Αναμεσα σε δυο κοσμους


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Ο κοσμος του φορουμ και η ελληνικη πραγματικοτητα

Θελω να εξωτερικευσω καποιες σκεψεις μου, που πιστευω πως οσοι διαβαζουν και γραφουν στο φορουμ τους εχει προβληματισει.

Αφορμη σταθηκε μια ακομη προταση ζευγαρωματος της alithias μου με "αρσενικο ροτβαιλερ τεραστιο κατ'ευθειαν απο Γερμανια":smurf:.

Καποιες απο αυτες τις προτασεις εγιναν ειτε απο κτηνιατρους, ειτε απο εκπαιδευτες, ειτε απο pet-shopπαδες, ανθρωπους δηλαδη που εχουν σχεση και μαλιστα πολυετη με τα σκυλια. Κι ομως... το χαβα τους...

Αυτα που συζηταμε στο forum περι αδεσποτων, ζευγαρωματος, εκτροφης, υγειας, μορφολογιας, χαρακτηρα, κυνοφιλια και κυνογνωσια γενικοτερα, ποσο μακρυα ειναι τελικα με την κοινωνικα εμπεδωμενη αντιληψη και νοοτροπια περι κατοικιδιου που αλλοτε εκφραζεται με "φιλοζωικες" εκφρασεις του τυπου που μου ειπε μια κυρια παραπονομενη πως η σκυλας της ειναι παλι εγγυος, και οταν της ειπα,
"πλεον η στειρωση ειναι επεμβαση ρουτινας"
με αγριοκοιξε και μου απαντησε,
"νυστερι στο σκυλο μου δεν θα ακουμπουσει κανεις"!!!

Ενω τα κουταβακια μια χαρα τα σουταρε στα βραχια στην παραλια.

Ειτε με εκφρασεις "γιατι εχετε μονιμα δεμενο το σκυλο σας?"
"ελα μωρε σκυλος ειναι".

Πραγματικα δυο διαφορετικοι κοσμοι, ποσος δρομος χρειαζεται ακομη για να αποκτησουν εστω οσοι σχετιζονται με το σκυλο ενα επιπεδο σεβασμου προς τη δουλεια τους και τα σκυλια???

Αληθεια στην κτηνιατρικη δεν εχουν μαθηματα που να σχετιζονται με τη φιλοζωια????

Αυτα τα λιγα, θα επανελθω..
 




Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Καποιες απο αυτες τις προτασεις εγιναν ειτε απο κτηνιατρους, ειτε απο εκπαιδευτες, ειτε απο pet-shopπαδες, ανθρωπους δηλαδη που εχουν σχεση και μαλιστα πολυετη με τα σκυλια. Κι ομως... το χαβα τους...
λαθος

με τα λεφτα εχουν πολυετη σχεση
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για τα λεφτά αα τα κάνουν όλααα

και

money makes the world go round/the world go round

και πολλά ακόμα

πάρτο απόφαση-οι τρελλοί είμαστε εμείς;)
αντί να βάλεις την σκύλλα να ζευγαρώσει και να χεστείς στα τάλαρα κάθεσαι και πιστευεις σε αρχές και αξίες, ότι τάχα κάθετι ζωντανό έχει ψυχή και αξία μοναδική

ο δρόμος είναι πολύ μακρύς...πώωωωωωωωωωπωωωωωωωω.....χιλιάδες χιλιόμετρα

εδώ και σε ξένες χώρες ακόμα γίνονται αυτά...χώρες που λέμε πώπω επίπεδο εκθέσεων και εκτροφών και κυνοφιλικής κουλτούρας...
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
...."αφού σκέφτεσαι να πάρεις σκύλο,πάρε πεκινουά να ζευγαρώσει με τον δικό μου" μου είπε πρόσφατα μια πελάτισα στο μαγαζί
της είπα..."και τα κουτάβια τι θα τα κάνουμε".....????????
η απάντηση?...."θα τα πουλήσουμε φυσικά"....!!!!!!!!!!!
Τι να της πεις..δεν είναι και απ'τα χειρότερα που έχω ακούσει
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ νομίζω πως αυτοί οι διαφορετικοί κόσμοι έχουν τον μικρόκοσμο τους και τον μακρόκοσμο τους..(ετσι τα λεω εγω..)
Πόσοι τα πετάνε στα σκουπίδια ,τα αφήνουν να γεννάνε και μετά τα πνιγουν,περνούν μια σκυλίτσα κλειδωμένη σε ένα κλουβί για αναπαραγωγή και μετά την στέλνουν με ο όλους τους τρόπους..,πόσοι πόσοι πόσοι..
Δεν ξέρω όμως αν είδατε ειδήσεις σήμερα που μιλάγανε για μάχη με άλογα..
Που τα έχουν σε μια αρενα να αλληλοσκοτωθούν πεινασμένα και χτυπημένα ,αγριεμένα πετάγοντας τους και μια θηλυκιά για να γίνει ο σκοτωμός..,ο κοσμος εξω να καταδασκεδαζει..

Είναι άλλοι κόσμοι..
Ο μικρόκοσμος για μενα είναι αυτός που έχει το "παιδί "του καλα και σκοτώνει αλλα "παιδιά"..
Ο μακρόκοσμος απολαμβάνει βλέποντας τον πόνο σε όλα τα ήδη..,σε κάθε υποανάπτυχτη κοινωνία..
 




Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Ο μόνιμος προβληματισμός μου! Πόσες φορές ακούω διάφορα και προσπαθώ να εξηγήσω γιατι δεν επιτρέπεται γέννα byb, "σκυλιά είναι" ακούω... κλπ...χωρίς να μπορώ να βγάλω άκρη!!! Έχω τσακωθεί πάρα πολλές φορές!!!

Ευχαριστώ πολύ πάντως όλα τα παιδιά του φόρουμ αυτού για τις πολίτιμες συμβουλές τους! Πραγματικά εγώ, όπως και άλλα παιδιά, έμαθα πολλά που δεν γνώριζα εδω! :)
 


coco07

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2007
51
0
Θεσσαλονίκη
Μετά από πολλές αναγνώσεις στο forum είμαι εντελώς αντίθετη στο να ζευγαρώνει το οποιοδήποτε σκυλί.Ότι έχω διαβάσει περί ζευγαρωμάτων το έχω ενστερνιστεί.Προσπαθώ σε φίλους & γνωστούς να το "περάσω" αλλά συνεχίζουν το παραμύθι "για την υγεία του ζώου"..Πλέον στο "όταν την ζευγαρώσεις..." απαντάω "καλά".
Επίσης το να σου βρει ενας κτηνίατρος σκύλο για ζευγάρωμα είναι το πλεον εύκολο & δεν ενημερώνεται κανείς για τις "παρενεργειές".