Αλεν Ντελον ο Κρητικος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.929
7.502
αλλα απο την αλλη βγαζει και εντονη υποχρωμια στα ερυθρα, πραγμα που θα επρεπε να σημαινει αναιμια, αλλα ο ντελον δεν εχει κανενα συμπτωμα.
Τι εννοείς; Το ότι έχει αναιμία το λένε ήδη τα ερυθρά, η αιμοσφαιρίνη κ ο αιματοκρίτης, είναι αδιαμφισβήτητο, δεν περίμενες την υποχρωμια στα ερυθρά να στο πει, ούτε το πλακάκι. Κ τι εννοείς δεν έχει κανένα σύμπτωμα; Το πιο χαρακτηριστικό/βασικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η αδυναμία κ η κούραση (κ η ζαλάδα αλλά αυτό δε μπορεί να στο πει). Αυτό που είναι όλη μέρα ξάπλα κ περπατάει σαν παππούς δλδ. Δεν είναι μόνο λόγω των ποδιών το τελευταίο, είναι (μάλλον κατά πολύ) κ από την αναιμία.

Η αιμοσφαιρίνη του λίγο ακόμα αν πέσει δεν θα μεταφέρεται αρκετό οξυγόνο στους ιστούς για τις βασικές λειτουργίες. Γι'αυτό ξαναλέω ετοιμάσου για το ενδεχόμενο ανάγκης μετάγγισης ΤΩΡΑ. Ομάδα αίματος κ αναζήτηση συμβατού δότη, ΤΩΡΑ.

Τα αιμοπετάλια αν δεν πέσουν άλλο είναι οκ, είτε είναι 50 είτε είναι 70, δε σε πειράζουν πια - όταν ήταν στα τάρταρα ήταν επείγον, τώρα σε νοιάζει πιο πολύ η αναιμία κ η (evidently) καταστολή της αιματοποιησης στο μυελό. Λόγω της ευαισθησιας των δειγμάτων κ της κατάστασης των αιμοπεταλίων (βλέπω γιγαντοπετάλια, νομίζω αυτό σημαίνει συνήθως συγκολλήσεις) δεν είναι κ τόσο παράξενη η απόκλιση, μπορεί να ήταν το δείγμα κάπως, μπορεί να μπορούν να κάνουν κάτι οι μεν για τις συγκολλήσεις ενώ οι δε όχι, τεσπα bottom line σε αυτό το επίπεδο που είναι είναι ανεκτά, αρκεί να μην ξαναπεσουν στα τάρταρα.

(Παρεμπιπτόντως η θρομβοκυττοπενια [χαμηλά αιμοπετ.] επίσης έχει κούραση/αδυναμία ως σύμπτωμα).

Αν ήταν άνθρωπος θα χε κάνει μυελογραμμα ήδη - κ θα χε μπει κ για νοσηλεία. Τώρα βέβαια σε ταλαιπωρημένο σκυλί που χρειάζεται κ αναισθησία για την παρακέντηση οκ, καταλαβαίνω την αναμονή μπας κ πάρει μπρος ο μυελός μόνος του. Φαντάζομαι ότι το καλαζαρ δε βοηθάει, δεν ξέρω πως επηρεάζει όμως το μυελό κ γενικά την εικόνα των ζώων αιμοδυναμικά.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.152
1.184
29
Τι εννοείς; Το ότι έχει αναιμία το λένε ήδη τα ερυθρά, η αιμοσφαιρίνη κ ο αιματοκρίτης, είναι αδιαμφισβήτητο, δεν περίμενες την υποχρωμια στα ερυθρά να στο πει, ούτε το πλακάκι. Κ τι εννοείς δεν έχει κανένα σύμπτωμα; Το πιο χαρακτηριστικό/βασικό σύμπτωμα της αναιμίας είναι η αδυναμία κ η κούραση (κ η ζαλάδα αλλά αυτό δε μπορεί να στο πει). Αυτό που είναι όλη μέρα ξάπλα κ περπατάει σαν παππούς δλδ. Δεν είναι μόνο λόγω των ποδιών το τελευταίο, είναι (μάλλον κατά πολύ) κ από την αναιμία.

Η αιμοσφαιρίνη του λίγο ακόμα αν πέσει δεν θα μεταφέρεται αρκετό οξυγόνο στους ιστούς για τις βασικές λειτουργίες. Γι'αυτό ξαναλέω ετοιμάσου για το ενδεχόμενο ανάγκης μετάγγισης ΤΩΡΑ. Ομάδα αίματος κ αναζήτηση συμβατού δότη, ΤΩΡΑ.

Τα αιμοπετάλια αν δεν πέσουν άλλο είναι οκ, είτε είναι 50 είτε είναι 70, δε σε πειράζουν πια - όταν ήταν στα τάρταρα ήταν επείγον, τώρα σε νοιάζει πιο πολύ η αναιμία κ η (evidently) καταστολή της αιματοποιησης στο μυελό. Λόγω της ευαισθησιας των δειγμάτων κ της κατάστασης των αιμοπεταλίων (βλέπω γιγαντοπετάλια, νομίζω αυτό σημαίνει συνήθως συγκολλήσεις) δεν είναι κ τόσο παράξενη η απόκλιση, μπορεί να ήταν το δείγμα κάπως, μπορεί να μπορούν να κάνουν κάτι οι μεν για τις συγκολλήσεις ενώ οι δε όχι, τεσπα bottom line σε αυτό το επίπεδο που είναι είναι ανεκτά, αρκεί να μην ξαναπεσουν στα τάρταρα.

(Παρεμπιπτόντως η θρομβοκυττοπενια [χαμηλά αιμοπετ.] επίσης έχει κούραση/αδυναμία ως σύμπτωμα).

Αν ήταν άνθρωπος θα χε κάνει μυελογραμμα ήδη - κ θα χε μπει κ για νοσηλεία. Τώρα βέβαια σε ταλαιπωρημένο σκυλί που χρειάζεται κ αναισθησία για την παρακέντηση οκ, καταλαβαίνω την αναμονή μπας κ πάρει μπρος ο μυελός μόνος του. Φαντάζομαι ότι το καλαζαρ δε βοηθάει, δεν ξέρω πως επηρεάζει όμως το μυελό κ γενικά την εικόνα των ζώων αιμοδυναμικά.
κοιτα, δεν διαφωνω οτι μερος της αδιαθεσιας ειναι λογω της αναιμιας, αλλα εγω ενα ξερω: και πριν το ολικο κοψιμο των ανοσοκατασταλτικων ειχε αναιμια, αλλα ετσι, δεν ηταν. ηταν ο εαυτος του. και στο ειπα μαλιστα και τοτε οτι μου εκανε εντυπωση. μετα αρχισαν να ανοιγουν τα ποδια, και αρχισε να πεφτει η διαθεση. το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ειχε γινει λιγους μηνες πριν σε προσπαθεια να μειωθει η κυκλοσπορινη. και μολις ξαναδωσαμε καθημερινα, εφτιαξε. δες και τις πατουσες λιγο να καταλαβεις για τι πονο μιλαμε:

1000021521.jpg

1000021523.jpg

1000021517.jpg

1000021519.jpg

γι αυτο παει σαν παππους. γιατι παρολο που φοραει και παπουτσια εξω, ειναι εφιαλτης να περπαταει πανω σε ανοιχτες πληγες. και οχι, δεν μου εχουν πει να κανω τιποτα. εγω απο μονος μου βαζω μανουκα, κουρευω τις τριχες για να μην γινεται χαλι μαυρο και βρωμιστει, και τις καθαριζω καθημερινα με φυσιολογικο ορο. που και που την τελευταια την δενω κιολας γιατι ειναι η χειροτερη και συνεχως βγαζει υγρα. (δεν ειναι μολυσμενη ευτυχως, τα υγρα ειναι διαφανα με λιιιιγο κοκκινο).

αυριο θα ζητησω να μαθω και τι ομαδα αιματος εχει. θα παω στην κοντινη κτηνιατρο και θα τα στειλει στον κοντο. αφου λες και εσυ οτι ακουγονται καλυτερα λογια για εκεινον, εκει θα πανε.

νομιζω και εγω οτι ο λογος που δεν εχει γινει ακομη κατι δραστικο ειναι ακριβως διοτι δεν θελουν να το ταλαιπωρισουν κι αλλο το ζωντανο, και συμφωνω απολυτα. το καλαζαρ μπορει να κανει infiltrate τον μυελο και να προκαλεσει ολα οσα βλεπουμε στην αιματολογικη. και βγαζει ΠΟΛΥ νοημα να ειναι το καλαζαρ. δεδομενου οτι τον ιανουαριο κοψαμε και το ζυλαπουρ. παιρνει μεν καθημερινα impromune και λεισγκαρντ καθε τρεις μηνες, αλλα το ζυλαπουρ ειναι το λεισμανιοστατικο, και εξι μηνες δεν το παιρνει, ΚΑΙ ηταν και σε ανοσοκαταστολη. πολυ θελει να ξυπνησει το γαμηδι και να κανει ζημια? αλλα ηταν ή αυτο ή κι αλλες πετρες στα νεφρα. εγω ειλικρινα πιστευω φταιει το καλαζαρ για οτι βλεπουμε. βλεπω και απωλεια βαρους, βλεπω και τσιμπλες στα ματια συνεχεια.

τουλαχιστον τρωει επιτελους ολα τα γευματα της ημερας εφοσων μπαινει η κονσερβα. βεβαια τα δοντια πλεον τα πλενουμε 2 φορες τη μερα γιατι δε θα ρισκαρω να ξαναγινουν χαλια. νομιζω καλα κανω κιολας και απο την αποψη της πεμφιγας γιατι ενω το στομα ειχε παει λιγο να χαλασει, τωρα εφτιαξε(!)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini