Αδεσποτο ή Λαμπραντορ απο το καλυτερο εκτροφειο της χωρας???????

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Για ποιόν λόγο θα επισκεφθείς καταφύγια, αφού έχεις πάρει την απόφασή σου; Χάσιμο χρόνου είναι.
Παλιοτερα μια σκυλιτσα ειχε γεννησει στο καταφυγιο.Τα σκυλια εμειναν εκει μεχρι να γινουν 2 μηνων...Μια τετοια περιπτωση φανταζει ιδανικη...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κοίτα σαν "κανόνας" εδώ στο φόρουμ είναι ότι κρινόμαστε από τις δημοσιεύσεις μας. Και όταν γράφεις δημόσια να είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική. Με αυτό που γράφεις που είναι εντελώς αντίθετο στην "νοοτροπια" του φόρουμ αν μπορώ να το πω κ έτσι, ή καλύτερα της κυνοφιλίας κατ'εμέ, εννοείτε θα σε κρίνω!
Σαφώς και δεν υποτιμώ την νοημοσύνη σου και δεν ξέρω τι έχεις κάνει και ούτε πρέπει να μάθω. Κρίνω από τα λεγόμενα σου. Δεν κερδίζω εγώ κατι με το να σε πείσω, αυτό που επιδιώκω είναι ένα καλύτερο αύριο για τους σκύλους όπως και τη σωτηρία ενός σκύλου.
Δεν μιλάμε σε προσωπικό επίπεδο μιλάμε για σκύλους. Το αν και το πως απέκτησα τα πολλά σκυλιά που είχα μέχρι τώρα αν θες σου το λέω αν και δεν νιώθω να υπάρχει λόγος. Δεν θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζί σου και δεν θα το κάνω, ρωτάς και απαντάω, ζητάς συμβουλές στις δίνω, καταλαβαίνω ότι δεν με καταλαβαίνεις στο λέω. Άποψη μου, άποψη σου.
Επιχειρήματα σωστά δεν έχεις, και πίστεψε με κανείς εδώ δεν θα σου πει ότι έχεις. Εγώ αυτιά δεν χαιδεύω, την άποψη μου λέω, που θεωρώ πως είναι σωστή. Αν δεν είναι ας με κρίνει όποιος θέλει να μου πει τι λέω λάθος, και αν ναι να το διορθόσω, κανένα πρόβλημα!
Αν θες να εξασφαλίσεις σωστό σκύλο, ο εκτροφέας είναι μονόδρομος.

Έχει χυθεί πολύ ιδρώτας εδώ μέσα πάνω από τα πληκτρολόγια για τις γέννες ιδιωτών, ψάξου διάβασε ενημερώσου και αν δεις ότι διαφωνείς με αυτά που λέμε, κάνε ότι θέλεις, εξάλλου δεν θα σου πω εγώ.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν επειδή τα έγραψα με αυτό που λέμε "φουρια" και για να μην ξαναπαρεξηγηθώ.
Μιλάω με όλη την καλη διάθεση που μπορεί να έχω. Σήμερα πήγα στην σχολή μου και βρήκα 3 κουκλιά αδέσποτα αδύνατα αγαπησιάρικα και πανέξυπνα.
Άρχισα να παίζω μαζί τους και να τα χαιδεύω και όλοι με κοιτούσαν σαν εξωγήινη. Το ξέρω ότι ίσως να μην τα ξαναδώ, αν τα ξαναδω, κάτι θα κάνω γι αυτά. Και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτά. Σκύλο θες, ορίστε. Καπου δίπλα σου υπάρχει ένας και σε περιμένει!! Κανε την χαρη στον σκύλο και όχι στον ιδιώτη. Δώσε ότι έχεις να δώσεις και ο σκύλος θα σε ανταμείψει από όπου και αν είναι. Και από παπυμιλάδικα έχουν βγει καλά σκυλιά, το θέμα είναι κατά πόσο είναι ηθικές οι πράξεις μας, και πόσο στην τελική προσφέρουν κάτι σε αυτό που λέμε ΣΚΥΛΟΣ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η προσέγγιση στο ζήτημα είναι αντίστοιχη με το βλέπω ένα κουτάβι στο κλουβί.....
Το παίρνω και το σώζω από τις κακουχίες του ή όχι ελπίζοντας ότι η μειωμένη ζήτηση θα αποθαρρύνει τους puppymillαδες άρα θα σώσει αρκετά άλλα σκυλάκια;
Η απάντηση αποτυπώνει πολλά.....

Αν κάποιος κάνει άσκοπα γέννες γιατί είναι "ωραία" τα σκυλιά του, γιατί θέλει να ζήσει η σκύλα του τον έρωτα κτλ κι εμείς τον ξεφορτώσουμε από βάρος, δηλαδή τα κουτάβια τον βοηθάμε;Τον επιβραβεύουμε;
Η γέννα αυτή ποιον ουσιαστικό στόχο είχε;
Η πράξη μας ποιον στόχο είχε;

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Τελικα μολις σημερα πηρα κουταβι απο την φιλοζωικη που ειναι στο Κορωπι.Ο Djibril ειναι 2 μηνων και ενδεχεται(ελπιζω δλδ) να γινει μεγαλου μεγεθους.Τον βρηκε μια κοπελα στον δρομο και τον μαζεψε.Σε λιγες μερες θα ανεβασω και φωτογραφιες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πού είσαι Έλλη να κλάψεις απ' τη χαρά σου!!:p:p:D:D:D:D:D Πάντως είναι καλή επιλογή η φιλοζωική. Κι εγώ από καταφύγιο πήρα το σκύλο μου και ενήλικο και μου βγήκε φυσικά ο καλύτερος σκύλος στο σύμπαν!:)

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Να σου ζήσει! :) Από πού βγαίνει το όνομά του?
Το πηρε απο τον ηγετη του Παναθηναϊκου, Djibril Cissé.Απλα τωρα που θα εχω κουταβι θελω να με βοηθησετε.Για αρχη,ειναι λογικο που κοιμαται τοσο πολυ????σαν να βαριεται....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, είναι. Το έχουν συζητήσει παλιά και σε ειδικό νήμα. Τα κουτάβια κοιμούνται συνέχεια. Επίσης δαγκώνουνε τα πάντα. Πώς πάει από τσίσα και πάνες?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Βεβαίος και είναι λογικό να κοιμάται πολύ.
Δεν είναι καθόλου παράξενο ένα κουτάβι να κοιμάται τις 17-18 ώρες του 24ώρου.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το καλύτερο θα ήταν μικρά γεύματα κατα την διάρκεια της ημερας. Νομίζω τέσσερα γεύματα είναι καλά, οπότε πρωι, μεσημερι, απογευμα και το βράδυ.
Η ποσότητα είναι αναλόγως την τροφή, το βάρος του σκύλου και την ηλικία (παίζουν κι άλλα ρόλο βέβαια). Στην συσκευασία/σακούλι αναγράφονται οι δοσολογίες (αν πέρνεις χύμα δεν ξέρω πως γίνεται). Καλό θα ήταν να πας σε κτηνίατρο να σου κάνει μια εκτήμηση για το τελικό βάρος. Θα γίνει σκύλος των 20κ ή των 40κ?
Αφου πάρεις μια ιδέα σε τι κυβικά θα παίζει ο σκύλος βλέπεις τι δοσολογία συστήνει η τροφή για την ηλικία κ βάρος του σκύλου σου. Ότι ποσότητα γράφει στο σακούλι θα το μοιράζεις σε 4 γεύματα κατα την διάρκεια της ημέρας.

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Αναμενεται να γινει 30-35 κιλα.Τωρα ειναι 2 μηνων και ζυγιζει 5 κιλα.Μηπως 3ερεις λοιπον ποση ποσοτητα τροφης πρεπει να του βαζω σε καθενα απο τα 4 γευματα????(παιρνω χυμα τροφη)

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Και κτ ακομα(συγνωμη αλλα δεν τα παω καθολου καλα στην αναζητηση στο site).Eιναι 2 μηνων και μου ειπαν να μην τον αφηνω κατω στον δρομο και να μην τν βγαζω γενικα βολτες μεχρι να κανει τα εμβολια!!Καταλαβα οτι εχουμε ομως τεραστιο προβλημα με τις αναγκες του καθως ειναι πολυ συχνες και εγω μενω σε διαμερισμα.Ποτε μπορω να του κανω τα εμβολια και ολα τα σχετικα για να μπορει να βγαινει βολτα????Ποσο προκειται να μου στοιχισει(ειμαι φοιτητης :) )????Μηπως γινεται να παω καπου που να μπορω να τα κανω με λιγοτερο κοστος ή ακομα και πληρωνοντας μονο το εμβολιο??Μενω Ν.Κοσμο αλλα μπορω να τραβηχτω και σε αλλες περιοχες αν ειναι να γλιτωσω ενα σεβαστο ποσο χρηματων...Ευχαριστω πολυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Giorgiz συγγνώμη, αλλά μόνο απορίες μου προκαλεί το post σου. Τόσο καιρό που έψαχνες για σκύλο και ενημερωνόσουνα και άλλο τόσο καιρό που είσαι στο φόρουμ, δεν έχεις μάθει ούτε τα βασικά; Τώρα θυμήθηκες ότι είσαι φοιτητής, μένεις σε διαμέρισμα και τα οικονομικά σου δεν είναι και τόσο ανθηρά; Τόσο καιρό προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο, τώρα τι έγινε; Τι είναι αυτά που ρωτάς; Εσύ ήσουν έτοιμος να "σκάσεις" όσα ευρώ σου ζητούσαν για να αποκτήσεις εκείνη την περίεργη ράτσα (ούτε καν θυμάμαι το όνομά της) και όσα χρειαζόντουσαν αν υπήρχε περίπτωση χειρουργείου ή κάτι τέτοιο και τώρα δυσκολεύεσαι με τα εμβόλια και την τροφή; Βεβαίως και θα έχεις πρόβλημα με τις ανάγκες του. Μωρό είναι. Και βεβαίως πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις τα εμβόλιά του για να το βγάζεις έξω. Κτηνίατρο δεν έχεις βρει; Αν σκέφτεσαι πως θα πληρώσεις τα εμβόλια, πως θα του προσφέρεις ότι άλλο απαιτείται από χθες κιόλας; Για να μην σχολιάσω και την χύμα ξηρά τροφή...
Αγαπητέ Giorgiz, αν ξεκινάς έτσι, εμένα ειλικρινά μου δημιουργείς την επιθυμία, να σου πω να το δώσεις πίσω το σκυλάκι αν δεν μπορείς να το συντηρήσεις (οικονομικά και λειτουργικά).

Πως-θα-το-μάθω-να-τα-κάνει-έξω...
Mεγαλωνοντας-ενα-κουταβι

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Επειδη στις μερες μας το να εισαι καλος καταναλωτης θεωρειται προσον,δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.To να προσπαθεις να γλιτωσεις καποια χρηματα δεν ειναι κακο,αλλα πολυ εξυπνο.Σκεφτομαι οτι θα υπαρχει καποιος τελειοφοιτος κτηνιατρικης ο οποιος θα προσφερεται να μου κανει τα εμβολια πολυ πιο φθηνα απο καποιον μεγαλοκτηνιατρο.Ομολογω οτι δεν ηξερα οτι δεν γινεται να το πας βολτα πριν κανει τα εμβολια.Και γι'αυτο το λογο,επειδη δηλαδη βασιζονουν στις βολτες,μου φαινεται δυσκολο να αντιμετωπισω τις τοσο συχνες αναγκες του μεσα στο σπιτι.Εξαλλου μην ξεχνας οτι ο σκυλος μου προεκυψε εντελως ξαφνικα κατα την διαρκεια της "περιηγησης" μου στο facebook.Ειδα την αγγελια και επειδη το περιστατικο μου θυμησε μια προσωπικη εμπειρια αποφασισα να το παρω το κουταβι.Οσο για την ρατσα,λεγοταν σκανδιναβικο σπιτζ ή αλλιως Norrbottenspets,για σενα που δεν το θυμασαι :) ...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Λοιπον, ομως τωρα το πηρες το κουταβι..και ελπιζω αν δεν εγινε υπευθυνα - να γινει απο δω και στο εξης.. καλα κανεις και ρωτας πως μπορεις να γλιτωσεις χρηματα...αλλα αν τελικα δεν βρεις, ελπιζω να μην αλλαξεις γνωμη αλλα να φανεις ανταξιος της ψυχης που αποφασισες να αναλαβεις - και αυτο το μικρο απο εσενα εξαρταται αποκλειστικα - θα στο ανταποδωσει με αγαπη και αφοσιωση. Εχω ενα κτηνιατρο στο Μετς, μπορεις να κανεις ενα τηλ και να εξηγησεις την κατασταση σου και απο που πηρες το κουταβι σου και αν μπορει να σου κανει κατι καλυτερο..και παλι ρωτωντας δεν υποσχομαι , αλλα ξερω οτι εινα πολυ καλος ανθρωπος.

Οσο για τις αναγκες του κουταβιου.. φωναζουμε.. αν δενμ πορειτε να ανταπεξελθετε στις αναγκες κουταβιων - δεν πειραζει παρτε ενα μεγαλυτερο και αυτα ψυχη εχουν και γλιτωνεις απο κοπο - οχι απο αγαπη την ιδια προσφερουν και τα μεν και τα δε.. Ξανα βγλε τον εαυτο σου ασπροπροσωπο και κανε μας περηφανους! εμεις εδω θα ειμαστε να βοηθαμε. ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Απ' τον τελειόφοιτο κτηνιατρικής έως τον μεγαλοκτηνίατρο, υπάρχουν και ενδιάμεσες κατηγορίες.
Για τον σκύλο σου θα χρειαστείς απαραίτητα γιατρό, σε στάνταρ βάση. Δεν σκοπεύεις δηλαδή να βρεις;
Η γνώμη μου είναι, ότι όσον αφορά την υγεία και την διατροφή, ειδικά ενός κουταβιού, εκπτώσεις δεν γίνονται.
Οχι, όταν η απόκτησή του είναι συνειδητή πράξη και όχι τυχαία. Που και πάλι, δηλαδή...
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το κοινωνικό σου status αυτή την στιγμή (όχι μόνο το οικονομικό, για να μην υπάρχει παρεξήγηση), δεν πληρεί τις προδιαγραφές για κατοχή σκύλου. Κάτι που αποδεικνύεται με το "καλημέρα". Η απόκτηση κουταβιού δεν θα έπρεπε να στηρίζεται σε παρόρμηση της στιγμής. Εχει πάρα πολύ δουλειά. Υποτίθεται ότι το ψάχνεις τόσο καιρό. Και στο τέλος, πάλι δεν είσαι έτοιμος. Ο αδελφός σου δεν συμμετέχει στην ανατροφή του; Γιατί αν συμμετέχει, δύο άνθρωποι πρέπει να είστε παραπάνω από ικανοί να διαχειριστείτε τις ανάγκες του κουταβιού.
Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να δώσω άλλη συμβουλή. Ξανασκέψου το, όσο είναι νωρίς...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161