Αδέσποτο με ανεμογκάστρι;

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Γεια σας τον τελευταιο καιρο φροντιζω ενα αδεσποτο ειναι 4 χρονων πανω κατω.Πριν δεν ηταν αδεσποτο το ειχε καποιος που εφυγε για το εξωτερικο και το παρατησε.Εχω κανει ενεργειες να τον βρω μεσο τηλεφωνου κλπ αλλα τιποτα.Τελος παντων το θεμα ειναι οτι το εχω παρει και το εχω σε εναν δικο μου χωρο σε ενα κτημα.Αλλα εδω και καιρο τα στηθη της ειναι πρησμενα και εχουν πολυ γαλα.Το σκυλι δεν εχει γεννησει ποτε γιατι οπως σας ειπα γνωριζω ποιος το ειχε και ξερω.Ειναι πολυ παχουλη γιατι ειναι λαιμαργη και ο γιατρος μου εδωσε contralac για 4 μερες και να τρωει πιο λιγο,αν δεν γινει τιποτα μου ειπε θα κανουμε ενεση.Το προβλημα μου ειναι οτι ηταν καιρο ετσι και φοβαμαι μην εχει γινει τιποτα χειροτερο παντως οι μαστοι της ειναι μαλακοι αυτο νομιζω ειναι καλο σημαδι.Περνει το χαπι 2 μερες τωρα αλλα δεν βλεπω αλλαγη.Εχει πολυ γαλα..Λεφτα για στειρωση δεν εχω γιατι εχω κι αλλα ζωα και ο κτηνιατρος σιγουρα δεν θα δεχτει να την κανουμε ετσι και να του παω τα χρηματα αργοτερα γιατι ηδη του χρωσταω ,εκανε εγχειρηση σε γατουλα με σπασμενο ποδι.Εχω χασει σκυλι απο καρκινο του μαστου και εχω τρομοκρατηθει ειναι τοσο καλη η καημενη...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Τι ανεμογκαστρι βρε Ελένη;

Ψευδοκύηση με συνέπεια πυομήτρα με συνέπεια άμεση επέμβαση ή τα ραδίκια ανάποδα.

Και κακώς την έχεις αφήσει και έχει γίνει τόσο παχουλή.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγω δεν εχω καταλαβει.. ειναι εγκυος η σκυλα? εχεις ψευδοκυηση? τι ?

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Οχι ετοιμογεννη δεν παιζει την εχω 3 μηνες θα ειχε γεννησει αν ηταν.Και ο κτηνιατρος για πυομητρα μου ειπε στο τηλ αλλα οταν ηρθε και την ειδε μου ειπε οχι της κοιταξε το πιπι και το στηθος.Αλλα σιγουρα αν δεν στειρωθει θα παθει κατι.Θα κανω οτι μπορω για να την στειρωσω αλλα δεν δουλευω μπορει να παρει καιρο και φοβαμαι.Μαρεκο ηταν απο πριν παχουλη και δεν της εκανα διαιτα τωρα ξεκινησαμε.Ειναι και ημιαιμο ποϊντερ και αυτα εχουν την ταση να τρωνε πολυ λαιμαργα ξερω απο εναν γνωστο μου που εχει.Με το κοντραλακ που πηρε δεν μου φαινεται να εγινε τιποτα και καπου διαβασα οτι ξεμπριζοντε τα στηθη.Ισως ειναι πολυ νωρις?

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Εγω δεν εχω καταλαβει.. ειναι εγκυος η σκυλα? εχεις ψευδοκυηση? τι ?
Αμαλια ο κτηνιατρος πανω κατω μου ειπε το ιδιο ειναι ανεμογκαστρι ψευδοκυηση εχουν τα ιδια συμπτωματα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πρεπει να γινει αμεσα η στειρωση.. αυριο αν ειναι δυνατον. Σε ποια περιοχη μενεις? Δεν υπαρχει προγραμμα στο Δημο ? Παρτους τηλεφωνο και πες τους οτι θελεις μονο να στειρωθει και απο εκει και περα θα αναλαβεις εσυ την επανατοποθετηση της και την προωθηση της για να βρει σπιτι. Καλο θα ηταν να μη τους πεις οτι την εχεις εσυ σε δικο σου χωρο αλλα οτι ζει στο δρομο βεβαια.
Προσφατα δυο αστειρωτες σκυλες που ξερω κατεβασαν γαλα. Την τριτη μερα στειρωθηκαν. Και τωρα ειναι μια χαρα.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Ax Αμαλια δυστηχως μενω στην Αρτα και δεν υπαρχει τιποτα ουτε κοινοκομειο ουτε τιποτα.Ο δημος αρχισε στειρωσεις και καλα στα αδεσποτα αλλα εχουν στειρωθει 4 5 και ως εκει το ξεχασανε το θεμα.Σιγα μην ασχολειθουν μ αυτο που το εχω εγω στα χερια μου.Ο κτηνιατρος ειναι μονο ενας που κανει επεμβασεις και αυτο το εκμαιταλευεται,με το θεμα χρηματων εννοω.Εχει κανει πολλα σκηνικα που θελουν πολυ συζητηση και το θεμα εδω δεν ειναι αυτο.Ενα μονο θα σας πω βρηκα γατακι με σπασμενο ποδι σε 3 σημεια και μου ζητησε μπροστα 200 ευρω..Πριν την επεμβαση τι να πεις..Που να μην ηταν αδεσποτο δηλαδη.Τελος παντων οι εθελοντες και εθελοντριες που υπαρχουν εδω ηδη κανουν πολλα απο την τσεπη τους δεν γινεται να τους επιβαρυνω αφου το πηρα υπο την προστασια μου πρεπει να το φροντισω.Θα προσπαθησω να βρω κτηνιατρο να συμβιβαστουμε με τα λεφτα.Το σκυλι θα το κρατησω εγω στον χωρο που το εχω δεν θα ψαξω για αλλη οικογενεια.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
μην ξεχνάς οτι ο κτηνίατρος και ο κάθε κτηνίατρος δεν είναι ίδρυμα ή η πρόνοια . Απο αυτη την δουλειά ζεί , είναι το επάγγελμα , οχι το χομπυ του .

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Διάγνωση της πυομήτρας. Η διάγνωση στηρίζεται σε ψηλάφιση της κοιλιακής περιοχής, λήψη ακτινογραφίας, χρήση υπερηχογράφου και εξέταση αίματος. (Μία γενική αίματος και κάποιες βιοχημικές παραμέτρους). Στην εξέταση αίματος θα παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, αναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων.

Με το ματι δεν λεει...
:-?

Αν η πυομητρα ειναι "κλειστη" πιο μεσα στη μητρα τοτε δεν εχει υγρο που να φαινεται να τρεχει. Πυρετο μετρησατε?

Συμπτώματα της πυομήτρας. Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνήθως παρατηρείται εξασθένιση, αδυναμία και ανοξεξία του ζώου, πολυουρία, πολυδιψία, έμετος, διάρροια, διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων, πόνος που εντοπίζεται στη κοιλιακή χώρα και πυρετός, ο οποίος στην κλειστή πυομήτρα είναι υψηλός. Τέλος σε ανοιχτή πυομήτρα έχουμε εμφάνιση εκκρίματος δύσοσμου, ορώδους, οροπυώδους, οροαιμορραγικού, βλενοαιμορραγικού. Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι πιθανόν να παρατηρηθεί αρθριτιδα και πάρεση των άκρων κυρίως των πίσω. Σε προχωρημένες καταστάσεις πυομήτρας, οι τοξίνες από το έκκριμα της μήτρας εισχωρούν στο αίμα και τότε η κατάληξη του ζώου είναι πολύ πιθανή. Αναπόφευκτη όμως, είναι η κατάληξη του ζώου όταν επέλθει ρήξη των τοιχωμάτων της μήτρας, από μεγάλη συγκέντρωση του εκκρίματος και συνεπώς διάταση των τοιχωμάτων της μήτρας.
πηγη:
<a href="http://www.vets.gr/article.php?article_id=52">[video]http://www.vets.gr/article.php?article_id=52[/video]

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
μην ξεχνάς οτι ο κτηνίατρος και ο κάθε κτηνίατρος δεν είναι ίδρυμα ή η πρόνοια . Απο αυτη την δουλειά ζεί , είναι το επάγγελμα , οχι το χομπυ του .
Ιδρυμα δεν ειναι αλλα οταν μιλαμε για την ζωη ενος ζωου κανουμε καποια διευκολυνση και μιλαω για το θεμα του γατιου που βρηκα και ζηταγε ολο το ποσο μπροστα...και πολλα αλλα που εχει κανει.Βεβαιως και ζει απο αυτη την δουλεια αλλα οταν ο ανθρωπος το εχει μονοπωλειο καθως ειναι ο μοναδικος στην περιοχη με χειρουργειο ακτινολογικο κλπ δεν πρεπει να εκμαιταλευεται καταστασεις..

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens

Με το ματι δεν λεει...
:-?

Αν η πυομητρα ειναι "κλειστη" πιο μεσα στη μητρα τοτε δεν εχει υγρο που να φαινεται να τρεχει. Πυρετο μετρησατε?

πηγη:
<a href="http://www.vets.gr/article.php?article_id=52">[video]http://www.vets.gr/article.php?article_id=52[/video]
Ψηλαφηση της εκανε αδυναμια ανοραξια διαρροια κλπ δεν εχει.Απο ενεργεια ειναι μια χαρα σημερα τελειωσε την αγωγη και εχει ξεπρηστει αρκετα μπορω να πω μου φαινεται πολυ καλυτερα.Δυστυχως για παραπανω εξετασεις δεν εχω χρηματα οταν μπορεσω θα τις κανω.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ax Αμαλια δυστηχως μενω στην Αρτα και δεν υπαρχει τιποτα ουτε κοινοκομειο ουτε τιποτα.Ο δημος αρχισε στειρωσεις και καλα στα αδεσποτα αλλα εχουν στειρωθει 4 5 και ως εκει το ξεχασανε το θεμα.Σιγα μην ασχολειθουν μ αυτο που το εχω εγω στα χερια μου.
Το σκυλι θα το κρατησω εγω στον χωρο που το εχω δεν θα ψαξω για αλλη οικογενεια.
Εφόσον αποφασίζεις να το κρατήσεις εσύ και να μην ψάξεις να του βρεις οικογένεια, δεν είναι πια αδέσποτο. Λογικό δεν είναι λοιπόν να μην ασχοληθεί όποιος αναλαμβάνει στειρώσεις αδέσποτων με τον δικό σου σκύλο;

Ένας υιοθετημένος πρώην αδέσποτος σκύλος δεν είναι λιγότερο σκύλος μας από έναν αγορασμένο, από αυτόν που έχουμε σπίτι μας από κουτάβι κοκ.

ελενη7

Well-Known Member
6 Μαϊου 2012
47
1
Athens
Μα τωρα δεν ζηταω τιποτα απο κανενα οσο ηταν αδεσποτο ομως δεν με βοηθησαν οπως ειπα δεν υπαρχει τιποτα για τα αδεσποτα καμια περιθαλψη απο τον δημο.Μετα απο 3 μηνες δεν μπορω να το δωσω αλλου και εφοσον εχω χωρο.