Αδυνάτισμα ή όχι;


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Η chiara είναι γ.π. 3 ετών και ζυγίζει 33kg. Ο κτηνίατρός της λέει ότι είναι μιά χαρά. Τις προάλλες επισκεφθήκαμε τον εκπαιδευτή (λόγω του ότι είμαστε μεταξεταστέοι σε θέματα υπακοής και μας χρειάζονται επαναλήψεις) ό οποίος την είδε παχειά. Συνέστησε να αδυνατίσει περί τα 2 kg. Τι κάνουμε, ποιόν ακούμε;
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Tι ύψος έχει;
Γιατί το βάρος απο μόνο του δεν λέει τίποτα...;)
 






Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω θα κοιταζα και τη κατασταση του σκυλου στα μαθηματα στη βολτα στο τρεξιμο αν κουραζετε ευκολα και λαχανιαζει εννοειται οχι μεσα στη ζεστη

ρωτησες τον εκπαιδευτη μηπως σου το ειπε αυτο λογω καλοκαιριου να προσεχεις τη διατροφη και λογω μαθηματων μηπως ηταν καλυτερο να ειναι λιγακι πιο ελαφρια ?

ειπες στο γιατρο οτι εχεις σκοπο να κανεις μαθηματα ?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μαθήματα βασικής υπακοης θα κανει. Ποσο πια να κουραστει η σκυλα?
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν ο κτηνίατρος σου πει ότι δεν πρέπει να κοινωνικοποιούνται τα σκυλιά θα τον ακούσεις??

Έκαστος στο είδος του..;)
Oπως ειπαν τα παιδια..:)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ σου λέω μην ακούς κανέναν!
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι θέλουν τον σκύλο λίγο στο "παχουλό" του (μαζί και οι περισσότεροι κτηνίατροι) ενώ πολλοί εκπαιδευτές θέλουν τον σκύλο πολύ αδύνατο (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον).

Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα.
Δεν παίζει μόνο ρόλο το ύψος σε αναλογία με το βάρος, κι ΟΥΤΕ το "να πιάνεις τα πλευρά αλλά να μην τα βλέπεις" (που είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συμβουλή αν είναι πρέπει να το πούμε με λίγα λόγια) αλλά και άλλα πράγματα...

Η ηλικία και η άσκηση του σκύλου, για παράδειγμα. Ένας νεαρός σκύλος (ανάμεσα από 8 μηνών και 2 ετών) λογικό είναι να είναι ακόμη αρκετά αδύνατος, γιατί έχει πολύ υψιλό μεταβολισμό και αναπτήσεται ακόμη.

Από την άλλη, και οι ηλικιωμένοι σκύλοι βοηθούνται όταν είναι λίγο πιο αδύνατοι από ότι ήταν στα "καλύτερά" τους (έχει αποδειχτεί πως τους παρατείνει την ζωή).

Ένας σκύλος ενήλικος που γυμνάζεται αρκετά, μπορεί να έχει άνετα μερικά παραπάνω κιλά, αν είναι σε όγκο και μύες (και μάλλον ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτά τα παραπάνω κιλά).
Κι η δική σου σκύλα, αν γυμνάζεται και μπορείς να πιάσεις τα πλευρά της, ΔΕΝ θέλει δίαιτα.

Δες κι εμένα. Γυμνασμένη μπορώ άνετα να σε εντυπωσιάσω στα 60 κιλά (και 65 ίσως!) αλλά αγύμναστη με το ίδιο ύψος και βάρος και σκελετό, θα πρέπει να πέσω στα 55κιλά για να με πεις ωραία (τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες!).

Κάπως έτσι είναι και με τους σκύλους. Τώρα η αλήθεια είναι 2 κιλά πάνω ή κάτω, ουδέποτε "πείραξαν" έναν Γ.Π. στην υγεία του. Άρα γυρνάω σ' αυτό που είπα.
Μην ακούς κανέναν. Μάθε εσύ ο ίδιος πως πρέπει να είναι η σκύλα για να είναι υγειής, και μετά "παίξε" στα 2 πάνω- 2 κάτω ανάλογα με το ΔΙΚΟ σου γούστο. Κι όχι μόνο το αισθητικό κομμάτι. Δες και το πως "αποδίδει" με την αλλάγή βάρους. Της ΔΙΝΕΙ ενέργεια ή μήπως της ΑΦΑΙΡΕΙ;

Αργότερα που θα είναι μεγάλη και δεν θα ασκείται πολύ (πχ. μετά τα οκτώ ) καλό είναι να έχει λίγα κιλά λιγότερο. Τα "παραπάνω" δεν θα είναι μύες αλλά λύπος το οποίο μπορεί εύκολα να διημιουργήσει προβλήματα. Λόγου του ότι θα πέσει κι ο μεταβολισμός της αρκετά, εννοείται πως δεν θα πρέπει να τρώει την ίδια ποσότητα τροφής με τώρα. Αλλιώς θα παχύνει ΠΟΛΥ, όπως σχεδόν όλοι οι σκύλοι στην χώρα μας πάνω από κάποια ηλικία (που δεν "πάει η καρδιά" των ιδιοκτητών να ελλατώσουν λίγο την τροφή τους)!
 
Last edited:


Rocky

Active Member
15 Μαϊου 2009
32
0
Glyfada
Συμφωνώ με Dr και εμένα μου έλεγε ο κτηνίατρος και άλλοι πως πρέπει να αδυνατίσει 1,2 κιλά αλλά αφού τον έβλεπα πως δεν έχει πρόβλημα γιατι να τους ακούσω. Ουτε σιάλος εμείς είμαστε που περνάμε πιο πολύ ώρα με τον σκύλο μας και τον καταλαβαίνουμε πιο πολύ και από τους κτηνίατρους, τους εκπαιδευτές κτλ;)
Αν όμως δούμε κάποια διαφορά σε συμπεριφορά, αντοχη κα, τότε και τους ακούμε και κάνουμε ότι μας λένε
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Εγώ διαφωνώ...
Ένας κτηνίατρος, εφόσον κατέχει την επιστήμη του, αν πει ότι ο σκύλος είναι αδύνατος ή παχύς το λέει για κάποιο λόγο...που σχετίζεται με την τωρινή κατάσταση της ηγείας του σκύλου ή θέλοντας να προλάβει μελλοντικά προβλήματα!Σε καμία περίπτωση δεν το λέει απλά επειδή, στο μάτι του, του αρέσουν τα πιο γεμάτα σκυλιά ή τα πιο αδύνατα....:rolleyes:
 


Rocky

Active Member
15 Μαϊου 2009
32
0
Glyfada
Εγώ δε είπα αν έχει κάποιο ιατρικό θέμα δεν πρέπει να τον ακούμε αλλά πιο πολύ για αισθητικούς λόγους που λένε καμιά φορά.
 


chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις. Η σκύλα, που φαίνεται και στο album, ασκείται καθημερινά, το πρωί τρέξιμο και μπαλάκι για κανά 45λεπτο και το απόγευμα βόλτα περίπου μία ώρα. Από φαί είναι σκυλί μίζερο, τρώει το κατώτατο όριο που αναφέρει η συσκευασία της τροφής της (hill's i/d) με δύο κουταλιές ρύζι και λίγο ζουμί από βραστή γαλοπούλα. Οι αιματολογικές εξετάσεις, που γίνονται δις ετησίως είναι ok.
Τώρα αυτό που μου είπε ο εκπαιδευτής είναι ότι, όταν ο γ.π. γυρίζει το κεφάλι του θα πρέπει να φαίνονται τα πλευρά του, στην δικιά μου δεν φαίνονται τι να κάνουμε; Εκει λοιπόν μου τόνισε, πιθανόν για μορφολογικούς λόγους, να αδυνατίσει δύο περίπου κιλά
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ να φαίνονται τα πλευρά σε Γ.Π. της ηλικίας της. Πόσο όταν γυμνάζεται τόσο.
Για δύο κιλά βέβαια... γελίο να το κουβεντιάζουμε, αλλά αν την παρα-αδυνατίσεις θα δεις πως θα έχει ΛΙΓΟΤΕΡΗ αντοχή στην άσκηση. Παν μέτρων άριστον.