Αγορα σκυλου με Pedigree

paradim

Member
6 Νοεμβρίου 2007
5
0
Γεια σας φίλοι μου

Μου έδωσε ένας φίλος ένα boxer περίπου 13 μηνών , που αγόρασε από μεγάλο pet shop του Ηρακλείου Κρήτης γύρω στα 700 ευρώ από ότι μου είπε με χαρτιά λέει pedigree και λοιπά . Ο άνθρωπος αγόρασε σπιτάκι μεγάλο για το σκυλί , κλουβί μεταφοράς , διάφορα άλλα . Τον πήγε σε σχολή εκπαίδευσης , άλλη πίκρα αυτή , άλλα δυστυχώς κάποια στιγμή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να το έχει και το πήρα εγώ. Πάω λοιπόν μια μέρα από το σπίτι να πάρω το βιβλιάριο του σκύλου γιατί μου το ζήτησε ο γιατρός και μου δίνει και το pedigree του , όλα καλά .
Μετά από κάποιες μέρες κάθομαι σπίτι και εκεί που έπινα τον καφέ μου λέω κάτσε να ψάξω στο internet μήπως βρω το σκυλί τους γονείς, το εκτροφείο και όλα αυτά .
Και τι βρίσκω αγαπητοί φίλοι τα χαρτιά του boxer μου είναι από γερμανικό ποιμενικό , μάλιστα όλο το γενεαλογικό του δένδρο είναι από γερμανικά ποιμενικά , τώρα πως αυτός βγηκε boxer πείτε μου εσείς .εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το pedigree του σκύλου και όλα αυτά, ούτε σε έκθεση θα τον κατεβάσω, αλλά δεν απάτη ?
Ακόμα δεν έχω πει τίποτα στο παιδί που μου έδωσε τον σκύλο και δεν ξέρω αν θα του το πω , αλλά αν ήμουν εγώ στη θέση του θα πήγαινα τον καταστηματάρχη στα δικαστήρια . αυτά είχα να πω προς το παρών έπεται συνέχεια

Να είστε όλοι καλά

Δημήτρης

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
paradim said:
μεγάλο pet shop του Ηρακλείου Κρήτης
αλλά δεν απάτη ?
αν κοιταξεις λιγο τα προηγουμενα τοπικ θα δεις οτι αυτο ειναι μια στανταρ πρακτικη των πετ σοπ! εμενα για απατη μου ακουγεται! αν θελει να το κυνηγησει -δηλαδη δεν βαρεθει μια διαδιακασια 5 χρονων που θα καταληξει σε μια αστεια ποινη ας το κανει.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο σκύλος σου είναι μπόξερ και όχι Γερμανικός ποιμενικός?
Τον είδες να φοράει γάντια και να ρίχνει μπουνιές σε σάκο του μποξ?
Ε?

Μήπως επειδή πήρες έναν σκύλο, έγινες ξαφνικά ειδικός, μήπως είσαι και διεθνής κριτής σκύλων και κάνεις αναγνωρίσεις φυλών?
:twisted:

Εαν τα χαρτιά λένε ότι ο σκύλος σου είναι γερμανικός ποιμενικός ενώ δεν είναι, πως ξέρεις ότι ο σκύλος σου είναι ο σκύλος σου? Πως θα αποδείξεις ότι αυτοί σας πούλησαν αυτόν τον σκύλο, και όχι έναν άλλον?

Είναι προφανές ότι πρόκειται για απάτη, αλλά πως θα την αποδείξεις?
Πόσο απίθανο είναι εκείνη τηνπερίοδο να είχαν 2 διαφορετικά πιστοποιητικά από 2 διαφορετικούς σκύλους, και να μπέρδεψαν τα πιστοποιητικά και τα έδωσαν ανάποδα?

:roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο Dogforum Δημήτρη!

Ρίξε μια ματιά εδώ: Pedigree για σκυλάκι απο Ουγγαρία για να δεις ποιες είναι οι συνήθεις πρακτικές των pet shop.
Ο φίλος σου και κατ’ επέκταση εσύ που έχεις τώρα τον σκύλο, δεν είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που εξαπατήθηκαν.
Στη θέση σου θα πήγαινα άμεσα στο pet shop από το οποίο αγοράστηκε ο σκύλος και θα απαιτούσα εξηγήσεις. Δεν θα αλλάξει κάτι, εκτός ίσως από την νοοτροπία του μαγαζάτορα, όταν θα διαπιστώσει πως δεν είναι όλοι οι πελάτες του πρόβατα, αδαείς και ηλίθιοι.

Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγει κανείς ανάλογες περιπέτειες ή πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που αφορούν στην υγεία του ζώου είναι να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΖΩΑ ΑΠΟ PET SHOPS.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mπορείς να σηκώσεις το pedigree στο forum?Σκάναρέ το, κάνε ένα λογαριασμό στο Photobucket, κάνε upload την φωτογραφία, και μετά το IMGcode της που βρίσκεται κάτω κάτω, το κάνεις copy paste στο post σου ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ερώτηση..

ΠΑΝΩ στο pedigree του σκύλου ΔΕΝ αναφέρει την ράτσα?????????

είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι είναι pedigree το χαρτί που έχεις στα χέρια σου?

όπως είπε και o Denis για ανέβασε το.

και εγώ θα ήθελα να το δω

paradim

Member
6 Νοεμβρίου 2007
5
0
Γεια σας
Και βέβαια την αναφέρει Boxer , αλλά όταν έψαξα στο Internet μου βγήκε ενός Γερμανικού . Θα βάλω το pedigree την δευτέρα που θα πάω στο γραφείο να το σκανάρω .

Δημήτρης

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αποκλείεται η λυκοσκυλομαμά να κεράτωσε τον λυκοσκυλομπαμπά με ένα μπόξερ?
Πόσοι και πόσοι άνθρωποι έχουν γραμμένο στην ταυτότητα τους ότι ο πατέρας τους είναι ο Χί, ενώ ο πραγματικός τους μπαμπάς είναι ο Ψί?

Αυτό σημαίνει ότι η ταυτότητα είναι πλαστή? :shock:

Καλά, μην βαράτε...
Αποκλείεις την συνωνυμία?

Ο μπαμπάς μπορεί να είναι ο Έρικ φον Κάραγιαν φομ Μαχλεμπούχτεν, και το ίδιο όνομα να έχει και ένας άγνωστος μποξερίνος επιβήτορας και ταυτόχρονα και ένας πιο γνωστός λυκόσκυλος!!! :roll:

Τέσπα,
Πουστιά καραμπινάτη είναι η υπόθεση, κάντε μηνύσεις για εξαπάτηση.
:wink:

paradim

Member
6 Νοεμβρίου 2007
5
0
ayto einai

Αυτό είναι. Μπορείτε να μου πείτε αν κάνω λάθος?

ROTTIE: Το link της φωτογραφίας διορθώθηκε όπως και το κείμενο, το οποίο γράφτηκε στα ελληνικά.
Στο Dogforum δεν επιτρέπονται τα greeklish.
Ευχαριστώ.
:D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

λοιπόν.

έχουμε ένα pedigree από Τσεχία το οποίο ΦΕΝΕΤΕ να είναι οκ.

έχουμε λοιπόν ένα boxer κουτάβι γεννημένο από πατέρα Γερμανικό ποιμενικό εκ Γερμανίας (το sz είναι το βιβλιό στο οποίο γράφοντε τα Γερμανικά ποιμενικά στον Γερμανικό κυνολογικό όμιλο).

από κάτω βλέπουμε την μαμά του.

το CMKU/BO δεν ξέρω τι είναι.

εαν είναι όμως ίδια με τα Ουγγρικα pedigre υποθέτω ότι σημαίνουν Τσέχικος Κυνολογικός όμιλος και το Bo = boxer

άρα η μάνα του είναι γραμμένη στα βιβλία ώς boxer.

συνεχίζοντας της βλέπουμε ότι προέρχετε ΕΠΙΣΗΣ από γερμανικά ποιμενικά :shock: :shock: :shock: :shock: και όχι τυχαία μάλιστα αφου΄έχει στα αίματα της εκτροφεία όπως ARMINIUS , DEL ISOLA BARONI.

Επειδή είμαι καλόπιστος θα έλεγα ότι έχει γίνει τραγικό λάθος.

επειδή όμως λάθος επαναλαμβάνομενο ΄παύει να είναι λάθος :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλό θα ήταν να έστελνες στον Κυνολογικό όμιλο της Τσεχίας το pedigree να βλέπαμε τι θα έλεγαν

paradim

Member
6 Νοεμβρίου 2007
5
0
Το έκανα και αυτό , αυτή είναι η απάντηση

CMKU Office is very sorry, but pedigree is a fake (a falsification).
You mentioned boxer is unknown for CMKU Stud Book.
Sincerely yours,
Alena Kostalova,
CMKU Gen. Secretary

paradim

Member
6 Νοεμβρίου 2007
5
0
Πήρα το παιδί που μου έδωσε το σκυλάκι , και νευριασε πήρε τηλέφωνο το pet shop , και ακούστε ποια ήταν η απάντηση :

« Εγώ στο είχα πει ότι αυτό το χαρτί δεν λέει κάτι , δεν είναι επίσημο , αν θέλεις το επίσημο πρέπει να μου δώσεις 150 ευρώ , για να στο δώσω …………»

Δεν έχω πολλά λεφτά αλλιώς θα τον πήγαινα μέχρι ευρωπαϊκό.

Δημήτρης

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
paradim said:
Πήρα το παιδί που μου έδωσε το σκυλάκι , και νευριασε πήρε τηλέφωνο το pet shop , και ακούστε ποια ήταν η απάντηση :

« Εγώ στο είχα πει ότι αυτό το χαρτί δεν λέει κάτι , δεν είναι επίσημο , αν θέλεις το επίσημο πρέπει να μου δώσεις 150 ευρώ , για να στο δώσω …………»
και τι χαρτι ειναι αυτο? για τα ματια του κοσμου!! τι λεει μωρε αυτος

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
paradim said:

Δεν έχω πολλά λεφτά αλλιώς θα τον πήγαινα μέχρι ευρωπαϊκό.

Δημήτρης
Καλα, και δεν εκαναν ουτε καν τον κοπο να βρουν προγονους Boxer για τα πλαστα χαρτια.
Και λες και θα ειχε καμια διαφορα, αν εδινε 150 ευρω- παλι ενα χαρτι θα επαιρνε- ισος λιγο πιο καλα μελετιμενο!

Απ οτι φαινεται, υπαρχει οντος και η εκτροφεας.
Ειναι βεβαια εκτροφεας Γ/Π.
Εγω θα της εγραφα ενα μαιλ- με αντιγραφω του πεδιγρεε- να δουμε ποσο διασκεδαστικο το βρισκει, οτι διασυρετε το ονομα τις σε πλαστα χαρτια.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Μίλησα με μια φίλη μου που ξέρει τσέχικα.
Το τσέχικο pedigree έχει 2 σελίδες και μπεζ-καφετί χρώμα !!
Αυτά τα παρατράγουδα υπάρχουν όταν παίρνουμε σκύλο από pet shop.
Σε περίπτωση που αγοράζουμε σκύλο πχ. από εκτροφείο Τσεχίας, ο εκτροφέας μας εξασφαλίζει το pedigree export χωρίς καμία επιβάρυνση, όχι 150 ε και μπούρδες :evil: .

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μια και έχεις διάθεση για τζερτζελέ

SAURUS - manž. Timkovci, Na strelnici 13, 010 01 Žilina, Tel./Fax: 041/620 180

διεύθυνση της και το τηλέφωνο της

http://www.dogsk.sk/kynologia/revue/saurus101.htm

φωτογραφία της.

πάντως όσο έψαξα ΜΑΛΛΟΝ είναι σοβαρή εκτροφέας.

έχει κάνει ζευγαρώματα με μεγάλους επιβήτορες και τα σκυλιά της συμμετέχουν σε πολλές εκθέσεις.

βέβαια από την άλλη ενώ το εκτροφείο της εμφανίζετε συχνά ΔΕΝ είνια κατοχυρωμένο στην fci.

Ισως να είναι και αυτή θύμα.

πάντως σίγουρα αυτή ΜΠΟΡΕΙ να καταλάβει από ποιο σκυλί της είναι το pedigree

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini