Αδεσποτο ή Λαμπραντορ απο το καλυτερο εκτροφειο της χωρας???????

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Λοιπον, ομως τωρα το πηρες το κουταβι..και ελπιζω αν δεν εγινε υπευθυνα - να γινει απο δω και στο εξης.. καλα κανεις και ρωτας πως μπορεις να γλιτωσεις χρηματα...αλλα αν τελικα δεν βρεις, ελπιζω να μην αλλαξεις γνωμη αλλα να φανεις ανταξιος της ψυχης που αποφασισες να αναλαβεις - και αυτο το μικρο απο εσενα εξαρταται αποκλειστικα - θα στο ανταποδωσει με αγαπη και αφοσιωση. Εχω ενα κτηνιατρο στο Μετς, μπορεις να κανεις ενα τηλ και να εξηγησεις την κατασταση σου και απο που πηρες το κουταβι σου και αν μπορει να σου κανει κατι καλυτερο..και παλι ρωτωντας δεν υποσχομαι , αλλα ξερω οτι εινα πολυ καλος ανθρωπος.

Οσο για τις αναγκες του κουταβιου.. φωναζουμε.. αν δενμ πορειτε να ανταπεξελθετε στις αναγκες κουταβιων - δεν πειραζει παρτε ενα μεγαλυτερο και αυτα ψυχη εχουν και γλιτωνεις απο κοπο - οχι απο αγαπη την ιδια προσφερουν και τα μεν και τα δε.. Ξανα βγλε τον εαυτο σου ασπροπροσωπο και κανε μας περηφανους! εμεις εδω θα ειμαστε να βοηθαμε. ;)
Ισως πραγματικα το πρωτο post που μου δινει θαρρος.Ευχαριστω.Το χρειαζομουν...

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Απ' τον τελειόφοιτο κτηνιατρικής έως τον μεγαλοκτηνίατρο, υπάρχουν και ενδιάμεσες κατηγορίες.
Για τον σκύλο σου θα χρειαστείς απαραίτητα γιατρό, σε στάνταρ βάση. Δεν σκοπεύεις δηλαδή να βρεις;
Η γνώμη μου είναι, ότι όσον αφορά την υγεία και την διατροφή, ειδικά ενός κουταβιού, εκπτώσεις δεν γίνονται.
Οχι, όταν η απόκτησή του είναι συνειδητή πράξη και όχι τυχαία. Που και πάλι, δηλαδή...
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το κοινωνικό σου status αυτή την στιγμή (όχι μόνο το οικονομικό, για να μην υπάρχει παρεξήγηση), δεν πληρεί τις προδιαγραφές για κατοχή σκύλου. Κάτι που αποδεικνύεται με το "καλημέρα". Η απόκτηση κουταβιού δεν θα έπρεπε να στηρίζεται σε παρόρμηση της στιγμής. Εχει πάρα πολύ δουλειά. Υποτίθεται ότι το ψάχνεις τόσο καιρό. Και στο τέλος, πάλι δεν είσαι έτοιμος. Ο αδελφός σου δεν συμμετέχει στην ανατροφή του; Γιατί αν συμμετέχει, δύο άνθρωποι πρέπει να είστε παραπάνω από ικανοί να διαχειριστείτε τις ανάγκες του κουταβιού.
Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να δώσω άλλη συμβουλή. Ξανασκέψου το, όσο είναι νωρίς...

Λοιπον,το βρηκαν σε κεντρικο δρομο να κινδυνευει να χτυπηθει απο αυτοκινητα.Αυτος στην φιλοζωικη μας ειπε οτι καθε μερα βλεπει κουταβια να πεθαινουν επειδη απλα δεν μπορουν να ζησουν ετσι.Το πηρα στο "μικρο" μου σπιτι, του αγορασα τη "φθηνη" του χυμα τροφη,του δινω την "λιγη" αγαπη που εχω και το εσωσα "λιγο" απο τον θανατο.Τοσα μου επιτρεπει το "κοινωνικο μου status".Σε αυτο φαινεται να φτανουν,σε σενα οχι??Νομιζω οτι ειναι τιμη για ενα μελος του φορουμ να ζητανε τα φωτα του,γιάυτο ας μην το υποτιμαμε...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Tα κουταβακια στην αρχη που δε τα παμε βολτα τα μαθαινουμε να πηγαινουν στη πανα ...κανε μια αναζητηση κ θα το βρεις πως να το εκπαιδευσεις.Δεν ειναι τοσο τραγικο οσο φαινεται στην αρχη ! Ετσι κ αλλιως κατουρανε τοσο συχνα που δε θα προλαβαινες να το πας βολτα ακομη κ αν μπορουσες.
Απο δω κ περα,εγω θα σε συμβουλευα να βρεις ενα καλο γιατρο,οχι απαραιτητα ακριβο,απλα να ειναι συζητησιμος κ να σου λυνει αποριες,να κανετε τα εμβολιακια σας ,να εξετασει κ το κουταβι και να επιλεξεις μαζι του μια ξηρα τροφη καλη...υπαρχουν αξιολογες τροφες κ σε καλες σχετικα τιμες (ενταξει οχι οσο οι χυμα). Αλλα θα γλυτωσεις κ απο τα πολλα κ πολυ μυρωδατα κακα! Πιστεψε με εχει μεγαλη διαφορα ! Επισης θα φανει κ στην εμφανιση του σκυλου η διαφορα με μια καλη τροφη.
Αφου λες ειχες λεφτα στην ακρη ακομη κ για να αγορασεις εκτροφικο σκυλο ,μη τσιγκουνευεσαι τα εμβολια !! :p αντε καλη τυχη !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Συγγνώμη αλλά το περισσότερο μύνημά σου, ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα...

Λοιπον,το βρηκαν σε κεντρικο δρομο να κινδυνευει να χτυπηθει απο αυτοκινητα.Αυτος στην φιλοζωικη μας ειπε οτι καθε μερα βλεπει κουταβια να πεθαινουν επειδη απλα δεν μπορουν να ζησουν ετσι.

Οπως ας πούμε αυτή την πρόταση. Δηλαδή πως έτσι; Στον δρόμο κινδυνεύοντας να χτυπηθούν από αυτοκίνητα; Αυτό εννοείς;

Το πηρα στο "μικρο" μου σπιτι, του αγορασα τη "φθηνη" του χυμα τροφη,του δινω την "λιγη" αγαπη που εχω και το εσωσα "λιγο" απο τον θανατο.Τοσα μου επιτρεπει το "κοινωνικο μου status".

Και εδώ...λυπάμαι αλλά δεν μου λένε τίποτα αυτά που λες...και το δικό μου σπίτι μικρό είναι. Και λοιπόν; Φθηνή τροφή όχι δεν παρέχω, θα μπορούσα να παίρνω και καλύτερη, χύμα όμως όχι. Εδώ οι καλές τροφές και τρομάζουμε να καταλάβουμε τι περιέχουν, πόσο μάλλον οι χύμα...
Τώρα η "λίγη" ή "πολύ" αγάπη, απαραίτητη βεβαίως αλλά ανεπαρκής για την επιβίωση ενός ζώου. Για να μη σου πω, για το ότι το έσωσες λίγο ή πολύ από τον θάνατο και σε πικράνω πάλι...

Σε αυτο φαινεται να φτανουν,σε σενα οχι??

Αυτό πως το κατάλαβες;

Νομιζω οτι ειναι τιμη για ενα μελος του φορουμ να ζητανε τα φωτα του,γιάυτο ας μην το υποτιμαμε...
Αυτή ειδικά την πρόταση, δεν μπορώ να την καταλάβω καθόλου :confused:

Giorgiz λυπάμαι που οι δημοσιεύσεις μου δεν σε ενθαρρύνουν, αλλά είναι απλώς μια άλλη γνώμη. Διαφορετική.
Ασφαλώς και επικροτώ την επιλογή του αδέσποτου και θα σου έδινα χίλια μπράβο, αν το είχες βρει εσύ στον δρόμο και είχες όλους αυτούς τους προβληματισμούς. Τότε, οι απαντήσεις μου θα ήταν στο αντίθετο εντελώς κλίμα, απ' ότι τώρα. Θα σου σύστηνα, αν ήξερα, φθηνές λύσεις διατροφής και γιατρού. Τώρα όμως και εφόσον η απόκτηση του κουταβιού έγινε κατόπιν ώριμης υποτίθεται σκέψης σου, δεν μπορώ να σκεφτώ πρώτα εσένα. Στο δικό μου μυαλό, προτεραιότητα έχει το κουτάβι. Και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι εντάξει, έφυγε από τον δρόμο και σίγουρα είναι κάτι κι αυτό, για να βρεθεί μαζί σου, κι εσύ να σκέφτεσαι από την αρχή πόσο λιγότερα θα του προσφέρεις γιατί δεν μπορείς κάτι παραπάνω. Δεν είναι κακό να μην μπορείς. Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε πια. Αλλά ξεκινάς να κάνεις κάτι ή να μην το κάνεις, αναλόγως του πόσο μπορείς. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Μπορεί να είχε και καλύτερη τύχη. Μπορεί και όχι. Εσύ είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, ότι είσαι σε θέση να μεγαλώσεις ένα σκυλί και να το έχεις για πολλά χρόνια κοντά σου με ότι αυτό συνεπάγεται;
Τι να πω; Ελπίζω πως ναι.
Καλή τύχη και σε σένα και στο κουτάβι.
Προσπάθησε τουλάχιστον να εξοικειωθείς με την αναζήτηση του φόρουμ. Θα σου χρειαστεί πολλές φορές.

panos1313

New Member
14 Νοεμβρίου 2010
2
0
Καλησπερα, ο αδερφος του Γιωργη ειμαι και θελω να παρουσιασω το θεμα απτη δικια μου σκοπια;o Εχουμε καποια προβληματα με τον Djibrillaro και ο Γιωργησ σκεφτεται αν πρεπει να τον δωσουμε (εγω ειμαι αρνητικος, αλλα αν θελει να τον δωσει δεν θα φερω αντιρρηση).
Καταρχην το οικονομικο δεν ειναι προβλημα. Kαι ο Γιωργης συνεισφερει λεφτα (και εγω) αλλα και κατι _εκτακτο_ να συμβει ειμαι εργαζομενος και μπορω σχετικα ανετα να συνεισφερω εξτρα λεφτα.

ΑΠο θεμα χρονου, οταν τουλαχιστον ειναι ενηλικο το κουταβι δεν θα υπαρχει προβλημα. Θα το πηγαινει ο Γιωργης μια βολτα το πρωι (και αν δεν μπορει επειδη ξενυχτησε ωσ φοιτητης δεν μου ειναι προβλημα να ξυπνησω 20' νωριτερα, ουτως η αλλως η εργασια μου αρχιζει στις 10.00) ενω το απογευμα+βραδακι λογικα θα μαλωνουμε ποιος θα το πηγαινει βολτα αφου ειναι και θεμα δικης μας ευχαριστησης και φυσικης καταστασης εκτος απο αναγκη του σκυλου. Σαβ/κα κτλπ ε 2 ατομα ειμαστε, δυσκολο να λειπουν και οι 2 (εως αδυνατο, αφου ενα αδειο σπιτι ειναι χαρα για οποιον μενει πισω :D), αλλα ακομα και τοτε υπαρχουν ικανες εναλλακτικες λυσεις.

Τωρα παμε στο κυριο προβλημα που ειναι το παρον. Ο Djibril κλαιει πολυ οταν δεν τον αφηνουμε στο ιδιο δωματιο με μας (για να μην κανει τις αναγκες του οπου να ναι) , και _ΙΣΩΣ_ κλαιει οταν φευγουμε(Τα βραδυα παρολα αυτα δεν βγαζει αχνα,προβλημα που φαινεται να εχουν πολλα αλλα κουταβια). Καθημερινα θα πρεπει να μεινει μονος του απο 10 εως 3-3μισι (που γυρναει ο γιωργης), εκτος απο μερικες μερες που τα μαθηματα του του επιτρεπουν να γυρναει νωριτερα ή να μην πηγαινει καθολου στη σχολη:p Το αλλο προβλημα ειναι οι φυσικες του αναγκες κτλπ, αφου δεν εχουμε κηπο (και λογω μιας περιεργης καταστασης ουτε καν μπαλκονι προσωρινα, για καμια βδομαδα δηλαδη). ΑΝ μπορουσαμε να λυσουμε το θεμα του κλαματος πιστευω θα ηταν ολα καλυτερα, καθως εκτος απτην πιεση σε μας, υπαρχουν και γειτονες και αυτο ειναι που με πειραζει κυριως...

Η αποψη μου ειναι (με οσα μπορεσα και διαβασα σε σχετικα περιορισμενο χρονο) οτι τα προβληματα ειναι προσωρινα και οτι μετα απο 1-2 βδομαδες εκπαιδευσης το θεμα των φυσικων αναγκων του σκυλου θα εχει περιοριστει σε σημαντικο βαθμο (ηδη εχει δειξει θετικα μηνυματα) , ενω το θεμα του κλαματος οταν φευγουμε θεωρω οτι εχει ηδη εκκλειψει (ή θα εκκλειψει σε 1-2 μερες). Τωρα για το θεμα του οτι κλαιει οταν δεν ειναι στο ιδιο δωματιο με μας δεν μπορεσα να βρω πολλες πληροφοριες, αλλα αν λυθει το θεμα των φυσικων αναγκων δεν θα υπαρχει σημαντικος λογος να μην ειναι στο ιδιο δωματιο με εμας. Ο Γιωργης φαινεται να διαφωνει με τις αποψεις μου και υποστηριζει οτι θα εχουμε τα προβληματα που ανεφερα μεχρι να γινει 12 μηνων τουλαχιστον...(α επισhς ο Djibril ξυπανει στις 6, και εγω υποστηριζω οτι μεσα σε 1-2 βδομαδες μπορει να ξυπναει μεν νωριτερα αλλα θε ενοχλει το αφεντικο του για "βολτα" η οτιδηποτε στις 8 που ξυπναει αυτος)

Για να συνοψισω, θεωρω οτι εχουμε τη δυνατοτητα να συντηρουμε ενα ευτυχισμενο ενηλικο σκυλι, ή τουλαχιστον ενα νεαροτερο σκυλι που ακουλουθει βασικους κανονες, κατι δυσκολο για ενα κουταβι 2 μηνων΄.Το γιατι δεν πηραμε λιγο μεγαλυτερο σε ηλικια σκυλι ειναι μια συζητηση , αλλα τωρα δεν μας αφορα καθως ζηταω την βοηθεια σας για διαφορετικο θεμα. Λεπον?

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλώς ήρθες Πάνο! :) Καλά τα λες. Το θέμα της τουαλέτας μπορεί προς το παρόν να λυθεί με την πάνα (δεν είναι απαραίτητο να βγαινει έξω ο σκύλος για να μαθει να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο). Εχετε πολύ διάβασμα ακόμα όμως (ο Γιώργης πρεπει να μάθει να χρησιμοποιεί την αναζήτηση). Και το θεμα της τουαλέτας και το θέμα της 'γκρίνιας" οταν είναι μόνο του το κουτάβι, μπορεί να λυθεί. Ολα τα παραπάνω έχουν καλυφθεί επανηλλειμένα στο φόρουμ. Ξεκινήστε άμεσα το διάβασμα και αγοράστε βιβλία εκπαίδευσης, πριν κακομάθει το κουτάβι και μετά τρέχετε και δε φτάνετε να διορθώσετε κακές συνήθειες.

Ξεκίνα απο δώ: Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης.

Επίσης πάτε στην ενότητα Εκπαίδευση και συμπεριφορά και ξεκινήστενα διαβάζετε (ΟΛΑ τα στίκι και μετά παρακάτω).

Καλή επιτυχία.

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
_ΙΣΩΣ_ κλαιει οταν φευγουμε(Τα βραδυα παρολα αυτα δεν βγαζει αχνα,προβλημα που φαινεται να εχουν πολλα αλλα κουταβια).
Τελικα κλαει πολυ οταν φευγουμε.Εχω το .amr.....Ο Πανος οταν λεει βραδυ εννοει μεχρι τις 6 γιατι απο εκει και περα(μεχρι τις 11 που θα ξανακοιμηθει δηλαδη) δεν βαζει γλωσσα μεσα,εκτος αν το χαιδευεις ή το ταιζεις ολη την ωρα,πραγμα αδυνατο...Παρ'ολα αυτα σημερα εδειξε καποια θετικα στοιχεια με τις εντολες "κατσε",ξαπλωσε" και "μεινε".Η τελευταια ειναι ιδιαιτερα χρησιμη για να μην με ακολουθει στην κουζινα.. :)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ειναι φυσιολογικο να κλαιει! Τη δικια μου να ακουγες πως εκανε ,ειχε κ τσιριχτη φωνη! Μολις ομως αποφασισα να λυσω το θεμα κ εκανα τα σωστα βηματα (που μπορεις να τα βρεις ολα μεσα στο φορουμ) σταματησε. Θελει απλα να μπεις στη λογικη του σκυλου,αφου αυτος δε μπορει να μπει στη δικη σου λογικη.Διαβασε οσα σου προτειναν , εφαρμοσε τα κ μπες σε 3-4 μερες να μας πεις αν λυθηκε ή οχι το προβλημα...Ειμαι σιγουρη πως απο τη 1η μερα θα δεις διαφορα.

Παντως,χωρις να θελω να κανω κριτικη,νομιζω πως το βλεπεις σαν υποχρεωση,πηρες αδεσποτο για να κανεις τη καλη πραξη κ σαν να μη το πολυθες...δε ξερω αυτο μου βγαζεις κ ευχομαι να κανω λαθος. Προσπαθησε λιγο κ θα διορθωθουν ολα,αυτα ειναι μικροπροβληματακια,μη φοβασαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Τελικα κλαει πολυ οταν φευγουμε.Εχω το .amr.....Ο Πανος οταν λεει βραδυ εννοει μεχρι τις 6 γιατι απο εκει και περα(μεχρι τις 11 που θα ξανακοιμηθει δηλαδη) δεν βαζει γλωσσα μεσα,εκτος αν το χαιδευεις ή το ταιζεις ολη την ωρα,πραγμα αδυνατο...Παρ'ολα αυτα σημερα εδειξε καποια θετικα στοιχεια με τις εντολες "κατσε",ξαπλωσε" και "μεινε".Η τελευταια ειναι ιδιαιτερα χρησιμη για να μην με ακολουθει στην κουζινα.. :)
Τι σημαίνει αυτό που έγραψες;
Είναι φυσιολογικό να κλαίει όταν φεύγετε. Εσύ λες ότι κλαίει κι όταν είστε στο σπίτι; Συνεχώς; Του έχετε φτιάξει δικό του μέρος να αράζει; Δεν πρέπει όσο κλαίει να το παρηγορείς με χάδια ή κεράσματα. Αυτά να του τα προσφέρεις μόνο αν σταματήσει, γιατί αλλιώς το επιβραβεύεις για το κλάμα. Επίσης είναι πάρα πολύ μικρό, για να ασχολείσαι με τέτοιου τύπου εντολές (κάτσε, ξάπλωσε, μείνε). Αφιέρωσε χρόνο σε παιχνίδι με το σκυλάκι. Να αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα μαζί σας και να εξαντλείται κιόλας κάπως. Μπορεί τότε να περιορίσει το κλάμα, μέχρι βεβαίως να το σταματήσει τελείως. Οταν κλαίει μην του δίνετε καθόλου σημασία. Και κάντε υπομονή. Είναι μια φυσιολογική κουταβίσια συμπεριφορά που θα διαρκέσει αρκετές μέρες, αναλόγως του πόσο σωστά θα ασχοληθείτε.

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Ο Γιωργης πλεον εχει αποφασισει οτι δεν τον θελει και προσπαθει να με πεισει να τον δωσουμε. Εγω τον θελω αρκετα μιας και παντα ηθελα ενα σκυλο αλλα ποτε δεν μπηκα στη διαδικασια να παρω ενα φοβουμενος τις ευθυνες και επειδη με απετρεπε το περιβαλλον. Πλεον ομως στα 26 μου με αρκετα σταθερο προγραμμα/δουλεια/συνηθειες κτλπ θεωρω οτι ηρθε η ωρα. Το προβλημα ειναι οτι μεχρι να μετακομισουμε στο τελος του μηνα,το σπιτι ειναι μικρο για τους 2 μας, ποσο μαλλον για τους 3 μας οποτε δημιουργουνται προβληματα.

Δεν νομιζω να εχω δωσει την εντυπωση του "οτι-να-ναι" οποτε δεν μαρεσει η ειρωνια σου BiggBilly. Οταν κλαιει προσπαθω να μην του δινω σημασια, ή τουλαχιστον να το κανω αφου εχει σταματησει για 5-10 δευτερολεπτα or something με αντιστοιχη επιβραβευση. Το προβλημα κυριως ειναι είτε τις πολυ πρωινες ωρες οταν ξυπναει κατα τις 6 ή τις μεσημεριανες που ενοχλει την πολυ κακης ηχομονμωσης πολυκατοικια (και η κυρια απο κατω εχει μωρο και ενοχλουνταν ηδη πριν ερθει ο σκυλος) που _ΠΡΕΠΕΙ_ να κανω κατι για να σταματησει. Σημερα ειχαμε αρκετη βελτιωση με τη χρηση του ραδιοφωνου οταν φευγω, αλλα πανω που νομιζα οτι το χαμε το λυσει το προβλημα (μεχρι που τον εκλεινα στο δωματιο του μεχρι να να κανει κακα και δεν εβγαζα αχνα μετα απο 20 δευτερα με εμας στο διπλα δωματιο) μετα απο 1 μινι-βολτα που τον πηγα εξω, οταν τον εβαλα μεσα στο δωματιο του εσκουζε αρκετα εντονα για κανα 15λεπτο μεχρι που σταματησε. Ιδομεν. Στο θεμα της τουαλετας ειχαμε θεαματικη βελτιωση, αφου οταν ειναι στο δωματιο του πλεον παντα τα κανει εκει που πρεπει. Ενα προβληματακι ειναι οταν ανοιγω την πορτα να ερθει στο σαλονι και εκει ισως μπερδευτει και παει να τα κανει προς παππουτσοθηκη μερια...

Αυριο θα εχουμε crash-test αφου λογικα θα λειψουμε ολοι καμποσες ωρες απτο σπιτι και θα προσπαθησω με ηχογραφηση ή κατι αντιστοιχο να δω πως θα τα παει.Αυτα, και μιας και τον κουρασα αρκετα σημερα ελπιζω να κοιμηθει πιο πολυ και να μην μας ξυπνησει απτι 6.30

Χμ βλεπω οτι κατα λαθος postarisa με το account του Γιωργη, ας ειναι.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο σκύλος όμως θα είναι δικός σου ή του Γιώργη? Εννοώ, ποιος θα έχει την ευθύνη του? Αν έχετε αμφιβολίες, βρείτε του ενα αλλο σπίτι όσο είναι ακόμα κουτάβι, αλλιώς μετά θα είναι πολύ πολύ δύσκολο!

(πλάκα κάνει ο BigBilly, γιατι είναι σύνηθες το φαινομενο... μην το παίρνεις προσωπικά....)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δικος μου.
Τοτε γιατί σε απασχολεί αν ο Γιώργης θέλει να τον δώσει ή όχι? Εϊπες παραπάνω οτι αν ο Γιώργης δεν τον θέλει, θα τον δώσετε..... Στο καινούριο σπίτι θα μένετε μαζί? (με το Γιώργη, όχι με το σκύλο! ;) )

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161