ζωο, τι ποιοτητα ζωης εχουν οι γονεις του, απο ποιο εκτροφειο ηταν, αν ειχε γενετικα προβληματα που εκαναν την ζωη του δυσκολη, αν η διατροφη του ηταν αυτη που επρεπε, και αλλα πολλα...
Οι ιδιες ερωτησεις μπορουν να γινουν και για το γαλα, το τυρι και τα αυγα.
Οταν αγοραζεις λαχανικα, ρωτας τον μαναβη πως εγινε η παραγωγη, τι χημικα επεσαν στο χωραφι, ποσα λιπασματα, ποσο νερο, ποσο πετρελαιο σπαταληθηκε κτλ...
Οταν βαζεις βενζινη στο αμαξι ή πετρελαιο στο σπιτι, απαιτεις να μαθεις απο τον βενζινα τι επιπτωσεις ειχε στο οικοσυστημα η εξορυξη του, ποσα ψαρια, χελωνες, φαλαινες πεθαναν ή πεθαινουν απο την μολυνση;
Μπορω να φερω πολλα αλλα παραδειγματα αλλα νομιζω δεν χρειαζεται...

Τι ποσοστο θα κατσει πραγματικα να ψαξει το πως πραγματικα παραχθηκε αυτη η μπριζολα ή κοτοπουλο ή γαλα;
Τι ποσοστο θα επισκευτει το εκτροφειο για να δει με τα ματια του τα ζωα που θα αγορασει και πως ζουν;
Τι ποσοστο θα πληρωσει τριπλασια τιμη για να αγορασει ηθικα και ποιοτικα εκτρεφομενο ζωο(ή παραγωγα)ελευθερας βοσκης;

Αν ρωτησω τον χασαπη για την ποιοτητα του κρεατος που μου πουλαει θα μου απαντησει.....βασικα οτι ακριβως θα μου απαντησει και ο "κουταβακιας" που σπρωχνει κουταβια στα σοσιαλ μιντια....οτι ειναι οτι καλυτερο, εκτρεφεται στις ιδανικες συνθηκες, ταϊζουν τις καλυτερες τροφες, ειναι καθαρα και μπλα μπλα μπλα..........

Να το παμε ενα βημα παραπερα;
Βλεπω τον αλλο να κοιμαται χυμα στην ξαπλωστρα, η αλλη διπλα με τη μουρη χωμενη στο κινητο, και το παιδι τους διπλα να τρωει μια σακουλα πατατακια και σοκολατες....τι σκλια μου λες τωρα;.....
 


marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
281
246
KORYDALLOS
αμάν ρε Hammer τόσο οn point που μελαγχόλισα ειδικά στο τέλος..:(.εντελώς πού πάμε ωρέ πού πάμε περιγραφή...(n)
 
  • Like
Reactions: Hammer


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
αμάν ρε Hammer τόσο οn point που μελαγχόλισα ειδικά στο τέλος..:(.εντελώς πού πάμε ωρέ πού πάμε περιγραφή...(n)
Χαρομαι που καταλαβαινεις αυτο που λεω αλλα λυπαμαι που σε εκανα να αιστανθεις ασχημα...
Ξερω απο τον κυκλο μου οτι αυτες οι αποψεις κανουν τους ανθρωπους να νιωθουν αβολα...
Η αληθεια ειναι οτι και για εμενα αυτες οι σκεψεις ειναι ψυχοφθορες, και οι αντιδρασεις που βλεπω οταν τις εκφραζω...
Ισως και να ειναι λαθος να λεγονται αυτα τα πραγματα...
 
  • Like
Reactions: marytherion


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αγαπητέ Hammer, διαφωνώ μαζί σου στον συσχετισμό που κάνεις.
Καμία σχέση δεν έχει η αγορά σκύλου, με την αγορά των προϊόντων που ανέφερες.

Και αυτό γιατί πίσω από την αγορά αυτών των προϊόντων υπάρχει ένα κράτος, υπηρεσίες και έλεγχοι ώστε να ελεγχθεί και η ποιότητά τους αλλά και ο τρόπος που παράγονται.
Τουλάχιστον θεωρητικά.
Εννοείται πως γίνονται παρατυπίες και λαμογιες, αλλά υπάρχει μια "ομπρέλα" που υποτίθεται σε προστατεύει.
Το ίδιο συμβαίνει με το σύνολο (σχεδόν) των καταναλωτικων προϊόντων.

Στην αγορά σκύλου δεν υπάρχει ούτε καν αυτό, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ο @Hammer σχολιαζει απ τη μερια του καταναλωτη και οχι απ την πλευρα του θεσμου. Και εχει απολυτο δικιο. Π.χ
Νομιμη ειναι η αγορα σκυλου απο πετ σοπ/εκτροφεα-νομιμη η αγορα αυγων κλωβοστοιχιας. Ποσοι ελεγχουμε τους κωδικους για να κανουμε σωστη επιλογη;

Απ την αλλη, ζω σε ενα συννεφακι που τετοιες κουβεντες ειναι ολο και πιο συχνες. Και τετοια θεματα απασχολουν ολο και περισσοτερο κοσμο.
 
  • Like
Reactions: Hammer


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Κι εγώ από την πλευρά του καταναλωτή σχολιάζω.
Θεωρούμε (λανθασμένα κατά την γνώμη μου) πως υπάρχει κάποια "προστασία" από το κράτος, από θεσμούς, από υπηρεσίες (βάλτε ό,τι θέλετε) όπως συμβαίνει (τουλάχιστον θεωρητικά) με όλα τα καταναλωτικά αγαθά.

Νομιμη ειναι η αγορα σκυλου απο πετ σοπ/εκτροφεα-νομιμη η αγορα αυγων κλωβοστοιχιας.
Κι εδώ ακριβώς είναι η "παγίδα".
Το νόμιμο στην προκειμένη περίπτωση και με την υπάρχουσα νομοθεσία, σημαίνει εισαγωγή, πώληση και κυρίως, παραγωγή.
Το κλασσικό "το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό".

Η εκτροφή σκύλων (αυτή που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω και τόσα χρόνια αναφέρομαι) απέχει μακράν από την έννοια της παραγωγής.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν μπορεί να απέχει από την έννοια της παράγωγης. Δεν στέκει αυτό που λες. Σκύλοι παράγονται (και πωλούνται) άρα είναι παραγωγή. Αν δεν είναι μαζική ή γίνεται με διαφορετικούς στόχους, αυτό είναι άλλο.
 
  • Like
Reactions: Estranged


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ρε σεις, αν το προβλημα δεν χτυπισει την ΤΣΕΠΗ του Ελληνα, δεν ενδιαφερεται να ψαξει περισσοτερο!

Για σκυλους συζηταμε? Δεν βλεπετε τι γινεται γυρω μας?
Δυστυχως η πληροφορια που βρισκεται παντου γυρω μας, ειναι λιγοτερο επιθυμητη απο την ευκολη διαφημιση και αυτο που σερβιρουν "με τροπο" και ο κοσμος τρωει αμασητο σε καθε επιπεδο, παντου και παντα........

Δεν ειναι μονο θεμα παιδειας. Ειναι κριτικης σκεψης και ικανοτητας επεξεργασιας που δυστυχως απουσιαζει παντελως απο την συντρηπτικη πλειοψηφια του κοσμου.......
Μ'αυτα και μ'εκεινα, το μαρκετιγκ κ η διαφημιση ειναι η επιστημη σημερα........
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3