Ακτινογραφίες,Επιπεδωση

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Καλημέρα Φόρουμ.
Μόλις επιστερψαμε από το κτηνιατρείο οπου κάναμε,ακτινογραφιες,γενική αίματος, βιοχημικές,λεισμανιαση,ερλιχια και κλινική εξέταση.
Τις αιματολογικές τις περιμένουμε αυριο.
Η κλινική εικονα του Δία ήταν πολύ καλή κατά τον γιατρο.
Στο θέμα της δυσπλασίας μ είπε ότι έχει πολύ καλά ισχία και οι κεφαλές είναι πολύ καλά όπως και η γωνια norberg (καπως έτσι) κ ότι πολυ δύσκολα θα εμφανιστεί στο μέλλον και αν εμφανιστεί θα είναι χαμηλού βαθμού.
Μ είπε όμως ότι στο δεξί πόδι υπάρχει μια πολύ μικρή ΕΠΙΠΕΔΩΣΗ η οποία δεν ξέρει αν είναι επικτητη η έχει προέλθει από αλλους πάραγοντες.
Μου είπε ότι είναι ανεπαισθητη και πως εάν ήταν άλλος ιδιοκτήτης (όχι τόσο ψειρας) θα του έλεγε πως και τα δύο πόδια είναι τέλεια απλά σε εμένα το λέει γιατί ξέρει πόσο το ψαχνω.
Γνωρίζει κάποιος εδώ για το θέμα της επιπεδωσης?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Έγινε και εξεταση ORTOLANI η οποία και αυτξ έδειξε ότι ο σκύλος δεν έχει δυσπλασία

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Η αντινογραφία σου δειχνει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπαρξη δυσπλασίας από την ortolani . Δωσε τις ακτινογραφίες σε άλλον κτηνιατρο και ρωτα τον αν βλέπει δυσπλασία. Αντίστοιχη όψη στις ακτινογραφίες έχει και η δικια μου και για την δικιά μου λεω οτι εχει δυσπλασία Β:)

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Η αντινογραφία σου δειχνει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπαρξη δυσπλασίας από την ortolani . Δωσε τις ακτινογραφίες σε άλλον κτηνιατρο και ρωτα τον αν βλέπει δυσπλασία. Αντίστοιχη όψη στις ακτινογραφίες έχει και η δικια μου και για την δικιά μου λεω οτι εχει δυσπλασία Β:)
Συμφωνώ απλά είπα ότι έγινε και ορτολανι.Θα δείξω και τις ακτίνες σε άλλον γιατρό σίγουρα και για αυτό τις ανεβασα.Αλλα εάν έχει γιατί να μ πει ο γιατρός ότι δεν έχει??

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Συμφωνώ απλά είπα ότι έγινε και ορτολανι.Θα δείξω και τις ακτίνες σε άλλον γιατρό σίγουρα και για αυτό τις ανεβασα.Αλλα εάν έχει γιατί να μ πει ο γιατρός ότι δεν έχει??
Δε ξερω. Ίσως να μή βλέπω καλά τις ακτινοραφίες, ίσως να κάνω απλά λάθος.

Στην δικιά μου για να υπολογίσω norberg είχα πάρει χαρακες και τραβούσα γραμμές...

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Δε ξερω. Ίσως να μή βλέπω καλά τις ακτινοραφίες, ίσως να κάνω απλά λάθος.

Στην δικιά μου για να υπολογίσω norberg είχα πάρει χαρακες και τραβούσα γραμμές...
Τις έχεις?μπορείς να τις ανεβάσεις για να δούμε??
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω μετά πιο καθαρή φωτό από τις ακτίνες για να βοηθήσω άλλα μέλη να καταλάβουν καλύτερα

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Βασικά το μετάνιωσα που τις δημοσίευσα . Δεν νοηθάνε στη συγκριση Θα σε μπερδέψουν περισσότερο. Δες το τελευταίο λίνκ καλύτερα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πρέπει το κέντρο των κεφαλών να είναι στην ίδια ευθεία!

Αν είναι λίγο αλλαγμένος ο ευθιασμός των κέντρων τότε αλλάζει δραματικά και η γωνία Norberg.
Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για την υγεία της κοτύλης-κεφαλής! Θα πρέπει η κεφαλή να είναι στρογγυλή, να έχει εμφανή την γραμμή Morganline!

Η Morganline τώρα είναι η «ακμή της κεφαλής» στην μετάβαση της με τον αυχένα!

Attachments

Last edited:
  • Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Χρειάζεσαι μια ακτινογραφία της προκοπής, μοιρογνωμόνιο , διαβήτη και χάρακα.

Μη μπλεξεις δωσε απλά την ακτινογραφία σε ένα ακόμα κτηνίατρο

• Like
Reactions: spyv

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Πρέπει το κέντρο των κεφαλών να είναι στην ίδια ευθεία!

Αν είναι λίγο αλλαγμένος ο ευθιασμός των κέντρων τότε αλλάζει δραματικά και η γωνία Norberg.
Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για την υγεία της κοτύλης-κεφαλής! Θα πρέπει η κεφαλή να είναι στρογγυλή, να έχει εμφανή την γραμμή Morganline!

Η Morganline τώρα είναι η «ακμή της κεφαλής» στην μετάβαση της με τον αυχένα!
Στέλιο ενας από τους δυο μας τα εκανε σαλάτα:eek::oops:

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Χρειάζεσαι μια ακτινογραφία της προκοπής, μοιρογνωμόνιο , διαβήτη και χάρακα.

Μη μπλεξεις δωσε απλά την ακτινογραφία σε ένα ακόμα κτηνίατρο
Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή στην οποία βρίσκομαι δεν φημιζεται για τους κτηνιατρους της.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή στην οποία βρίσκομαι δεν φημιζεται για τους κτηνιατρους της.
Δεν εχει νόημα να βγαλουμε σοβαρα συμπεράσματα για τον σκύλο σου ιντερνετικά όμως.

Γωνιες Norberg ξερω σιγουρα πως με το μάτι δεν υπολογίζονται , και παρεμπιμπτόντως τον όρο ΕΠΙΠΕΔΩΣΗ τον ακούω πρωτη φορά.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Δεν εχει νόημα να βγαλουμε σοβαρα συμπεράσματα για τον σκύλο σου ιντερνετικά όμως.

Γωνιες Norberg ξερω σιγουρα πως με το μάτι δεν υπολογίζονται , και παρεμπιμπτόντως τον όρο ΕΠΙΠΕΔΩΣΗ τον ακούω πρωτη φορά.
Δεν ζητάω ιντερνετικα συμπεράσματα,απόψεις ζήτησα τις οποίες παίρνω.
Ποιος είπε ότι βγαίνει με το μάτι ή norberg?

Τον όρο ΕΠΙΠΕΔΩΣΗ ούτε εγώ τον είχα ακούσει

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ολική νάρκωση κάνατε;
Ναι νομίζω,εννοώ στην αρχή του έκανε μέθη και μετά έβαλε το κύριο αναισθητικο (λευκό).Νομίζω βαθιά ηρεμηση το είπε κάπως έτσι.Γτ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87