Αγρίεψε σ' ένα σκύλο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όπως έχω γράψει, ο μικρός, που αύριο γίνεται 6 μηνών, γουστάρει τα σκυλιά πολύ! Όπου δει σκύλο, αρσενικό, θηλυκό τρέχει να παίξει. Με τραβολογάει από μεγάλη απόσταση αν διακρίνει σκύλο, μέσα στην καλή χαρά...

Έχει τύχει να τον τρομάξουν σκυλιά, αλλά είναι συνήθως μεγαλόσωμα κουτάβια που παίζουν σαν τρελά και, όταν ήταν πολύ μικρούλης, κάποια σκυλιά τύπου pug/.μπουλντόγκ ίσως λόγω στάσης του σώματος. Όχι πια... ό,τι σκύλο κι αν δει παίζει με μεγάλη χαρά.

Έτσι και προχθές είδαμε ένα τζακ ράσελ αρσενικό στο δρόμο και παίξανε σαν τρελά, επί ώρα, πολύ χαρούμενα. Επειδή κανένα απ' τα δύο δεν κουραζόταν (και το άλλο αρκετά νεαρό, αλλά και να μην ήταν... ε... ρασελάκι... ήταν) κάποια στιγμή κουραστήκαμε οι ιδιοκτήτες και είπαμε να γυρίσουμε σπίτια μας.

Ο μικρός μέσα στην καλή χαρά, δεν ήθελε να σταματήσει τα παιχνίδια. Ήταν και "φουντωμένος" απ' το άγριο παιχνίδι, γυρνάμε στην επόμενη γωνιά και πέφτουμε πάνω σε ένα μπασέ, αρσενικό.

Πλησιάζουμε, το μπασέ υποτονικό, ήθελε να δει τον Floyd, ίσα που πήγαινε, αλλά πάντως πολύ χαλαρό. Δε διέκρινα ίχνος κυριαρχικής συμπεριφοράς. Ο δικός μου όμως δεν ήθελε με τίποτα. Δεν κατάλαβα γιατί. Δεν ήταν ότι με τράβηξε να φύγουμε, αλλά δίστασε, αντί να με τραβήξει να γνωρίσει το σκυλάκι.
Εκεί έπρεπε να φύγω μάλλον, αλλά του είπα να κάτσει, όπως και έκανε.
Ο άλλος σκύλος τον πλησίασε και τον μύρισε και ο δικός μου, για πρώτη φορά αγρίεψε. Αντί να φύγουμε (πάλι μ@@κία μου) του ξαναείπα να κάτσει. Το έκανε, έκατσα στο ύψος του, ανάμεσα σ' αυτόν και το μπασέ και το χάιδεψα λίγο. Αυτό κι αν ήταν λάθος, γιατί ο μικρός αγρίεψε 2 φορές περισσότερο. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου μου είπε "ζήλεψε, λογικό είναι", Εγώ δεν πιστεύω ότι έβγαλε διεκδίκηση ή τι διάολο... με έχει δει άπειρες φορές να κανακεύω άλλα σκυλιά.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς τον πείραξε σ' αυτό το ηρεμότατο πλάσμα, ακριβώς ένα λεπτό μετά το φυσιολογικότατο παιχνίδι του με ένα διόλου ήρεμο πλάσμα.
Να ανησυχήσω?

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εσυ τι θα εκανες αν δεν γουσταρες καποιον στον δρομο και η μαμα σου σε υποχρεωνε να τον χαιρετησεις?Μαλλον απλα δεν ταιριαξανε

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να σταματάς σε κάθε δεσποζόμενο σκύλο για γνωριμίες..
Καλύτερα η κοινωνικοποίηση να γίνει με λίγα και καλά σκυλιά!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η κοινωνικοποίηση έχει δυο φάσεις, η πρώτη αφορά προφανώς τη γνωριμία και το συναγελασμό του σκύλου μας με άλλα σκυλιά που στο μέτρο του δυνατού ξέρουμε το χαρακτήρα και τους ιδιοκτήτες τους και η δεύτερη φάση αφορά το τυχαίο συναπάντημα στο δρόμο καθώς προχωράμε όπου με τον ένα ή άλλο τρόπο ο σκύλος πρέπει να μάθει να φέρεται κόσμια και να μην αντιδρά υπερβολικά ή επιθετικά. Μελλοντικά συνδυάζουμε την πρώτη με τη δεύτερη φάση κι επιδιώκουμε γνωριμίες με άγνωστα σκυλιά που δείχνουν δεκτικά σ' αυτό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Έχετε προφανώς δίκιο.
Έχοντας κι εγώ ζήσει τόσα χρόνια με σκύλο που αντιπαθούσε όλα τα σκυλιά αδιακρίτως έχω πάει λίγο στο άλλο άκρο, θέλοντας να έχω τώρα σκύλο να συμπαθεί όλα τα σκυλιά αδιακρίτως.

Και πριν από λίγο τα ίδια στο σκυλοπάρκο. Έπαιξε με 6-7 σκυλιά, ένα pointer δεν το γούσταρε. Περίεργο, αλλά δεν τον υποχρέωσα να τον γνωρίσει, ας επέμενε το άλλο. Μετά τα ίδια πάλι, έτρεχε να παίξει με άλλους σκύλους...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν είναι υποχρεωτικό να γουστάρει όλα τα σκυλιά, αλλά καλό θα είναι να μην αγριεύει, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει επιθετική συμπεριφορά από την άλλη μεριά...

Οταν λες αγρίεψε, τι εννοείς?

Προσωπικά δεν θα υποχρέωνα το κουτάβι ντε και καλά να μυριστεί με άλλο σκύλο, και σίγουρα δε θα επέμενα να κάτσει όταν ήδη έχει δείξει δείγματα οτι αισθάνεται άβολα στις συγκεκριμένες συνθήκες..... Σίγουρα όμως θα χάΪδευα οποιο σκύλο ήθελα, όποτε ήθελα, και θα διόρθωνα κάθε φορά που απρόκλητα έδειχνε επιθετικότητα σε άλλο σκύλο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως η κατά μέτωπο γνωριμία (όταν δηλαδή πάει φουριόζος σε ευθεία μπροστά του γρήγορα) μπορεί να το εκλάβει το άλλο και σαν κυριαρχία..
και να έγινε μία δράση -αντίδραση που δεν έτυχε να γίνει αντιληπτή από τους ανθρώπους..αλλά μόνο ο φλόιντ που γρύλισε..

edit. Τώρα είδα πως ο μικρός δεν ήθελε να πάει καν..

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Πλακα πλακα... ναι, δεν συμπαθιονται ολα... και ας ειναι καλα κοινωνικοποιημενα..
οταν τα δικα μου ειδαν για πρωτη φορα μπουλντογκ ουτε να το πλησιασουν δεν ηθελαν.. τους φανηκε πολυ περιεργο - ειδικα ο ηχος.. το κοιταζαν σαν να κατεβηκαν εξωγηινοι..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Όχι δε μιλάω για γρύλισμα. Μιλάω για γαύγισμα τύπου "φύγε από δω".
Δεν έχει γρυλίσει ακόμα ο μικρός, ούτε έχει δείιξει δόντια.
Αυτό το έκανε όταν το άλλο σκυλί τον μύρισε, ενώ απ' την αρχή ο μικρός μου δεν ήθελε να τον πλησιάσει. Οπότε ρίχνω το φταίξιμο σε μένα.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Μιας και το δικο μας το προβλημα ειναι παρεμφερες, δεν θα ανοιξω αλλο θεμα αλλα θα το παραθεσω εδω.
Λοιπον, ο Mr. Carlos τα παει πολυ καλα με αρσενικα, θηλυκα, ανεξαρτητου μεγεθους σκυλια. Το προβλημα ειναι οτι αν δεν τον αφησω να παει να μυριστει με τον αλλο σκυλο ή αν δεν μυριστουν αρκετα, με τα δικα του τα στανταρ φανταζομαι, αρχιζει να γαυγιζει και να αγριευει προς τον αλλον σκυλο ειτε αυτος ειναι στο ενα μετρο ειτε στα 10 μετρα και εχει πεσει στην αντιληψη του. Αν "γνωριστουν" επαρκως τοτε δεν εχει κανενα προβλημα και φευγει σαν κυριος.

Καμια ιδεα γιατι το κανει και πως μπορουμε να το εξαλειψουμε?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Και εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι!!! Ο ροκυ οταν μυριζετε με καπια σκυλια κυριως αρσενικα μεγαλου μεγεθους μυριζετε για καμποσα λεπτα εγω ομως παω να φυγω και με το που τον τραβαω αγριευει ( δυνατο γρυλισμα )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.859
8.068
Και εγω θα ηθελα να ρωτησω κατι!!! Ο ροκυ οταν μυριζετε με καπια σκυλια κυριως αρσενικα μεγαλου μεγεθους μυριζετε για καμποσα λεπτα εγω ομως παω να φυγω και με το που τον τραβαω αγριευει ( δυνατο γρυλισμα )
Πιστευω οτι με την αντιδραση σου του περνας με το τραβηγμα την δικη σου φοβια και αλλαζει η ψυχολογια του, για αυτο γρυλιζει. Το ιδιο λαθος κανω κι εγω με την μεγαλη μου και οταν ειμαστε σε καποιο δασος και ειναι ελευθερη δεν αντιδρα αρνητικα με θηλυκους σκυλους ενω στο λουρι συμ´εριφερεται αλλιως.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr