Παρομοιως!εγω δεν θα πω ποιας τροφης ειμαι fan...:-"
Last edited:
Παρομοιως!εγω δεν θα πω ποιας τροφης ειμαι fan...:-"
Συμφωνω απολυταΚατά τι γνώμη μου, αν ένα κουτάβι (6μηνών) δεν έχει πρόβλημα με μία τροφή, αυτό δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη γι' αυτόν. Στο κάτω, κάτω, για να έχει "πρόβλημα" μάλλον ή αλλεργία θα έχει, ή η τροφή είναι τελείως χάλια (που η Royal δεν είναι χάλια).
Θέλω να πω πως δεν ζει και πολλά χρόνια για να μπορείς να έχεις μεγάλη άποψη για το τι του πηγαίνει, άρα είναι πολύ πιθανό μία άλλη τροφή να είναι ακόμη καλύτερη για το σκύλο σου. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τροφές καλύτερες από τη Royal κι εγώ τη θεωρώ υπερτιμημένη γι' αυτό που είναι. Σε "παίρνει" να το ψάξεις λίγο κι ας μην έχει "πρόβλημα" ο σκύλος σου.
Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός (όπως προανέφεραν τα παιδιά) και η κάθε φυλή έχει άλλες ανάγκες. Εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα άμεσα με έναν (ή 2-3!) καλό εκτροφέα (με μεγάλη εμπειρία στη φυλή) για να μου πει τη δικιά του άποψη.
Ξέρω τουλάχιστον 2 τέτοιους στην Ελλάδα που θα χαιρόντουσαν ΠΟΛΥ να συζητήσουν μαζί σου το θέμα.
Για παράδειγμα, υπάρχει φήμη πως το Λαμπραντόρ τα πάει πολύ καλά με τροφή με βάση το ψάρι (όπως κι αρκετές άλλες βόρειες φυλές). Ρώτα έναν ειδικό στη φυλή και γι' αυτό και έλα να μας πεις τι σου απάντησε...
Καλή άλλη ερώτηση είναι και πόσο πρέπει ν' ασκείς τον σκύλο σου τώρα αλλά και αργότερα που θα μεγαλώσει (έχει ΑΜΕΣΗ σχέση το περιβάλλον που ζει και η άσκηση που έχει, με την τροφή που χρειάζεται). Εγώ για παράδειγμα δίνω ΑΛΛΗ τροφή τον χειμώνα κι άλλη τροφή το καλοκαίρι, γιατί εδώ που μένω οι θερμοκρασίες πιάνουν τ' άκρα και έχει άλλες ανάγκες ο σκύλος μου ανά εποχή.
Φυσικά δεν είναι καλό ν' αλλάζεις τροφές δίχως λόγο σοβαρό και ούτε πρέπει να κάνεις τον σκύλο πειραματόζωο (ΙΔΙΩΣ όσο είναι στην ανάπτυξη).
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να μάθεις πολλά για τις τροφές ή πως κάποια στιγμή δεν μπορεί να βρείς σοβαρό λόγο να αλλάξεις τροφή, μία και καλή (χωρίς πειράματα).
Ο σκύλος είναι το ΠΙΟ πολυποίκιλο θηλαστικό ζώο (Μολοσσός και Πικενουά = το ΙΔΙΟ είδος!) και γι αυτό, συχνά οι ειδικοί της φυλής μας είνα αυτοί που μπορούν να μας λύσουν πολλές απορείες....
Γιατί;Η acana είναι πολύ καλή, αλλά δε θα έδινα αυτη με το ψάρι στον σκύλο.
Δεν έχω επιστημονική απάντηση, αλλά μού είπε σοβαρός εκτροφέας να την αποφύγω για τη μικρη μου, λόγω ψαριου. Συγκεκριμένα η φραση ηταν ''προτιμησε acana, αλλά όχι αυτη με το ψάρι.'' Ειναι λάθος;Γιατί;