Αιμοραγία και αίμα στα κόπρανα!

rempeliou

Member
28 Νοεμβρίου 2010
5
0
παιδια καλησπερα!εχω ενα μαλτεζ το οποιο εδω και 4 μερες μαζι με τα κακα του κανει και αιμα!γνωριζει καποιος τι μπορει να ειναι???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κατευθείαν στο γιατρό!

Το αίμα στα κόπρανα είναι πάρα πολύ σοβαρό!

Ήδη έπρεπε να έχεις πάει στον γιατρό!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πήγαινε το στον κτηνίατρο.
Πολλα μπορούν να φταίνε αλλα η πιο συχνή αιτία είναι ο μεγάλος αριθμός παράσιτων στο έντερο...

rempeliou

Member
28 Νοεμβρίου 2010
5
0
παιδια εδω που ειμαι δεν εχουμε κτηνιατρο!!!πηρα βεβαια τηλ και μου ειπε οτι μπορει να ειναι απο παρασιτα!!!εχω τρελαθει!!!

rempeliou

Member
28 Νοεμβρίου 2010
5
0
3 ειναι!το ξερω αλλα απο οσο γνωριζεις δεν εχει καραβια για να τον παω σε κτηνιατρο και δυστυχως μενω σε νησι

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
rempeliou ο σκύλος πρέπει να παει σε ιατρό...
Αίμα βλέπεις στα κόπρανα μόνο όταν αφοδεύει ή υπάρχει πάντα λίγο στο πρωκτό?
Της προηγούμενες μέρες είχαν αλλάξει καθόλου χρώμα τα κόπρανα?
Τι τροφή του δίνεις, ξηρά σκύλων ή ότι περισσεύει απο το τραπέζι σας?
Τι ηλικία έχει ο σκύλος?
Του δίνεις καθόλου φάρμακα για παράσιτα?

Απο το τηλέφωνο και το διαδίκτυο δεν γίνεται διάγνωση, πρέπει να πάει σε κτηνιατρείο να γινει εξέταση. Ακόμα και σε νησί να είσαι βρες το χρόνο μέσα στην εβδομάδα να πας να δεις κάποιον.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν, υπάρχουν συμπτώματα τα οποία επιβάλλουν εξέταση από κτηνίατρο.
Από την πρώτη μέρα που το είδες, έπρεπε να πας..
Και όχι να περιμένεις 4 ολόκληρες μέρες.

Τώρα μέσω ιντερνετ δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Αναγκαστικά περιμένεις να βρεις πλοίο και τρέχεις στον κτηνίατρο.

Εύχομαι να μην είναι σοβαρό, και περαστικά στο σκυλάκι σου.
:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mπορεί να είναι γαστρορραγία..
Πρέπει να πάει αμέσως στον ιατρό..!!!!!1

Πριν όμως..πες μου κάτι ..έφαγε μήπως χρωματιστό κόκαλο που έχει στο εμπόριο?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πολύ σωστά όλα όσα σου έγραψαν οι προηγούμενοι...

Καλό είναι να είσαι ψύχραιμος/η όσο μπορείς και να αξιολογήσεις την κατάσταση του σκύλου σου.Σημαντικό είναι αν, πέρα από το αίμα στα κόπρανα, ο σκύλος παρουσιάζει και κάτι άλλο.Δηλαδή, ποιά είναι η εικόνα του σκύλου πέρα από την παρουσία του αίματος;

Τρώει;...Έχει όρεξη για φαγητό και παιχνίδι;...Πονά κάπου και αν ναί που;...Έχει πυρετό;...κλπ.

Επίσης, το αίμα είναι έντονο κόκκινο και τα κόπρανα διάρροια;...Είναι "σφιχτά" τα κόπρανα και το αίμα σε βλέννα ή σε "λωρίδες";...Κάτι άλλο;

Προσπάθησε να έχεις τον σκύλο ήρεμο και να πίνει νερό (αν έχει συχνές διάρροιες).Μη δώσεις φαγητό και μην πιέζεις για φαγητό.Μίλησε, έστω, με τον κτηνίατρο σου και με την πρώτη ευκαιρία να το δεί.

Καλή ανάρωση!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από όσο κατάλαβα πρέπει να μιλάει μάλλον για έντονο κόκκινο..και διάρροια..

Last edited:

rempeliou

Member
28 Νοεμβρίου 2010
5
0
biggbilly αιμα βλεπω μονο οταν αφοδευει!τα κοπρανα του δενεχουν αλλαξει ,του δινω ξηρα τροφη και συγκεκριμενα pedigree!η ηλικια του σκυλου ειναι 3 και εχω να του δωσω χαπι ενα εξαμηνο!θα ειχα φυγει ηδη αλλα εχουν απεργια τα καραβια εδω και μια εβδομαδα και συνεχιζεται δυστυχως!

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
61
Hrάκλειο
με την πρωτη ευκαιρια παιρνεις το πρωτο καραβι και βουρ για τον κτηνιατρο.

Επισης μια συμβουλη, αλλαξε του την τροφη, ανεβα σε ποιοτητα. Προτιμησε για παραδειγμα royal canin ή κατι τετοιο. Εννοειται πως το καλυτερο ισως να ηταν acana ή orijen.
Τελος, μην αμελεις την αποπαρασιτωση. Χαπι καθε 3 μηνες...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
3 ειναι!το ξερω αλλα απο οσο γνωριζεις δεν εχει καραβια για να τον παω σε κτηνιατρο και δυστυχως μενω σε νησι
Απο το τηλέφωνο και το διαδίκτυο δεν γίνεται διάγνωση, πρέπει να πάει σε κτηνιατρείο να γινει εξέταση. Ακόμα και σε νησί να είσαι βρες το χρόνο μέσα στην εβδομάδα να πας να δεις κάποιον.
Χρονο μπορει να εχει ...καραβια δεν εχει.

Μεχρι να μπορεσεις να τον πας σε γιατρο , μιλα με καποιον κτηνιατρο στο τηλεφωνο και περιεγραψε του ακριβως τι συμβαινει ...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η pedigree έχει χρωστική στις κροκέτες?

Θυμάμαι μια φορά που χρειάστηκε να δώσω ξηρά τροφή από super market,η οποία είχε πρασινες,κόκκινες... κροκέτες την άλλη μέρα έκανε καταπράσινα κακά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ναι αλλά δεν μιλάει για χρωματιστά κακά αλλά κανονικά κακά και χρώμα/αίμα σαν έξτρα