Ολα πηγαν καλα με τον καθαρισμο, τα δοντια του αστραφτουν και παλι! Αρχισαμε και το βουρτσισμα την επομενη του καθαρισμου, με ειδικη οδοντοβουρτσα δαχτυλου με μικροινες, και ειδικη οδοντοπαστα σε μορφη γελης. δεν χρειαστηκε καμια εξαγωγη και χαιρομαι τοσο πολυ για αυτο. πηρε αντιβιωση για πεντε μερες πριν τον καθαρισμο, και συνεχισαμε 5 μερες μετα, σημερα ειναι η τελευταια μερα. δεν εχω δει καποιο πισωγυρισμα της πεμφιγας. τα ουλα του δεν ματωνουν κατα το βουρτσισμα. η αναπνοη του δεν μυριζει καθολου.
με ρωτησαν τι προιοντα χρησιμοποιω για την στοματικη του υγινη, και ειπα καθημερινα την σκονη plaqueoff, αλλα αυτο που τα ειχε κρατησει τοσο καθαρα επι 3.5 χρονια χωρις επαγγελματικο καθαρισμο, ηταν το καθημερινο βουρτσισμα και τα κερατα ελαφιου. και ακουσα οτι..... ο λογος που τα δοντια του εγιναν τοσο χαλια, ηταν γιατι μασαγε κερατα ελαφιου. οχι γιατι εναμιση χρονο δεν μου επιτρεποταν να τα βουρτσιζω και για μεγαλο χρονικο διαστημα ετρωγε κονσερβες...... και στην απαντηση μου πως, μα τοσα χρονια που τον βλεπατε λεγατε τα καλυτερα για τα δοντια του, ηταν κατασπρα, ελαβα την απαντηση "ε τωρα... κατασπρα....".
οι ειρωνιες δεν ελειψαν, αλλα τουλαχιστον, δουλεια εγινε.
μακαρι να μην ξαναχρειαστουμε ποτε καθαρισμο.