Αναποφάσιστος αγοραστής (Royal VS Orijen ή Acana)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
κι εγω ρουαγιαλ χρησιμοποιω την puppy & junior medium...και ειμαι ευχαριστημενη...δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα οσο την χρησιμοποιω. γενικα εχω ακουσει καλα λογια για την royal...μην την αλλαξεις τωρα που την συνηθισε και το σκυλακι σου...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κατά τι γνώμη μου, αν ένα κουτάβι (6μηνών) δεν έχει πρόβλημα με μία τροφή, αυτό δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη γι' αυτόν. Στο κάτω, κάτω, για να έχει "πρόβλημα" μάλλον ή αλλεργία θα έχει, ή η τροφή είναι τελείως χάλια (που η Royal δεν είναι χάλια).

Θέλω να πω πως δεν ζει και πολλά χρόνια για να μπορείς να έχεις μεγάλη άποψη για το τι του πηγαίνει, άρα είναι πολύ πιθανό μία άλλη τροφή να είναι ακόμη καλύτερη για το σκύλο σου. Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τροφές καλύτερες από τη Royal κι εγώ τη θεωρώ υπερτιμημένη γι' αυτό που είναι. Σε "παίρνει" να το ψάξεις λίγο κι ας μην έχει "πρόβλημα" ο σκύλος σου.

Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός (όπως προανέφεραν τα παιδιά) και η κάθε φυλή έχει άλλες ανάγκες. Εγώ στη θέση σου θα επικοινωνούσα άμεσα με έναν (ή 2-3!) καλό εκτροφέα (με μεγάλη εμπειρία στη φυλή) για να μου πει τη δικιά του άποψη.

Ξέρω τουλάχιστον 2 τέτοιους στην Ελλάδα που θα χαιρόντουσαν ΠΟΛΥ να συζητήσουν μαζί σου το θέμα.

Για παράδειγμα, υπάρχει φήμη πως το Λαμπραντόρ τα πάει πολύ καλά με τροφή με βάση το ψάρι (όπως κι αρκετές άλλες βόρειες φυλές). Ρώτα έναν ειδικό στη φυλή και γι' αυτό και έλα να μας πεις τι σου απάντησε...

Καλή άλλη ερώτηση είναι και πόσο πρέπει ν' ασκείς τον σκύλο σου τώρα αλλά και αργότερα που θα μεγαλώσει (έχει ΑΜΕΣΗ σχέση το περιβάλλον που ζει και η άσκηση που έχει, με την τροφή που χρειάζεται). Εγώ για παράδειγμα δίνω ΑΛΛΗ τροφή τον χειμώνα κι άλλη τροφή το καλοκαίρι, γιατί εδώ που μένω οι θερμοκρασίες πιάνουν τ' άκρα και έχει άλλες ανάγκες ο σκύλος μου ανά εποχή.

Φυσικά δεν είναι καλό ν' αλλάζεις τροφές δίχως λόγο σοβαρό και ούτε πρέπει να κάνεις τον σκύλο πειραματόζωο (ΙΔΙΩΣ όσο είναι στην ανάπτυξη).

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να μάθεις πολλά για τις τροφές ή πως κάποια στιγμή δεν μπορεί να βρείς σοβαρό λόγο να αλλάξεις τροφή, μία και καλή (χωρίς πειράματα).

Ο σκύλος είναι το ΠΙΟ πολυποίκιλο θηλαστικό ζώο (Μολοσσός και Πικενουά = το ΙΔΙΟ είδος!) και γι αυτό, συχνά οι ειδικοί της φυλής μας είνα αυτοί που μπορούν να μας λύσουν πολλές απορείες....

Last edited:

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Καλημερα και από εμενα.
Στη δικια μου περιπτωση ο εκτροφεας εδινε ROYAL κτηνιατρικη σειρα. Πολύ καλη ομολογουμενως αλλα δυσευρετη. Όταν λοιπον πηρα τη δικια μου κουταβιτσα, ειπα να δωσω καποια άλλη πολύ καλη τροφη. Διαβαζοντας από εδώ πηρα και από κριτικες στο ιντερνετ αγορασα ένα σακι ACANA Puppy Large Breed. Ομολογουμενως το κουταβι αν και δεν την ετρωγε με τοση ορεξη οσο την ROYAL, την εφαγε και ειχε συμφωνα με το γιατρο αριστη αναπτυξη, τριχωμα και βαρος.
Καποτε όμως το σακι κοντευε να τελειωσει και εδώ ξεκιναει το μαρτυριο. Εψαξα ολη την Αθηνα και ACANA Puppy Large Breed πουθενα! Ολοι οι πετσοπαδες προτειναν να παρω ORIJEN Puppy Large Breed αφου είναι ακομα καλυτερη! Προκειμενου το σκυλι να πεινασει ειπα να τη δοκιμασω. Ισως να φταινε η 42% πρωτεινη, ισως να μη ταιριαζει με το στομαχακι της, το αποτελεσμα ηταν ότι με την ORIJEN εκανε που και που μερικα μαλακα κοπρανα. Τωρα λοιπον που τελειωσε και αυτό το σακι ξαναπροσπαθησα να βρω ACANA μια που ηταν η καλυτερη. Το αποτελεσμα παλι το ιδιο! ACANA Puppy Large Breed πουθενα! Ολοι ξαναπροτεινουν ORIJEN. Πηρα τηλεφωνο τον εισαγωγεα και μου ειπε πως δεν υπαρχει καμια ελλειψη! Μου εδωσε 5 τηλεφωνα από καταστηματα που εχουν ΣΙΓΟΥΡΑ αλλα δεν ειχε κανεις! Μαλιστα όλα αυτά τα πετ σοπ ειπαν πως φταιει ο εισαγωγεας και ο καιρος γιατι εχει απαγορευτικα από Κρητη και δεν μπορει να στειλει ο εισαγωγεας τροφη στην Αθηνα! Ψαξε βγαλε ακρη δηλαδη!!!!
Κατελειξα λοιπον στο συμπερασμα πως οι ολοι οι πετσοπαδες προτεινουν ORIJEN γιατι είναι 15€ ακριβοτερη και 1,5 κιλο λιγοτερη αρα αφηνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ και ACANA δεν παραγγελνουν καν! Μαλιστα καποια πετ σοπ προτειναν να παρω puppy medium αφου είναι ιδια τροφη και το μονο που διαφερει είναι ότι εχει μικροτερο κοκκο τροφης! Μπακαλικες ερμηνειες δηλαδη προκειμενου να πουλησουν!
Μηπως λοιπον το καλυτερο που εχουμε να κανουμε είναι να παιρνουμε μια μετρια τροφη που όμως θα μπορουμε να τη βρουμε συνεχως και να μην εξαρτωμαστε από τα περιθωρια κερδους κάθε ερασιτεχνη εισαγωγεα η μπακαλη πετσοπα και πειραματιζομαστε πανω σε ένα ζωακι που βλεπει κάθε μηνα άλλη τροφη στο πιατο του αναλογα με τα απαγορευτικα στην Κρητη????

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η Orijen είχε προκαλέσει προβλήματα στο σκυλί μου. Η Acana όχι. Δεν είναι ίδιες τροφές, ούτε είναι σωστό να αλλάζεις τη διατροφή του κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με το τι βρίσκεις κάθε φορά.
Μηπως λοιπον το καλυτερο που εχουμε να κανουμε είναι να παιρνουμε μια μετρια τροφη που όμως θα μπορουμε να τη βρουμε συνεχως και να μην εξαρτωμαστε από τα περιθωρια κερδους κάθε ερασιτεχνη εισαγωγεα η μπακαλη πετσοπα

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο πετσοπάς θα κοιτάξει το κέρδος του. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό? Αν δεν πουλούσε με τίποτα η Acana, ούτε κι εγώ θα την έφερνα αν είχα μαγαζί, δεν έχει κανείς επιχείρηση για την ψυχή της μάνας του... Τις προτάσεις τους βέβαια, μπορούμε να τις γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
Φρόντισε να βρεις μια καλή τροφή που να μπορείς και να τη βρίσκεις (όχι απαραίτητα Acana). Αντί να ψάχνεις σε πετ-σοπ ρώτα τους κτηνιάτρους στη γειτονιά σου, μπορεί να φέρνουν (Hills κυρίως και Royal). Καλύτερα αυτό, παρά να αλλάζει διατροφή το σκυλί συνεχώς.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ισως η Royal ειναι η καλυτερη λυση γιατι υπαρχει και σε ολες τις αλυσιδες πετ σοπ και μαλιστα κανουν και εκπτωσεις λογω ανταγωνισμου.
Μια αλλη λυση ισως να ειναι η Eagle Pack που τη φερνει και αυτη μεγαλη αλυσιδα πετ σοπ αρα λογικα δεν θα ειναι δυσευρετη. Ξερει κανεις τιποτα γι αυτην? Ειναι ευκολα διαθεσιμη? Γιατι και αλλες τροφες που ειδα οτι εισαγονται στην Ελλαδα και εχουν αριστες κριτικες, οταν πηρα τηλεφωνο τον εισαγωγεα και ρωτησα που μπορω να τις βρω, μου εδωσαν τηλεφωνα απο πετ σοπ που δεν τις ειχαν και επρεπε να κανω παραγγελια!
Το ψαχνω τοσο πολυ γιατι πριν την εσχατη λυση της Royal, θα ηθελα να εχω ψαξει ΟΛΕΣ τις αλλες λυσεις. Αν ηταν ενηλικο το ζωο ισως να μην το σκεφτομουν καν αλλα ειναι 4,5 μηνων και πανω στην αναπτυξη. Οσο ακομα αναπτυσεται θα ηθελα ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ γι αυτην!

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Διορθωση - αποσαφηνιση:
Εσχατη λυση ειναι το να παρω Royal και οχι πως η Royal ειναι εσχατη=κακη τροφη!
Απλα, ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο και εγω θα ηθελα το καλυτερο για το κουταβακι μου. :)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
δεν ειμαι ειδικη αλλα απο οσο ξερω τα κουταβια εχουν διαφορετικες απαιτησεις απ' οτι ενα ενηλικο σκυλι...καταρχην οι ενεργειακες αναγκες ειναι περισσοτερες, εχουν σαφως μεγαλυτερη αναγκη ασβεστιου και μιας και δεν εχουν σχηματιστει ακομα τα δοντια τους φανταζομαι θα διαφερει σε μεγεθος η ξηρα τροφη...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μεγάλο μπλέξιμο ... :)
Συνοπτικά όλες οι περιπτώσεις που δεν θέλουμε υπερασβέστωση, είτε για μορφολογικούς λόγους ( δόντια ) είτε για λόγους υγείας και ανάπτυξης ( σχήμα και κλίσεις οποιουδήποτε μέρους του ποδιού μπροστά ή πίσω ) ή ακομα και περιπτώσεις ευαισθησίας στο πεπτικό και διαφόρων αλλεργιών ...

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Εδω που τα λεμε και εγω αν πετυχω καμια μπισκοτοκρεμα για μωρα την τσακιζω!:D Οπως και να το κανουμε ομως η super premium τροφη για μενα ειναι τα παϊδάκια. Τα μωρα εχουν τις δικες τους τροφες και καλο ειναι ο καθενας να τρωει αυτο που πρεπει.
Αρα πιστευω πως σωστα ειπε η Γεωργια νωριτερα και πρεπει ο καθενας να τρωει αυτο που πρεπει. Ειναι ολοκληρη επιστημη η τροφη, οπως για τους ανθρωπους ετσι και για τα ζωα. Το θεμα ειναι να δινουμε οτι ταιριαζει καλυτερα στο ζωακι μας. Γι αυτο και ψαχνω να βρω τι να της δινω αφου η ACANA που της ερχοταν μια χαρα, ειναι δυσευρετη γιατι ειναι σχετικα φτηνοτερη απο αλλες, πραγμα που ισως δεν αφηνει μεγαλα περιθωρια κερδους.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Τελικα και ο αγιος φοβερα θελει.
Πηρα τηλεφωνο το πετ σοπ αν βρηκε τροφη Acana και ειπε οχι.
Απαντησα φυσιολογικοτατα οτι αφου τελειωνει το αποθεμα σε φαγητο μεθαυριο, θα πρεπει ή να μαγειρευω μεχρι να βρει ή να παρω Royal απο καπου αλλου και να συνεχισω να παιρνω αυτη την τροφη απο εδω και περα. Ειπε οτι θα με ξαναπαρει τηλεφωνο σε λιγο.
Μεσα λοιπον σε 15 λεπτα βρηκε οχι ενα, αλλα ΔΥΟ σακια Acana και το εφερε σπιτι στις 10 το βραδυ!!!
Τωρα τι τους λες?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μια αλλη λυση ισως να ειναι η Eagle Pack που τη φερνει και αυτη μεγαλη αλυσιδα πετ σοπ αρα λογικα δεν θα ειναι δυσευρετη. Ξερει κανεις τιποτα γι αυτην? Ειναι ευκολα διαθεσιμη?
Κοίτα να δεις τι έπαθα.Μέχρι πριν μια εβδομάδα, έδινα eahle pack holistic για το μολοσσάκο μου.Κατέληξα σε αυτή διότι έχει χαμηλή πρωτείνη ιδανική για μολοσσούς.οποιαδήποτε άλλη ειχα ψαξει ειχε υψηλότερη από τα σωστα επίπεδα και δεν θα του έκανε καλό.πάμε γιορτινές διακοπές,και οι γονείς μου του έδιναν ψιλομαλ.....ούλες.Αποτέλεσμα;Ο σκύλος έμαθε σε άλλη γευση,η συγκεκριμένη τροφή είναι άνοστη.Ο σκύλος στάματησε να τρωει και αδυνάτιζε.Όταν λέμε δεν την ετρωγε,ενοούμε καθόλου.Δεν του εδινα τιποτα άλλο και προτιμούσε να μενει νηστικός.6 μέρες αυτη η δουλειά.Α!έκανε και τρελή διάρροια.
Ακόμα ψάχνω για τροφή και κατέληξα,αν και δε μου πολυαρέσει, στην technical την οποία καταβροχθίζει,γιατι ακομα και η royal η κτηνιατρικη εχει για μας ψηλη πρωτείνη.Τι θέλω να πω.Αν ο σκύλος έμαθε σε γευστική τροφή δύσκολα θα μάθει στην eagle.Πάντως με τη συγκεκριμένη ήμουν πολυ ευχαριστημενη.Υπέροχο τρίχωμα,φυσιολογικά κόπρανα και δε μυριζε ΚΑΘΟΛΟΥ.Ξεχνούσα να τον κάνω μπάνιο!1,5 - 2 μήνες!Τα αέρια άγνωστη λέξη...Το μόνο κακό ήταν ότι έδινα πολλή τροφη για να κρατησω νορμάλ βάρος γιατι έχει χαμηλα λιπαρά και ο σκυλος αδυνατιζε με τη συνιστώμενη ποσοτητα.
Την παράγγελνα όμως.Πολλά πετ σοπ ουτε καν την ξέρουν.Τα 15 κιλά 77€.Στεναχωριέμαι πολύ που τη σταμάτησα.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Μα την Eagle Pack νομιζω τη φερνει μονο μια συγκεκριμενη αλυσιδα pet shop και τουλαχιστον το puppy large breed το εχει γυρω στα 60-65€.
Οσο για εμας, η δικια μου τρωει οτιδηποτε! Ομως και με orijen και με acana απο αερια αλλο πραγμα! Κοριτσι πραγμα δεν ντρεπεται λιγο!!! Τα κακακια της επισης βρωμερα, και απο μυρωδια εχει εκεινη τη χαρακτηριστικη "σκυλιλα".
Ομως με την orijen εκανε που και που μαλακα κακακια ενω με την acana ποτε. Βεβαια η orijen εχει 42% πρωτεινες ενω η acana 34%. Παντως σαν βαρος, τριχωμα και αναπτυξη και με τις δυο εχει πολυ καλη. Τις τρωει εξισου ευκολα αν και μαλλον προτιμαει λιγο περισσοτερο την acana. Το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι την κατεβαζει αμασητη! Εχει μεγαλο και συμπαγη κοκκο, παρ' ολα αυτα δεν την μασαει καν! Αραγε αυτο εχει καποιο κινδυνο? :confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι στροφή στομάχου.

Εχω μία απορία ... επειδή πρόσφατα αναγκαστικά έδωσα 2 σακιά Orijen σε 4 σκυλιά - κράτησαν περίπου 20 μέρες και είχα ΞΑΝΑπήξει στην διάρροια και στην βρώμα ... ξαναλλαξα στην δικιά μου και σε 3 μέρες επανήλθαν και τα 4 σκυλιά, τα οποία σημειωτέον είναι διαφορετικής ηλικίας - φύλου και ειδικά αναγκών σε θερμίδες - πρωτείνες κλπ κλπ ...

Απλή απορία

Πώς συνεχίζετε να θεωρείτε καλή μία τροφή που στο 90% των σκύλων έχει αυτά τα αποτελέσματα? Ξέρω πολύ καλά τις αναλύσεις στα σακιά και τα σκόρ στα site σκυλοτροφών ... δεν μιλάω για θεωρία μιλάω για πράξη ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και εγω την εχω αυτην την απορια..

Μεγαλη υποθεση το course του marketing..,οταν μας τα λεγανε..,δεν το πιστευα..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
και εγω νομιζω οτι η οριτζεν ειναι υπερβολικη ουτε το κρεας δεν εχει τοση πρωτεινη , αν δημιουργουνται απο αυτη τα προβληματα

νομιζω οτι η ακανα ειναι πολυ καλυτερη , αν και για να την καταργουν ποιος ξερει ...