Αναποφάσιστος αγοραστής (Royal VS Orijen ή Acana)

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
acana φανατικα κι εγω ,με αυτη μπορει να κανει τρεχοντας 6-7 χιλιομετρα στο βουνο,απιστευτη ενεργεια........

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
παιδια εγω ειμαι απο κρητη και οι πληροφοριες λενε οτι δεν κλεινει η acana.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
εγω καποτε εδινα ακανα αλλα ειχα προβληματα με την διανομη της τροφης.2-3 φορες εμεινα για πανω απο δυο βδομαδες χωρις τροφη κ μου την εσπασε.παρολα αυτα την εκτιμω σαν τροφη,αλλα την εχω στα ιδια επιπεδα με ρουαγιαλ κτλ.η οριτζεν ξεχωριζει βεβαια.αλλα κ με την ρουαγιαλ κ με την ακανα την ιδια ενεργεια παρατηρησα,αυτο σχετικα με καποιον φιλο που ειπε οτι ειδε διαφορα στο σκυλι του.
τι εννοεις φιλε να κλεισει η ακανα?

mpinios

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
12
0
ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΖΩΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ...ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΟΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ORIJEN ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΣΑΝ ΤΡΟΦΗ...

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Κατά τι γνώμη μου, αν ένα κουτάβι (6μηνών) δεν έχει πρόβλημα με μία τροφή, αυτό δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη γι' αυτόν. Στο κάτω, κάτω, για να έχει "πρόβλημα" μάλλον ή αλλεργία θα έχει, ή η τροφή είναι τελείως χάλια (που η Royal δεν είναι χάλια).

Θέλω να πω πως δεν ζει και πολλά χρόνια για να μπορείς να έχεις μεγάλη άποψη για το τι του πηγαίνει, άρα είναι πολύ πιθανό μία άλλη τροφή να είναι ακόμη καλύτερη για το σκύλο σου. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τροφές καλύτερες από τη Royal κι εγώ τη θεωρώ υπερτιμημένη γι' αυτό που είναι. Σε "παίρνει" να το ψάξεις λίγο κι ας μην έχει "πρόβλημα" ο σκύλος σου.

Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός (όπως προανέφεραν τα παιδιά) και η κάθε φυλή έχει άλλες ανάγκες. Εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα άμεσα με έναν (ή 2-3!) καλό εκτροφέα (με μεγάλη εμπειρία στη φυλή) για να μου πει τη δικιά του άποψη.

Ξέρω τουλάχιστον 2 τέτοιους στην Ελλάδα που θα χαιρόντουσαν ΠΟΛΥ να συζητήσουν μαζί σου το θέμα.

Για παράδειγμα, υπάρχει φήμη πως το Λαμπραντόρ τα πάει πολύ καλά με τροφή με βάση το ψάρι (όπως κι αρκετές άλλες βόρειες φυλές). Ρώτα έναν ειδικό στη φυλή και γι' αυτό και έλα να μας πεις τι σου απάντησε...

Καλή άλλη ερώτηση είναι και πόσο πρέπει ν' ασκείς τον σκύλο σου τώρα αλλά και αργότερα που θα μεγαλώσει (έχει ΑΜΕΣΗ σχέση το περιβάλλον που ζει και η άσκηση που έχει, με την τροφή που χρειάζεται). Εγώ για παράδειγμα δίνω ΑΛΛΗ τροφή τον χειμώνα κι άλλη τροφή το καλοκαίρι, γιατί εδώ που μένω οι θερμοκρασίες πιάνουν τ' άκρα και έχει άλλες ανάγκες ο σκύλος μου ανά εποχή.

Φυσικά δεν είναι καλό ν' αλλάζεις τροφές δίχως λόγο σοβαρό και ούτε πρέπει να κάνεις τον σκύλο πειραματόζωο (ΙΔΙΩΣ όσο είναι στην ανάπτυξη).

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να μάθεις πολλά για τις τροφές ή πως κάποια στιγμή δεν μπορεί να βρείς σοβαρό λόγο να αλλάξεις τροφή, μία και καλή (χωρίς πειράματα).

Ο σκύλος είναι το ΠΙΟ πολυποίκιλο θηλαστικό ζώο (Μολοσσός και Πικενουά = το ΙΔΙΟ είδος!) και γι αυτό, συχνά οι ειδικοί της φυλής μας είνα αυτοί που μπορούν να μας λύσουν πολλές απορείες....
Συμφωνω απολυτα
Δικια μου γμωμη ξεκινας τροφη χωρις σιτηρα και μονο εαν δεν ταιριαζει στο
σκυλι σου πας σε καποια αλλη
Επισης συμφωνω και παλι οτι τα λαμπραντορ επειδη τα ειχαν οι ψαραδες τρεφονταν κυριως με ψαρια
Μια καλη λυση ειναι acana pacifica
Και εγω λαμπραντορ 5 μηνων εχω αυτη του δινω τωρα πριν ετρωγε την acana grasslands

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Με τα παντα τρελαινεται
Εγω ειπα βασικα να παρει τροφη χωρις σιτηρα
και μια καλη επιλογη ειναι και η acana pacifica(ψαρια)
οπως και η grasslands(αρνι) και wild praire(κοτοπουλο)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αλλο αυτό... τα ψάρια είναι καλά για άλλους λόγους όμως (όχι επειδή τους τα έδιναν οι ψαράδες). Αλλά πάνω απ' όλα ό,τι ταιριάζει στο σκύλο μας!

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
παιδιά να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη!!όπως έχω προαναφέρει είχα στην κατοχή μου μέχρι πριν λίγο καιρό 8 epagnuel breton 1 κοκκώνη και 1 ντόπερμαν.το θέμα που έχετε κάνει τόσο μεγάλο, και σε τόσες σελίδες που διάβασα εγώ σε μιση ώρα αναφέρεστε σε 2-3 ξηρές τροφές.οποτε τα καταστατικά τον forum και κύριος η πληροφόρηση μέσο net παρεμβάλλεται και από εσάς,γιατί αυτή την στιγμή που εγώ ήμουν ένας αρχάριος που αγόρασα ένα κουτάβι διαβάζοντας αυτό το θέμα θα πήγαινα σε acana που ούτε καν την έχω ξανά ακούσει,και την άλλη την ορίτζιν,,γιατί δεν μιλάτε για καμια ali τροφή?εσείς κάθε μέρα τρώτε αστακό?γιατί δηλαδή λιγότερο φτηνές τροφές δεν είναι εξίσου καλές?εγώ προσωπικά τάιζα όλα τα ζωντανά με top professional ενέργειας την περίοδο του κυνηγιού, και με top profesional συντήρησης την κλειστή εποχή και στις 2 τροφές η τιμές ήταν ίδιες 32 euro τα 15 κιλά k έπαιρνα μιση παλέτα,υπερβολικά τα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που διάβασα,"σκυλιλα" δεν μύρισα ποτε τρίχα άψογη και κόπρανα που τα έπιανες την ίδια ώρα σε χαρτοπετσέτα και δεν λερωνόταν,υπάρχουν και ένα σωρό άλλες τροφές flatazor ukanuba k.a!!δεν είναι ανάγκη να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά ενώ μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με άλλες τροφές..αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και σκυλλάκο που ψάχνομαι να πάρο αυτήν θα του δίνο,δεν θέλω να επηρεάσω κανένα να αλλάξει τροφή το post είναι παρα μονο σε φιλικό επίπεδο και δεν θέλω αν θίξω κανέναν,

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
φίλε diablo
ένα κακό που έχουμε τα παλιά μέλη εδώ είναι ότι θεωρούμε τα υπομνήματα του φόρουμ ήδη γνωστά σε όλα τα νέα μέλη
έτσι ,ορθώς,παρεξηγιόμαστε ότι προτείνουμε μόνο το ένα ή μόνο το άλλο ενώ υπάρχουν και άλλες εναλακτικές ,σε όλα τα θέματα

Γεγονός είναι ότι μπορούμε να κρίνουμε την μιά εναλλακτική ή την άλλη με όσα στοιχεία μπορεί να έχουμε διαθέσιμα...
Στο παρών θέμα
Αν ασχοληθείς θα δείς ότι το βασικό με μιά ξηρά τροφή είναι να μην αλλάζεις συχνά μάρκα(σε περίπτωση που ταίζεις μόνο ξηρά) και ότι καλή τροφή είναι αυτή που ταιριάζει στον σκύλο σου
Επίσης σημαντικό είναι τα συντηρητικά που περιέχει καθότι κάποια είναι σε λίστες ώς ύποπτα για διάφορα πράγματα οπότε σκόπιμο είναι να αποφευγουμε τις τροφές που ανευθυνα τα περιλαμβάνουν στην "συνταγή" τους
Επίσης σημαντικό είναι "οι ανακλήσεις" , όταν μιά εταιρία έχει πολλές ανακλήσεις πιστεύω πως είναι πασιφανές η επιμέλεια που επιδεικνύει στην παραγωγική της διαδικασία

Ομως υπάρχει και κάτι ακόμα
Όταν η ταμπελίτσα με την σύσταση της τροφής βρίθει απο "όχι κρέας" αλλά απο τροφές για κατσίκια και αρνιά και οι πηγές κρέατος είναι κυρίως υποπροιόντα και παραπροιόντα σφαγείων ή αλλαντοποιείων ,είναι προφανές ότι κυνηγάνε την μείωση του κόστους και την αυξηση του κέρδους ,κατατάσσοντας τις τροφές τους στην χαμηλής ποιότητας κατηγορία

Απο εκεί και πέρα-με βάση τις πληροφορίες ,την κριτική ικανότητα και τα οικονομικά του, ο καθένας μας διαλέγει και κινείται αναλόγως

Χρήσιμο είναι να ρίχνεις και μιά ματιά σε ξένα φόρουμ και σε σελίδες αξιολόγησης τροφών ,όχι λες και είναι η βίβλος(που και η βίβλος ακόμα αξίζει μιά πιο κριτική ανάγνωση...) αλλά εντελώς πληροφοριακά

(κοκόνι??? που είναι? τι κάνει? έχεις φωτό?)

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
καλησπέρα!δεκτά όλα αυτά αλλα για μένα είναι λίγο υπερβολή τα 77 euro το 15κιλό.
ναι έχω φωτό θα ανεβάσω σε λίγο..αα και όπως είπα αραπάνω είχα δει πολύ καλά από τελέσματα με την top και την τάιζα καιρό.
Μ.Φ.Χ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για εμένα που με βγάζει το τσουβάλι δύο μήνες και μου κοστίζει κάτι λιγότερο απο ένα ευρώ την ημέρα μου φαίνεται μιά χαρά (ειδικά με το ελάχιστο κόπρανο που αποδίδουν αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου δημητριακά)
και η δόση είναι μικρότερη-οπότε υπάρχει κι απο εκεί ένα όφελος

τεσπα
εμένα οι φωτό με καίνε-φαί δίνω Λιγο Απο Ολα

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Γιατί;
Δεν έχω επιστημονική απάντηση, αλλά μού είπε σοβαρός εκτροφέας να την αποφύγω για τη μικρη μου, λόγω ψαριου. Συγκεκριμένα η φραση ηταν ''προτιμησε acana, αλλά όχι αυτη με το ψάρι.'' Ειναι λάθος;